Srbija da se okrene ka Zapadu

Titova tvorevina se i raspala zato što su neki gledali prema zapadu a mi prema istoku. Uvek smo bili nakrivo nasađeni i zato smo prošli kako smo prošli. Od ratova i gubitaka teritorija, do izolacije i postajanja kolonijom. Kad pišaš uz vetar, jasno je šta se desi.
Raspala je zato što ju je Tito programirao da se raspadne. A zapadnjaci su svesrdno pomogli raspad.

Titova tvorevina se i raspala zato što su neki gledali prema zapadu a mi prema istoku. Uvek smo bili nakrivo nasađeni i zato smo prošli kako smo prošli. Od ratova i gubitaka teritorija, do izolacije i postajanja kolonijom. Kad pišaš uz vetar, jasno je šta se desi.
Католици према католичком западу, а ми нигде, јер тад није било православног истока.

Бесконачна је српска наивност.
Не одлучује Србија да ли ће бити чланицим ЕУ, него ЕУ.
Не одлучује Србија да ли ће бити чланицом злочиначке НАТО алијансе, него злочиначка НАТО алијанса,
На страну што је аутодеструктивно тежити злочиначкој алијанси која је разарала Српску 1994-95, која је разарала Србију 1999-е, која је зло чинила нашем народу, али не пита се Србија нити доноси одлуку хоће ли бити чланицом ни НАТО алијансе ни ЕУ.
А и једни и други су доказали задњих деценија кроз сталне захтјеве, политику двоструких аршина, не уважавања ни нашег народа ни наших стратишта, држећи увијек страну наших непријатеља, да Србију нити виде нити желе у свом чланству. Уосталом да би нека земља постала чланицом ЕУ мора се спровести референдум у свих 27 земаља кроз који ће се подржати чланство Србије у ЕУ. Наравно да од тога нема ништа.

А ако те неко не жели, не види у свом друштву, ако ти је рђаво чинио, подржавао увијек оне који нашем народу зло чине, ако те не уважава, презире, окрени се онима који те хоће, који те уважавају.

Raspala je zato što ju je Tito programirao da se raspadne. A zapadnjaci su svesrdno pomogli raspad.

To su sve izgovori. Kad je Tito vodio državu, bila je treća ekonomska i vojna sila Evrope. Proizvodili smo sve, od računara do aviona. Onda su došli miševi koji su nas ubedili kako to sve nije valjalo, da treba da uništimo proizvodnju i da budemo kolonija za druge. I tako smo uradili. Uz ubijanje naravno. Da bude zanimljivije.

Zapad je pred propašću neviđenih razmera.

Svet se seli na istok.

Ovde će da bude nepodnošljivo za život u narednom periodu.
Povišen nivo radijacije i takoto.

Treba duše sačuvati.
Telo je trošno i prolazno
ee a daj mi reci, kad će se Srbi preselit na Istok?
S obzirom da vas je trenutno više na Zapadu nego u samoj Srbiji, pa me čisto zanima kakvi su vam planovi..

Što ćeš.. vama duša govori Istok, ali uvijek na kraju samo Zapad.. para je jača od domoljublja, pogotovo kad se u pitanju vi velike srbende.

I koji je ovo put da Zapad umire i propada? Jedno milijunti?
Propadaju jedino vaše trule glave zatrovane mitovima i propagandom.

ee a daj mi reci, kad će se Srbi preselit na Istok?
S obzirom da vas je trenutno više na Zapadu nego u samoj Srbiji, pa me čisto zanima kakvi su vam planovi..

Što ćeš.. vama duša govori Istok, ali uvijek na kraju samo Zapad.. para je jača od domoljublja, pogotovo kad se u pitanju vi velike srbende.

I koji je ovo put da Zapad umire i propada? Jedno milijunti?
Propadaju jedino vaše trule glave zatrovane mitovima i propagandom.
Mi smo već na istoku.

Od kad se podelio Rim

Ostalo ne vredi truda objašnjavati

Постало је одавно самарајуће освртати се на глупа умовања апартчика "западњачких вриједности", мантрања "који аутомибил возиш" или "зашто идете на запад" о сличне инфантилности. Нико никоме не дарује ништа, људи купују аутомибиле и друге потребштине које су бољег квалитета, или су увјерени да су бољег или за расположиви буџет доступачније. Користе и информатичку опрему гдје је 70% компонената произведено на Тајвану или далеком Истоку. Па? Исто тако, људи иду радити тамо гдје је боља зарада. И у свим земљама западног свијета дешавају се велике демографске промјене, људи иду тамо гдје ће свој рад боље наплатити. Нико никоме не дарује плату, већ ту плату свако зарађује. Данас је боља зарада у некој земљи или у неком граду гдје су успјешнији индустријски центри или повољнији економски амбијернт, колико сутра то ће се промијенити, биће боља у другој земљи или другом граду.

Сам привид благостања и лагоднијег живота не значи да то и јесте, посебно ако је иза тога привида накарадан систем вриједности, начин живота гдје предност имају неморал, пороци, настраности, изопачености, робовање најнижим људским поривима, не значи да је хедонизам, препуштање ужицима, пијанчењу, кркању, блудничењу најбољи начин задовољења духовних потреба, можда није лоше прочитати књигу, искористити вријеме на личну едукацију.

Западни свијет јесте економски развијенији, тренутно јесте. И сав тај западни свијет пролази кроз неповољне демографске процесе, што амортизују сталним приливом придошлица са истока, али се мијења етнографска структура свих тих земаља, драматичан пораст популације са истока, зато и све чешћи антиимиграциони протести. А неповољна је зато што све те земље западног свијета пролазе кроз морално, духовно, културно и интелектзуално посртање. Економију и привид благостања одржавају сталним и све већим увозом радне снаге. И то ће потрајати неко вријеме.
Но исто тако економски раст земаља БРИКС-а, оних које јесу и које се намјеравају прикључити, је кудикамо већи него земаља западног свијета, те земље имају и територију и популацију и ресурсе и све боље интелектуално стање, све просвјећеније младе нације, само младост може донијети напредак.

На запад није лоше отићи и коју кинту зарадити, докле год се може, на новац је глупо бити гадљив, но они који одлучују о будућности земље и нације, будалетине су ако се окрећу тамо гдје је суморна перспектива.

Poslednja izmena:
Rat u Ukrajini još jednom pokazao i dokazao je kakvo smeće je svo rusko naoružanje. Vreme je da se Srbija u političkom, ekonomskom , vojnom i kulturuloškom smislu okrene ka Zapadu. Vreme je za NATO pakt i EU zajednicu evropskih naroda. To što je NATO počinio neviđenu agresiju 1999. godine ne znači da će Srbi i Amerikanci biti neprijatelji narednih 10 vekova. Vojska Srbija bez saveznika i u okruženju NATO pakta nije u stanju braniti i odbraniti Srbiju. Zato je članstvo u NATO savezu najbolja opcija. Što više, naše komšije počinile su genocid u dva svetska rata, pa Srbi opet žele zajedničku državu sa njima.
Zapad da se okrene ka Srbiji.
Kolega je sve objasnio.

Back