Срби

King 7:
Velik problem kod bezboznika je taj sto oni nemaju svetinju, tako da im nasledstvo vere, drzave i porodice ne znaci mnogo

evo greske!
moja 'svetinja' (uslovno receno) je upravo moja porodica, i nasledstvo...veru ne mesam u to, niti povezujem sa tim. Takodje se vrlo interesujem za Stare Slovene, ali to me ne ometa u mom "Srbovanju"....

King 7:
Ili mozda neki kralj, carevine su proklete. Car je na nebu jedan.

Можда имаш право, али када се каже СЕРБСКИ ЦАР ПРИМИ америчког преседника после једногодишњег мољакања. 21.06.2011 год, у Пећкој резиденцији, мало моћније звучи зар не.8)

King 7:
Velik problem kod bezboznika je taj sto oni nemaju svetinju, tako da im nasledstvo vere, drzave i porodice ne znaci mnogo i kao takvi ( posebno ako cine dobar deo nacije ) postaju odlicno oruzje protiv rodjene zemlje raznim delovanjima sa strane kojima su oni jako skloni. Tada cvetaju sekte, paganski kultovi, NVO, boljsevizam u raznim bojama i oblicima. Tesko toj zemlji onda jer za njima idu veca zla. Lako posle ratovi dolaze, bolesti, nemastina...

Има један добар текст

http://www.srpski.narod.ru/drama.htm

"Тај чудни народ променио је и своју веру. Његова данашња вера није више вера његових праотаца, иако он љубоморно чува своје свете књиге и носи их собом. И мада га те свете књиге оптужују, он их љубоморно собом носи, и као ретко ко у свако словце онде верује. Па ипак његова данашања вера не одговара вери његових праотаца. Своју данашњу веру је он сковао у прогонству. То је вера која га је ослободила обзира према средини у којој живи, то је вера која му је дала оружје да морал сачува само према својој сабраћи и суверницима и да му свако средство у општењу са онима који не припадају његовој раси буде дозвољено."

Dobro je to da postujes svoju porodicu i zemlju, ja se licno interesujem za istoriju drevnih Srba koja je jako skrta i bez zapisa ali po meni nista ne ide bez hijerarhije i postovanja viseg i visnjeg jer kada dete vaspitam da ne laze, ne krade, ne gaji licemerje i pokvarenost ja se trudim da to radim u Hriscanskom duhu znaci - bez batina, vike i torture. Ako treba mozda i batina ( bolja je i ona nego da se grehu nauci ) ali u principu - nikad. Kao Hriscanin ja cu reagovati drugacije na nepravdu nego neko ko to nije. Razlika postoji jer na kraju, kada se zarati bezboznici su ti koji biju po svojim sunarodnicima, streljaju, prelaze u islam, izdaju, predaju i ko zna sta jos. Pogledajmo cinjenice u nasoj istoriji posteno.

Бл:
Можда имаш право, али када се каже СЕРБСКИ ЦАР ПРИМИ америчког преседника после једногодишњег мољакања. 21.06.2011 год, у Пећкој резиденцији, мало моћније звучи зар не.8)
U pravu si 100 %. "Srpski Car postavio ultimatum Americkom predsedniku" ili Srpski Car zatrazio vracanje Aljaske Rusiji pod pretnjom vojne intervencije "

King 7:
kada se zarati bezboznici su ti koji biju po svojim sunarodnicima, streljaju, prelaze u islam, izdaju, predaju i ko zna sta jos. Pogledajmo cinjenice u nasoj istoriji posteno.

prethodni deo sma izbrisao jel se slazem...
elem, ima mnogo nasih sunarodnika koji su losi bez obzira da li je rat ili nije...znaci mislim na onaj sljam koji krade otima povredjuje ljude, a opet sami sebe smatraju velikim vernicima...mislim na otpad koji maltretira zene, decu, zivotinje i slicno...
da ne govorimo o ratovima, kada se sve ovo dobija ogromne razmere...

Obersturmfuehrer:
problem je vrlo jednostavan, ali nemoguc za resavanje....u pitanju je zatupljenost i ogranicenost ljudi (tih par pojedinaca na osnovu koji cine drustvo)...a takvih ima koliko hoces po ovom forumu.
Dok god ima ljudi cija je glavna i jedina filozofija: -Ne verujes u Boga? Pa ti si antiSrbin...i koji razmisljaju na takav ili slican nacin nema sloge...namerno sam upotrebio primer sa bogom jel su takvi najglasniji....
tacno,i zbog takvih je srpski nacionalni korpus suzen u poslednja tri veka,i izgubio sansu da bude siri i nadverski...ovi satro-nacionalisti ovde bi mogli da procitaju garasanina-nacertanije naprimer...

Obersturmfuehrer:
prethodni deo sma izbrisao jel se slazem...
elem, ima mnogo nasih sunarodnika koji su losi bez obzira da li je rat ili nije...znaci mislim na onaj sljam koji krade otima povredjuje ljude, a opet sami sebe smatraju velikim vernicima...mislim na otpad koji maltretira zene, decu, zivotinje i slicno...
da ne govorimo o ratovima, kada se sve ovo dobija ogromne razmere...
Crkva nije radi savrsenih nego radi gresnih. Svakakvih pojava ima na zemlji i ne treba se cuditi uopste. Kako lazni proroci i mesije cirkulisu svetom tako i lazni Hriscani sa njima idu u stopu. Ali merilo je u nama samima a zapovest je parametar. Izmedju coveka i Boga niko ne stoji tako da je vera licna stvar koja mora funkcionisati u praksi. Delo je ono sto coveka cini i ako nije po parametru i meri onda nije ni po Bogu. Zato se Bog ne pominje previse posebno u nekorisnim pricama. To je valjda ispunjenje kome covek tezi, harmonija o kojoj sanjaju tibetanci i ko zna jos koji.

Petar_FPN:
tacno,i zbog takvih je srpski nacionalni korpus suzen u poslednja tri veka,i izgubio sansu da bude siri i nadverski...ovi satro-nacionalisti ovde bi mogli da procitaju garasanina-nacertanije naprimer...
Odakle da ti pominjes nacionalni korpus, Srpski jos? Vi ne birate za sta se hvatate kada hocete da udarite. Mislis o nekom korpusu, sirem i nadverskom? Koliko treba da puta pomenem da korpus biva sve manji od kako se " nadversko " pocelo maligno uvecavati kod Srba? Da nestajemo polako a vi ste za to zasluzni? Smes li da se jos hvalis ucinjenim?

da znas da ocu...:):)nekad u zivotu,pa cu da te nadjem:)
a pitanje je oko religije i srpskog naciona,a sve to na forumu koji se zove politika,pa je pominjanje garasanina i nacertanije vise nekako o tome...:)

Св.Николај пише о Светосавском национализму.
Мораш да разумеш да је Србски национ изашао из Олтара Православне Цркве, до примања Православља од стране Апостола Петра и Павла, били смо словенско племе, без нације и државе.

Petar_FPN:
@king
pa ti nisi normalan..:):)..sta,samo ti i bl bi da pricate o nacionalnom korpusu...
a procitaj garasanina,pa se javi...
Zar mislis da pricas o nacionalnom korpusu sa pozicije internacionale? Koje vrednosti n. korpusa onda zelis da naglasis obzirom da si amputirao osnovne - veru i tradiciju?

Back