Srbija bez studenata, mir u kuci

Nema toga više od pre godinu dve, istraži malo bolje.
Ima bre, stize mi ove godine, u avgustu mi je stizalo za oktobar, a i posle cini mi se,
Da ovo nije forum i da nece da mi pobrisu to , ja bih kazio sve te ponude koje mi stignu , pa nek ljudi idu, neke su dz neke su kao dz, to znaci nude skoro sve pokriveno od troskova ali moras da konkurises za bespovratne stipendije..bespovratne...naglasavam , a ima i kad su bas stipendije..

Politika ostavlja utisak da takvih ponuda vise nema, ali nije tacno...
Jedni se spremaju za rat, ali drugi jure studente koji nisu glupi i naduvani i umeju da misle..

Nije mu dosta onih pola miliona najsposobnijih, sto napustise najnapredniju ekonomiju u EU. Doduse, smanio je time nezaposlenost za koji procenat, a i manje glasaca za izdajnicku opoziciju.
Sto manje studenata sto vise afgana i sirijaca i bangladesana i butanaca i indijaca i nema sta da se brine....
na 400 000 domacih , sto Srba sto Srbendi , sto kosovara, da dodje 2000 000 indijaca , i butanaca, to je ideala....
Trenutno ima viska oko milion , 2 miliona racunam da ce izumreti za sledecih 10 godina i eto ti idile...

Pitanje je samo da li ce Vucic ili neki namesnik njegov da drze sve pod kontrolom sledecih 10 godina, jer ako to odrade, nema zime vise....

Naravno kad pomenuh zimu , to mu moze zeznuti plan, ta zima i ako ne ubaci pricu o resavanju potrebe gradjana preko nuklearne energije, gde ce opet razjediniti gradjane, a ja kazem da to nije resenje, nuklearke, ali ko mene ebe ....jer tako se vlada...ubacis glupima pricu i sve ti oni odrade..

Ima bre, stize mi ove godine, u avgustu mi je stizalo za oktobar, a i posle cini mi se,
Da ovo nije forum i da nece da mi pobrisu to , ja bih kazio sve te ponude koje mi stignu , pa nek ljudi idu, neke su dz neke su kao dz, to znaci nude skoro sve pokriveno od troskova ali moras da konkurises za bespovratne stipendije..bespovratne...naglasavam , a ima i kad su bas stipendije..

Politika ostavlja utisak da takvih ponuda vise nema, ali nije tacno...
Jedni se spremaju za rat, ali drugi jure studente koji nisu glupi i naduvani i umeju da misle..
Pa su skočili i blokirali sve fakultete? Nema bre, nema šanse da neko pobegne. Može ako platiš godinu 30-150.000$€

1746112445619.png

https://moja.um.si/en/future-studen...ejemni_postopek_infografika_TUJCI_EN_2025.pdf

Malo sam se pomucio da nadjem ekspliticitno gde pise, jer obicno ne pise nista, jer je besplatno za sve....ali ovde bas pise Srbija...ovo je za masinski ali vazi i za elektricar pogona, elektrotehnicki , to sigurno , a ostale nisam gledao bas svaki posebno ..
Isto sam video za italijansku ponudu , djenova mislim,
A ovo je sveze....

Ovo su za osnovne studije, , isto vazi i za batchelor, tj master studije, a za postdiplomske, cak nude i posebne uslove...

Ucenje nije zamisljeno kao kod nas da te profa zaebava u zdrav mozak, i izvlaci paru kako zna i ume... a da ti krade ideje i projekte zato sto si mlad i treba da te kara....

Tamo ti ako izaberes studije osnovne, ucis 3 godine, ne kriju od tebe knjige odakle predaju znanje, ne kriju ni znanje koje treba da savladas...
Nema trikkova, a kad prodju 3 godine, onda mozes da se zaposlis kao da si tek 21 godina, nece ti reci jaoj ti si glup jer si zavrsio tek u 52 godini , niti ako izaberes duzi program, u 53 godini , navodim jer je u Nemackoj malo ostrije za radne vize ako si preko 54 godine, tako mi kazu..

Kod nas te profa ne zaebava ako vidi da si prosek, seljacina, natezes se da shvatis i slicno , kad mu nisi pretnja, a kad vidi da kapiras, da razumes, da mozes da brzo stignes ono sto je on rintao kao konj 25 godina, e onda te ebe pa te rastura, samo su retki oni koji uzivaju u saradnji kad vidi da si jak kao zemlja...

I ne BG obavezno , npr ja sam sreo osobu , profana u Cacku , vazi za ostrog, obara, razara, ne daje visoke ocene, ali ako oseti da razumes, znaci ja sam bio samo tu pored sa studentima , gost , i nesto smo pricali i covek mi ponudi posao samo zato sto je video da nesto razumem tako dobro da mu godi...
A ima i kad te bas opomene da mu ne pase tvoje pristupanje znanju , secam se i toga, kad mi profa u srednjoj kaze , uh sto mrzim tvoje kodiranje basica, pises basic kao da programiras u fortranu, a ja znam malo fortran, ali brate nista ja ne razumem sta mi je rekao , ali vidim da on zna...sta li sam ja koristio pa to pretvara basic u fortran pojma nemam....ali nesto jeste sigurno...
Nema greske da covek sanja, jasno se videlo da njusi nesto , ali sta ja pojma nemam, ni dan danas..

Poslednja izmena:

Back