sa sto manje kritika cu probat da odgovorim.
1.kontradiktoran si i to poprilicno.pitam se za koga si ratovao sa srbima protiv hrvata i ostalih.za njemce nisi sigurno,a pokusavas se postavit sa gledista nekog promatraca (tipa un-a,ono kao svi ste vi divljaci,svi ste vi isti,balkanci) paradox velikih razmjera,a sam ucesnik tih zbivanja,koji sigurno nije brao maslacak po balkanu.
2.ovo po pitanju muslimana sam mislio da znas.dzamiju je pavelic napravio u sred zagreba kao znak postovanja izmedju hrvata islamista i katolika,koju su komunisti srusili kako bi ''pokidali'' veze takve vrste.u to doba je se 98 posto muslimana izjasnjavalo hrvatima.danas su samo abdicevci ostali hrvati islamske vjeroispovjesti.brojcani omjer nebi znao,ali pretpostavljam da je par stotina tisuca.
3.ova pravoslavna crkva i sve ostalo nema veze sa ovim.ne vidim sta si mislio reci sa prezimenima .svi smo mi kao isti

........a ti si to shvatio dok si nosio pusku u srpskoj vojsci po hrvatskim rovovima
4.hrvati u hercegovini i pivi i ostalim krajevima koji su primili pravoslavlje su sada srbi.to je cinjenica.
5.sumar sam,textovi varaju.
6.sta si mislio pitati sa ovim stranim prezimenima ?
7.preskace se milion nekih stvari koje se nemogu sazeti u par recenica kad je u pitanju vjera i nacionalnost.istina je negdje na pola puta,ali je cinjenica da balkan nije usamljen po tom pitanju povijesnih zbivanja,ustvari mozda je cak i zadnja oaza takvih desavanja.
8.ponavljam,pretpostavljam da si stariji,dakle postujem te,dakle nemogu te napasti po pitanju tvojih pogleda na balkan (pored toga iz meni si drage vojvodine),iako ti nemozes uzeti sebi za bravo da izjavljujes takvo nesto,jer ....... naveo sam vec gore.razumijem kakvu su ti stetu nanijeli balkanci,ali ti si sa tim istim balkancima nastavio dalje putevima njihove slobode.postao si u neku ruku gori od njih samih,da bi dosao na kraju suditi i davati misljenje na toj bazi.nije sve ravno u vojvodini zlatnoj,ne ide druze.
9.da si mozda malo vise pratio povijesna zbivanja drugih zemalja,vidio bi da mi ne odudaramo od ostalih po tim nekim stvarima,iako nije za pohvale.
Mit freundlichen Gruessen

ja ispade po tebi gori od sljivancanina
no nebitno.....vidi...pavelic ne samo sto je napravio dzamiju u centru zagreba,hteo je oformiti i hrvatsku pravoslavnu crkvu......sve sa jasnim polotickim namerama
dokle god su muslimani bili na liniji,tj,ziveti pod hrvatskom,sve je bilo u redu,da su kojim slucajem hteli ono sto im pripada.....bosnu
bojim se da bi to prijateljstvo kratko trajalo
a po meni,muslimani,ljudi koji su vazda izmedju cekica i nakovnja....taj put su izabrali manje zlo,jer im je od srba pretio egzodus
vidis,pomalo i ja znam povijest....muslimani su prisli ustasama ne zato sto su voleli hrvate,vec zato da bi se odbranili od srba
vrlo brzo su shvatili da su izigrani,te da se bore vise za hrvatske interese nego li svoje,i potrazlili pomoc od nemaca,tada je oformljena 13 ss divizijaali,bosnjaci,tako naivni i plitki,nisu shvatili da to nije njihova divizija,oformljena da se krece bosnom te bori protiv onih koji napadaju muslimane,vec da sluzi interesima rajha
vrlo brzo su ih prebacili dalje po potrebama rata,a veliki broj bosnjaka je tada dezertirao i ustao na pobunu protiv nemaca,jer nisu hteli da ratuju po francuskoj,vec po bosni
no,daj ti meni reci....vidim,znas sta su postali popravoslavljeni hrvati
sta su postali pounijaceni srbi
i kakvu bi korist imao pavelic od famozne trecine pokatolicenih srba.....dali bi oni automatski postali hrvati ili katolicki srbi
a ucesce u ratu....pa eto,igrom slucaja,ja sam pripao teritorijalno srpskom delu juge
dobar broj mojih zemljaka je pripalo hrvatskoj
mi smo kolateralna steta ovog rata,jer je svaki od nas morao da se bori uz onaj narod sa kojim zivi
pisao sam dosta o mom ucescu u ratu ovde na forumu,tako da bi bilo glupo da se pretvorim u del bojevog i rodnijevog strica

durring the war
ali neretko pominjem situaciju koja se desila pred osijekom....
i sam znas da je ist.slavonija puna nasih toponima,a ja sam za osijek dosta vezan,iako nisam nikada tamo bio,ali su moji iz srema,pa su neretko,kada bi morali ici u neki veci grad po nesto,isli bas u osijek...bilo to skolovanje ili bilo sta drugo....uglavnom,osijek je bio najveci nemacki grad u vreme AU na ovim prostorima
elem,mi pred osijekom,vec kraj rata....sredina decembra....6.12 smo tek stigli u taj reon,a ovo je recimo bio 10-15
e sad,mi smo hvatali radio vze hrvatima...kao i oni nama...i ja cujem u jednom trenutku da neko trazi na vezu nekog zapovjednika sa nemackim prezimenom......javlja se zamenik,koji kaze kako je ovaj zauzet,i predstavlja se,opet nemacko prezime...dali je mozda bio ivica hajneman ili tako nesto,a zapovjednik helajzen,...nebitno
uglavnom,tada sam bio zapovednik tenkovskog voda,a bas moj vod je dejstvovao po njihovim polozajima,cim sam cuo da su s one strane moji,a ne hrvati

naredio sam da obustave paljbu.....sa isprikom da ce se pokriviti cevi od tolike vatre i toplote
odmah smo obustavili paljbu,a zemljaci se verovatno spasose...eto,to ti je istinita prica o nemcima u sfrj ratu