Срби у западним државама

Mračak@

Elita
Poruka
24.611
Здраво.

Сведоци смо да се распад ЕУ ближи, и да је јако близу да у тим земљама завладају националне партије. Негде екстремне, негде и не баш.

Углавном, као што смо видели, опште је расположење да је дошао час одбацивања глобалистичких идеја, неограниченог протока људи, економске миграције и сличких ствари.

Мене занима, како ви видите позоцију српског народа у емиграцији?

Каква је будућност просечног Србина негде на западу, типа у Америци где се обећава потенцијална депортација свега и свачега што је у Америку стигло?

Даље, распадом ЕУ, што је реална ствар, на десетине и стотине хиљада Срба губи прилику да у неким државама неометано ради и битише. Може врло лако доћи до неке масовније депортације у матичне земље. Како Срба, тако и Албанаца. Са све српским пасошима.

И то не на основу реадмисије, него просто сувом силом репресије.

Ако нпр Немачка реши да депортује на стотине хиљада Арапа и Турака, шта је спречава да исто то уради Србима, и осталима?

Како би се то одразило на економију Србије, ако бисмо оставили по страни које су партије на власти, и које ће бити након неких будућих промена?

Да ли ћемо поднети можда прилив од неколико стотина хиљада лјуди који се под присилом имиграционих нових закона враћају у матицу?

Такође је занимљиво да доста нашим људи ван подржава распад ЕУ. Као да верују да ће их неко други оставити на миру да у некој држави раде, сада када расте нетрпељивост домаћег становништва згоб константног обарања цене рада у разним индустријама и привредним гранама.

Слушамо форумаше и Устанике да пробеседе

Хвала!

:lol: Brine se Mracak da nece biti vise gastosa da salju pare pa njihova rodbina nece vise placati vodu i struju. Citaj: od cega ce Mrale da primi platu za kuckanje po forumu i sedenje u nekom JP.

Ne brini, parazitu stari, bar sto se Amerike tice. Trampara ganja tamnopute sa mustacima bez znanja engleskog. Sreca tvoja, nisi ovde, tebe bi u isti kos stavio pa bi se udavio u Rio Grande kad bi te Trampara sutnuo iz kombija u pokretu.

Здраво.

Сведоци смо да се распад ЕУ ближи, и да је јако близу да у тим земљама завладају националне партије. Негде екстремне, негде и не баш.

Углавном, као што смо видели, опште је расположење да је дошао час одбацивања глобалистичких идеја, неограниченог протока људи, економске миграције и сличких ствари.

Хвала!

PODRŽAO SAM HILARI ZATO ŠTO SAM PAMETAN
Klinton-Vucic-Durakovic-890x395.jpg

Želio bih ja tebe da pitam kao udarnu iglu forumske SNS opcije za komentar Vučićevog mudrog izbora.

Blagodarim, svako dobro.

Nemam bas neko misljenje o gastarbajterima, ali iskreno bilo bi mi zao da ih deportuju jer su puno uradili da bi sebi obezbedili pristojan zivot i sad da im se to oduzme zbog nekih muslimana. Ali mislim da nikakvih deportacija nece biti, pogotovo ne Srba jer nisu nepodobni, lako se prilagodjavaju, cak mislim da su i pozeljni za dizanje broja stanovnistva neke druge drzave jer se najbrze asimiluju.

Nemam bas neko misljenje o gastarbajterima, ali iskreno bilo bi mi zao da ih deportuju jer su puno uradili da bi sebi obezbedili pristojan zivot i sad da im se to oduzme zbog nekih muslimana. Ali mislim da nikakvih deportacija nece biti, pogotovo ne Srba jer nisu nepodobni, lako se prilagodjavaju, cak mislim da su i pozeljni za dizanje broja stanovnistva neke druge drzave jer se najbrze asimiluju.

Ја сам мислио на оне који су у тим државама привремено или илегално.

Или су тек поднели захтев за боравак, држављанство.

Ја очекујем свакако пооштравање могућности да неко са Балкана легално ради у неког западној држави.

Ја сам мислио на оне који су у тим државама привремено или илегално.

Или су тек поднели захтев за боравак, држављанство.

Ја очекујем свакако пооштравање могућности да неко са Балкана легално ради у неког западној држави.

Moguce je da ce se zabraniti ljudima sa Balkana da se sele i rade u zemljama zapadne Evrope, inace nas ne vole a i neki narodi sa Balkana doprinose jos losijem misljenju o svima nama

Moguce je da ce se zabraniti ljudima sa Balkana da se sele i rade u zemljama zapadne Evrope, inace nas ne vole a i neki narodi sa Balkana doprinose jos losijem misljenju o svima nama

Па, о томе се и ради. Ако се унија већ распада, зашто би оставили могућност да становници источне Европе битишу по њиховим градовима без посебних дозвола?

Обара се читав низ међународних споразума.

Ja sam u Americi, ovde se radi o izbacivanjui "ilegalnih" migranata, a ne represiji. To su ljudi koji trce preko granice bez papira, upadaju, i muvaju se okolo, rade za kes, ne placaju porez. Sto je najcrnje bilo je slucajeva ubistava i slicnih napada. To je prevrsilo svaku mjeru i to nije represija.
Vise puta smo razgovarali sa Meksikom ali njih nije briga. Zato sva ova prica o ogradama. Nemoze vise brate da se upada tako! To sto to neko smatra nacionalizmom i fasizmom to je njihov problem.

Sto se tice zastite suvereniteta, radi si o globalistickoj politici! Globalizam je neminovan u ekonomskom smislu, i svi to podrzavaju, ali ovde se radi o nastojanjima da se stvori neka politicka elita koja ce upravljati svjetom. E to ne moze! Ne mogu zavjere o kontrolisanju citavog svijeta iz jedne ordinacije! U tom smislu ide i EU koja je zavjera naddrzave koja upravlja suverenitetima. Ta politika ne moze jer je zla!

Sto se tice Amerike, Amerika je Unija drzava. Ovde ima podrska za USA ali kao uniji drzava a ne kao jednoj drzavi u kojoj se svi zakoni kuju na federalnom nivou. To ne moze!

Здраво.

Мене занима, како ви видите позоцију српског народа у емиграцији?

Каква је будућност просечног Србина негде на западу, типа у Америци где се обећава потенцијална депортација свега и свачега што је у Америку стигло?

Даље, распадом ЕУ, што је реална ствар, на десетине и стотине хиљада Срба губи прилику да у неким државама неометано ради и битише. Може врло лако доћи до неке масовније депортације у матичне земље. Како Срба, тако и Албанаца. Са све српским пасошима.

И то не на основу реадмисије, него просто сувом силом репресије.

Ако нпр Немачка реши да депортује на стотине хиљада Арапа и Турака, шта је спречава да исто то уради Србима, и осталима?

Како би се то одразило на економију Србије, ако бисмо оставили по страни које су партије на власти, и које ће бити након неких будућих промена?

Да ли ћемо поднети можда прилив од неколико стотина хиљада лјуди који се под присилом имиграционих нових закона враћају у матицу?

Такође је занимљиво да доста нашим људи ван подржава распад ЕУ. Као да верују да ће их неко други оставити на миру да у некој држави раде, сада када расте нетрпељивост домаћег становништва згоб константног обарања цене рада у разним индустријама и привредним гранама.

Слушамо форумаше и Устанике да пробеседе

Хвала!
Vecina ih je uzelo drzavljanstvo tih drzava,pa ne mislim da ce biti nekog egzdusa Srba.Manji broj ce se vratiti.

Serbija ne predstavlja problem i 90% da ce mozda vratiti po kojeg roma ili slicne.

Jel jedna Nemacka i da deportuje sve muslimane to joj nece resiti realan problem sa negativnim prirastajem.

Da se desi da pocnu da proteruju masovno i sve onda bi u Serbiji zavladali crni dani posto se slije 5 milijardi evra godisnje od emigracije.

- - - - - - - - - -

Vecina ih je uzelo drzavljanstvo tih drzava,pa ne mislim da ce biti nekog egzdusa Srba.Manji broj ce se vratiti.

Ili Madjarsko, Bugarsko, Hrvatsko.

Oni koji nisu u Evropi vecina je legalno.

Serbija ne predstavlja problem i 90% da ce mozda vratiti po kojeg roma ili slicne.

Jel jedna Nemacka i da deportuje sve muslimane to joj nece resiti realan problem sa negativnim prirastajem.

Da se desi da pocnu da proteruju masovno i sve onda bi u Serbiji zavladali crni dani posto se slije 5 milijardi evra godisnje od emigracije.

- - - - - - - - - -

Ili Madjarsko, Bugarsko, Hrvatsko.

Oni koji nisu u Evropi vecina je legalno.
Ma da,osigurali su se.malo je njih koji nisu.I oni sa dvojnim drzavljanstvom nece imati problema.

Па, о томе се и ради. Ако се унија већ распада, зашто би оставили могућност да становници источне Европе битишу по њиховим градовима без посебних дозвола?

Обара се читав низ међународних споразума.
Bivstvovanje će bez daljeg biti redukovano.Ne bi me iznendalilo ni da dođe do revizije dodeljenih državljanstava u tim zemljama ako državljanstvo uopšte bude opažano kao smetnja za masovne "ekstradicije".Ovo važi i za zapadnu Evropu i za SAD.Pobeda krajnje desnih opcija je sasvim izgledna a Trampov trijumf je vetar u leđa svim "fašistima".U suštini,po nas to i nije tako loše.Najmanje milion Srba vratiće se u svoju otadžbinu sa iskustvima života i rada na zapadu pa i sa novcem.Zapravo je reč o blagodeti i podsticaju razvoja naše zemlje.

Bivstvovanje će bez daljeg biti redukovano.Ne bi me iznendalilo ni da dođe do revizije državljanstva u tim zemljama ako državljanstvo uopšte bude opažano kao smetnja za masovne "ekstradicije".Ovo važi i za zapadnu Evropu i za SAD.Pobeda krajnje desnih opcija je sasvim izgledna a Trampov trijumf je vetar u leđa svim "fašistima".U suštini,po nas to i nije tako loše.Najmanje milion Srba vratiće se u svoju otadžbinu sa iskustvima i mentalitemom zapadne kulture.Zapravo je reč o blagodeti i podsticaju.

Trampov pokret je pre svega Alt right koji se razlikuje od klasicne desnice.

Isto i po Evropi.

A sto se tice ovih, ja verujem da bi pre svi romenili imena i prezimena nego sto bi se vratili.
Mi treba da se nadamo da se to nece desiti inace ce biti potop u Serbiji.

Trampov pokret je pre svega Alt right koji se razlikuje od klasicne desnice.

Isto i po Evropi.

A sto se tice ovih, ja verujem da bi pre svi romenili imena i prezimena nego sto bi se vratili.
Mi treba da se nadamo da se to nece desiti inace ce biti potop u Serbiji.
Pa valjda nas se nece odreci,jer to je bar trecina Srba po inostranstvu,ako ne i vise.

Ни најекстремније партије у ЕУ се не залажу за депортацију легалних миграната. Значи ако имаш папире, добар си.

Прича се само о депортацији илегалних миграната и отежавању легалне миграције за новопридошле.

Земље Европе и САД су у есенцијално различитој ситуацији, јер САД је у дебелом демографском плусу, а Немачка у највећем минусу на свету.

Да би систем ЕУ опстао, потребно је лагално увећање становништва.

У основи, треба само погледати Данску. У њој је победила локална "фашистичка" партија.

Разлика је што је у Данској немогуће прати судове на туристичкој визи, и што је легална миграција отежана али не и онемогућена.

- - - - - - - - - -

Већина Срба на западу има папире.

Они који иду у илегалну печалбу заправо имају централну базу у Србији, а тамо оду да зараде неку хиљаду евра да заврше нешто код куће.

Izgleda da ce neuvazeni kolega Nos biti deportovan, i to ironically bas zato sto se narusoguzio. :(

Неће, Нос је безбеднији од Израела (неуништив).

С друге стране, Џег ће ускоро да умре јер је матор.

Не помаже антиејџинг мајко, са корита Бакирова.

Back