Bandolero
Početnik
- Poruka
- 3
Bandolero, kada se vencate morate dokazati da to nije brak iz interesa. Znaci, dokaz da ste duze vremena bili u vezi tipa pisma, slike sa odmora i sl. Ti njoj saljes pozivno pismo, ona popunjava on line formular za family permit, zakazuje razgovor u predstavnistvu UKBA, mislim da je na Novom Beogradu. Nista se ne placa. Od papira je potreban izvod iz maticne knjige vencanih, overena fotokopija tvog EU pasosa(u ambasadi zemlje ciji pasos imas), tvoj ugovor o radu, njena fotografija, i dokaz da niste u braku iz interesa. Ona dobija family permit, ako je sve OK za 2-3 nedelje. Kada dodje ovde odmah predaje papire za Temporary Residence card. To je to.Sve imas na sajtu UKBA Home office. Odmah moze da radi, a posle 5 godina predaje za permanent residence card, pa posle godinu dana za pasos...
Ziggylondon, hvala puno na opsirnom odgovoru...
Isao sam i na ovaj sajt i sve je ovo ok i ostvarljivo, samo jos jedna stvar me interesuje... A to je, pored svega sto si naveo, da li jos postoje i neki minimalni zakonski uslovi za spajanje porodice? Tipa koliku platu minimalnu moram da imam u tom ugovoru o radu? ( Ili se naravno ide pricom sto vise to bolje, ako ne postoji zakonski minimalac ), zatim koliko moram da budem zaposlen minimum, npr 3, 6, 9, 12 meseci? zatim da li je propisano da moram da imam smestaj (stan ili sobu) tipa toliko i toliko minimalnih kvadrata? i ako ima jos nesto? Jer pisem ovo iz iskusta drugih EU zemalja, pa da vidim kako je u VB!
Hvala...

(pusti snovi)
mozda se promenilo sad