Srbija: Hapšenje mladića u majicama sa oznakom JSO

Atreid:
Ako nije bila u skupstini, onda jeste vanparlamentarna stranka, nemoze biti u skupstini i vanparlamentarna stranka... jel' ti se pali lampica?

Nego, DS nije bila u skupstini jer je bojkotovala te izbore (pogresno po mom tadasnjem i sadasnjem misljenju, ali dobro).

Ovo nije tacno, jako bi volio da argumentujes tu izjavu...

nisi razumeo bosnjak. svaka stranka koja nije u parlamentu je vanparlamentarna stranka. DS je bojkotovao izbore 1997 godine mislim te je stoga bio vanpalramentarna stranka. Inace svojim saopstenjima a pogotovo izjavama Djindjcia ta stranka je svo vreme bombardovanja podrzavala NATO pakt.

Imas par tema sa njegovim izjavama NY Timesu i Spiegelu na ovom forumu.

Jedna druga verzija kruzi po Krusevackim kulorima.
U pitanju je konkurencija jer se naculo da dolazie u Prolom banju 5 autobusa krcato Svabicama,Holandankama,Dankinjama,Svedjankama (reklama sa CNN) te ovi iz garde poturili ovim drugima JSO maice dok ih ne poapse a ovi drugi posle defiliraju sa kupido & playboy maicama te friskim jagodama . Ovim u prdekani je sluzena u izobilju ''muska voda'' made in Kladanj barem za utehu.

Obersturmfuehrer:
sta da vam kazem...
neko brani srbiju kako treba, sa puskom i cizmama, a neko sa flasom piva i tastaturom....

to pitaj one koji su izgubili kosovo 1999.
pa ako je izgubljeno i tad (a nije,tad je jedino i branjeno...) i TI si ga valjda izgubio,i ako ti je vazno(a valjda jeste),i TI treba valjda da pricas kaki ga vratiti...a ne kao zena upirati prstom u nekoga ko jos i pokusava da uradi nesto

Zanimljivo....
Kako vidim isti ljudi (koji su uzgred protiv Ustava) pozivaju se na Ustav, i u Ustavu vide da je mirno okupljanje građanja obučenih u "neprimerne" majice povreda istog, ali se istovremeno pod plaštom zaštite Ustava bore za pravo javnog okupljanja narkomana i homoseksualaca....

Kao što sam već rekao, ne vidim suštinsku razliku. Ja se zalažem da se zabrane okupljanja i ovih prvih i ovih drugih, jer i u jednom i drugom slučaju postoji pretnja sa javni moral, bezbednost i zdravlje građanja.

No, oni koji se zalažu za prava jednih na okupljanje trebalo bi (čisto da ne bi bili licemeri) da se zalažu i za prava onih drugih.

jeremijabg:
pa ako je izgubljeno i tad (a nije,tad je jedino i branjeno...) i TI si ga valjda izgubio,i ako ti je vazno(a valjda jeste),i TI treba valjda da pricas kaki ga vratiti...a ne kao zena upirati prstom u nekoga ko jos i pokusava da uradi nesto
Juče sam gledao zanimljivu emisiju o Hanibalu i zaključak koji su istoričari izvukli iz njegovih ratova sa Rimom:
- Pobeđena je samo ona država koja javno prizna i potpiše poraz.

rdeki:
Zanimljivo....
Kako vidim isti ljudi (koji su uzgred protiv Ustava) pozivaju se na Ustav, i u Ustavu vide da je mirno okupljanje građanja obučenih u "neprimerne" majice povreda istog, ali se istovremeno pod plaštom zaštite Ustava bore za pravo javnog okupljanja narkomana i homoseksualaca....

Kao što sam već rekao, ne vidim suštinsku razliku. Ja se zalažem da se zabrane okupljanja i ovih prvih i ovih drugih, jer i u jednom i drugom slučaju postoji pretnja sa javni moral, bezbednost i zdravlje građanja.

No, oni koji se zalažu za prava jednih na okupljanje trebalo bi (čisto da ne bi bili licemeri) da se zalažu i za prava onih drugih.
Zanimljivo je kako o narkomaniji pričaju ljudi koji brane one kroz čije su ruke prošle bukvalno tone droge i to ne marihuane, pošto se Legija i Duća nisu bavili takvim ''sitnicama''. I sad kad imamo ljude u majicama onih za koje se vezuju ubistva, otmice, dilovenje drogom, reketiranje i ko zna šta još, normalno je da se takvi privedu radi provere. Pošto je utvrđeno da oni nisu ''beretke'' nego samo nabeđeni mangupi, pušteni su.

E ova vest o formiranju garde svetog cara Lazara me je mnogo obradovala. Vidi se da su Srbi pravi junački narod koji nikome nekleči i koji če braniti svoju zemlju i slobodu. Svaka čast tim junacima iz garde sv. cara Lazara. Nadam se da če ih biti što više. I ako Amerikanci i EU daju Kosovu stvarno nezavisnost, onda bi trebalo da ta garda krene na Kosovo i da ga oslobodi od zapadnjačkih okupatora i od njenih Šiptarskih sluga.

Neshvatam zašto neki ljudi ovde kritikuju ovu gardu a isto tako neshvatam zašto je policija hapsile one mladiče u tim majcama. Pa oni su Srpski junaci! Novi Obilići! Oni su nada i budučnost Srbije! Dok Srbija ima takve sjajne momke onda ima i nadu za budučnost. Ako Srbija nebi imala takve junake onda danas nebi ni postojala. Zato bi trebalo da se svi tim momcima i veteranima iz garde divimo i da je podržavamo, jer oni brane nas! I svaki od nas koji je sposoban i ima priliku bi trebo da uzme u ruke pušku i da se spremi za odbranu otadžbine isto kao naši predci 1912, 1913, 1914, 1941, 1991, 1999.

Isto tako neshvatam zašto nekome smeta što je osnivač garde Vasiljević iz SPS. Pa svejedno je iz koje je on stranke, važno je što ima nameru da brani Srbiju i slobodu! Trebalo bi da se Srbi konačno slože.
Ja lično bi se odma pridružio toj gardi. Ali na žalost živim u inostranstvu i za to nemogu. Ali ako izbije rat(nadam se da neče) onda krečem zajedno sa drugarima dole da pomognemo našoj brači i da zajedno oslobodimo Kosmet i satremo KFOR i njihove šiptarske robove.

Živela garda svetog cara Lazara!!!

Živeo Srpski junak Vasiljević!!!

Živela Srbija i sveto Srpsko Kosovo!!!

SiIent Bob:
Vidi ovog Čeha sa Grčkim nikom... Sve se isijava ratnički Srpski ponos...

A što ti smeta da podržavam gardu koja se sprema za odbranu Kosova? Ti si se več pridružio dobrovoljcima? Ja nisam pravi Čeh ali nisam ni 100% Srbin :) (samo otac mi je Srbin). Ali neshvatam u čemu vidiš problem. Pa Srba ima u inostranstvu oko 2 miliona... Ja mislim da je za Srpski narod vrlo dobro kad ima podržku u inostranstvu a kad dolaze naprimer dobrovoljci iz Rusije ili Grčke da pomognu Srbima.

Zorba1:
A što ti smeta da podržavam gardu koja se sprema za odbranu Kosova? Ti si se več pridružio dobrovoljcima? Ja nisam pravi Čeh ali nisam ni 100% Srbin :) (samo otac mi je Srbin). Ali neshvatam u čemu vidiš problem. Pa Srba ima u inostranstvu oko 2 miliona... Ja mislim da je za Srpski narod vrlo dobro kad ima podržku u inostranstvu a kad dolaze naprimer dobrovoljci iz Rusije ili Grčke da pomognu Srbima.
Ti izgleda ništa ne shvataš. No, red je da ti se pomogne. Te podrške je malo, igranka sa Kosovom se pre 8 godina završila loše po nas, a sad bi još gore, te majice su simboli zločinačke organizacije...

nesha taxista:
Ti izgleda ništa ne shvataš. No, red je da ti se pomogne. Te podrške je malo, igranka sa Kosovom se pre 8 godina završila loše po nas, a sad bi još gore, te majice su simboli zločinačke organizacije...
¨
Znam da je te podrške bilo malo. Isto tako znam da su minimalne šance za pobedu u novom ratu za Kosovo. Mogli bismo pobediti samo ako bi Rusia i Kina išle u rat da nam pomognu protiv Amerikanaca i NATO-a, ali to bi značilo treči svetski rat. Neverujem da bi Rusija i Kina ušle u rat zbog Kosova. Ipak su danas Rusija i Kina mnogo jači nego u 90tih godina i za to bi nam sigurno mogli dati mnogo veču podršku nego u prethodnim ratovima. Pogledaj kako naprimer u Iraku može mali Irački narod uspešno da se bori protiv močne sile kao što je Amerika. I kad je Šiptarska UCK mogla uz pomoč zapada voditi gerilski rat protiv naše vojske, onda sigurno i mi imamo snagu da na Kosovu vodimo gerilski rat(uz podršku Rusije i Kine) protiv KFOR-a i Šiptarskih snaga. I ako su naše šanse male, šta drugo da radimo? Da se predamo bez boja? Naša dužnost je da idemo u boj za Kosovo, da bi se jednog dana mogli naši potomci ponositi time što nismo predali Kosovu dušmanima bez borbe.
Što se tiče tih majci. Po mom mišlenju nije JSO zločinačka organizacija. I svaki ima pravo da nosi bilo koje majce.

Zorba1:
¨
Znam da je te podrške bilo malo. Isto tako znam da su minimalne šance za pobedu u novom ratu za Kosovo. Mogli bismo pobediti samo ako bi Rusia i Kina išle u rat da nam pomognu protiv Amerikanaca i NATO-a, ali to bi značilo treči svetski rat. Neverujem da bi Rusija i Kina ušle u rat zbog Kosova. Ipak su danas Rusija i Kina mnogo jači nego u 90tih godina i za to bi nam sigurno mogli dati mnogo veču podršku nego u prethodnim ratovima. Pogledaj kako naprimer u Iraku može mali Irački narod uspešno da se bori protiv močne sile kao što je Amerika. I kad je Šiptarska UCK mogla uz pomoč zapada voditi gerilski rat protiv naše vojske, onda sigurno i mi imamo snagu da na Kosovu vodimo gerilski rat(uz podršku Rusije i Kine) protiv KFOR-a i Šiptarskih snaga. I ako su naše šanse male, šta drugo da radimo? Da se predamo bez boja? Naša dužnost je da idemo u boj za Kosovo, da bi se jednog dana mogli naši potomci ponositi time što nismo predali Kosovu dušmanima bez borbe.
Već sam negde objasnio da bi bilo kakav naš pohod na Kosovo značio momentalnu smrt za sve Srbe van Mitrovice, jer bi momentalno ostali bez zaštite koju sad imaju. KFOR bi se naravno odmah premestio uz granicu. Radi se za početak o nekoliko desetina hiljada ljudi. Ostali bi živeli nešto duže, ne mnogo.
A primere koje si pomenuo bolje da nisi. Iračani i Albanci su na teritorijama na kojima su vodili ili vode gerilski rat u ogromnoj većini, što je od ključnog značaja. Ako nemaš jaku podršku lokalnog stanovništva sve je propalo, što je na svojoj koži osetio i Če Gevara recimo.
Zorba1:
¨
Što se tiče tih majci. Po mom mišlenju nije JSO zločinačka organizacija.
Znači, po tebi ubistva, promet droge, otmice, reketiranja nisu zločini? U Češkoj se za to ne kažnjava? Ne znam, priznajem da nikad nisam bio tamo, mada bih voleo, posle ''lude noći'' naročito!

Back