Srbija duhovno u Moskvi, a fizički u Silicijskoj dolini - kako to?

Ako je ljubav prema Europi patološka jer želiš iPhone i ručak bez metka, onda je vaša ljubav prema Rusiji posebna dijagnoza.. tamo te tuku, pljačkaju, ne zovu ni na gulaš, al ti i dalje vičeš majkoooo s brda.

Voli ti koga hoćeš, samo prestani mrzit ono od čega ti ovisi wifi.
Ne brini, nisu svi Srbi budale i putinofili.

Navijamo za Rusiju zato što nam je Rusija prijatelj i saveznik u suprostavljanju zapadnjačkoj agresije a ne zato što verujemo da je Rusija najbolja zemlja .Niko tako nešto i ne tvrdi.
Saveznici, prijatelji, borba protiv zapadnjačke agresije.. zvuči ko dobra soap opera, al prava politika nije film za djecu.
Rusija ti nije najbolji frend koji će ti platiti kavu i čuvati leđa, nego onaj tip s kojim dijeliš prostor, ali te ne pita za mišljenje i uzme ti pola kolača kad nisi gledao.

Ako ti stvarno misliš da je Rusija tu iz čistog prijateljstva, možda si zaboravio da saveznici u politici uglavnom gledaju svoje interese, a ne tvoj Instagram feed i emotivne potrebe.
Navijanje za Rusiju zato što je prijatelj nije ništa više od romantične bajke za odrasle, a realnost je puno prljavija i manje bajkovita.

Vazi ja sam trol a ti si Hrvat
Koja je to bolest da komsiji solis pamet a nevidis svoje dvoriste??
Ne solim ja nikome pamet, ja sam samo lijepo postavio upit.
I koliko znam, nigdje nisam napisao da ne vidim svoje dvorište?

Ja ne znam koja je pak to bolest da ti kao Srbin optužuješ druge Srbe da nisu Srbi samo zato što ne gledaju na sve kao ti..

Saveznici, prijatelji, borba protiv zapadnjačke agresije.. zvuči ko dobra soap opera, al prava politika nije film za djecu.
Rusija ti nije najbolji frend koji će ti platiti kavu i čuvati leđa, nego onaj tip s kojim dijeliš prostor, ali te ne pita za mišljenje i uzme ti pola kolača kad nisi gledao.

Ako ti stvarno misliš da je Rusija tu iz čistog prijateljstva, možda si zaboravio da saveznici u politici uglavnom gledaju svoje interese, a ne tvoj Instagram feed i emotivne potrebe.
Navijanje za Rusiju zato što je prijatelj nije ništa više od romantične bajke za odrasle, a realnost je puno prljavija i manje bajkovita.
Niko nije rekao da Rusija nema interes u saradnji sa Srbima.Interes je razumljivo odlučujući razlog za obe strane ali postoji i bliskost koja nije vezana za interes.Dakle i savezništvo i prijateljstvo.

Niko nije rekao da Rusija nema interes u saradnji sa Srbima.Interes je razumljivo odlučujući razlog za obe strane ali postoji i bliskost koja nije vezana za interes.Dakle i savezništvo i prijateljstvo.
Bliskost bez interesa? Kao kad voliš pitu od jabuka, ali ne pitaš za kalorije.
Savezništvo i prijateljstvo u politici su rijetko kad odvojeni pojmovi, obično ideš zajedno ili uopće nemaš ni jedno ni drugo.

Pa nije ni prijatelj onaj koji ti stalno gleda u džep, a ti se praviš da ne vidiš.
Ako postoji ta “bliskost”, možda je na razini zajedničke ljubavi prema televizijskim serijama ili nekim starim pričama, ali kad se ugase svjetla interesa, ostaje samo prazna soba.
Pravi prijatelji ti ne uzimaju kolač dok ti ne gledaš, a ne pričaju bajke o bliskosti da bi prikrili kad ti uzmu zadnji komad.

Bliskost bez interesa? Kao kad voliš pitu od jabuka, ali ne pitaš za kalorije.
Savezništvo i prijateljstvo u politici su rijetko kad odvojeni pojmovi, obično ideš zajedno ili uopće nemaš ni jedno ni drugo.

Pa nije ni prijatelj onaj koji ti stalno gleda u džep, a ti se praviš da ne vidiš.
Ako postoji ta “bliskost”, možda je na razini zajedničke ljubavi prema televizijskim serijama ili nekim starim pričama, ali kad se ugase svjetla interesa, ostaje samo prazna soba.
Pravi prijatelji ti ne uzimaju kolač dok ti ne gledaš, a ne pričaju bajke o bliskosti da bi prikrili kad ti uzmu zadnji komad.
Drag ti je i neki srodnik od koga nemaš nikakvog interesa.Drag ti je i nekadašnji školski drug od koga takođe nemaš nikakvog interesa.
Već sam napisao da je u poenta u interesu i da je interes ono što upućuje Srbe i Ruse na savezništvo i saradnju.

Ako je ljubav prema Europi patološka jer želiš iPhone i ručak bez metka, onda je vaša ljubav prema Rusiji posebna dijagnoza.. tamo te tuku, pljačkaju, ne zovu ni na gulaš, al ti i dalje vičeš majkoooo s brda.

Voli ti koga hoćeš, samo prestani mrzit ono od čega ti ovisi wifi.

Све си погрешно схватио.

Код нас би ти рекли
"Ала си ти задојен ..."

Drag ti je i neki srodnik od koga nemaš nikakvog interesa.Drag ti je i nekadašnji školski drug od koga takođe nemaš nikakvog interesa.
Već sam napisao da je u poenta u interesu i da je interes ono što upućuje Srbe i Ruse na savezništvo i saradnju.
Da, srodnik i školski drug su ti dragi, ali s njima si na istoj strani na terenu, dijelite zajednički cilj, neku vrstu interesa.
Kad ti školski drug počne uzimati bilježnice bez pitanja i šalje ti račun za to, počneš se pitati koliko je ta bliskost stvarna.

Tako i sa savezništvom, ako je samo interes, onda nisi prijatelj, nego partner u poslu, a takvi poslovi lako mogu završiti raskidom ugovora.
Dakle, kad pričaš o interesu, to nije prijateljstvo, nego hladan račun.
A hladan račun možeš platiti ili odbiti, ali bajke o bliskosti su za one koji ne žele gledati realnost u oči.

Ne znam ali pitam, a ti sve znaš iznutra jer ti srpski narod dolazi svako jutro na kavu i priča ti šta stvarno misli?

Kažeš da se nitko ne loži na Rusiju, a istovremeno svaki treći bilbord po Srbiji ima neku ikonu, raketu, ili Putina?
Kad su mene pitali u vojsci dali kontrolisem svoju jedinicu ja sam rekao ne, apsurd,em me kinje desetari , em se nikom ne uvlacim, ali kad su promenili pitanje u da li bi ostali odbili naredjenje kad bi im rekao da odbiju , hmmm, zamislio sam sei video da bi odbili...jer ja kad odbijem naredjenje to je nesto mnogo zaebano i ostali bi cak i pod pretnjom kazne, vecina odbila naredjenje....

Tako ti je i ovo sa rusima, u dobru ili u zlu....na panelu , ili u realu...
Rusi su blizi obicnoj raji zato sto traze mucenje, sadizam, i mazohizam i jasnu prinudu pretnjom, dok za zapad ti treba racunica , svako ti prodaje svoju zvaku , a tu nemaju Srbi sta da traze, njima je isplativije da ih rusi zaebu jednom u 50 godina,nego da ih ameri ebuckaju svake godine3 puta po hiljadarku , ili milionce evra, kad ih bacuska razvali to je za 10 20 milijardi evra...

Ozbiljno pitanje, bez zle namjere, kako to da se u Srbiji svi kunu u Rusiju, a doslovno žive na američkom cloudu?

- Softver? Google, Microsoft, Apple
- Telefon? iPhone, Samsung (Android - opet Amerika)
- Streaming? YouTube, Netflix, Instagram, iltii sve sa Zapada
- IT outsourcing, dev poslovi? U 99% slučajeva firme iz EU i SAD

A vi i dalje pričate o nekom bratskom Istoku dok vam cijeli digitalni život ide preko servera u Oregonu.
Zamislite da vam jednog dana Trump samo stisne disable region.. ostanete bez neta, aplikacija, mobilnog bankarstva, svega. A Rusi? Pošalju razglednicu i kažu držte se braćo.

Ne kažem ja da se trebate prestati volit s Moskvom, al bar budite realni. Amerika vas svakodnevno hrani tehnologijom, Rusija vam šalje simboliku i koji repost na Twitteru.

Pa vi sad meni recite, ko je stvarni partner, a ko poster na zidu?
Amerika je više puta bombardovala i ubijala srbe poslednji put 1999e godine. Trebao bi da imaš barem osnovno poznavanje istorije ako si baš toliko neuk onda malo proguglaj šta je milosrdni anđeo.

Kada te neko više puta bombarduje u istoriji naravno da ćeš za nemce i amerikance reći da su fekalije.

Amerika je više puta bombardovala i ubijala srbe poslednji put 1999e godine. Trebao bi da imaš barem osnovno poznavanje istorije ako si baš toliko neuk onda malo proguglaj šta je milosrdni anđeo.

Kada te neko više puta bombarduje u istoriji naravno da ćeš za nemce i amerikance reći da su fekalije.
Ajmo biti realni, ako te neko bombardira 99., a ti 26 godina kasnije koristiš njegov internet, njegov operativni sistem, njegovu banku, telefon i softver, onda ili imaš zlatno srce ili jako kratku memoriju.

Rusi vam nisu bacili bombe, istina, ali koliko se sjećam, nisu vam nimalo ni pomogli, a za to služe prijatelji i oni koje idealiziraš i obožavaš, ne? Koliko znam, nisu vam bacili ni servere, ni investicije, ni radna mesta. Ameri su vas tukli, a vi im danas outsourcate aplikacije, plaćate Netflix i kupujete mobitele.

Ne branim nikoga, al kad već biraš da "pamtiš", onda nemoj živeti u cloudu koji su ti složili oni koje mrziš.

Back