Ne, netačno je da imamo dva različita navoda. Ne pratiš temu; vrati se i prelistao je.
Ne znam zašto bi mi uputila taj poziv; ovo je tema o tradiciji Mavra Orbina, po kojoj su Srbi, koji su se nalazili u oblasti Donanu Priazovlju početkom ovog milenijuma, dospeli do Panonije u IV stoleću (i pre seobe u Dalmaciju). Dakle, ovo čak nije ni tema BBvsNR, koja je predviđena za alternativne teze koje favorizuju naši novoromantičari, tako sa si promašila i mesto i priliku. Niti ti razumem uopšte i predlog, jer je prilično neodređen.
A što se tiče povoda zašto otvaram teme, priznaću da jesu jednim delom provokativne, zato što je cilj da se natera na razmišljanje. Da se inspiriše; da provocira na mućkanje mozga. I vrlo dobro znam da su to svi koji su uopšte pratili šta pišem, sa razumevanjem i bez pristrasnosti, i itekako razumeli. Ako je stvarno potrebno, evo i jednog primera:
E sad, šta je krajnja poruka, to je jasno svakome ko pročita sve 3 teme na koje ti misliš. Ako te zanima, pročešljaj ih i sama. Ni u jednoj od njih se ne dovodi u pitanje postoje li Srbi uopšte, niti je poreklo Srba kao takvo uopšte i relevantno na njima.