I vrapci na grani znaju da to što si (sarkastično) napisala nije tačno i da je istorija bila od svojih prvih korenova u antičko vreme pa sve do današnjeg dana, predmet političkih zloupotreba. Pa upravo je jedna od suština današnje nauke izučavanje tih zloupotreba (ko je, kako, kada i zašto nešto krivotvorio, tendenciozno tumačio, itd.). To sačinjava, u suštini, upravo lavovski deo istorije. Zašto nešto tako jasno i opšte mesto kakvo je treba ponavljati toliko puta ovde i zašto si uopšte to napisala, jerbo ispada čak i da si pomislila da sam ja implicirao bilo šta drugačije (!) ne znam.
Druga stvar koja mi je misterija jeste kako si uspela da spojiš u jednoj objavi dve izjave koje, izgleda, protivreče jedna drugoj. U prvom pasusu tvrdiš da je rečenica iščupana iz konteksta, što će reći da se i ti protiviš zloupotrebi istorije u političke svrhek,a  u drugom impliciraš da je istorija itekako bila kanalisana politikom, što prosto ne znam kako da protumačim sem kao da želiš da kažeš da je to legitimno. Ono, 
ma dobro, neka krade čovek nbt kradu i drugi. Kao ona devojka sa protesta (
Kosovo za patike, beše li) što je posle svoje poteze pljačkanja butika pravdala sa 100.000 ljudi je pljačkalo, da pa šta. Ili kao kada mnogi političare pravdaju, kao npr. Sinišu Malog ili Aleksandra Šapića što su plagijatori sa, 
jaoooo pa svi to rade i slične nečastive gluposti.