Srbi moji , zasto ste vi narod toliko neradan?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

_nobody_

Veoma poznat
Banovan
Poruka
10.370
Consiglieri:
Srbi su teski kompleksasi i u tome lezi najveci deo problema.
Nije problem sto ima platu 300,400 ili 500$, vec sto hoce Iphone5, Diesel jeans, da letuje na egzoticnim lokacijama, da je 3 puta nedeljno u provodu, itd.
Sve mora da je "marka".
Srbin radi (vredi) $100$, zaradjuje $300, a hoce da zivi kao da naplacuje $3000.
Malo radi, mnogo je zahtevan i previse kenya.

Prema tome, krenut ce na bolje kad te tri stvari promeni, pa bude - dosta radio, malo zahtev'o i ne bude kenyo o svemu i svacemu.

Sta vise reci? :tease:

_nobody_

_nobody_

Mozda gresim, ali cini mi se da si rekao da zaradjujes vise od 90%Nemaca.
Da li si ulozio neki dinar u Srbiju?
Koliko placas radnika, da li redovno placas poreze?
Koliko rade tvoji radnici 10, 12 sati, u jednoj ili dve smene?

U Srbiji postoji klasa parazita, ljudi koji su se zaposlili po javnim sluzbama, bez kvalifikacije i bez potrebe za postojanjem takvog radnog mesta i to je to, svi ostali crnce.

Ja bome nakupim i hiljadu mesečno, plus par hiljada na gomilu kad iznesem žito i suncokret.

Kukuruz obično pojedu svinje, mada sam rešio da smanjujem brojno stanje jer se uopšte ne isplati hraniti ih kad menadžeri uvoze smrznuto meso.

I sad će meni neki prdonja što ode na poso u 9 a vrati se i legne pred kompjuter ili TV u 18 i za to dobije platu dovoljnu da plati sve račune i kupi hranu i odeću, da priča kako Srbi nedovoljno rade.

Kukuruz obično pojedu svinje, mada sam rešio da smanjujem brojno stanje jer se uopšte ne isplati hraniti ih kad menadžeri uvoze smrznuto meso.

Nisi ti prvi koji primecuje takve pojave. I MMF kredite obicno pojedu svinje na vlasti, pa narod pokusava da smanjuje brojno stanje jer se uopšte ne isplati hraniti ih. Pokusava, ali ne uspeva. :mrgreen:

_nobody_

_nobody_

Sve je to tako kao sto si naveo pa i jos gore.... Posledica je to visedecenijskog snobizma kod omladine posebno, a zato su krivi niko drugi do roditelji i "sistem" koga de facto u zemlji i - nema. Mladima se ne daje sansa da zarade poneki ojro i da se ukljuce u sistem.... za njih sljakaju roditelji, kupuju im stanove i kola, sipaju im corbu, pacaju struju... a oni misle da to tako moze - zauvek. Mnogi iskoriste i rad prethodnih generacija, pa spljiskaju tesko steceno nasledje, ili ga "krckaju" dok su zivi. Imam i ja takvih primera u familiji, u Beogradu, sve kao sto sam gore opisao. Knjigu bi mogao da napisem.....

Ima istine u tome, ali je malo hiperbolično. S druge strane, s obzirom na to od koga je post, predstavlja čisto proseravanje, da prostite.

ne vidim zasto bi bio prosera.vanje? zaista su srbi u Srbiji "prdnuli u cabar" i nisu poznati kao veliki i ozbiljni radnici .....uglavnom su to lopine koji samo gledaju da maznu ili zivu lovu, ili nekog "ojade" ili pokradu sve iz firme....

ne vidim zasto bi bio prosera.vanje? zaista su srbi u Srbiji "prdnuli u cabar" i nisu poznati kao veliki i ozbiljni radnici .....uglavnom su to lopine koji samo gledaju da maznu ili zivu lovu, ili nekog "ojade" ili pokradu sve iz firme....
Јел ти мислиш да се у страним компанијама или у домаћим фирмама у Србији не ради, или се ради другачије него у рецимо тим истим страним компанијама у другим земљама???
И да се нерадни Срби јављају у броју 3:1, 5:1 10:1 или више на свако радно место зато што су нерадни???
Весо сине јел и теби подастру црвени тепих, дају плату већу него што је има 90% доминицилног становништва и плаћају курс службеног језика као прсотини?

Јел ти мислиш да се у страним компанијама или у домаћим фирмама у Србији не ради, или се ради другачије него у рецимо тим истим страним компанијама у другим земљама???
И да се нерадни Срби јављају у броју 3:1, 5:1 10:1 или више на свако радно место зато што су нерадни???
Весо сине јел и теби подастру црвени тепих, дају плату већу него што је има 90% доминицилног становништва и плаћају курс службеног језика као прсотини?

radna etika prosecnog srbina je blizu ciste 'nule' To sto se javljaju na oglase je zato sto im treba lova da prezive a ne zato sto im je radna etika na visini....

Mozda gresim, ali cini mi se da si rekao da zaradjujes vise od 90%Nemaca.
Da li si ulozio neki dinar u Srbiju?
Koliko placas radnika, da li redovno placas poreze?
Koliko rade tvoji radnici 10, 12 sati, u jednoj ili dve smene?

U Srbiji postoji klasa parazita, ljudi koji su se zaposlili po javnim sluzbama, bez kvalifikacije i bez potrebe za postojanjem takvog radnog mesta i to je to, svi ostali crnce.

Bolje 20 godina biti nemacki mrav nego ceo zivot srpski cvrcak! :whistling:

_nobody_

evo pitao te covek nesto,dakle?!

Sve je to tako kao sto si naveo pa i jos gore.... Posledica je to visedecenijskog snobizma kod omladine posebno, a zato su krivi niko drugi do roditelji i "sistem" koga de facto u zemlji i - nema. Mladima se ne daje sansa da zarade poneki ojro i da se ukljuce u sistem.... za njih sljakaju roditelji, kupuju im stanove i kola, sipaju im corbu, pacaju struju... a oni misle da to tako moze - zauvek. Mnogi iskoriste i rad prethodnih generacija, pa spljiskaju tesko steceno nasledje, ili ga "krckaju" dok su zivi. Imam i ja takvih primera u familiji, u Beogradu, sve kao sto sam gore opisao. Knjigu bi mogao da napisem.....

To ti je neka bezveze familija...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back