HEFESTOS 1
Buduća legenda
- Poruka
- 32.325
Не, бре, видиш да сав дрхтим од стракопоштовања!Masina bre
Svadjas se sa cipovima![]()

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Не, бре, видиш да сав дрхтим од стракопоштовања!Masina bre
Svadjas se sa cipovima![]()

Радујеш се чему? Својој глупости, срамоти, бруци?Па, зато се и радујем...![]()
Рајс оповргава тврдњу да је успех народа мерљив освајањем или експлоатацијом других тако што јасно указује да народи пропадају ако се не сачувају од сопствених унутрашњих слабости — лењости, похлепе, корупције, неморала и површности.Чиме оповргава ? Ајде паметни, причај
Психолошка дијагноза (профил по понашању у дискусији):
- Нарцисоидни поремећај личности: екстремно усредсређен на себе, потреба да увек буде у центру пажње, на сваку критику реагује као на напад.
- Егоцентризам и пасивна агресија: сваку чињеницу која угрожава самопоуздање интерпретира као личну увреду; одговара иронијом и „радујући се“ као облик суптилне контроле и надмоћи.
- Слепило за сопствено незнање: уверење да све зна, а у ствари није свестан сопствених пропуста; користи понављање и празне фразе као компензацију.
- Ароганција и надменост: настоји да друге подучава, иако нема релевантно знање, а методи дискусије су више показивање моћи него аргументованост.
- Компулзивна тврдоглавост и инат: неспособност да прилагоди мишљење новим доказима; наставља понављати иритантне фразе чак када је његова позиција слабашна.
- Пасивно-мазохистичка компонента: ужива у сопственој „радости“ и игри ега, чак и када то заправо показује сопствену интелектуалну и моралну слабост.
..које су без освајачке националне стратегије неодрживе на дуже стазе јер дисциплина, свест и одговорност се постиже јаким законима, а јаки закони опстају кад не можеш довољно да подмитиш онога ко их спроводи, а без пљачке или експлоатације других народа нема довољно пара да спроводиоц закона буде скупљи од оног који подмићује и зато је корупција највећа у земљама попут наше или Бугарске итд где бранилац закона није довољно плаћен.Рајсова поента је управо супротна твом аргументу: моралне и социјалне слабости се не лече пљачком, ратовима или експанзијом — оне се исправљају дисциплином, свешћу и одговорношћу заједнице.
Твоја логика је рупа у себи. Ако за опстанак државе мора да постоји пљачка, онда то није држава него бандитски картел. Ако дисциплина зависи од тога да прво опљачкаш туђе ресурсе да би уопште могао да платиш своје људе — онда признајеш да твој модел друштва није способан да преживи без паразитирања. То није филозофија силе него филозофија немоћи.Управо си описао просечног енглеза
..које су без освајачке националне стратегије неодрживе на дуже стазе јер дисцплина се постиже јаким законима, јаки закони опстају кад не можеш довољно да подмитиш онога ко их спроводи, а без пљачке или експлоатације других народа нема довољно пара да спроводиоц закона буде скупљи од оног који подмићује и зато је корупација највећа у земљама попут наше
Ово што си написао је школски пример примитивног бинарног размишљања — као да су државе пешчана кутија у вртићу па или узмеш некоме лопатицу или је украдеш себи. То није геополитика, то је ментални ниво петогодишњака.Кад си држава - или пљачкаш/експлоатишеш друге или сам себе. Нема треће.
Наброј ми државе које не пљачкају ни себе ни друге ни посредно ни непосредно ?
Чек' сад, да ти чо'ек објасни...Кад си држава - или пљачкаш/експлоатишеш друге или сам себе. Нема треће.

Залагати се за пљачку као државну стратегију није став, то је морални и цивилизацијски суноврат.Кад си држава - или пљачкаш/експлоатишеш друге или сам себе. Нема треће.
Све што ти не можеш. Можеш само да лајеш.

Толико си искомплексиран да твоја мора да буде задња, е неће моћи.
Толико си искомплексиран да твоја мора да буде задња, е неће моћи.

Залагати се за пљачку као државну стратегију није став, то је морални и цивилизацијски суноврат.
Пљачка није политика — пљачка је грех.
Пљачка није стратегија — то је друштвена болест.
У свакој здравој цивилизацији, у сваком правном систему, у сваком моралном учењу, у свакој религији — отимање туђег је чин којим човек губи част, образ и право да говори о било каквој држави или „патриотизму“.
Да се држава гради пљачком — то може да изговори само онај коме је етика на нивоу звери.
Чак је и Душанов законик такво понашање резао у корен: пљачкаша — одсецање руке.
Зашто?
Јер је чак средњи век знао да је отимање туђег — трулеж која нагриза душу народа.
Пљачка је античовечна, антиприхватљива, антипостојећа као цивилизацијска основа.
То није модел државе — то је модел банде.
То није стратегија народа — то је стратегија разбојника.
То није развој — то је болест.
И зато, кад неко каже ’или пљачкаш друге или себе’…
Он тиме не описује државу.
Он описује себе.
Своје вредности. Своје границе. Своје видике.
Своје прихватање зла као нормалног.
Државе које нешто вреде се граде радом, законом, знањем, моралом — а не пљачком.
Ако неко мисли да је отимање начин опстанка, онда је његов проблем лична етика, не геополитика.
И да — у сваком нормалном систему, отимање туђег би и требало да буде најстроже кажњено, јер је то најнижи и најподлији чин који може да постоји у људској заједници.
Пљачка није решење. То је симптом пропасти.
Гледај, твоја логика је изопачена до дна. Ти величаш пљачку и освајање као да су то некакви природни закони. Нису. То је само рационализација зла. То што су империје постојале не значи да су биле праведне нити да су имале морално право да постоје. Снага заснована на отимању није снага — то је организована злочиначка формација са заставом.Јел ти схваташ да у људској цивилизацији не постоји ниједна велика империја која није заснована на пљачки ? Персијска империја, Александрова, Римска итд итд итд све су резултат освајања, а само освајање је довело до великог ратног плена тако да уместо термина "пљачка" може да се користи тај термин али у суштини то је то.
То је циклус као смена годишњих доба. Империја се уздиже, расте, развија, пропада и онда ниче нова и тако у круг. Наш историјски проблем је што нисмо обновили Душаново царство. Са друге стране ватикан и швабе су обнављали западно Римско царство и зато смо им данас подређени по питању моћи. Ми тај циклус нисмо испоштовали и зато овако пролазимо јер смо одавно одустали од оживљавања старог царства. Руси нису и зато се још држе док ми зависимо од других.
Док смо се ми бавили Рајсовим цитатима други су се ширили, ширили свој утицај, културу и сабили нас на ово мало парче Балкана. Шта мислиш шта се догађа кад хајка натера вукове да смање територију ? Па дође до распада чопора, почну да се боре међусобно за простор, храну итд.
Е то се нама исто дешава
Па Османско царство је опљачкало Цариград - источно Римско царство и то им је дало огроман додатни импулс за даље. Тај "ратни плен" их је додатно ојачао или мислиш да су га бацили у Црно море кад су освојили Цариград ? Освојена територија сама по себи ништа не значи без ратног плена и експлоатације. Мани ме тих романтичних прича, ово није планета бајки, то што си робот не оправдава твоје непознавање људске историје.
Јел ти схваташ да у људској цивилизацији не постоји ниједна велика империја која није заснована на пљачки ? Персијска империја, Александрова, Римска итд итд итд све су резултат освајања, а само освајање је довело до великог ратног плена тако да уместо термина "пљачка" може да се користи тај термин али у суштини то је то.
То је циклус као смена годишњих доба. Империја се уздиже, расте, развија, пропада и онда ниче нова и тако у круг. Наш историјски проблем је што нисмо обновили Душаново царство. Са друге стране ватикан и швабе су обнављали западно Римско царство и зато смо им данас подређени по питању моћи. Ми тај циклус нисмо испоштовали и зато овако пролазимо јер смо одавно одустали од оживљавања старог царства. Руси нису и зато се још држе док ми зависимо од других.
Док смо се ми бавили Рајсовим цитатима други су се ширили, ширили свој утицај, културу и сабили нас на ово мало парче Балкана. Шта мислиш шта се догађа кад хајка натера вукове да смање територију ? Па дође до распада чопора, почну да се боре међусобно за простор, храну итд.
Е то се нама исто дешава
Па Османско царство је опљачкало Цариград - источно Римско царство и то им је дало огроман додатни импулс за даље. Тај "ратни плен" их је додатно ојачао или мислиш да су га бацили у Црно море кад су освојили Цариград ? Освојена територија сама по себи ништа не значи без ратног плена и експлоатације. Мани ме тих романтичних прича, ово није планета бајки, то што си робот не оправдава твоје непознавање људске историје.