Srbija i Madjarska potpisale vazan sporazum o vojnoj saradnji

panika u hrvatskoj
...
Ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto izjavio je danas u Beogradu, posle sastanka sa ministarkom energetike Dubravkom Đedović Handanović, da bi radovi na izgradnji novog naftovoda između Srbije i Mađarske mogli da počnu krajem ove ili početkom naredne godine i budu potpuno gotovi 2028.
On je istakao da će taj naftovod u potpunosti moći da zadovolji godišnje potrebe snabdevanja Rafinerije nafte u Pančevu.

„U Mađarskoj smo već gotovi sa studijom izvodljivosti i MOL je već predstavio tu studiju vladama dve zemlje. Mi smo je prihvatili, a Vlada Srbije je prihvatila prostorni plan koji je neophodan za izgradnju naftovoda“, rekao je Sijarto u obraćanju posle sastanaka.
Kada je reč o pripremama za izgradnju naftovoda, istakao je da su napravljeni značajni koraci proteklih nedelja.
„I nadamo se da bi radovi fizički mogli da krenu kraja godine ili početkom iduće godine. Do 2028. mogli bismo mogli da imamo kompletan naftovod između dve zemlje koji bi bio u funkciji“, rekao je Sijarto.
On je naveo da treba da se izgradi potpuno novi naftovod od rafinerije u Sasalombati do granice Mađarske i Srbije u dužini od 190 kilometara, što će koštati oko 130 milijardi forinti.
„To je veoma ozbiljna investicija koja je značajna za ceo region. Kapacitet tog naftovoda biće između četiri i pet miliona tona godišnje i sa tim kapacitetom bićemo u mogućnosti da snabdevamo Rafineriju u Pančevu, što je iz aspekta energetske bezbednosti Srbije od ključnog značaja“, istakao je Sijarto.
Kako je rekao da će to značiti da će Srbija kompletno iz Mađarske moći da se snabdeva naftom.
„Danas Mađarska iz Srbije može da pokrije ukupne potrebe gasa na godišnjem nivou, a isto tako će novi naftovod značiti za Srbiju pokrivanje potrebnih kapaciteta na godišnjem nivou u potpunosti iz naftovoda koji ćemo izgraditi zajednički. To nam omogućava stratešku poziciju koja će obezbediti mnogo veću energetsku bezbednost obe zemlje“, istakao je Sijarto.
Ministarka rudarstva i energetike u tehničkom mandatu Dubravka Đedović Handanović takođe je potvrdila da bi početak radova na izgradnji naftovoda između Srbije i Mađarske mogao da bude krajem ove godine.

„Već su na našoj strani određene tehničke pripreme i završene, kao što je usvajanje prostornog plana, nastavak projektovanja i kao što sledi izdavanje lokacijskih uslova. Naši zajednički napori na tom projektu su dokaz da želimo da nastavimo, proširimo i učvrstimo našu saradnju u snabdevanju naftom putem novog pravca snabdevanja“, rekla je Đedović Handanović.
Istakla je odlučnost obe strane da se povežu putem naftovoda, kao i da će on na srpskoj strani biti dug 113 kilometara.
Ministarka u tehničkom mandatu izrazila je zahvalnost Mađarskoj na kontinuiranoj podršci u vezi sa novonastalom situacijom kada je u pitanju NIS, istakavši da se prijatelji i partneri poznaju u teškim vremenima.

Nema tu običan narod nikakvih računa, Srbi i Albanci su istorijski prijatelji. Ne zove se džaba Palata Albanija po našim viševekovnim prijateljima samom srcu Beograda.

A račune treba da plate samo oni koji vas prevode žedne preko vode. (čitaj - srpski i albanski političari koji zavađaju običan narod)
Kad provociraš gledaj da to bude malo manje uvredljivo. Znamo da to radiš namerno, isto kao i ono povodom Turaka.

Zanima me kakvo li ti to zadovoljstvo ovo pričinjava, samo onako.

Nema tu običan narod nikakvih računa, Srbi i Albanci su istorijski prijatelji. Ne zove se džaba Palata Albanija po našim viševekovnim prijateljima samom srcu Beograda.

A račune treba da plate samo oni koji vas prevode žedne preko vode. (čitaj - srpski i albanski političari koji zavađaju običan narod)
Još jednom ovo je uvredljivo. Seti se ovoga kad se skedeći put budu prebrojavali glasovi, ma šta te briga,

A koliko je porasla cijena bijele tehnike? U Ukrajini, mislim. :kafa:
"Srpska dobrovoljačka garda istakla se u dobro organizovanoj sistematskoj pljački, prvo po Slavoniji, Baranji i Zapadnom Sremu (gde će se zadržati do kraja), ali i po Severnoj Dalmaciji, Bosanskoj Posavini i drugim lokacijama. Vojne zasluge su donekle zasenjene ovim podvizima – ako je vojnih zasluga, osim psihološkog rata, uopšte i bilo. Naime, izašli su bili na takav glas da je dovoljno bilo reći da 'arkanovci dolaze', pa da cela sela pobegnu u zbegove. Išli su iza redovne vojske (ako se to može tako nazvati) i pljačkali metodično i sređeno: prvo gotovina i zlato; onda crna tehnika (elektronika), automobili i motorna vozila; zatim bela tehnika i poljoprivredna mehanizacija; itd. Posebno su imali pik na banke (gotovina i čekovi), policijske stanice (zbog pečata i obrazaca za lične karte, pasoše, vozačke i saobraćajne dozvole) i opštine. Sve je to bilo dovoženo na zborna mesta, klasifikovano i otpremano za Srbiju, gde je išlo u maloprodaju preko pouzdanih veza. U Erdutu i još nekim mestima Arkan se dokopao ogromnih količina vina iz lokalnih podruma i prodavao ih je beogradskim i drugim ugostiteljima, što je dovodilo do neprijatnih scena u kafanama, ali i na putevima kada je vojna policija pokušavala da zaustavi i pregleda Arkanove konvoje kamiona. Nije im uspevalo."

RUSI I UKRAJINCI NEMAJU TAKVE KVALITETNE KOMANDANTE KAO ARKAN ILI BO(T)KAN!!!

"Srpska dobrovoljačka garda istakla se u dobro organizovanoj sistematskoj pljački, prvo po Slavoniji, Baranji i Zapadnom Sremu (gde će se zadržati do kraja), ali i po Severnoj Dalmaciji, Bosanskoj Posavini i drugim lokacijama. Vojne zasluge su donekle zasenjene ovim podvizima – ako je vojnih zasluga, osim psihološkog rata, uopšte i bilo. Naime, izašli su bili na takav glas da je dovoljno bilo reći da 'arkanovci dolaze', pa da cela sela pobegnu u zbegove. Išli su iza redovne vojske (ako se to može tako nazvati) i pljačkali metodično i sređeno: prvo gotovina i zlato; onda crna tehnika (elektronika), automobili i motorna vozila; zatim bela tehnika i poljoprivredna mehanizacija; itd. Posebno su imali pik na banke (gotovina i čekovi), policijske stanice (zbog pečata i obrazaca za lične karte, pasoše, vozačke i saobraćajne dozvole) i opštine. Sve je to bilo dovoženo na zborna mesta, klasifikovano i otpremano za Srbiju, gde je išlo u maloprodaju preko pouzdanih veza. U Erdutu i još nekim mestima Arkan se dokopao ogromnih količina vina iz lokalnih podruma i prodavao ih je beogradskim i drugim ugostiteljima, što je dovodilo do neprijatnih scena u kafanama, ali i na putevima kada je vojna policija pokušavala da zaustavi i pregleda Arkanove konvoje kamiona. Nije im uspevalo."

I malo pepela, pa se onako fino pospi. A sugovornik ne provocira non-stop, ma uopšte.

Još jednom ovo je uvredljivo. Seti se ovoga kad se skedeći put budu prebrojavali glasovi, ma šta te briga,
Uvredljivo je za ove koji su naseli na Slobinu i Vučićevu propagandu.

Za one koji znaju ko je recimo bio Esad Paša Toptani, za njih svakako nije uvredljivo.

Preporuka da i ti malo pročitaš o njemu, računam da te interesuje. Barem se nadam.

NEMOJ DA ME VREDJAS I OMALOVAZAVAS niti sam tvoj ( hetero sam) niti si ti kompetentan da ocenjujes ko je pismen, a ko nepismen
te svoje istorijske nebuloze predavaj u zagrebu a ne ovde
Bolje je da manje diskutujes o politici
Ljudi ce pomisliti da si NEPISMEN
Gorane dušo, nemoj da se nerviraš. Ne sme ljubav da te nervira, samo se protiv mržnje bori i garantujem pritisak 120/80.

AI kaže da je vojni savez Srbije i Mađarske jalov i uzaludan. :kafa:

20250402-160828.jpg

Sve se to zna, komandante! Zna se i da su dobrovoljci iz Srbije govorili da će se upadati u kuće, ubijati ukućane i krasti neovisno o tome žive li u tim kućama lokalni Hrvati ili Srbi. Tako su i radili. :kafa:

Za one koji znaju ko je recimo bio Esad Paša Toptani, za njih svakako nije uvredljivo.

Preporuka da i ti malo pročitaš o njemu, računam da te interesuje. Barem se nadam.
Da li stvarno hoćeš da ovde okačim i originalna dokumenta iz XIX veka koja svedoče o tom “vekovnom prijateljstvu” ili možda svedočanstva ruskih i austrijskih konzula koji su još tada konstatovali (ruski) da život jednog Srbina u Prizrenu kod albanskog Portinog funkcionera vredi manje nego neka krupnija domaća životinja? Ili izveštaj austrijskog?

Da li znaš ko su bili Isa Boljetinac, Zeka Priština i kačaci? UÇK da ne pominjem.

Troluj nekog drugog.

Ma kako to da svi nasedaju na njihovu propagandu, a baš niko živ na tvoju?

Gorane dušo, nemoj da se nerviraš. Ne sme ljubav da te nervira, samo se protiv mržnje bori i garantujem pritisak 120/80.
Opet si premasio sebe sa pokusajem sarkasticnog omalovazavanja diskutanta
Nisam derpe da me svojatas u svoje stado sa duso moja. Pusti ti mene da ja odlucujem dali volim ili mrzim, nemoj sa Tim SELJACKIM FORAMA da pokusavas da budes PAMETAN. Za pamet treba nesto drugo

Da li stvarno hoćeš da ovde okačim i originalna dokumenta iz XIX veka koja svedoče o tom “vekovnom prijateljstvu” ili možda svedočanstva ruskih i austrijskih konzula koji su još tada konstatovali (ruski) da život jednog Srbina u Prizrenu kod albanskog Portinog funkcionera vredi manje nego neka krupnija domaća životinja? Ili izveštaj austrijskog?

Da li znaš ko su bili Isa Boljetinac, Zeka Priština i kačaci? UÇK da ne pominjem.

Troluj nekog drugog.
Za trolovanje treba malo vise pameti
Dali mu palicu u ruke, pa umislio da je inTELEktualac, bilo ih je ovde sijaset

Troluj nekog drugog.
Niko ne kaže da nije bilo budala i u istoriji. Ali svako odgovara za svoje postupke. Ako neki Srbin Mića kaže nešto loše o Srbinu Žići, to nisu rekli svi Srbi, nego je rekao Mića. Moraš to da naučiš već jednom.

Vekovno prijateljstvo naroda Albanije i Srbije ne može da se poništi činjenicom da postoje i pojedini mamlazi na obe strane.

Niko ne kaže da nije bilo budala i u istoriji. Ali svako odgovara za svoje postupke. Ako neki Srbin Mića kaže nešto loše o Srbinu Žići, to nisu rekli svi Srbi, nego je rekao Mića. Moraš to da naučiš već jednom.

Vekovno prijateljstvo naroda Albanije i Srbije ne može da se poništi činjenicom da postoje i pojedini mamlazi na obe strane.
Zašto ne odeš u Prištinu radi provere teorije? Pitam za druga.

Zašto ne odeš u Prištinu radi provere teorije? Pitam za druga.
Ja sam bio skoro u Prištini, i po celom Kosovu obilazio srpske manastire. Nisam imao nikakvih problema među prijateljskim narodom Kosova, ni Albancima ni Srbima.

Samo lepo i sa osmehom, i nema problema.

Evo ti jedna slika koju sam slikao iz kola.

Jesi li i ti bio skoro u Prištini?

1743605195563.png

Ja sam bio skoro u Prištini, i po celom Kosovu obilazio srpske manastire. Nisam imao nikakvih problema među prijateljskim narodom Kosova, ni Albancima ni Srbima.

Samo lepo i sa osmehom, i nema problema.

Evo ti jedna slika koju sam slikao iz kola.

Jesi li i ti bio skoro u Prištini?

Pogledajte prilog 1708104
Koliko je bilo UNMIK-ovih policajaca sa vama?

Koliko je bilo UNMIK-ovih policajaca sa vama?
Nijedan nije bio, jer nisu bili potrebni.

To što je neke Srbe Informer zatrovao da će ih neko ubiti ako odu u Prištinu ne znači da smo svi mi ostali naseli na istu foru.

Pritom sam vozio auto sa beogradskim tablicama. A vrlo često i po Beogradu vidim aute sa kosovskim tablicama.

To je danas postalo normalno, i tako treba i da bude. Ljubav i poštovanje među ljudima, a ne mržnja.

Back