Srbija duhovno u Moskvi, a fizički u Silicijskoj dolini - kako to?

Italija je pojam za Srbiju.....

Nego ova tema ima kontrapitanje, da li hrvati posto su dushom uz Nemacku , kupuju nemacke mobitele....ili imaju samo nemacke provajdere,a nemci nisu bas poznati kao izdasni u netu....sto je zanimljivo...vec neko vreme mnogo kasne za ostalima...
Ako je Italija pojam za Srbiju, onda je sve jasno, emocionalno raskošno, logistički kaotično.

A što se tiče Hrvata i "duše uz Njemačku", da, ljudi tamo idu radit, a ne tražit mesijanske saveznike. Kad kupujemo mobitel, biramo ono što radi najbolje, ne ono što dolazi uz zastavu. Nismo sentimentalni prema tehnologiji, nismo ni prema politici, ako baš hoćeš.

Vi ste dušom uz Rusiju, a tijelom na američkoj infrastrukturi. Vama je Lada emocija, nama je auto prijevozno sredstvo. I tu je cijela razlika.
Jer na kraju dana, realnost se ne mjeri osjećajima, nego time tko ti daje posao, stabilnost i funkcionalan GPS.

Niko se mnogo ne lozi na Rusiju , to ovde na netu muljaju njih 10 20 i tako se ostvaruje ruska propaganda, jer srpski narod hoce da vidi sta je in, dodje za 5 min pokupi i onda glumata da je proruski...ako rusi plate bice, ako rusi zaprete, bice, itd itd..

Ima i onih koji se ozbiljno loze na USA , oni mahom vec imaju kanale kako su placeni , na ovaj ili onaj nacin.
Mislim da nisi upravu. Nije to glavna tema u zemlji pa da se neprestano o njoj govori, mozda te to zbunjuje, ali kada bi svako morao da se izjasni, jasno je da je ogromna vecina okrenuta Rusiji svojim zeljama. Vecina zeli propast zapada, USA i EU, zeli da Rusija osvoji Ukrajinu itd...A to sto voze zapadne automobile i zive zapadne zivote to je isto kao sto i nasa drzava funkcionise. I ona je na laznom putu u EU iz koristi, ali takodje zeli propast EU, raduje se trvenjima i problemima u njoj, raduje se i nada da ce zapadni gradovi biti bombardovani od strane Rusije..

E sad ovu analogiju primeni na tvoju dilemu iz naslova (to je lakonski objašnjenje svega onog što sam ja pisao u više pasusa) - srpska spoljašnjost/fenotip (omot - ono vidljivo ) je zapad ali "softver" (unutrašnjost/genotip) je "Vizantija" a to nam je zajedničko sa Rusima, Egipćanima,Rumunima, Turcima, Grcima...
Zanimljivo ti je to.. ako je srpski softver Bizant, a vanjski izgled Zapad, to ti je kao da si instalirao Windows 11 na stari komp iz 2006. Izvana sve djeluje poznato, ali iznutra šteka, ništa se ne ažurira, a kad pokušaš otvoriti išta ozbiljno, sve se smrzne osim tipke za ponovno pokretanje.

To što dijeliš genetski kod s Bizantom, Egiptom, Grcima i Turcima ne znači automatski da imaš bolju državu, školstvo, zdravstvo ni perspektivu. Možeš ti biti dušom gdje hoćeš, ali probaj platit režije ili prijavit se za posao s ikonopisom i molitvom, pa javi kako je prošlo.

Na kraju dana, onaj softver koji ti stvarno omogućuje da radiš, zaradiš i funkcioniraš, ipak nije pisan na crkvenoslavenskom, nego u Silicijskoj dolini.

Zašto onda ovde mnogi obožavaju Rusiju, uzdižu je kao da je raj na zemlji, čemu to?
Зато што се љубав не купује, зато што нисмо робови као ви, што за врећу брашна и канту масти јасеновачке програме господару дарује.

Moze se reci dabi Turska ozbiljno uzdrmala Srbiju da napravi svog provajdera mobitela ili svoj mobilni telefon...

Jer kontra su NATO , bliski su Srbima, jos kad bi bili alaj alaj melodija na mobitelu , turski melos caruje medju srpskim starletama....ili klinkama...ako uskoro ne ucine nesto turci , odose nam klinke na afgane, ozbiljno klinkice masu vozacima od 30 i vise koji su butanci nepalci i afgani....da mashu samo ovim mladjima pa i da razumem , jer sam video grupisanje mladih afgana i muvanje grupno nasih klinki , mada mi nije jasno sta se tu tacno desava...

Nije mi jasno zasto to rade grupno , bude ih vise od 4, 5 6 , ali se ne prikazuju da su zajedno , ali jesu zajedno..

Tu ima nesto cudno, ali ko zna sta je...oni znaju sigurno..
Turski mobiteli, afganistanski udvarači i geopolitička kriza među tinejdžericama... Sve u jednom komentaru.

Možda ipak problem nije ni u telefonima, ni u NATO-u, ni u Butancima, nego u tome što odrasli muškarci više brinu tko se sviđa klinkama nego kako da im osiguraju društvo u kojem se neće osjećati izgubljeno među propagandom, lošom edukacijom i poluraspadnutim institucijama.

Mislim da nisi upravu. Nije to glavna tema u zemlji pa da se neprestano o njoj govori, mozda te to zbunjuje, ali kada bi svako morao da se izjasni, jasno je da je ogromna vecina okrenuta Rusiji svojim zeljama. Vecina zeli propast zapada, USA i EU, zeli da Rusija osvoji Ukrajinu itd...A to sto voze zapadne automobile i zive zapadne zivote to je isto kao sto i nasa drzava funkcionise. I ona je na laznom putu u EU iz koristi, ali takodje zeli propast EU, raduje se trvenjima i problemima u njoj, raduje se i nada da ce zapadni gradovi biti bombardovani od strane Rusije..
To je srpski seljak, sto ce promeniti vera da smesti dupe gde mu se isplati , tako da hoce hoce , ali ce malo i od ovog ili od onog..

Srbija nema preferencijale, ona je oportunisticka to sto bi glasalo za Rusiju....
Rusini su drugo , a Rusofili su posebna prica staljinista, to je opet najvaznija grupa koju mozemo zvati ruski orjentisani ali zbog diktature i sadizma i mazohizma...

Ali srpski seljak , gde mu se isplati tu ce ici...good dojce goood...ili kako bi vec rekli , gut umesto good...

Smesno mi je da izjavim da imamo srpsko gradjanstvo...

Зато што се љубав не купује, зато што нисмо робови као ви, што за врећу брашна и канту масти јасеновачке програме господару дарује.
Spusti se malo s tog moralnog brda. Nije ljubav kad ti netko otima struju, a ti kažeš ma nema veze, bitno da nismo robovi.

Vi kao niste na koljenima, al čim netko spomene naftu, gas ili šaku simbolike, odmah “brate Ruse, evo duše, evo naroda, evo i zadnjeg sendviča”.

A ovo za vreću brašna... pa vi ste spremni za selfie s tenkom ako je ruski. Nije rob onaj koji prima pomoć, nego onaj koji se pravi da to nije pomoć nego bratska sudbina.

Turski mobiteli, afganistanski udvarači i geopolitička kriza među tinejdžericama... Sve u jednom komentaru.

Možda ipak problem nije ni u telefonima, ni u NATO-u, ni u Butancima, nego u tome što odrasli muškarci više brinu tko se sviđa klinkama nego kako da im osiguraju društvo u kojem se neće osjećati izgubljeno među propagandom, lošom edukacijom i poluraspadnutim institucijama.
Ne ne ne, ne sme muskarci tu da se mesaju , to vaspitavaju majke, kao i kod hrvata....Moj burazer se umesao zato sto nije imao oca pa je patio , i onda stvorio antagonizam kako ga je majka lesila od batina....ali svaki put kad se umesa to su krvave svadje.....samo sto on ne odstupa...nasao je neku meru izmedju toga da ih razmazi i da ih vaspita, kaze da je to naucio od mene, ispada da je najvise naucio od mene ja sam od njega stariji 5 godina i onda sam ga par puta poveo u grad i naucio ga kako bi trebalo da sa nivoom prilazi zenama, kako da se postavi prema nasilju jer je bio vec problematican, ali meni je izgledalo da me nece bas mnogo cuti sta mu pricam...Danas kaze da je sve cuo samo je imao preca posla da udara kontru majci , i da isprazni bes zbog toga na utakmicama i slicno...

Barem ga nista lose nisam ucio niti je pokupio ista lose od mene..

Poslednja izmena:
Spusti se malo s tog moralnog brda. Nije ljubav kad ti netko otima struju, a ti kažeš ma nema veze, bitno da nismo robovi.

Vi kao niste na koljenima, al čim netko spomene naftu, gas ili šaku simbolike, odmah “brate Ruse, evo duše, evo naroda, evo i zadnjeg sendviča”.

A ovo za vreću brašna... pa vi ste spremni za selfie s tenkom ako je ruski. Nije rob onaj koji prima pomoć, nego onaj koji se pravi da to nije pomoć nego bratska sudbina.
Види ти то са овим твојим шкутором из Бијелог Дугмета.
Ја би се сликао на руском тенку и да ја њима платим!

Види ти то са овим твојим шкутором из Бијелог Дугмета.
Ја би се сликао на руском тенку и да ја њима платим!
Pa naravno da bi.. jer kad nemaš ni puteva ni pravih saveznika, barem da ostane fotka za uspomenu i “bratsku” sahranu infrastrukture.

СВАКО НОРМАЛАН, ТИ ТО НЕ РАЗУМЕШ, ВОЛИ РУСИЈУ, ЈЕР ОНА ЈЕ ГАРАНТ ОПСТАНКА ЉУДСКЕ ЦИВИЛИЗАЦИЈЕ...
Kakav opstanak? Pa natalitet im je u opadanju kao i u svakoj državi Europe, o čemu ti pričaš? Nestat ćemo svi skupa kad tad..

A i čim u rečenici moraš spominjati "nitko normalan", uvijek na kraju ispadne da taj koji to piše nema sve na broju :mrgreen:

Kakav opstanak? Pa natalitet im je u opadanju kao i u svakoj državi Europe, o čemu ti pričaš? Nestat ćemo svi skupa kad tad..

A i čim u rečenici moraš spominjati "nitko normalan", uvijek na kraju ispadne da taj koji to piše nema sve na broju :mrgreen:
Nece,recimo ja bih brzo vratio natalitet,ali pitanje je kome....da li Srbima....?

Jer glupo je vracati normalu ljudima koji teze nenormali....zasto bi povecavao natalitet osobama koje nisu normalne...

Nije to bas toliko jeftino koliko secini , samo okacis jeftinu erotiku i gace same padaju...

Pa naravno da bi.. jer kad nemaš ni puteva ni pravih saveznika, barem da ostane fotka za uspomenu i “bratsku” sahranu infrastrukture.
Бјаааажжжиии бре робе својевољни. Ви имате савезнике? Ви сте бре слепи послушници који најгнусније послове обављате
да би се додворили тренутном господару и хвалили се савезништвом.
Мораш научити да господар више цени слободне и кхурчевите који му стварају проблеме већ вас послушнике.
Али о том по том још му требате, кад нас не буде а Шиптари преузму вашу улогу онда сте ви на реду.
Робови не могу поседовати онакву обалу.

Svako voli diktaturske bolesnike u narativima.

Ali bukvalno prvi zakukaju i kada im je sef na poslu u rangu 1/100000 neki mini diktator u odnosu na likove popu Putina i Staljina.

Koliko sam se u zivotu nagledao Srba neradnika koji nece da rade i kukaju na sefove i gazde. Ali zato-Putin, e to je brate vodja bre!!! :hahaha1: :hahaha1:

Pa taj Putin bi te cedio 567 puta vise od tog gazde na koga kukas, moroncino.

To sto ljudi lupetaju u narativima, to nema veze sa mozgom.

Jedna od najbitnijih lekcija u zivotu je da 95% stvari koju vam ljudi pricaju ne uzimate za ozbiljno.

Posebno u Srbiji.

Ovde su lupetaci na svakom koraku, i to sto pricaju o Rusiji i zapadu, nema veze sa mozgom, pa na kub.

Pa dve stvari , preziveli su i pored gluposti Hitlera, to je jaka stvar, i Srbima su sklonili Milosa Obrenovica, to je druga velika stvar..
Šteta što svi iz SSSR-a ne mogu reći isto što i ti, ako uzmemo u obzir činjenicu da se ni danas ne zna tko je pobio više ljudi, Rusi ili Nijemci.
U najmanju ruku, i jedna i druga tadašnja država imaju jednaku odgovornost za početak tog rata, sve drugo je povijest pišu pobjednici.

Pa dve stvari , preziveli su i pored gluposti Hitlera, to je jaka stvar, i Srbima su sklonili Milosa Obrenovica, to je druga velika stvar..
Kinezi kazu i da su im nabili kompleks....oko transibirske zeleznice..
preziveli su i jevreji pored hitlerove gluposti ali pitam o ljudskoj civilizaciji, sta su doprineli
eto jevreji su dali hriscanstvo....

Back