Srbija duhovno u Moskvi, a fizički u Silicijskoj dolini - kako to?

Da bi nas se namnožilo tu oko 300 miliona za 500 godina potrebno je da sa sadašnje stope neto rasta stanovništva od -0.75% skočimo na 0.83% - koliko, navodno otprilike imaju Surinam, ili u komšiluku Crna Gora. Tako da nije nemoguće da prestignemo Ruse ako oni oduže sa belom kugom.

Jedino što ne mogu da zamislim koliko bi spratova imali ti naši soliteri da smeste toliko ljudstvo, a i koliko bi plastičnih flaša i automobilskih guma nalazili po rekama i jezerima.

Ozbiljno pitanje, bez zle namjere, kako to da se u Srbiji svi kunu u Rusiju, a doslovno žive na američkom cloudu?

- Softver? Google, Microsoft, Apple
- Telefon? iPhone, Samsung (Android - opet Amerika)
- Streaming? YouTube, Netflix, Instagram, iltii sve sa Zapada
- IT outsourcing, dev poslovi? U 99% slučajeva firme iz EU i SAD

A vi i dalje pričate o nekom bratskom Istoku dok vam cijeli digitalni život ide preko servera u Oregonu.
Zamislite da vam jednog dana Trump samo stisne disable region.. ostanete bez neta, aplikacija, mobilnog bankarstva, svega. A Rusi? Pošalju razglednicu i kažu držte se braćo.

Ne kažem ja da se trebate prestati volit s Moskvom, al bar budite realni. Amerika vas svakodnevno hrani tehnologijom, Rusija vam šalje simboliku i koji repost na Twitteru.

Pa vi sad meni recite, ko je stvarni partner, a ko poster na zidu?
Sa glavom u paket za 3 iljadice.

Nisi fizicki u Srbiji pa ne znas...

Niko se mnogo ne lozi na Rusiju , to ovde na netu muljaju njih 10 20 i tako se ostvaruje ruska propaganda, jer srpski narod hoce da vidi sta je in, dodje za 5 min pokupi i onda glumata da je proruski...ako rusi plate bice, ako rusi zaprete, bice, itd itd..

Ima i onih koji se ozbiljno loze na USA , oni mahom vec imaju kanale kako su placeni , na ovaj ili onaj nacin.

Tako da nista ti to ne vazi u realnosti...

U realnosti smo robom uz Kineze, cak nam prodaju i srpske proizvode, ukljucujuci i poljoprivredu , voce i povrce, nego izbegavaju da se pojave na pijaci nego daju preprodavcima...tu su zbog necega skontali da na pijaci ne prodaje onaj ko ima lepe ruke i onaj ko nije po izgledu srpski seljak...dakle ne treba provocirati antikinesko raspolozenje...pusti da ih deru domaci...
O da, i te kako se lože na Rusiju ali tu mislim na političku podršku što je mnogo opasnije od korišćenja ruskih proizvoda ili gledanja ruskih filmova. U mom okruženju jedno 70% ljudi barem je naklonjeno Rusiji u ovom ratu. I zato ćemo ostati gde smo između ostalog.

Srpski putinoguzi koji se loze na Putina, a celokupan moderan zivot im je zapad, samo zapad, i nista drugo osim zapada; su najbesmislenije osobe u univerzumu.

On stegnuo evre u slamaricu, pobice se sa tobom za 30 evra, ali- Putin bre!!!

Samo je najbitnije znati da sa takvima nema o cemu da se prica ozbiljno, bilo kada, o bilo cemu.
Jeste,jeste,jeste.jeste
Pravoslavlje i majcica Rusija.
I dalje 90% Srba bira to....

Ozbiljno pitanje, bez zle namjere, kako to da se u Srbiji svi kunu u Rusiju, a doslovno žive na američkom cloudu?

A vi i dalje pričate o nekom bratskom Istoku dok vam cijeli digitalni život ide preko servera u Oregonu.
Zamislite da vam jednog dana Trump samo stisne disable region.. ostanete bez neta, aplikacija, mobilnog bankarstva, svega. A Rusi? Pošalju razglednicu i kažu držte se braćo.

Ne kažem ja da se trebate prestati volit s Moskvom, al bar budite realni. Amerika vas svakodnevno hrani tehnologijom, Rusija vam šalje simboliku i koji repost na Twitteru.

. . . , katarza duhovnosti i materijalizma.!? :rotf:

Ako je ljubav prema Europi patološka jer želiš iPhone i ručak bez metka, onda je vaša ljubav prema Rusiji posebna dijagnoza.. tamo te tuku, pljačkaju, ne zovu ni na gulaš, al ti i dalje vičeš majkoooo s brda.

Voli ti koga hoćeš, samo prestani mrzit ono od čega ti ovisi wifi.

Dobro kažeš sve

To je potreba da se ima veliki brat, zaštitnik. Neko ko te razume.

Međutim, svim tim ljudima ne prolazi u glavu da je recimo rusija oružavala hrvatsku, da je pravila česte smicalice srbiji ne bi li je posvađala sa zapadom, jer je oduvek želela da ima i balkan, sila kao sila. Čak, pazi, ode patrijarh tamo i priča o cvetnaja revolucija a Putin priča kako je papa franja bio dobar i žao mu što je umro, kiril kaže franja je uvek govorio neće niko da me posvađa sa kirilom. I kod nas to ljudi pročitali i ništa! Ovi pričaju o papi pred našim patrijarhom, toliko im je zanimljiv.

Ovde postoji velika doza iracionalnosti, to kad shvatiš sve bude jasno. I tako ćemo i proći i prolazimo.

Dobro kažeš sve

To je potreba da se ima veliki brat, zaštitnik. Neko ko te razume.

Međutim, svim tim ljudima ne prolazi u glavu da je recimo rusija oružavala hrvatsku, da je pravila česte smicalice srbiji ne bi li je posvađala sa zapadom, jer je oduvek želela da ima i balkan, sila kao sila. Čak, pazi, ode patrijarh tamo i priča o cvetnaja revolucija a Putin priča kako je papa franja bio dobar i žao mu što je umro, kiril kaže franja je uvek govorio neće niko da me posvađa sa kirilom. I kod nas to ljudi pročitali i ništa! Ovi pričaju o papi pred našim patrijarhom, toliko im je zanimljiv.

Ovde postoji velika doza iracionalnosti, to kad shvatiš sve bude jasno. I tako ćemo i proći i prolazimo.
Glupo mi da pisem uvijek jedno te isto na ovakve izjave.Da promjenim.Ako su nam Rusi losi i neprijatelji,sta su nam svi ovi koji su nas ubijali i otimali teritoriju?

Šta nisi skratio priču na odluku Srba da uđu u EU mesto u RF?

Back