Muslimani i hindusi- kulturna nezainteresiranost?

поготово кад долази од неког ко себе сматра припадником теи такве културе, захваљујући чињеници да му је неки предак у једном часу променио веру, а одмах затим и идентиет.
harvat bi da se klanjamo, divimo vatikanskom muzeju, pod plastom kulture, a ne papstva/religije, mimikrija neo-u-

a posebno lukavastvo je prozivka, kao nismo valjda neizainteresovani, kao muslimani i indusi?!
eto jevr. biografi su se divili i dostojevskom i sekspiru, sta bi i nama falilo da budemo kao h@rvati i bog da nas vidi, kao tamaru i olenu skoro, koje su zajedno obilazile iste muzeje, kao i nas harvat?

sns sekta nam ga salje na ovaj forum

Представљање. На бих знао шта ти значи то да зборим као прави Србин.
Malo sam se bio našalio, jer kada Srbin u istoj rečenici koristi strane reči poput floskula (dosta česta reč) uz nešto poput budalaština, često se voli praviti pametan i nadmen. Jedan obrazac koji sam primetio. Ne kažem da se ti praviš pametan, već ako oćeš da doprineseš temi, sigurno možeš bolje od "floskula i budalaština", imaš svaku slobodu da to uradiš, ceni se više.

Malo sam se bio našalio, jer kada Srbin u istoj rečenici koristi strane reči poput floskula (dosta česta reč) uz nešto poput budalaština, često se voli praviti pametan i nadmen. Jedan obrazac koji sam primetio. Ne kažem da se ti praviš pametan, već ako oćeš da doprineseš temi, sigurno možeš bolje od "floskula i budalaština", imaš svaku slobodu da to uradiš, ceni se više.
Извињавам се. Биће да си у праву, и да нисам обратио пажњу. Гледаћу да се не понови. Захваљујем на паметној и добронамерној примедби.

Дакле има више цивилизација, културних кругова, микро-моралних обзира. Нема мање вредних. Има само оних које су нама разумљиве и више привлачне. То не значи да друге не треба да постоје или да су мање вредне. Уосталом, много мислиоца, филозофа је о то све већ описало. Од Шпенгера, Хантингтона, па преко Трубцкоја и Спекторског и Соловљева. Инсистирање ја једној култури, а у потпуности негирање постојање других, некултурно је.

Poslednja izmena:
Mislim na muslimane kao vrstu, ne na BH. Ovi u BH imaju i slikare i slično, jedino je idiotski vehabizam problem. No BH Muslimani su- bili- življi duhom, ne znam kako je sad.

Kad sam bio u dobu puberteta, bio sam s majkom, a kasnije s djedom dva puta u Italiji po mjesec i pol. Budući da me zanimala umjetnost, više sam puta obilazio vatikanske i druge muzeje.

Bilo je puno turista Europljana, Amerikanaca, ali i Japanaca i Korejaca.

Od muslimana- ništa. Ne sjećam se da mi je upao u oči ili po izgledu ili govoru kakav Arap, Turčin ili Pakistanac.

Isto s hindusima. Naravno, od crnaca turista kulture- ništa.

Čini se da su neke civilizacije nezainteresirane za druge kulture.

Jedino bijelci i žuti odskaču.
Ja sam čuo da u indijskim medijima slabo pominju dešavanja van Indije, pogotovo na zapadu.

Uf uf, ima tu još sličnih i gorih stvari. Pashtuni su najveći degeni.

Harvat je shabbos goy, bolje da odustaneš
Plaća me Mossad....
Дакле има више цивилизација, културних кругова, микро-моралних обзира. Нема мање вредних. Има само оних које су нама разумљиве и више привлачне. То не значи да друге не треба да постоје или да су мање вредне. Уосталом, много мислиоца, филозофа је о то све већ описало. Од Шпенгера, Хантингтона, па преко Трубцкоја и Спекторског и Соловљева. Инсистирање ја једној култури, а у потпуности негирање постојање других, некултурно је.
West is the best, East is the least.

Plaća me Mossad....

West is the best, East is the least.
Kad te već plaća Moske, onda znaš odgovor na nešto što me kopka ovih dana.
Ako su jevrejske agende da oslabi druge narode nametanjem mešanja rasa i imigrantskom politikom, kao Jevrejima nije jasno da tima uništavaju glavne zemlje koje su garanti opstanka Izrela - SAD i Nemačku (budući da tu imigranti i neoliberalizam opasno haraju)?

Mislim na muslimane kao vrstu, ne na BH. Ovi u BH imaju i slikare i slično, jedino je idiotski vehabizam problem. No BH Muslimani su- bili- življi duhom, ne znam kako je sad.

Kad sam bio u dobu puberteta, bio sam s majkom, a kasnije s djedom dva puta u Italiji po mjesec i pol. Budući da me zanimala umjetnost, više sam puta obilazio vatikanske i druge muzeje.

Bilo je puno turista Europljana, Amerikanaca, ali i Japanaca i Korejaca

Od muslimana- ništa. Ne sjećam se da mi je upao u oči ili po izgledu ili govoru kakav Arap, Turčin ili Pakistanac.

Isto s hindusima. Naravno, od crnaca turista kulture- ništa.

Čini se da su neke civilizacije nezainteresirane za druge kulture.

Jedino bijelci i žuti odskaču.

1. Ne bi trebalo da identifikujes rasu, religiju i civilizaciju.
Rasa, religija i civilizacija nije jedno isto.
2. Evropska civilizacija i Kultura nije jedina na svetu
3. I te "neki" drugi takodje imaju svoje orginalne kulture i civilizacije
za koje ti nazalost nisi ni cuo zato sto nisi zainteresovan da ih otkrijes.
Kad mrdnes malo dalje od Vatikana onda ces znati i za to.
:D

Biće da nisu imali novca da sebi priušte posete takvim mestima, te da su više bili fokusirani na egzistenciju. Tako beše tada. Tako je i danas
Pa ni domaći Romi-Hindusi iako nisu opterećeni egzistencijom jer dobijaju sve moguće pomoći samo zato što su to što jesu ne idu u crkvu, muzej, biblioteku...Njima je samo da ukradu, i kad su manifestacije da idu i traže "daj neki dinar". Takav sklop ličnosti, materijalan i lopovski.

Muslimani, gde god žive, imaju sa svima problema..hindusima, budistima, hrišćanima, jevrejima...
Do koga li je?
Kada bi danas napisali njihovu svetu knjigu i probali da je objavite, odmah bi vas uhapsili i optužili za rasizam i pozivanje na mržnju itd itd itd
Pustinjsko plemenske gluposti
zato što njihova knjiga poziva na mržnju i netrpeljivost, čak i na ubistva. Oni u današnje vreme pravdaju da to nije tako, da su ti pozivi bili za to istorijsko vreme kad su bili ugroženi ili da borba može da se vodi i olovkom, ali to tako ne piše u knjizi

Немају балерине, виолинисткиње, пијанисткиње, социолошкиње , али зато имају децу, умножавају се и повећавају свој број.За 20-30 година, у Европи ће живети Арапи, Африканци, Индијци, Авганистанци, а балерине и балетани ће изумрети, и нико их их се неће ни сећати.

Што даље значи да ћеш и ти изумрети.

Бар нешто добро из свега тога.

Nisam bio u Kini, ali imam dosta prijatelja koji su živeli i putovali po Aziji. Prvo što primete je kako smo mi evropljani i ameri zapadno - centrični. Mislimo da se ceo svet vrti oko zapada. A i suštini, azijske narode "zabole" za zapad.

Nikakva obrazovanost se ne da nadoknaditi.
Svijet je- zapad.
Svjetski kalendar je zapadni, koga je dao napraviti papa Grgur u 16. st.; svjetske mjere su metrički sustav, ustanovljen nakon francuske revolucije; svjetsko odijevanje je zapadno, i muško i žensko; svetska znanost je zapadna, kako su ju ustanovili Europljani od 17. st. nadalje; svjetska umjetnost, u mjeri u kojoj je svjetska, u modernitetu slijedi zapadne obrasce, npr. roman, a tako film i glazba. Svetska tehnologija i znanost su zapadni, od tiskarstva i anestezije do antibiotika i računala.

Sve što je stvoreno na svijetu globalne vrijednosti je zapadno, uz par iznimaka. Stare druge civilizacie su samo predgovor za zapadnu veliku knjigu.

https://www.unz.com/article/grok-3-...lmost-all-the-greatest-human-accomplishments/

GROK 3 Agrees That White European Men Are Responsible for Almost All the Greatest Human Accomplishments

Nikakva obrazovanost se ne da nadoknaditi.
Svijet je- zapad.
Svjetski kalendar je zapadni, koga je dao napraviti papa Grgur u 16. st.; svjetske mjere su metrički sustav, ustanovljen nakon francuske revolucije; svjetsko odijevanje je zapadno, i muško i žensko; svetska znanost je zapadna, kako su ju ustanovili Europljani od 17. st. nadalje; svjetska umjetnost, u mjeri u kojoj je svjetska, u modernitetu slijedi zapadne obrasce, npr. roman, a tako film i glazba. Svetska tehnologija i znanost su zapadni, od tiskarstva i anestezije do antibiotika i računala.

Sve što je stvoreno na svijetu globalne vrijednosti je zapadno, uz par iznimaka. Stare druge civilizacie su samo predgovor za zapadnu veliku knjigu.

https://www.unz.com/article/grok-3-...lmost-all-the-greatest-human-accomplishments/

GROK 3 Agrees That White European Men Are Responsible for Almost All the Greatest Human Accomplishments
Yeah right... Hval'te me usta moja:kafa:

jel shvatas da vecina sveta nije impresionirana ni sa italijom ni sa rimo-katolicizmom, da je proslo vreme rimskog carstva?
to ste samo vi hrvati impresionirani, i to u bolesnoj meri da nama srbima napravite genocid, ili etnicko ciscenje samo, jer smo po vama sizmatici, a to vas je vatikan naucio! - razmisli o ovome, sto ti pricam
BRICS su defaktno u rat sa usa

Back