Izvinjavam se drugari sto me nije bilo eto skoro ceo dan.
Ocemo li da pocnemo ovako:
ovaj topik nosi naziv
Srbi - Jedini Mnogobozacki Narod Medju Hriscanima Danas
Zeleo bih da se drzimo teme, ne da me setate tamo ovamo i da preispitujete moje stavove o raznim pitanjima. Ja imam jedan cilj - istina. Postoje opravdane sumnje da je celokupna istorija anticke evrope jedan veliki falsifikat, ali o tome cemo u nekom drugom topiku. Neverovatno zvuci, mnogi to ne zele da prihvate i drze se falsifikata cak i kad ima neoborivih dokaza da su falsifikati, jer je dokazivanje suprotnog po njima u domenu naucne fantastike. Neko ih je tako naucio i tako mora da bude, svi ostali su ludi. Uostalom, isti slucaj kao sa evolucijom sto je, imate zadrtih koji se i dan danas drze teorije o evoluciji i uce nam decu u skolama i dalje o tome, a sa druge strane imate neoborive dokaze da evolucija nikad nije postojala. To jest bolje receno, ovi sto tvrde da je postojala nikad nisu izneli dokaze za nju.
Ja sam tu da raspravljamo o istinama i lazima i iznosimo argumente i dokazacu vam da je Jelena srpsko (staroslovensko) ime, a ne grcko, ali ne u ovom topiku. Ovde se drzimo teme, molim.
Bez bilo kakvog upliva u istoriju mozemo da diskutujemo o tome da li srbi jesu ili nisu i dan danas mnogobosci. Kao sto rekoh, nisam istoricar, arheolog, niti lingvista, ukoliko postoji zvanicna naucna disciplina zakljucivanje zdravom logikom, ja sam takav naucnik.
Dobio sam ovde neka objasnjenja, da se oblik danasnjeg mnogobostva kod nas naziva sinkretizam. Nisam znao da to postoji, ali kad sam proguglao malo video sam da je to u stvari stapanje dve religije. Ko hoce o tome da malo vise procita, moze ovde:
http://en.wikipedia.org/wiki/Syncretism
U redu, znaci mi smo danas sinkretisti, imamo paganstvo i hriscanstvo kod srba u isto vreme, je li tako? Zadrzali smo sve paganske obicaje i bogove i samo zakamuflirali to hriscanstvom? Da li se u ovome sad svi slazemo? Nase slave su deo paganskih obreda prinosenja zrtve bogovima sa svim paganskim elementima u njima? Svi termini vezani za sam obred imaju istu jezicku osnovu koja ukazuje na klanje zivotinja i zrtvovanje zivotinja bogovima? Mi to i dan danas radimo, prinosimo zrtve bogovima.
Oborite mi sledece ukoliko neko zeli da dokaze suprotno (pisacu cirilicom da me svi koji treba razumeju):
Једини срби од свих хришћанских народа на планети имају Славу. Немају је ни руси, ни грци, нити и један католички народ. Неки од тих (или сви) имају имендан, празник где славе своје име, нешто што нема везе са нашим славама.
Слава је искључиво србски верски обред у коме срби славе свог заштитника породице, фамилије, села итд. Сваки србин се првенствено моли своме свецу, па тек онда богу. Свеци су србски пагански богови који су замаскирани у хришћанство и некима су дата хришћанска имена. Ипак, неки су своја имена задржали, попут Светог Вида (Видовдан, бугарски - Видовден), врховног старословенског (Србског) бога, а који католичка црква покушава да фалсификује и дан нашег паганског бога Вида поистовећује са неким анонимним монахом са Сицилије званим Saint Vitus.
Више о видовдану
http://sr.wikipedia.org/sr/Видовдан
http://en.wikipedia.org/wiki/Vidovdan
више о монаху Виту
http://en.wikipedia.org/wiki/Vitus
Кнез Лазар је повео србску војску у бој против Турака на Видовдан, јер је Вид био врховно србско божанство и уједно бог рата. Обратите пажњу молим вас на значајне догађаје одигране на Видовдан у енглеској википедији.
-----
Жртвовање животиња је неприхватљиво по хришћанству, срби су били приморани да то некако закамуфлирају. Настао је славски
колач и заменио је симболично животиње у обреду
клања животиња и приношења жртава боговима на србским славама.
Срби
кољу славски
колач и сипају вино које симболизује крв жртве. Да би хришћансво то прихватило, секу
колач (
кољу симболично) у облику крста и каже се за вино да је то крв Исусова. Међутим, права истина је да ми приносимо жртву нашем прастаром породичном паганском богу.
Обратите пажњу молим вас на детаљ како срби у селима држе нож приликом обреда. То није сечење колача, то је клање. Слава се преноси у оквиру породице, са колена на колено, наследно се слави свој пра бог.
Ово је била моја почетна теза, али изгледа нисам погрешио кад сам отворио расправу на ову тему, дошао сам до невероватних открића захваљујући разговору са вама. Појавиле су се речи исте језичке основе, србске, старословенске, у самом описаном обреду, које све заједно указују на то да су повезане са клањем а недвосмислено су повезане са самим обредом. Обратите пажњу сад молим вас и читајте полако и разговетно, и двапут ако треба. Те речи су:
1. кољач - онај који коље
2. колач - онај који се коље
3. КОЉИВО - црквено пшенично жито. Nа свакој нашој слави се користи, не постоји друга реч за то и црквени назив тога је
КОЉИВО!. Прихваћен је назив у многим земљама, укључујући и енглеску и грчку, а у википедији се каже:
Koliva (also transliterated Kollyva) (Greek, κόλλυβα, kólliva; Serbian, кољиво, koljivo; Romanian, colivă; Bulgarian, коливо, kolivo) is boiled wheat which is used liturgically in the Eastern Orthodox and Greek-Catholic Churches. It is widely popular in Lebanon where it is known as Snuniye and, more commonly, as "berbara" prepared for Saint Barbara's day, December 4th, which is celebrated with Halloween-like festivities.
http://en.wikipedia.org/wiki/Koliva
Више о кољиву гугл претрага:
http://www.google.com/search?client=opera&rls=en&q=koljivo&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8
гугл слике:
http://www.google.com/images?client...esult_group&ct=title&resnum=2&ved=0CCcQsAQwAQ
Дефиниција (грчки фалсификат) дословце каже (са поменуте википедија стране):
The origin of koliva predates Christianity. The word stems from the Ancient Greek word κόλλυβo (kollyvo), which originally meant cereal grain. In the Ancient Greek panspermia, a mixture of cooked seeds and nuts were offered during the festival of the Anthesteria. For this reason, in Greece koliva is also called sperma (i.e., "seed").
The association between death and life, between that which is planted in the ground and that which emerges, is deeply embedded in the making and eating of koliva. The ritual food passed from paganism to early Christianity in Byzantium and later spread to the entire Orthodox world.
Врло је интересантно да у наведеној дефиницији грци не изводе реч кољиво из више речи као што то обично раде, не, овде кажу шта значи и то је то. Реч није повезана ни са једним грчким термином сличног значења. Једноставно и зато што то није грчка реч, то је наша реч (србска, старословенска) Као што сам већ рекао, реч кољиво је опште прихваћена у свету, србизам у страним језицима.
4. колац (ражањ) - служи за печење животиња, користи се и дан данас код нас на свакој сеоској слави, а животиње се и даље кољу и набадају на колац и пеку на дан славе (паганског србског обреда)
5. коло - игра се на србским весељима на славама такође, у суштини је кружног облика, те указује да ни колач није случајно округао
Речи проистекле из наведеног, а нису уско везана за славу, мада ко зна можда и јесу:
6. кола - запрежно превозно средство, точкови су им округли, србски национални плес коло је округло, колач је округао
7. колона - низ формиран сличан србском националном плесу колу (још један опште прихваћен србизам у страним језицима)
А сада, једну испод друге, упоредите следеће речи (читајте полако и разумљиво):
КОЉАЧ
КОЉИВО
КОЛАЧ
КОЛАЦ
КОЛО
КОЛА
КОЛОНА
И драги моји? Чије су то речи, наше или грчке? Да ли ми сечемо или кољемо Славски Колач? Да ли смо ми хришћани или пагани? Да ли смо и једно и друго? Верујем сложићете се са мном - ми смо многобошци и дан данас а ово су србске речи за које ми немамо синониме. Ми само њих имамо.
------
U redu drugari, to je to. Ucestvovali smo u stvaranju naucne teorije i dosli do neverovatnih dokaza koji joj idu u prilog. Zahvaljujem se svima koji su ucestvovali u raspravi sa argumentima za i protiv i pozivam sve da ovu naucnu istinu obore.
Zahvaljujem profesoru doktoru Jovanu Dereticu za sve sto je ucinio za srbski narod i utabao put ka istini, kao i ostalim pobornicima prave srpske istorije i arheologije koji se bore da dokazu istinu, a koji su me kao obicnog coveka podstakli na razmisljanje o ovoj temi.
Zahvaljujem se i krstarici sto mi je omogucila razvijenje naucne teorije na njenom forumu.
Na kraju da napomenem jos jednom, mozda ni delic ovoga nije moja teorija. Citao sam sve i svasta, cuo sam sve i svasta i video sve i svasta sto se falsifikata evropske anticke istorije tice. Ne mogu sa sigurnoscu da tvrdim kad i kako se pojavilo kod mene razmisljanje o srbima kao mnogobozackom narodu. Citao sam vec napisane knjige, tj delove knjiga koje govore o srbizmima u stranim jezicima, engleskom, turskom itd. Znam da je sve laz sto grci propovedaju, hvala ko god da je o tome pisao.
Ukoliko sam nekog ostetio ovom teorijom, unapred se izvinjavam.
Eto drugari, izvolite. Pozovite sve naucnike koje mozete, popove, bilo koje ucene ljude i oborite mi teoriju, dokazite mi da gresim. Dokazano mnogobostvo kod srba danas, kljuc je falsifikovane evropske istorije. Ovim breg lazi pocinje da se roni, a nadam se da cemo ga srusiti vrlo brzo.
-------------------------------------------------
Postuj i voli svoj narod, ne bezi od njega i ne pljuj po njemu.
lat - Qui Sum Qui - ja sam ono sto jesam
srb - Kuj Sum Kuj - koji sam ja to krivak?
Budi ponosan sto si ono sto jesi!
Izvolite gospodo, otvoren sam za pitanja.