Srbija na istorijskom politickom raskršću : uci u EU ili se ujediniti sa Rusijom ?

Koju od ovih ponudzenih opcija podrzavate

• Ukupno glasova
    533
Данас, 20:24
Патријарх Кирил ће у новембру први пут посетити Косово током посете Србији

9RIAN_02414671.LR.ru.jpg

© Photo: RIA Novosti/Сергей Пятаков

Патријарх московски и целе Русије, Кирил у новембру намерава да посети Србију, укључујући и Косово и Метохију. Као патријарх, представник РПЦ је раније већ посећивао Србију, међутим на Косову још није био.

''У ближој будућности планирам да посетим Српску православну цркву укључујући и Косово и Метохију. Нас и даље брине положај светиња Српске православне цркве и православних Срба на Косову и Метохији, ми се молимо за нашу браћу и подижемо глас за њихову заштиту'', - рекао је патријарх у среду на пријему, у Министарству иностраних послова Русије. ''Народи, који су под окриљем Руске православне цркве и Православних цркава на Балкану, повезује заједничка култура која датира још из списа Светих апостола Ћирила и Методија'', - додао је он. Заузврат, шеф прес-службе патријаршије, ђакон Александар Волков навео је за РИА Новости да ће се, како се очекује, пут патријарха Кирила у Србију реализовати у новембру ове године. ''Рачунамо на то да ће посета патријарха Кирила Србији ојачати братске односе између два народа и дати могућност да наша српска браћа осете подршку Руске православне цркве и руског народа'', - рекао је Волков.

http://serbian.ruvr.ru/news/2014_05_28/Patrijarh-Kiril-ce-u-novembru-prvi-put-posetiti-Kosovo-tokom-posete-Srbiji-2080/

Poslednja izmena od moderatora:
Хвала вам пуно, веома сам задовољан! Поздрав свим Србима из ноћи у Санкт Петербургу. :bye:

Мы приветствуем вас, и мы.
Желаю всего наилучшего.
Есть хорошая ночь.

(Pozdravljamo i mi tebe.
Sve najlepše ti želimo.
Prijatna noć
P.S. Ne znam da li sam dobro prevela uz pomoć prevodioca)

:bye:

Желаю всего наилучшего.
Есть хорошая ночь.

(Pozdravljamo i mi tebe.
Sve najlepše ti želimo.
Prijatna noć

:D :klap: :D

Pridruzujem se Pozdravima !
Uvek su nam dobrodosli iskreni prijatelji i nikada nam ih nije previse !!! :bye:

italijanski mediji : Evrazijski ekonomski savez nece ponoviti krah EU - u Savez ce uci i Srbija !

СМИ Италии: Евразийский союз не повторит провала ЕС и займет его место

Il Giornale ....................... ,, Евразийское экономическое сообщество, договор о создании которого будет подписан 29 мая, в разгар экономического форума в Астане, имеет достаточный потенциал, чтобы стать центром притяжения не только для "разбросанных осколков" бывшего СССР, но и для многих стран, никогда не входивших в состав Советского Союза, пишет издание. Так, на ЕАЭС с интересом смотрят не только соседи России – Армения, Кыргызстан, Узбекистан, Казахстан, – но и дальние партнеры – Сербия, экономически "возрожденные" Балканы и даже Турция.[/COLOR]

РИА Новости http://ria.ru/world/20140528/1009761661.html#ixzz3339yPfNf

Poslednja izmena:
Желаю всего наилучшего.
Есть хорошая ночь.

(Pozdravljamo i mi tebe.
Sve najlepše ti želimo.
Prijatna noć

Ја сам пишем преко преводилац. Вероватно смешно да прочитате све ово. :D

А резултати анкета задовољити.

italijanski mediji : Evrazijski ekonomski savez nece ponoviti krah EU - u Savez ce uci i Srbija !

СМИ Италии: Евразийский союз не повторит провала ЕС и займет его место

Il Giornale ....................... ,, Евразийское экономическое сообщество, договор о создании которого будет подписан 29 мая, в разгар экономического форума в Астане, имеет достаточный потенциал, чтобы стать центром притяжения не только для "разбросанных осколков" бывшего СССР, но и для многих стран, никогда не входивших в состав Советского Союза, пишет издание. Так, на ЕАЭС с интересом смотрят не только соседи России – Армения, Кыргызстан, Узбекистан, Казахстан, – но и дальние партнеры – Сербия, экономически "возрожденные" Балканы и даже Турция.[/COLOR]

РИА Новости http://ria.ru/world/20140528/1009761661.html#ixzz3339yPfNf

И Турска?
Па лепо.
Шта ће јадне Бошње сад? :sad2:
Издаде их матер!

Ја сам пишем преко преводилац. Вероватно смешно да прочитате све ово. :D

Не волнуйтесь.
Не так много смешно.
Я использую переводчик.
Важно понимать. :D

(Без бриге.
Није пуно смешно.
И ја користим преводилац.
Важно је да се разумемо. :D)

А резултати анкета задовољити.

2hp6aeh.gif
Согласитесь.
Спокойной ночи.

(Слажем се.
Лаку ноћ.)

http://srbin.info/2014/05/25/natalija-burlinova-ruski-biznis-treba-da-ulozi-novac-u-srpske-medije/
Објављено: 25. мај 2014.
НАТАЛИЈА БУРЛИНОВА: Руски бизнис треба да уложи новац у српске медије

burlinova.jpg

Наталија Бурлинова

„Ми због нечег сматрамо да нам је довољно да искористимо то што већина становништва у Србији воли Русију. А колеге из САД и ЕУ не спавају, раде. Информационо поље ове државе је западно оријентисано.У интересу је руских компанија, које послују у Србији, прије свега Гаспрома, да подрже тамо проруске медије.“

..................
(evroazija.info)

О овоме константно причам.
Декларативна подршка је ок ствар, хвала за подршку у СБ али озбиљнија подршка видно изостаје.

Astana - Predsednici Rusije, Kazahstana i Belorusije potpisali dogovor o formiranje Evroazijskog ekonomskog saveza ( EAES ) .

SAVEZ POCINJE DA FUNKCIONISE 1 JANUARA 1915 GODINE .

АСТАНА, 29 мая. /ИТАР-ТАСС/. Президенты России, Казахстана и Белоруссии Владимир Путин, Нурсултан Назарбаев и Александр Лукашенко подписали договор о создании Евразийского экономического союза (ЕАЭС). Он начнет функционировать с 1 января 2015 года.

Zbogom propala EU, srecno bilo EAES ! :super:

Mjesta na crvenom tepihu ima još. Da li će biti mudrosti da Predsjednik Srbije stane rame uz rame sa onima koji Srbiju ne ponižavaju, ne podcjenjuju, ne uslovljavaju i najbitnije ne preziru. Nego baš suprotno od toga.

Потписан договор о Евроазијском економском савезу

Версия на русском
Председници Русије, Белорусије и Казахстана потписали су у Астани договор о оснивању Евроазијског економског савеза.

41d4e1bebaf234409c5e.jpeg

Владимир Путин је на конференцији за штампу истакао да овај документ има епохалан, историјски значај. Русија, Белорусија и Казахстан прелазе на нови ниво узајамне сарадње, формира се највеће заједничко тржиште на просторима Заједнице независних држава са огромним производним, научним и технолошким потенцијалом, са колосалним природним ресурсима, нагласио је Владимир Путин.

Евроазијски економски савез је нови ниво интеграције уз очување државног суверенитета и функционисаће по универзалним и разумљивим правилима, нормама и принципима по којима ради Светска трговачка организација, рекао је председник Русије.
Сада је на парламентима Русије, Белорусије и Казахстана да до краја године ратификују договор, који ће почети да функционише од 1. јануара 2015.

http://www.ambasadarusije.rs/sr/vesti/potpisan-dogovor-o-evroazijskom-ekonomskom-savezu

http://ria.ru/economy/20140529/1009843711.html#ixzz336D4dcWB

Predsednik Putin o rezultatima zasedanja Visokog evroazijskog saveta :

президент РФ Владимир Путин по итогам заседания
Высшего евразийского экономического совета:

Договор о присоединении Армении к создаваемому
- Евразийскому экономическому союзу ЕАЭС
- необходимо подписать в самое ближайшее время.
Армянская сторона хотела бы сделать это в июне,
- в целом мы согласились.
Рассчитываем, что Армения вскоре после запуска союза
- сможет стать его полноправным членом.

Участники саммита обсудили и перспективы сотрудничества союза
- с другими зарубежными партнерами,
- в том числе с Киргизией.
Есть шансы у Киргизии присоединиться
- к нашему союзу.
Договорились активизировать переговоры с Вьетнамом
- о создании зоны свободной торговли,
- укреплять взаимодействие с КНР, в том числе
- в сфере обмена таможенной информацией по товарам и услугам,
- а также сформировать экспертные группы по выработке
- преференциальных режимов торговли с Израилем
- и Индией.

Svaka cast majstore ! :super:

Poslednja izmena:
Mjesta na crvenom tepihu ima još. Da li će biti mudrosti da Predsjednik Srbije stane rame uz rame sa onima koji Srbiju ne ponižavaju, ne podcjenjuju, ne uslovljavaju i najbitnije ne preziru. Nego baš suprotno od toga.

Потписан договор о Евроазијском економском савезу

Версия на русском
Председници Русије, Белорусије и Казахстана потписали су у Астани договор о оснивању Евроазијског економског савеза.

41d4e1bebaf234409c5e.jpeg

Владимир Путин је на конференцији за штампу истакао да овај документ има епохалан, историјски значај. Русија, Белорусија и Казахстан прелазе на нови ниво узајамне сарадње, формира се највеће заједничко тржиште на просторима Заједнице независних држава са огромним производним, научним и технолошким потенцијалом, са колосалним природним ресурсима, нагласио је Владимир Путин.

Евроазијски економски савез је нови ниво интеграције уз очување државног суверенитета и функционисаће по универзалним и разумљивим правилима, нормама и принципима по којима ради Светска трговачка организација, рекао је председник Русије.
Сада је на парламентима Русије, Белорусије и Казахстана да до краја године ратификују договор, који ће почети да функционише од 1. јануара 2015.

http://www.ambasadarusije.rs/sr/vesti/potpisan-dogovor-o-evroazijskom-ekonomskom-savezu

S kim si, takav si.

Back