Срби!

Enfroz2891.:
Pa da smo bili uz Trojni Pakt danas bi nam neki kao ti srali da je to dokaz da je Srbija fashistichka drzava...i ovako ima onih koji to kenjaju.Tipa Srbi fashsti pretukli jadnog Hrvata.Uostalom,mi za nashu istoriju za razliko od"susjeda"do 91. nemamo za shta da se stidimo,a pogreshna politika ne opravdava koljacha.
pa razumem ja da se ne slazes sa nekim mojim stavovima sto je skoz OK ,ali ja ma koliko ja bio kritican prema nekim drustvenim pojavama u nasem drustvu nikada nisam pravio takve generalizacije tipa "Srbija je fasisticka zemlja " i slicno ,da ima fasista medju Srbima ima ma koliko se mi uljulkivali onom starom demagoskom floskulom "mi smo bili zrtve fasizma pa ne mozemo biti i fasisti" ali kao sto rekoh generalizacija je svakako pogresna i nikada nisam smatrao da su te devijantne pojave neki main strime u srpskom drustvu mada je i sam fasizam jako sirok pojam. .

Enfroz2891.:
Pametan chovek.

Hvala sto si postirao tekst o Zivojinu Misicu...ne mogu da ga citiram, izbacuje me... :?

Naravno da je pametan, al' zbog ovog i slicnih stvari sto ih je otvoreno govorio, skoncao je u memljivoj sobici, usamljen, sam i bolestan, na ivici gladi, a mislim da mu ni penziju nisu dali...strasno... :confused:

Pa onda pomazi nezahvalnima, a narocito onima koji su nam bezbroj puta noz u ledja, a kroz istoriju ubadali... :x :twisted:

Enfroz2891.:
@ Silent Bob,
Pogreshno.Srbija bez Kosova ima neshto...kao 7 400 000 ili 7 600 000..tako neshto.Bez Kosova ako sve manjine zajedno broje recimo 600 000(Madjari,Boshnjaci..itd.) to je maximum u danashnji okvirima Srbije bez Kosova,a sigurno ih ima manje....Znachi Srba u srbiji ima nekih preko 7 miliona+ u Hrvatskoj,na Kosovu i oko milion ipo u RS + manjine drugih okolnih zemalja(39 i neshto % u CG se i dalje izjashnjava kao Srbi)...znachi sve to zajednpo mu dodje oko 9,5-10 miliona Srba na Balkanu a ne 8,5.
U Srbiji ima ~6.500.000 Srba u BiH oko ~1.500.000, u CG ~200.000...

SANDRINAbg:
Bar 3 puta vise...najmanje... :smile:

Leh se dobro setio da to spomene...ja bih da i nasi to pomenu po kad-kad za promenu... :roll:
Cak mozda i vise, bio sam na prezentaciji knjige ovdje u Srpskom Sarajevu pod nazivom ZASTO SRBI NESTAJU, i cuo sam zastrasujuce frapantne podatke, evo glavnih razloga zasto

1. Svi ratovi u proslom vijeku, jer se smatra da je u sva tri rata izginulo vise Srba nego svih ostalih naroda u Evropi zajedno, samo Jasenovac 700 000 od cega manji broj Jevreja i neznatan broj ostalih, zamisli samo od Jasenovca smo izgubili 700 000 ljudi + njihovi potomci, pa to cifra od oko 3 000 000.
2. Zatim sadasnja kriza sa bijelom kugom, kazu da se u Srbiji izvrsi najvise abortusa u Evropi, a cini mi se i u svijetu mada nisam 100% siguran, imamo prosjek od 0,89 rodjenih na 1 umrlog, sto znaci da nestajemo, i po proracunu do 2060. godine cemo biti skoro iscezao narod.
3. Po poslednjem popisu u Srbiji ima oko 6.500.000 Srba, sto je strasno malo, jer je problem i odlazak mladog narastaja, od rodjenja pa do diplome nekog fakulteta drzava ulozi u dijete u prosjeku oko 300.000 eura, i zamsili to dijete se oduzi drzavi tako sto pobjegne iz nje i svoje znanje ulaze u strane zemlje.....

Dajte ljudi, pa mi smo rodjeni jer smo potrebni Srbiji, ulozimo zajednicke napore da nesto promjenimo, jer talas krece impulsom, ti budi taj impuls,odluci da ostanes u svojoj matici, ili ako si vec uspio na strani, vrati se i oduzi se svojoj zemlji, jer ako si uspio onda mozes normalno da zivis, odluci da imas bar 4-oro djece, jer ce nas Siptari preplaviti, cuo sam da su vec poceli da naseljavaju juznu Srbiju, a ako se ovako nastavi, Beograd ce biti najjuzniji grad Srbije.....................................

Nemojte da se crnjacite, kao nemam para, nemam uslova, budi zadovoljan time sto imas, ulozi u svoje potomke i to ce ti se vratiti......

Nemojte da vam jedini cilj bude da kritikujete svoje bliznje, kolege i prijatelje, pronadjite u njima ono najbolje i oni ce biti onda mnogo bolji ljudi, i u tom slucaju nece biti ruznih stvari izmedju vas i sve ce biti bolje......

Nije suplja, nego je ovo istina, ja sam neke od ovih stvari primjenio i rezultati su odlicni, neke cu obavezno da primjenim kao sto je 4-oro djece........

Ja sam iz RS, ali izgeda da vise volim Srbiju nego vecina Srba koji zive bas u njoj, mada je
Republika Srpka = Srbija

Прочитати "Global 2000", може се наћи на нету, тамо све пише:
До 2050. становништво на планети треба да се преполови, тј. да се сведе на око 3,5 милијарди, а до краја века на око 1 милијарду. Они који треба да нестану називају се "бескорисним изјелицама"!!!
Тај извештај није писала група психопата већ врло озбиљни и у свету утицајни људи!

KoscheiBesmertnii:
Прочитати "Global 2000", може се наћи на нету, тамо све пише:
До 2050. становништво на планети треба да се преполови, тј. да се сведе на око 3,5 милијарди, а до краја века на око 1 милијарду. Они који треба да нестану називају се "бескорисним изјелицама"!!!
Тај извештај није писала група психопата већ врло озбиљни и у свету утицајни људи!

Da li je tebi dobro?
Populaacija sveta samo raste, nikako se ne smanjuje.
Opada samo u nekoliko zemalja, nazalost medju kojima su Srbija i Rusija.

Vladimir Putin:
Da li je tebi dobro?
Populaacija sveta samo raste, nikako se ne smanjuje.
Opada samo u nekoliko zemalja, nazalost medju kojima su Srbija i Rusija.

Svojevremeno je Jovan Rašković savetovao Srbima u RSK da primene albanski princip osvajanja teritorije - bez rata - samo natalitetom. Već sam to negde pominjao. Čovek je izračunao da je stopa nataliteta Hrvata znatno manja nego kod Srba, izračunao je da bi u RSK za 20-30 godina srpska populacija bila otprilike 1/4 ukupnog stanovništva Hrvatske i da onda rešavaju problem odvajanja od Hrvatske. Ali kad su Srbi slušali pametne ljude?

A i ja znam za podatak da bi Srba brojčano bilo koliko i Engleza da nije bilo žrtava u WW1. i WW2.

Ajde ljudi, nemojte da samo pričamo o natalitetu - navalite.

BG1109:
Svojevremeno je Jovan Rašković savetovao Srbima u RSK da primene albanski princip osvajanja teritorije - bez rata - samo natalitetom. Već sam to negde pominjao. Čovek je izračunao da je stopa nataliteta Hrvata znatno manja nego kod Srba, izračunao je da bi u RSK za 20-30 godina srpska populacija bila otprilike 1/4 ukupnog stanovništva Hrvatske i da onda rešavaju problem odvajanja od Hrvatske. Ali kad su Srbi slušali pametne ljude?

A i ja znam za podatak da bi Srba brojčano bilo koliko i Engleza da nije bilo žrtava u WW1. i WW2.

Ajde ljudi, nemojte da samo pričamo o natalitetu - navalite.

Da nije bilo Kosovske bitke, Srba bi bilo ko Rusa, a da nije bilo oktobarske revolucije i gubitaka u drugom svetskom ratu, Rusa bi bilo ko Kineza.

Vladimir Putin:
Hteo sam samo coveku da kazem da ne vredi raspravljati sta bi bilo kad bi bilo.
Dobro pametni, reci mi definiciju logike.
logiké = proza, veština koja se odnosi na reči i njihovu upotrebu u zaključivanju i dokazivanju) je izučavanje idealne metode mišljenja i ispitivanja; unutrašnje i spoljno posmatranje, dedukcija i indukcija, obrazovanje hipoteza i eksperimenat, analiza i sinteza, to su oblici ljudske delatnosti što ih logika teži da razume i njima da se bavi. Ljudi ponajviše misle da je ona prazno zanimanje; pa, ipak, veliki događaji u istoriji mišljenja jesu one popravke koje su učinjene u metodama mišljenja i istraživanja.

Inače, puk'o si ko zvečka... Ti tvrdiš da bi Srba dans bilo oko 150.000.000 da nije bilo Kosovske bitke...
lol.gif

SiIent Bob:
logiké = proza, veština koja se odnosi na reči i njihovu upotrebu u zaključivanju i dokazivanju) je izučavanje idealne metode mišljenja i ispitivanja; unutrašnje i spoljno posmatranje, dedukcija i indukcija, obrazovanje hipoteza i eksperimenat, analiza i sinteza, to su oblici ljudske delatnosti što ih logika teži da razume i njima da se bavi. Ljudi ponajviše misle da je ona prazno zanimanje; pa, ipak, veliki događaji u istoriji mišljenja jesu one popravke koje su učinjene u metodama mišljenja i istraživanja.

Inače, puk'o si ko zvečka... Ti tvrdiš da bi Srba dans bilo oko 150.000.000 da nije bilo Kosovske bitke...
lol.gif

Dobro je, imas problem samo sa inteligencijom, ''ostatak'' licnosti ti je u redu.
Ne mogu da tvrdim da bi bez Kosovske bitke bilo 150 miliona Srba, mozda bi se desila neka gora katastrofa, a mozda bi Srbi osvojili svet, pa bi ih bilo vishe od 150.
Ponavljam,hteo sam samo ekstremnom tvrdnjom da naglasim, da je rasprava sta bb kad bb beskorisna.

Vladimir Putin:
Dobro je, imas problem samo sa inteligencijom, ''ostatak'' licnosti ti je u redu.
Ne mogu da tvrdim da bi bez Kosovske bitke bilo 150 miliona Srba, mozda bi se desila neka gora katastrofa, a mozda bi Srbi osvojili svet, pa bi ih bilo vishe od 150.
Ponavljam,hteo sam samo ekstremnom tvrdnjom da naglasim, da je rasprava sta bb kad bb beskorisna.
~25.000.000 i to vrh vrhova od najvećeg mogućeg broja Srba...

SiIent Bob:
~25.000.000 i to vrh vrhova od najvećeg mogućeg broja Srba...

Evo ti jedan scenario:

Turci odustaju od Kosovske bitke, u medjuvremenu car Lazar nalazi hriscanske saveznike, pobedjuju Turke i medjusobno dele njihovu zemlju. Srbija postaje regionalna sila i vremenom ekonomski napreduje, raste joj teritorija i stanovnistvo. U 17, veku u Srbiji se pronalazi parna mashina i krece ind. revolucija. Njena dobro opremljena vojska osvaja zaostale germanske drzave i postaje najveca drzava Evrope. Ulazi u savez sa bratskom Rusijom, osvaja Francusku, Skandinaviju, a posle raskidasavez sa Rusima i napada i osvaja istu. Na vlast u Srbiji dolazi car Lazar XVII Hrebljanovic, zabranjuje sve jezike sem srpskog, sve religije sem pravoslavne, tako da treci milenijum Srbija docekuje kao jedina drzava u Evropi, te je ukupan broj Srba oko 800 miliona.

Da nije bilo ratova i okupacija koje su nas zadesila , Srba bi danas visestruko bilo vise . Necu da lupam brojeve kad je precizan odgovor nemoguc ( za sada ) .

Znam samo da nas je najvise izginulo u toku Prvog Svetskog Rata - oko 1 300 000 ljudi . To je najveca cifra tj. najvise je srba izginulo u prvom svetskom ratu procentualno . uzmite u obzir da je tada na planeti bilo manje od 2 milijarde ljudi , onda 1 300 000 jeste velika cifra .

Back