- Poruka
- 435
Pa 'što je onda čupaš iz mrtvih, posle 50 dana neaktivnosti ?
Da bi pročitali tvoj komentar?
Da bi pročitali tvoj komentar?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
isto mi se desilo u Madjarskoj kad sam bio na aerodromu u Budimpesti cekam let i kupujem parce pizze i pricam na srpskom i prodavacica mi ladno odgovara na cistom srpskom...
eto to su neka moja iskustva...
i rekao je da je medijska propaganda ucinila da se u zapadnim zemljama stvorila tako losa slika o Srbima,a da je on preneo svojima u Spaniji da uopste nije tako...Meni je Engleskinja ostavila kuću da joj čuvam, jer je otišla na put oko sveta mesec dana.
Rekla mi je da slobodno koristim sve ....hranu....internet....da se javljam na telefon i uzimam poruke, samo da N I K A K O ne kažem nekome da sam Srbin, jer će ovi odmah zvati policiju misleći da sam je ubio i zakopao u bašti....
ŽIVA ISTINA, ko ne veruje, daću Vam njen telefon da je pitate.....

to je ono sto sam ja pricao,nije kao pre dosta ljudi sa zapada zna da mi nismo divljaci kakve nas prikazuju,ali ovaj primer pokazuje da jos uvek o nama vladaju predrasude i da jos ima dosta ljudi koji nas smatraju ubicama i divljacimadobrodosao!!!...
JA MISLIM,DA NIGDE NA SVETU NEMA GOSTOPRIMSTVA KAO KOD VAS,IMATE JAKO LEPE DEVOJKE,
zasto to svi kazu!? hvalaaaaa!!!!!!ops:
ODLIČNU HRANU,OPUŠTENOST,DOSTA BRZO VOZITE NAROČITO LIKOVI SA MOTORIMA,SKORO NIKAD NE VIDIŠ DA NEKO JAKO ŽURI,IMATE JAK PONOS I PRIPADNOST SVOJOJ DRŽAVI I VERI.
ne bih se bas slozila da smo svi takvi..neki bi se vrlo lako prodali,i ne krivim ih
VOLITE DISKUTIRATI O PROŠLOSTI I PUNO JEDETE,HA,HA,HA,...
apsolutno tacno!!!
ALI KAO SVUGDE I KOD NAS I KOD VAS IMA KLIPANA,ZBOG KOJIH KRUŽE PREDRASUDE.
MENI STE O.K. ZATO OVE GODINE OPET DOLAZIM.

.ali zato ne podnose poljake .nesto ih ne vare pa to ti je.
Zasto niko nije napisao nesto o ruznim stvarima koje stranci misle o nama ili kritikama koje su nam uputili? Evo na primer, meni su rekli, da je nekulturno sto sam ponekad i previse otvorena i direktna i sto postavljam i suvise licna pitanja (a pitala sam neku potpunu glupost, tipa, da li neko ima brata ili sestru) Zamerili su mi i da pricam previse, i da ne umem lepo, do kraja, da saslusam sagovornika. Mislim da je karakteristicno za Srbe da svako svakome upada u rec i prica svoju pricu.
Ove gore navedene stvari mi, na primer, niko nikada nije rekao ovde.
.
Ne treba pretjerivati u "zabadanju nosa u tuđe stvari " ,ali i ovo je druga vrsta krajnosti...tako da me to njihovo mišljenje uopšte ne bi zabrinjavalo,da sam na tvom mjestu...
:-D:-Dmi smo mnooogo ispred po kulturi od vecine evropskih zemalja...!!!!!!!!!!!Definitivno mediji su imali presudnu ulogu u stvaranju naseg imadza kod stranaca. Mada i mi smo tome kumovali nasim losim ponasanje iako to velika vecina nece da prihvati od nekih "sitnica" kao sto su pljuvanje na ulici, galama, ne bacanjem djubreta u kantu i sl. Mnogi nas smatraju krezubom nacijom, srednjoskolci kad idu na exkurzije gledaju samo sta ce da ukradu i sl. Pre oko 2 godine razgovarao sam sa neki Madjarima i posle kreceg upoznavanja i razgovora presao sam na temu "Srbi u njihovim ocima". Jedan iz te grupa Madjara mi je rekao da je sa strahom prvi put dolazio u Srbiju ocekivajuci varvare sa nozevima oko struka (njigove reci. naravno prevedene sa engleskog) dok mi je jedna Madjarica rekla da ona nije imala predrasude ali njeni roditelji jesu, savetovali su je da ne ide ako bas ne mora ali ako je vec odlucila da se pazi. Mada sam takvo misljenje ocekiva kada sam razgovarao jednom prilikom sa Nemicom studentom medicine naime ona je sa odusevljenjem reagovala na to da sam iz Srbije i roditelji su joj cak predlozili da dodje na razmenu studenata u Srbiju. Dok su moju rodjaku u Minhenu upitali da li je ona cetnik. Cudo! Mislim da misljenje zavisi od coveke do coveka i da ima razlicitih misljenja a na name je da ubedimo ovu drugu polovinu koja misli da smo losi da to nije tako. Jako mi se svidela drzavna akcija od pre par godina "Nije tesko biti fin" i mislim da su sa tim trebali da nastave. Obrazovanje nacije je resenje po mom misljenju.