Srbija izdaje 100.000 radnih dozvola: Gana želi da pošalje svoje mlade

Сада ће настати нови цикус

АФРИЧКЕ ЈУНАЧКЕ ПЕСМЕ

Шта се ЦРНИ у гори зеленој
јал се ДИМИ
јал су ГАВРАНОВИ
да се ДИМИ давно ми се раздувало
да су ГАВРАНОВИ већби одлетели....

.....

НОВИ КОСОВСКИ БОЈ

.... бију Турци
ал бију и Црнци

Нека се одмах јави ко је делио оне ГИФове где се исмева Ђурић

marko-djuric-marko-djuric-aplauz.gif

A ja mislio da su Cigani najveća biološka prijetnja Srbima i da će ciganizacija Srbije sahraniti srpsku Srbiju, kad ono evo na vidiku 10 puta crnjih.
Српски расизам никада није усмерен против црнаца, а у то смо се уверили управо сада, када Србија има највише црначке популације у својој историји. Не мора да значи да су сви дошли из Африке, али јесу сви пореклом из Африке, дакле мислим и на афролатиносе.
Расизам је усмерен само против ромске популације и највише су они сами криви, јер нису желели да се школују, да подигну животни стандард, да се више интегришу у друштво, да престану да се баве пословима због којих код шире јавности се ствара негативни утисак, а потом код неких то пређе и у расизам.
Неке ствари се мењају, неки Роми почињу да се понашају цивилизовано за балканске норме, али није то довољно.
Роми чак и када су апсолутно интегрисани, они могу носити тај терет генерализовања који их прати, јер су дуго били на маргини друштва.

Са друге стране ови Африканци (или они који су пореклом Африканци, као што су Кубанци и други латиноси) немају тај терет стигме које носе Роми, било да су чисти или прљави, у било ком смислу те речи. Чак, ако долазе из Латинске Америке уживају веће поштовање.

Причао сам са једном Кубанком црнкињом која живи у мојој улици. Она је мислила да су Роми овде дошли као и други мигранти, релативно скоро.
И она као црнкиња која је одрасла у ужасној беди се чуди, зашто Роми у овако богатој Србији (за кубанске стандарде ми смо богати) живе тако бедно и не желе да раде и да стварају. Такође јој је било чудно зашто само они се деру на улици, зашто толико бучно возе моторе, зашто се не примерено понашају у превозу и зашто гласно пуштају музику, како код куће, тако и на телефону на јавном месту.

Није искључено да доживимо и црначки расизам према Ромима. :roll:

Back