Srbi po poreklu, politički Bošnjaci po opredjeljenju i Srbi muslimani ili muslimani Srbi po političkom i nacionalnom opredeljenju.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Srboskizborim

Veoma poznat
Poruka
10.581
Autorska.

Bošnjačkoj nacionalnoj politici se treba priznati jedna stalna konstanta još od 1991 / 1992 godine a to je da imaju uvek "svoje bošnjačke Srbe" , "Alijine Srbe" ili "Srbe po poreklu a Bošnjake po političkom opredjeljenju.

Bošnjačke Srbe su imali u ratu , naprimer "zvučna imena" Jovan Divjak, Tatjana Ljuić Mijatović, Bogić Bogićević, Miro Lazović, Mirko Pejanović i dr.

Dalje i posle rata imaju "bošnjačke Srbe" ponajviše u SDP-u, a bilo je i nekih dugogodišnjih članova SDA kao što je Desnica Radivojević.

Danas u Domu naroda Federacije BiH, najvećim delom su "bošnjački Srbi" iz SDP-a i DF-a, a jedan od takvih je i "bošnjački Srbin" Milan Dujmović , potpredsednik Federacije BiH. Takođe "bošnjački Srbi" se okupljaju i u "Našoj stranci" , kao što je Peđa Kojović i dr.

Bošnjačkih Srba ima i u novinarstvu i u publicistici kao što su Srđan Puhalo, Dragan Bursać i dr.

Ima toga još.

Istina i Srbi su imali i imaju svoje "muslimane Srbe" kako u ratu, tako i u miru a među najpoznatijim su Fikret Abdić Babo i njegovi sledbenici, saveznici Srba u ratu protiv Alijinog 5 korpusa Armije RBiH, zatim najzvučnije ime Emir Kusturica, potom Muharem Bazdulj, Salih Selimović, Mehmedalija Nuhić, Amir Čamdžić, Dževad Galijašević, potom Muhamed Jusufspahić, Asim Sarvan i dr

Takođe u ratu je delovala i jedinica "Meša Selimović" sastavljena od muslimana Srba u VRS. U Drugom svetskom ratu samo u Hercegovini bilo je pet hiljada muslimana Srba četnika u Vojsci Draže Mihailovića.

Zatim ranije poznati Muhamed Mehmedbašić i Mustafa Golubić i dr.

Puno toga ima, ali zanimljivo da je uvek bilo i biće.

Cilj teme je da se "raspravlja o ovome fenomenu", da se iznesu informacije o ljudima i uopšte "ko je čiji Srbin a politički Bošnjak a ko su muslimani Srbi ili mislimani a politički i nacionalno po opredeljenju Srbi.

Poslednja izmena:
Спамујеш форум са својим бесмисленим темама.

Argument? Činjenice su da toga ima. Evo ti primer Dragan Bursać, veći je politički Bošnjak i od jednog Bošnjaka a Srbin po poreklu i nije jedini ni na strani bošnjačke a s druge strane i kod srpske nacionalne politike imamo Dževad Galijaševića. Svi imaju svoje.

Poslednja izmena:
Pa Bosnjaci. Oni su ili demokratska banda ko i ustase, ili su odani nekon islamskom Sultanu. Ne mogu nikako biti Srbi.

Vidiš ima i Srba koji su na strani bošnjačke nacionalne politike? Naprimer Jovan Divjak , istina upokojio se, je li takav uopšte Srbin? Ali čovek za sebe tvrdi da je Srbin i koja je vaga da se to utvrdi?

Бошњак је овде на Балкану еуфамизам за политичке следбенике Арабије. И цела даља расправе се окреће око тога ко даје паре да се то сакрије и ко су неипсмени који на то наседају.

Bosnjaci su braca Srbi koji su imali nesrecu da u ratnim i okupacionim vremenima podlegnu pred osvajacem i da bi sacuvali zivote clanova porodice promene veru i predju u islam.

Za sve koji znaju trenutne i buduce geopoliticke tokove nije tajna da ce hrvati i bosnjaci opet promeniti veru u ovom veku pred nezadrzivim rastom i ukrupnjavanjem srpskog faktora, smesno ili ne to ce se desiti.

Kina i Rusija ce stati u odbranu srpskih interesa kao i do sada. A od sada, opsada. Ovaj geopoliticki trenutak se najpribliznije naziva meka okupacija, u nekoj smo vrsti vazalnog odnosa gde nam je nametnuta vladajuca elita, mladi napustaju zemlju ali vratice se jer ce bezati od korona blagostanja i ratnih nemira u svetu. Cim krene evropa da gori u pozaru verskih gradjanskih ratova eto Srba kod kuce da ujedinjenim snagama vidimo sta cemo dalje. Pa kada se i hrvati i bosnjaci vrate srpskom faktoru gde ce nam biti kraj. Srbija je ceo balkan i to samo na pocetku osvajanja 💚 u nekoj projektovanoj buducnosti, ako planeta prezivi korona fasizam mi ustajemo.

Samo nije to sve, korona je mala beba za dogadjaje koji slede. Odlazeci svetski poredak sprema nevidjenu prevaru nad ljudskom rasom.

gledam dodik izjavio da je spreman da proglasi nezavisnost vec sledece nedelje...

Kako ce biti zanimljivo, krece vracanje srpskih teritorija. Cekamo Srpsku i Kosovo, sve ce se odigrati u godinama koje dolaze. Tocak istorije krece unazad.
Ove godine ameri izlaze iz bondstila, ustupaju je hrvatima francuzima nemcima, odnosno saveznicima okupatora. Ali samo lagano bez naglih pokreta. ❤

gledam dodik izjavio da je spreman da proglasi nezavisnost vec sledece nedelje...

Kako ce biti zanimljivo, krece vracanje srpskih teritorija. Cekamo Srpsku i Kosovo, sve ce se odigrati u godinama koje dolaze. Tocak istorije krece unazad.
Ove godine ameri izlaze iz bondstila, ustupaju je hrvatima francuzima nemcima, odnosno saveznicima okupatora. Ali samo lagano bez naglih pokreta. ❤

Znači li to već ove godine? Secesija Republike Srpske od BiH?

Znači li to već ove godine? Secesija Republike Srpske od BiH?
Za to ne znam.

Znam da ameri ove godine izlaze iz bondstila. To je zabetonirano. Ili da se ogradim treba da se desi cudo da ameri ne izadju ove godine nego sledece. Pisao sam o povlacenju iz Sirije, Avganistana, smejali su se botovi. Promasio sam samo redosled, mislio sam da ce prvo da se povuku iz Iraka pa iz avganistana ali desilo se obrnuto.

A samostalnost republike srpske je upitna jer nemamo vojnu prisutnost Rusije i Kine.
Dodik ce pokusati ujediniti srpsku zajednicu po ovom pitanju, dobio je mig. No situacija je vrlo slozena. Znas koliko je slozena, u slucaju proglasavanja nezavisnosti Rusija preuzima vazdusni prostor RS i ulazi kopneno. Ako Srbi postignu dogovor Rusi ce preneti tenkove u delovima i sklopiti ih u kamionima i prvi ce uleteti i zauzeti prostor odnosno obezbediti nemire a da nato ni ne zna da su tenkovi na granicama. Sad, jako je neprijatno jer ameri se non stop povlace, podmetnuce nemce francuze koje mogu samo da dignu ruke u vis.

Ceka se samo dogovor Srba u RS. Ja bih bio iznenadjen da se to desi ove godine.
Moj tiket je izgledao ovako, Sirija, Irak, Avganistan, Kosovo. RS sam cekao na tiketu tek kada se promeni vlast u Srbiji jer Vucic je upravnik okupacije a cela vladajuca elita je nato, mi6, cia. Najpre Rusija treba da udje sa obavestajcima i koferima para da politicka elita promeni stranu ili da im stavi do znanja da je igra gotova. Nije iskljuceno da se demonstrantima podeli oruzje i da uz malo krvi platimo cenu oslobadjanja.

Ko zna koji ce se scenario odigrati ali bice zanimljivo svakako.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back