Srbi u Engleskoj

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Bandolero, kada se vencate morate dokazati da to nije brak iz interesa. Znaci, dokaz da ste duze vremena bili u vezi tipa pisma, slike sa odmora i sl. Ti njoj saljes pozivno pismo, ona popunjava on line formular za family permit, zakazuje razgovor u predstavnistvu UKBA, mislim da je na Novom Beogradu. Nista se ne placa. Od papira je potreban izvod iz maticne knjige vencanih, overena fotokopija tvog EU pasosa(u ambasadi zemlje ciji pasos imas), tvoj ugovor o radu, njena fotografija, i dokaz da niste u braku iz interesa. Ona dobija family permit, ako je sve OK za 2-3 nedelje. Kada dodje ovde odmah predaje papire za Temporary Residence card. To je to.Sve imas na sajtu UKBA Home office. Odmah moze da radi, a posle 5 godina predaje za permanent residence card, pa posle godinu dana za pasos...

Ziggylondon, hvala puno na opsirnom odgovoru...
Isao sam i na ovaj sajt i sve je ovo ok i ostvarljivo, samo jos jedna stvar me interesuje... A to je, pored svega sto si naveo, da li jos postoje i neki minimalni zakonski uslovi za spajanje porodice? Tipa koliku platu minimalnu moram da imam u tom ugovoru o radu? ( Ili se naravno ide pricom sto vise to bolje, ako ne postoji zakonski minimalac ), zatim koliko moram da budem zaposlen minimum, npr 3, 6, 9, 12 meseci? zatim da li je propisano da moram da imam smestaj (stan ili sobu) tipa toliko i toliko minimalnih kvadrata? i ako ima jos nesto? Jer pisem ovo iz iskusta drugih EU zemalja, pa da vidim kako je u VB!
Hvala...

Planiram da u septembru odem da radim u Londonu.bilo sta.Imam pasos EU.Ajte savetujte nesto.Znam da je ovo preopsirno,ali molim Vas za sugestije.Madjarski pasos je u pitanju.Kolika je stanarina,otprilike znam preko agencija ali ne znam koliko je relevantno.Svaki savet cu sa zahvalnoscu prihvatiti.Ako imate malo vremena savetujte me.Onapred hvala.

Planiram da u septembru odem da radim u Londonu.bilo sta.Imam pasos EU.Ajte savetujte nesto.Znam da je ovo preopsirno,ali molim Vas za sugestije.Madjarski pasos je u pitanju.Kolika je stanarina,otprilike znam preko agencija ali ne znam koliko je relevantno.Svaki savet cu sa zahvalnoscu prihvatiti.Ako imate malo vremena savetujte me.Onapred hvala.

Barate.. to sto planiras je jako zajebano. Za mesec dana najjadnijeg zivota u Londonu ti treba 1000 eur, a i to je pitanje kakav smestaj nadjes. Jer su sobe od 600 eur pa na vise. Prevoz hrana...

Evo ako budes isao u septembru ako meni dosadi ovaj zivot.. mozda zapalim s tobom pa cemo zajedno da se snadjemo lakse :)

A mozda se jave nasi veliki dobri Srbi tamo neki pa nas prime na stan :hahaha: (pusti snovi)

mozda mogu da ti pomognem ali ne znam kako ce biti u septembru. Zivim u Lutonu,40 km od londona i 5 km od aerodroma na koji slece avion iz beograda.
Stan mozes naci za minimum 60f. sto se tice posla u firmi gde ja radim primaju radnike nadalje verovatno ce i u septembru,zarada na ruke je 250-350f nedeljno,posao nije bas lak ali moze da se prezivi,potrebno ti je osnovno znanje englskog,imam svoj auto i putujem u oba pravca 50 km dnevno i prevoz nije problem jer ima mnogo ljudi sto tako putuje. ja sam 3 meseca ovde i uspeva da ostane malo kinte.
ako se budes resio za dolazak ubaci neki litar domace u prtljag pa cemo naci vec nesto za pocetak dok se snadjes ;)

- - - - - - - - - -

sto se tice stana ja bih pomogao vrlo rado ali zivim u sobi od 6-7 kvadrata :(

Otprilike je to sto sam i ja cuo.Imam mozda neki posao obezbedjen tamo ali to je svakako jos uvek nesigurno.Imam solidno znanje engleskog,vredan sam i skoro ocajan zbog situacije ovde u Srbiji.U svakom slucaju se cujemo.Verovatno mi nece biti potrebna tvoja pomoc ali zbog tvog truda donosim ti litru domace.POZDRAV.

Ja planiram u septembru da idem u UK ili u Irsku. Nisam jos odlucio gde cu. Ako neko ima iskustva molim da mi se javi na privatnoj poruci da mi da savet ako nije frka. Odlicno govorim engleski i imam madjarski pasos.

Pozdrav svima. Zanima me da li je neko imao iskustva sa otvaranjem računa u banci u UK? Trebalo bi uskoro da počnem da radim tamo, našao sam sobu, ali sam čuo da je praktično nemoguće otvoriti račun u banci. A navodno moraš da imaš račun u UK pre nego što počneš da radiš. Hvala unapred na odgovorima.

meni su otvorili za 10 minuta,dobio karticu za bankomat i ne placam nikakve dadzbine niti odrzavanje,samo kazes da ti je potreban zbog posla i to je to. Preporucujen LLoyds banku i VISA Debit karticu,to imam ja i sve je ok vec nekoliko meseci ;) u koji grad dolazis i kada?

Pozdrav svima..procitao sam celu temu na konto Srba u Londonu,pa reko da se I ja uclanim u klub :D naime u Londonu sam vec neko vreme,tacnije delu North Ealing-a,ako je neko raspolozen za kaficu I casicu razgovora...neka se javi,pozzz

Back