srbi - pretvaramo se da nam je dobro

Poruka
3.797
primetio sam svuda jedan problem kod nas. ima mnogo ljudi koji pokusavaju da strancima docaraju da je nama ovde mnogo bolje nego sto jeste zapravo. i ovako preko interneta,a i na sve druge nacine. prosecna plata je izmisljotina nevidjena. to uopste nije realna plata. ko uopste ima platu,naravno. u donjoj "polovini" srbije se radi za 25 hiljada. i politicari stvaraju sliku pred strancima da nam je daleko bolje nego sto jeste. sto je jos gore,preko medija nama gradjanima uvaljuju pricu da nam dobro ide,da nismo mi uopste tako losi. finansijski mislim. nego hebes te lazove i lopove,nego i obicni ljudi bre seru po internetu svuda. sns botovi seru kako srbi nisu gladni. a jesu i to puno. ima dosta ovih koji jako mrze gastarbajtere. zasto bre? pa sta su vam oni krivi,ne razumem. ima dosta tih ljudi vani,ima i mladih. ima dosta vozaca kamiona na primer. koji ubacuju svoje video snimke na youtube sajt,gde opisuju kako im je tamo gde sada zive. a izbacuju to za ovu nasu publiku,sve na balkanskim jezicima. da otvore slepcima oci malo. pa onda malo uporedjuju cene,plate,celokupan standard...i onda ovi nasi se bune,kenjaju,pljuju po njima...s kojim pravom? :lol: i jos pritom negiraju kako vecina srba zivi na donjoj granici siromastva hahahahahah :rotf: pa ne znam jel sam ja ovde slogiran ili sta? volim samo realna slika da se prikazuje,znaci to smo sto smo i gotovo...sto ce reci evropska zemlja sa africkim standardom,gde ljudi zive na hlebu i podrigusi,kratko i jasno. barem ona ogromna vecina. sta nas bre uzdizete u nebesa,batalite lazi i neistine. neka znaju kakva smo gola beda.

http://rs.n1info.com/a432953/Vesti/Fajon-Situacija-u-Srbiji-se-dosta-pogorsala.html

Citaj... Sta pise Tanja Fajon:

Iznoseći utiske nakon nedavne posete Beogradu, ona je za vikend izdanje "Danasa" navela da u Srbiji proces reformi prema EU ide "jako polako", da nije napravljen korak u borbi protiv korupcije, kao i da su mediji "u dramatičnoj i teškoj situaciji".

"Nakon dva dana sastanaka sa srpskim zvaničnicima, civilnim društvom, medijima, moj osećaj je jako negativan, retorika je vrlo opasna. Čula sam da se ljudi plaše da kritikuju, da su ograničeni, da je kontrola snažna. Još uvek postoje napadi na novinare, pravosuđe trpi snažan pritisak. Postoji neki strah šta će se desiti", kazala je Fajon.

Ona je ocenila da nije dovoljno da se samo razgovara o otvaranju i zatvaranju pregovaračkih poglavlja sa EU i da se usvajaju zakoni a da se kako je navela, "u praksi ništa ne menja".

"Želela bih da je Srbija faktor stabilnosti u regionu, da vodi razumnu politiku, ali izgleda da sada takve politike nema. Trenutno smo u situaciji da se pitamo šta se dešava sa demokratijom u Srbiji, sa slobodama", kazala je Tanja Fajon.

:eek:

_nobody_

Ne pretvaraju se Srbi da im je dobro, nego to kaže vlast u ime svih nas. Znam ljude koji žive u Beogradu i unutršnjosti koji plaču jer više ne mogu da sastave kraj sa krajem, a računi koji se moraju platiti stižu svaki mesec.
Mene više brine onaj deo polulacije koji plače da mu nije dobro, a glasa za istu vlast. Mada je taj čovek uveren da su za to njegovo stanje krivi neki drugi, a da je on lično nesposban da zaradi i tu prosečnu latu od 400 i kusur evra.

Mene više brine onaj deo polulacije koji plače da mu nije dobro, a glasa za istu vlast. Mada je taj čovek uveren da su za to njegovo stanje krivi neki drugi, a da je on lično nesposban da zaradi i tu prosečnu latu od 400 i kusur evra.

Ljudi se boje, ako budu glasali za nekog novog, da ce biti JOS MNOGO gore. To ovi psiholozi u ludarama/klinikama, koji savetuju SNS, jako dobro znaju. Znaju psihologiju obicnog srpskog coveka, napacenog i namucenog. Koji grca, i pokusava da odrzi porodicu na okupu, uz neverovatne politicko - ekonomske ucene kojima je izlozen... Kulturnom ludilu, ludilu novina, TVa koji je potpuno razorio drustvo sa ovim psihoticnim primitivnim neobrazovanim realitima... Uopste, pad drustva koji se desava pred mojim ocima je nesto, sto u meni izaziva NEVERICU,

Ne znam kako ljudima nije jasno da celo srpsko drustvo klizi u brazilske favele i americka crnacka gheta! Ubrzano, a izlazak iz toga stanja je tako dugotrajan, tako krvav, kosta hiljade i hiljade milijardi evra.. Boze Blagi! :dash:

_nobody_

Ne razumem naslov."Pretvaramo se da nam je dobro".! Ne.Ne pretvaramo se.Nama je zaista dobro.Imamo ono sto je za svaku zemlju,najvaznije.Imamo mir i red.
Na ulicama vidimo puno nasmejanih muskaraca i zena.Ulice su nam pune lepih,dobrih automobila i lepih devojaka.Kafe terase,upravo su prepune divnog sveta,koji
razdragano srkucu espresse,ili piju neka druga pica. Ja ne videh ni jedno tuzno lice,bilo na ulicama,u parkovima,restoranima.Tusristi su vise nego zadovljni,kako
mi lepo i mirno zivimo,uz dobar rosrilj,i jos bolja piva i vina.! Da li nam treba jos nesto ??? Mislim da ne.!

Ne razumem naslov."Pretvaramo se da nam je dobro".! Ne.Ne pretvaramo se.Nama je zaista dobro.Imamo ono sto je za svaku zemlju,najvaznije.Imamo mir i red.
Na ulicama vidimo puno nasmejanih muskaraca i zena.Ulice su nam pune lepih,dobrih automobila i lepih devojaka.Kafe terase,upravo su prepune divnog sveta,koji
razdragano srkucu espresse,ili piju neka druga pica. Ja ne videh ni jedno tuzno lice,bilo na ulicama,u parkovima,restoranima.Tusristi su vise nego zadovljni,kako
mi lepo i mirno zivimo,uz dobar rosrilj,i jos bolja piva i vina.! Da li nam treba jos nesto ??? Mislim da ne.!

iskreno se nadam da si ironican. ovo me je umalo zasmejalo sto procitah. deluje kao bajka. slicne stvari pisem ponekad,trolujem malo. onda kad hocu da zasmejem ljude,da vidim ko ce shvatiti ozbiljno,a ko ce videti salu u svemu tome. imao sam neku iluziju da je po forumima malo pismeniji i realniji svet. obrazovaniji,obavesteniji. medjutim..

Poslednja izmena:
primetio sam svuda jedan problem kod nas. ima mnogo ljudi koji pokusavaju da strancima docaraju da je nama ovde mnogo bolje nego sto jeste zapravo. i ovako preko interneta,a i na sve druge nacine. prosecna plata je izmisljotina nevidjena. to uopste nije realna plata. ko uopste ima platu,naravno. u donjoj "polovini" srbije se radi za 25 hiljada. i politicari stvaraju sliku pred strancima da nam je daleko bolje nego sto jeste. sto je jos gore,preko medija nama gradjanima uvaljuju pricu da nam dobro ide,da nismo mi uopste tako losi. finansijski mislim. nego hebes te lazove i lopove,nego i obicni ljudi bre seru po internetu svuda. sns botovi seru kako srbi nisu gladni. a jesu i to puno. ima dosta ovih koji jako mrze gastarbajtere. zasto bre? pa sta su vam oni krivi,ne razumem. ima dosta tih ljudi vani,ima i mladih. ima dosta vozaca kamiona na primer. koji ubacuju svoje video snimke na youtube sajt,gde opisuju kako im je tamo gde sada zive. a izbacuju to za ovu nasu publiku,sve na balkanskim jezicima. da otvore slepcima oci malo. pa onda malo uporedjuju cene,plate,celokupan standard...i onda ovi nasi se bune,kenjaju,pljuju po njima...s kojim pravom? :lol: i jos pritom negiraju kako vecina srba zivi na donjoj granici siromastva hahahahahah :rotf: pa ne znam jel sam ja ovde slogiran ili sta? volim samo realna slika da se prikazuje,znaci to smo sto smo i gotovo...sto ce reci evropska zemlja sa africkim standardom,gde ljudi zive na hlebu i podrigusi,kratko i jasno. barem ona ogromna vecina. sta nas bre uzdizete u nebesa,batalite lazi i neistine. neka znaju kakva smo gola beda.

Nedavno sam posetijo Srbiju i video da se tamo super zivi.
Narocito je fascinantno kako je hrana kvalitetna i jeftina.

Не може нам нико ништа, јачи смо од судбине

Zavisi kako se posmatra . U odnosu na 90 jeste nam bolje ,bolje nam je i u odnosu na vreme ekonomske krize 2008, Malo smo okasnili sa ljudskim pravima i tolerancijom ,Ljudi zarad malo bolje ekonomske situacije ,Vucic je zaposlio 100 000 ljudi gledamo mu malo kroz prste na seljanu u vlasti i recniku-

Неколико постова и отворених тема са истом тематиком .очигледно да пропаганда ради своје .изазивање незадовољства и позив на емиграцију. немој да неко мисли да су ове теме овде случајно и да су део појединца .то је добро организована хајка на наивне душе .

Naravno. Strancima uvek pokušavam da prezentujem Srbiju i Novi Sad u najboljem mogućem svetlu. ;)

- - - - - - - - - -

I nije tačno da polovina stanovnika Srbije radi za 25.000.

50% zaposlenih u Srbiji rade za manje od 39.000 dinara tj. 327 evra, a 50% za više od 39.000 dinara tj. 327 evra.

Medijalna zarada u Srbiji je 39.0000 dinara tj. 330 evra, a prosečna 421 evro.

http://publikacije.stat.gov.rs/G2018/pdf/G20181285.pdf

Медијална нето зарада за август износила је 39 000 динарa, што значи да је 50% запослених
остварило зараду до наведеног износа.
Просечна нето зарада за август 2018. године износила је 421 еврo.

Ako imate firmicu ili vestinu koju mozete ponuditi strancima, na konju ste.

Zivite u Vlasitincu gde su troskovi zivota realno tridesetak hiljada i to akonse bas opustite, a zaradjujete 1000e plus.

Milina.

Sve je vise takvih ljudi.

A ljudi koji su odrasli za vreme Tita. Pa oni su nesposobni za bilo kakvu prekvalifikaciju, i svakako su teret.

Za njih je najbolje da se od svih ex jugoslovrnskih sluzbenika otme po 1 nekretnina da se tah sloj drustva namiri.

Znate ono imas kucu vrati stan.

Ako imate firmicu ili vestinu koju mozete ponuditi strancima, na konju ste.

Zivite u Vlasitincu gde su troskovi zivota realno tridesetak hiljada i to akonse bas opustite, a zaradjujete 1000e plus.

Milina.

Sve je vise takvih ljudi.

A ljudi koji su odrasli za vreme Tita. Pa oni su nesposobni za bilo kakvu prekvalifikaciju, i svakako su teret.

Za njih je najbolje da se od svih ex jugoslovrnskih sluzbenika otme po 1 nekretnina da se tah sloj drustva namiri.

Znate ono imas kucu vrati stan.

Firmica je teret ali da imaju veštinicu koju mogu ponuditi zlata vredi.U današnje vreme velike su mogućnosti biti i na selu
i nikakve su pare da neko zaradi hiljadarku dve.

iz kog si SNS odbora,o ti bedni crve ?

Posetioci iz Australije su mi kazali : da je mnogo bolje nego što je bilopre (osoba dolazi godinama) , oseća se svuda poboljšanje, kažu da se vidi i na ljudima , izgledaju veselije

Tip koji radi kao obezbeđenej za njihovu vladu bukvalno je izjavio ; da je ovo najsigurnija zemlja, da su ljudi mnogo normalni i zamisli iz Italije su se vratili u Bgd, jer im tamo nije bilo zanimljivo, Hrana im je kaže ovde mnogo bolja

Mi to sigurno ne primećujemo, i ja sam ih pogledala u čudu, ali prijalo je da se to čuje.

Неколико постова и отворених тема са истом тематиком .очигледно да пропаганда ради своје .изазивање незадовољства и позив на емиграцију. немој да неко мисли да су ове теме овде случајно и да су део појединца .то је добро организована хајка на наивне душе .
20190805_234505.jpg

Posetioci iz Australije su mi kazali : da je mnogo bolje nego što je bilopre (osoba dolazi godinama) , oseća se svuda poboljšanje, kažu da se vidi i na ljudima , izgledaju veselije

Tip koji radi kao obezbeđenej za njihovu vladu bukvalno je izjavio ; da je ovo najsigurnija zemlja, da su ljudi mnogo normalni i zamisli iz Italije su se vratili u Bgd, jer im tamo nije bilo zanimljivo, Hrana im je kaže ovde mnogo bolja

Mi to sigurno ne primećujemo, i ja sam ih pogledala u čudu, ali prijalo je da se to čuje.
U Beogradu postoji jedan zaista brojno sasvim solidan srednji sloj koji može sebi da priušti relativno pristojni nivo kvaliteta života a muke u poslednjih 20-ak godina su ih naučile da izvuku maximum u smislu "reprezentacije" uz mentalitet koji podrazumeva i potrebu isticanja zaista deluje naoko nekom spolja kao da se ovde uglavnom živi sasvim ok.

Да се не лажемо, ако добро знаш бар један страни језик можеш да нађеш посао са платом од 35000 месечно. Е сад, што је то једва довољно да један човек живи пристојно и што не постоји шанса за напредак на таквим пословима, то је друга прича...

Back