Srbi - Jedini Mnogobozacki Narod Medju Hriscanima Danas

• Začetnik teme Začetnik teme nonk
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dacani su bili jedno od srbskih plemena. Dacani jesu izgubili slobodu od Rimljana, ali nisu istrijebljeni kao narod. U Rumuiji je sve do sredine 17. vijeka srbski bio zvanicni jezik, zvanicno pismo cirilica.Sredinom 17. vijeka u Rumuniju dolaze grcki fanariotski episkopi i njihovim uticajem uvodi se novi tkz. rumunski jezik i latinica kao zvanicno pismo

када је Бог створио човека рече:

СРБиЈА

када је Бог створио човека рече:

СРБиЈА

Sva bivsa srbska plemena su od Jafetovin sinova.Ta plemena su Goti, Vosigoti, Ostrogoti, Dacani, Sarmati, Skiti, Vandali (Veneti, Vendi), Kelti, Tracani, Iliri...

Srbi su SUR-RABI, SO-RABI

SUR = SO =SO(L)NCE = SUNCE

SUR-RABI > SURBI + sluzitelji Sunca

Po primanju hriscanstva bivsi sluzitelj Sunca SORAB postaje RAB BOZJI.

Pojam "nebeski narod" je u ishodi iz sluzenja Suncu, tj. obozavanja Sunca i pracenja astronomskih zbivanja povezanih sa Suncem

808srpskipravoslavnikrs.jpg

Visis li ovo ognjilo na krstu? To je sveti znak predhriscanskih i hriscanskih Srba. Gdje god je nadjen taj znak, tu su potomci sinova Jafetovih i nekadasnji Surabi, Sorabi, Sorbi, Surbi, Serbi... Srbi.

.

Poslednja izmena:
Sva bivsa srbska plemena su od Jafetovin sinova.Ta plemena su Goti, Vosigoti, Ostrogoti, Dacani, Sarmati, Skiti, Vandali (Veneti, Vendi), Kelti, Tracani, Iliri...

Srbi su SUR-RABI, SO-RABI

SUR = SO =SO(L)NCE = SUNCE

SUR-RABI > SURBI + sluzitelji Sunca

Po primanju hriscanstva bivsi sluzitelj Sunca SORAB postaje RAB BOZJI.

Pojam "nebeski narod" je u ishodi iz sluzenja Suncu, tj. obozavanja Sunca i pracenja astronomskih zbivanja povezanih sa Suncem

808srpskipravoslavnikrs.jpg

Visis li ovo ognjilo na krstu? To je sveti znak predhriscanskih i hriscanskih Srba. Gdje god je nadjen taj znak, tu su potomci sinova Jafetovih i nekadasnji Surabi, Sorabi, Sorbi, Surbi, Serbi... Srbi.

.

A ko su ovi narodi/plemena, koja se pominju u Svetom Pismu:
Solunjani, Kološani, Filipljani, Efesci, Galati, Korinćani?

Izvinjavam se drugari sto me nije bilo eto skoro ceo dan.
Ocemo li da pocnemo ovako:
ovaj topik nosi naziv Srbi - Jedini Mnogobozacki Narod Medju Hriscanima Danas

Zeleo bih da se drzimo teme, ne da me setate tamo ovamo i da preispitujete moje stavove o raznim pitanjima. Ja imam jedan cilj - istina. Postoje opravdane sumnje da je celokupna istorija anticke evrope jedan veliki falsifikat, ali o tome cemo u nekom drugom topiku. Neverovatno zvuci, mnogi to ne zele da prihvate i drze se falsifikata cak i kad ima neoborivih dokaza da su falsifikati, jer je dokazivanje suprotnog po njima u domenu naucne fantastike. Neko ih je tako naucio i tako mora da bude, svi ostali su ludi. Uostalom, isti slucaj kao sa evolucijom sto je, imate zadrtih koji se i dan danas drze teorije o evoluciji i uce nam decu u skolama i dalje o tome, a sa druge strane imate neoborive dokaze da evolucija nikad nije postojala. To jest bolje receno, ovi sto tvrde da je postojala nikad nisu izneli dokaze za nju.

Ja sam tu da raspravljamo o istinama i lazima i iznosimo argumente i dokazacu vam da je Jelena srpsko (staroslovensko) ime, a ne grcko, ali ne u ovom topiku. Ovde se drzimo teme, molim.

Bez bilo kakvog upliva u istoriju mozemo da diskutujemo o tome da li srbi jesu ili nisu i dan danas mnogobosci. Kao sto rekoh, nisam istoricar, arheolog, niti lingvista, ukoliko postoji zvanicna naucna disciplina zakljucivanje zdravom logikom, ja sam takav naucnik.

Dobio sam ovde neka objasnjenja, da se oblik danasnjeg mnogobostva kod nas naziva sinkretizam. Nisam znao da to postoji, ali kad sam proguglao malo video sam da je to u stvari stapanje dve religije. Ko hoce o tome da malo vise procita, moze ovde:

http://en.wikipedia.org/wiki/Syncretism

U redu, znaci mi smo danas sinkretisti, imamo paganstvo i hriscanstvo kod srba u isto vreme, je li tako? Zadrzali smo sve paganske obicaje i bogove i samo zakamuflirali to hriscanstvom? Da li se u ovome sad svi slazemo? Nase slave su deo paganskih obreda prinosenja zrtve bogovima sa svim paganskim elementima u njima? Svi termini vezani za sam obred imaju istu jezicku osnovu koja ukazuje na klanje zivotinja i zrtvovanje zivotinja bogovima? Mi to i dan danas radimo, prinosimo zrtve bogovima.

Oborite mi sledece ukoliko neko zeli da dokaze suprotno (pisacu cirilicom da me svi koji treba razumeju):

Једини срби од свих хришћанских народа на планети имају Славу. Немају је ни руси, ни грци, нити и један католички народ. Неки од тих (или сви) имају имендан, празник где славе своје име, нешто што нема везе са нашим славама.

Слава је искључиво србски верски обред у коме срби славе свог заштитника породице, фамилије, села итд. Сваки србин се првенствено моли своме свецу, па тек онда богу. Свеци су србски пагански богови који су замаскирани у хришћанство и некима су дата хришћанска имена. Ипак, неки су своја имена задржали, попут Светог Вида (Видовдан, бугарски - Видовден), врховног старословенског (Србског) бога, а који католичка црква покушава да фалсификује и дан нашег паганског бога Вида поистовећује са неким анонимним монахом са Сицилије званим Saint Vitus.
Више о видовдану
http://sr.wikipedia.org/sr/Видовдан
http://en.wikipedia.org/wiki/Vidovdan
више о монаху Виту
http://en.wikipedia.org/wiki/Vitus

Кнез Лазар је повео србску војску у бој против Турака на Видовдан, јер је Вид био врховно србско божанство и уједно бог рата. Обратите пажњу молим вас на значајне догађаје одигране на Видовдан у енглеској википедији.

-----

Жртвовање животиња је неприхватљиво по хришћанству, срби су били приморани да то некако закамуфлирају. Настао је славски колач и заменио је симболично животиње у обреду клања животиња и приношења жртава боговима на србским славама.

Срби кољу славски колач и сипају вино које симболизује крв жртве. Да би хришћансво то прихватило, секу колач (кољу симболично) у облику крста и каже се за вино да је то крв Исусова. Међутим, права истина је да ми приносимо жртву нашем прастаром породичном паганском богу. Обратите пажњу молим вас на детаљ како срби у селима држе нож приликом обреда. То није сечење колача, то је клање. Слава се преноси у оквиру породице, са колена на колено, наследно се слави свој пра бог.

Ово је била моја почетна теза, али изгледа нисам погрешио кад сам отворио расправу на ову тему, дошао сам до невероватних открића захваљујући разговору са вама. Појавиле су се речи исте језичке основе, србске, старословенске, у самом описаном обреду, које све заједно указују на то да су повезане са клањем а недвосмислено су повезане са самим обредом. Обратите пажњу сад молим вас и читајте полако и разговетно, и двапут ако треба. Те речи су:

1. кољач - онај који коље
2. колач - онај који се коље
3. КОЉИВО - црквено пшенично жито. Nа свакој нашој слави се користи, не постоји друга реч за то и црквени назив тога је КОЉИВО!. Прихваћен је назив у многим земљама, укључујући и енглеску и грчку, а у википедији се каже:

Koliva (also transliterated Kollyva) (Greek, κόλλυβα, kólliva; Serbian, кољиво, koljivo; Romanian, colivă; Bulgarian, коливо, kolivo) is boiled wheat which is used liturgically in the Eastern Orthodox and Greek-Catholic Churches. It is widely popular in Lebanon where it is known as Snuniye and, more commonly, as "berbara" prepared for Saint Barbara's day, December 4th, which is celebrated with Halloween-like festivities.
http://en.wikipedia.org/wiki/Koliva

Више о кољиву гугл претрага:
http://www.google.com/search?client=opera&rls=en&q=koljivo&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8
гугл слике:
http://www.google.com/images?client...esult_group&ct=title&resnum=2&ved=0CCcQsAQwAQ

Дефиниција (грчки фалсификат) дословце каже (са поменуте википедија стране):

The origin of koliva predates Christianity. The word stems from the Ancient Greek word κόλλυβo (kollyvo), which originally meant cereal grain. In the Ancient Greek panspermia, a mixture of cooked seeds and nuts were offered during the festival of the Anthesteria. For this reason, in Greece koliva is also called sperma (i.e., "seed").
The association between death and life, between that which is planted in the ground and that which emerges, is deeply embedded in the making and eating of koliva. The ritual food passed from paganism to early Christianity in Byzantium and later spread to the entire Orthodox world.

Врло је интересантно да у наведеној дефиницији грци не изводе реч кољиво из више речи као што то обично раде, не, овде кажу шта значи и то је то. Реч није повезана ни са једним грчким термином сличног значења. Једноставно и зато што то није грчка реч, то је наша реч (србска, старословенска) Као што сам већ рекао, реч кољиво је опште прихваћена у свету, србизам у страним језицима.

4. колац (ражањ) - служи за печење животиња, користи се и дан данас код нас на свакој сеоској слави, а животиње се и даље кољу и набадају на колац и пеку на дан славе (паганског србског обреда)

5. коло - игра се на србским весељима на славама такође, у суштини је кружног облика, те указује да ни колач није случајно округао

Речи проистекле из наведеног, а нису уско везана за славу, мада ко зна можда и јесу:

6. кола - запрежно превозно средство, точкови су им округли, србски национални плес коло је округло, колач је округао
7. колона - низ формиран сличан србском националном плесу колу (још један опште прихваћен србизам у страним језицима)

А сада, једну испод друге, упоредите следеће речи (читајте полако и разумљиво):

КОЉАЧ
КОЉИВО
КОЛАЧ
КОЛАЦ
КОЛО
КОЛА
КОЛОНА

И драги моји? Чије су то речи, наше или грчке? Да ли ми сечемо или кољемо Славски Колач? Да ли смо ми хришћани или пагани? Да ли смо и једно и друго? Верујем сложићете се са мном - ми смо многобошци и дан данас а ово су србске речи за које ми немамо синониме. Ми само њих имамо.

------

U redu drugari, to je to. Ucestvovali smo u stvaranju naucne teorije i dosli do neverovatnih dokaza koji joj idu u prilog. Zahvaljujem se svima koji su ucestvovali u raspravi sa argumentima za i protiv i pozivam sve da ovu naucnu istinu obore.

Zahvaljujem profesoru doktoru Jovanu Dereticu za sve sto je ucinio za srbski narod i utabao put ka istini, kao i ostalim pobornicima prave srpske istorije i arheologije koji se bore da dokazu istinu, a koji su me kao obicnog coveka podstakli na razmisljanje o ovoj temi.

Zahvaljujem se i krstarici sto mi je omogucila razvijenje naucne teorije na njenom forumu. :D

Na kraju da napomenem jos jednom, mozda ni delic ovoga nije moja teorija. Citao sam sve i svasta, cuo sam sve i svasta i video sve i svasta sto se falsifikata evropske anticke istorije tice. Ne mogu sa sigurnoscu da tvrdim kad i kako se pojavilo kod mene razmisljanje o srbima kao mnogobozackom narodu. Citao sam vec napisane knjige, tj delove knjiga koje govore o srbizmima u stranim jezicima, engleskom, turskom itd. Znam da je sve laz sto grci propovedaju, hvala ko god da je o tome pisao.

Ukoliko sam nekog ostetio ovom teorijom, unapred se izvinjavam.

Eto drugari, izvolite. Pozovite sve naucnike koje mozete, popove, bilo koje ucene ljude i oborite mi teoriju, dokazite mi da gresim. Dokazano mnogobostvo kod srba danas, kljuc je falsifikovane evropske istorije. Ovim breg lazi pocinje da se roni, a nadam se da cemo ga srusiti vrlo brzo. ;)

-------------------------------------------------

Postuj i voli svoj narod, ne bezi od njega i ne pljuj po njemu.

lat - Qui Sum Qui - ja sam ono sto jesam
srb - Kuj Sum Kuj - koji sam ja to krivak?

Budi ponosan sto si ono sto jesi! ;)

Izvolite gospodo, otvoren sam za pitanja.

Poslednja izmena:
Ipak ljudi, moram ovo da pastujem u slucaju da nekog mrzi da skoci do wikipedie, ovo mora da se procita.
Na danasnji dan Vidovdan te i te godine ...

on June 28, 1389, the Ottoman Empire fought against Serbia in the Battle of Kosovo, and Serbian Prince Lazar was slain in battle. Ottoman Sultan Murad I was killed by Serbian knight Miloš Obilić.
on June 28, 1914 the assassination of the Austro-Hungarian crown prince, Franz Ferdinand, triggers the First World War.
on June 28, 1919, the Treaty of Versailles was signed, ending World War I.
on June 28, 1921, the Serbian King Alexander I proclaimed the new Constitution of the Kingdom of Serbs, Croats and Slovenes, known thereafter as the Vidovdan Constitution (Vidovdanski ustav).
on June 28, 1948, the Cominform published, on the initiative of its Soviet delegates Zhdanov, Malenkov and Suslov, in a "Resolution on the State of the Communist Party of Yugoslavia" their condemnation of the Yugoslavian communist leaders - this happening is seen as the date that marks the final split between the Soviet Union and Yugoslavia.
on June 28, 1989, on the 600th anniversary of the battle of Kosovo, Serbian leader Slobodan Milošević delivered the Gazimestan speech at the site of the historic battle.
on June 28, 2001, Slobodan Milošević was deported to ICTY to stand trial.
on June 28, 2006, Montenegro was announced as the 192nd member state of the United Nations.
on June 28, 2008 was the inaugural meeting of the Community Assembly of Kosovo and Metohija.

Naucite da guglate i da prevodite textove na internetu:
http://translate.google.com/#en|sr|

Za sve sto ti nije jasno pitaj google. ;)
Ili ti guglaj brate. :))))))

Poslednja izmena:
Nesto sto pleni u ovim dogadjajima iznad i sto mi trenutno zaokuplja paznju je sledece:
ukoliko je Vidovdan koristen u ime rata, to je dobro, ukoliko je vidovdan koristen u ime mira, to je lose.

Rat:
- 1389. boj sa turcima, pobeda. Mnogi ce sad da me pitaju - koja pobeda crna? Otvorite topik ili mi dajte link ka postojecem da obrazlozim. Srbi su postali turski vazali (ne porobljeni narod) 70tak godina posle Kosovskog boja, postoje i dan danas.
- 1914. ubili smo Ferdinanda, poceo je prvi svetski rat, izasli smo na strani pobednika
- 1948. zavadili smo se sa rusima, odvojili od njih, Tito je imao neku svoju politiku, ali je to iz neznanja uradio na pravilan datum, srecom po nas.

Mir:
- 1921.ujedinjenje, drzava srba hrvata i slovenaca, osudjena na propast osnivanjem na vidovdan
- 1989. Slobodanov govor i politicki uspon na 600 godina Kosovskog Boja na gazimestanu. "Vas niko ne sme da bije". Bolje da je reko j*bacemo im mamicu ko god da vas takne. Osudjeno na propast zbog propagiranja mira na pogresan datum.

Elem dragi moji zemljaci, nas dragi bog Vid je bog rata a ne bog mira. ;)

Poslednja izmena:
Da, jos nesto, ukoliko bilo koji nas politicar ima dvoumljenje da li da se Kosovo vrati u okvir srbije ili ne, preklinjem ga da odluci da vrati Kosovo Srbima. Nasao sam resenje za taj horor, prosto je ko pasulj sto bi nas narod reko.
Pomenuo sam vec bio da zivimo u uzasu zvanom Kosovo trenutno, ukoliko ga pripojimo srbiji imacemo nesmetano sirenje albanaca na sever (nis, krusevac itd), a sa druge strane nemoguce je dati kosovo albancima. Na Kosovu je nasa srz, sve srpske tajne u vidu spomenika i arheologije. Jedini jos iskonski neokaljani spomenici srpske kulture i istorije su tamo.
Dakle politicari, slobodno pripojte kosovo Srbiji opet i uradite sledece:

SVI KOJI NEMAJU SRBSKU LICNU KARTU NA KOSOVU, NE MOGU DA ZIVE NA TERITORIJI SRBIJE DUZE NEGO TURISTI. DEPORTUJTE IH NAZAD U ALBANIJU AKO SE BUNE!

Resen problem dragi moji zemljaci. ;)

Poslednja izmena:
Vrlo interesantna tema, dragi moji zemljaci.
Pre hriscanstva, srbi su bili pagani, mnogobosci, kao i sve ostale danasnje nacije koje poticu od starih slovena. Kada je hriscanstvo stupilo na snagu, tj kad je masovno pokrstavanje naroda pocelo za vreme Konstantina rimskog cara iz Mediolanuma (danasnji Nis) i njegove majke Jelene, Srbi su bili pokrstavani silom. Svi ostali hriscanski narodi su prihvatili hriscanstvo kao nesto sto treba biti njihova jedina religija sem Srba. Mislim da je to zbog one nase "Svud mozes biti postovan i cenjen, samo u svom selu ne" sto se u ovom slucaju odnosi na Konstantina.

Sta su Srbi uradili? Svoje paganske bogove su utkali u hriscanstvo i nastavili da ih slave i dan danas, bez ikakvih problema a sa nekim malim promenama. Svaki srbin slavi Slavu. Ni jedan drugi hriscanski narod je nema. Ni rusi, ni grci, o katolicima da ne pricam. Svi oni imaju imendan, gde slave svoje ime.

Prinosenje zrtava kod nas se pretvorilo u "klanje" slavskog kolaca. Nasi bogovi su delom dobili hriscanska imena, delom ne.

Da bih vam ovo dokazao, navescu najocigledniji primer - Vidovdan.
Jel ima srba koji slave vidovdan kao svoju slavu? Ja bih reko da ima.
Poreklo i to kako je ovaj praznik nastao i zasto se zove Vidovdan, niko ne zna. Evo u wikipediji sta pise o tom prazniku:
http://sr.wikipedia.org/sr-el/Видовдан
Mislim da je i vise nego ocigledno da je to nas (slovenski) paganski bog koji je preziveo do dan danas i kojeg svi slavimo jer je Knez Lazar na taj dan vojevao protiv Turaka.

Svaki srbin vernik i dan danas se prvo moli svom svecu, pa tek onda bogu (sveti nikolo ti pomozi, sveta petko ti pomozi itd), sto nam ukazuje da mi imamo vise bogova, a koji se tumace kao sveci. Svaka porodica i familija ima svog boga prvo, koji je zastitnik te porodice i njihov licni, pa tek onda idu vrhovni bogovi, od kojih je izgleda upravo Sveti Vid bio glavno bozanstvo.

Kao sto rekoh, vrlo interesantna tema za razgovor. Ne kazem da treba da se vratimo na mnogobostvo, zivimo eto ok tolike godina bez toga, kao hriscani, ali smo isto lepo ziveli i pre toga sa tim, znaci mozemo i bez jednog i bez drugog.

Religija kao religija sluzi za potcinjavanje velikih masa i lako preuzimanje kontrole nad njima. Treba se okrenuti nauci i sve to sagledati iz skroz drugog ugla, jedino tako se verujem moze doci do istine. Pravoslavno hriscanstvo je samo stepen i mali period u nasoj evoluciji, kao sto je to slucaj i sa katolicima i muslimanima i bilo kojom drugom verom danas na planeti.
A mi eto mozemo biti dokaz da mnogobostvo i dalje postoji. ;)

Ima li neko neki komentar na ovo moje izlaganje?

Medilanum je danasnji Milano, Naisus je danasnji Nis z:)
Lepo je sto je mnogobozacka religija prezivela, bar indirektno (preko slava)
Ali, da li ti hoces da kazes da je ovo evolucija ka ateizmu??
Ljudi ne treba da budu ateisti, ipak treba da se pomole Bogu (ili Perunu z:lol:) kada rade nesto, ili kada je zivot nekog clana njihove porodice ugrozen
U svakom slucaju, lep tekst, iako se ne slazem bas sa poslednjim pasusom z:)

Poslednja izmena:
Hm, sinulo mi je jos nesto:
srbi nemaju u zvanicnom jeziku ime za onog koji se kolje, to ne postoji izgleda. Onaj koji kolje zove se koljach, onaj koji se kolje, kako se taj zove? Nemamo termin za to. Da se ne zove kolach? :)))) Neverovatno. Sve nam je sve vreme na dohvat ruke.
Jos nesto,
neko je ovde napomenuo da je koljach nastalo iz klati. To ne pije bas vodu. Skakati - skakach, spavati - spavach, bezbroj drugih pojmova na nasem jeziku se tako formiraju.
Imajuci to u vidu, da nije klati=koljati? Trebalo bi pitati burazere bugare i makedonce o tom terminu, oni jos uvek pricaju staroslovenskim jezikom. Obratite paznju molim vas (Bulgarian - коля):
http://en.wiktionary.org/wiki/klati

Poslednja izmena:
Da, jos nesto, ukoliko bilo koji nas politicar ima dvoumljenje da li da se Kosovo vrati u okvir srbije ili ne, preklinjem ga da odluci da vrati Kosovo Srbima. Nasao sam resenje za taj horor, prosto je ko pasulj sto bi nas narod reko.
Pomenuo sam vec bio da zivimo u uzasu zvanom Kosovo trenutno, ukoliko ga pripojimo srbiji imacemo nesmetano sirenje albanaca na sever (nis, krusevac itd), a sa druge strane nemoguce je dati kosovo albancima. Na Kosovu je nasa srz, sve srpske tajne u vidu spomenika i arheologije. Jedini jos iskonski neokaljani spomenici srpske kulture i istorije su tamo.
Dakle politicari, slobodno pripojte kosovo Srbiji opet i uradite sledece:

SVI KOJI NEMAJU SRBSKU LICNU KARTU NA KOSOVU, NE MOGU DA ZIVE NA TERITORIJI SRBIJE DUZE NEGO TURISTI. DEPORTUJTE IH NAZAD U ALBANIJU AKO SE BUNE!

Resen problem dragi moji zemljaci. ;)

Ti bi, dakle, na silu da rešiš problem.
A sa druge strane je satana, sa vojnim budžetom od 666 milijardi USD, godišnje.

Kako ne razumeš, tamo gde nema Ljubavi i sloge, tamo je prostor, koji je pogodan za satanu, da ostvaruje svoje satanske ciljeve.
Tamo gde je Ljubav i sloga, satana odatle beži, jer ga Ljubav otkriva, a satana ne voli da bude otkriven.

I bivša Jugoslavija se raspala, kada je nestalo Ljubavi i sloge među ljudima, tj. kada je preovladala mržnja među ljudima, pa je došao satana i odradio svoj satanski posao.

P.S. Najpouzdaniji način da uvedeš neslogu i mržnju među ljude, jeste da im dovedeš strah pred vrata. I što je više straha, čovek se sve više gubi i sve više postaje bezuman, tj. sve je manje Ljubavi, tj. sve je manje vere u Ljubav(u Boga), a vera u Ljubav jeste vera u dobro, i onaj, koji veruje u Ljubav(u Boga), taj ne živi u strahu, tj. pobeđuje strah.

Izvinjavam se drugari sto me nije bilo eto skoro ceo dan.
Ocemo li da pocnemo ovako:
ovaj topik nosi naziv Srbi - Jedini Mnogobozacki Narod Medju Hriscanima Danas

Oborite mi sledece ukoliko neko zeli da dokaze suprotno (pisacu cirilicom da me svi koji treba razumeju):

Једини срби од свих хришћанских народа на планети имају Славу. Немају је ни руси, ни грци, нити и један католички народ. Неки од тих (или сви) имају имендан, празник где славе своје име, нешто што нема везе са нашим славама.

Слава је искључиво србски верски обред у коме срби славе свог заштитника породице, фамилије, села итд. Сваки србин се првенствено моли своме свецу, па тек онда богу. Свеци су србски пагански богови који су замаскирани у хришћанство и некима су дата хришћанска имена. Ипак, неки су своја имена задржали, попут Светог Вида (Видовдан, бугарски - Видовден), врховног старословенског (Србског) бога, а који католичка црква покушава да фалсификује и дан нашег паганског бога Вида поистовећује са неким анонимним монахом са Сицилије званим Saint Vitus.
Више о видовдану
http://sr.wikipedia.org/sr/Видовдан
више о монаху Виту
http://en.wikipedia.org/wiki/Vitus

Кнез Лазар је повео србску војску у бој против Турака на Видовдан, јер је Вид био врховно србско божанство и уједно бог рата. Обратите пажњу молим вас на значајне догађаје одигране на Видовдан у енглеској википедији.

-----

Жртвовање животиња је неприхватљиво по хришћанству, срби су били приморани да то некако закамуфлирају. Настао је славски колач и заменио је симболично животиње у обреду клања животиња и приношења жртава боговима на србским славама.

Срби кољу славски колач и сипају вино које симболизује крв жртве. Да би хришћансво то прихватило, секу колач (кољу симболично) у облику крста и каже се за вино да је то крв Исусова. Међутим, права истина је да ми приносимо жртву нашем прастаром породичном паганском богу. Обратите пажњу молим вас на детаљ како срби у селима држе нож приликом обреда. То није сечење колача, то је клање. Слава се преноси у оквиру породице, са колена на колено, наследно се слави свој пра бог.

Ово је била моја почетна теза, али изгледа нисам погрешио кад сам отворио расправу на ову тему, дошао сам до невероватних открића захваљујући разговору са вама. Појавиле су се речи исте језичке основе, србске, старословенске, у самом описаном обреду, које све заједно указују на то да су повезане са клањем а недвосмислено су повезане са самим обредом. Обратите пажњу сад молим вас и читајте полако и разговетно, и двапут ако треба. Те речи су:

1. кољач - онај који коље
2. колач - онај који се коље
3. КОЉИВО - црквено пшенично жито. Nа свакој нашој слави се користи, не постоји друга реч за то и црквени назив тога је КОЉИВО!. Прихваћен је назив у многим земљама, укључујући и енглеску и грчку, а у википедији се каже:

Koliva (also transliterated Kollyva) (Greek, κόλλυβα, kólliva; Serbian, кољиво, koljivo; Romanian, colivă; Bulgarian, коливо, kolivo) is boiled wheat which is used liturgically in the Eastern Orthodox and Greek-Catholic Churches. It is widely popular in Lebanon where it is known as Snuniye and, more commonly, as "berbara" prepared for Saint Barbara's day, December 4th, which is celebrated with Halloween-like festivities.
http://en.wikipedia.org/wiki/Koliva

Више о кољиву гугл претрага:
http://www.google.com/search?client=opera&rls=en&q=koljivo&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8
гугл слике:
http://www.google.com/images?client...esult_group&ct=title&resnum=2&ved=0CCcQsAQwAQ

Дефиниција (грчки фалсификат) дословце каже (са поменуте википедија стране):

The origin of koliva predates Christianity. The word stems from the Ancient Greek word κόλλυβo (kollyvo), which originally meant cereal grain. In the Ancient Greek panspermia, a mixture of cooked seeds and nuts were offered during the festival of the Anthesteria. For this reason, in Greece koliva is also called sperma (i.e., "seed").
The association between death and life, between that which is planted in the ground and that which emerges, is deeply embedded in the making and eating of koliva. The ritual food passed from paganism to early Christianity in Byzantium and later spread to the entire Orthodox world.

Врло је интересантно да у наведеној дефиницији грци не изводе реч кољиво из више речи као што то обично раде, не, овде кажу шта значи и то је то. Реч није повезана ни са једним грчким термином сличног значења. Једноставно и зато што то није грчка реч, то је наша реч (србска, старословенска) Као што сам већ рекао, реч кољиво је опште прихваћена у свету, србизам у страним језицима.

4. колац (ражањ) - служи за печење животиња, користи се и дан данас код нас на свакој сеоској слави, а животиње се и даље кољу и набадају на колац и пеку на дан славе (паганског србског обреда)

5. коло - игра се на србским весељима на славама такође, у суштини је кружног облика, те указује да ни колач није случајно округао

Речи проистекле из наведеног, а нису уско везана за славу, мада ко зна можда и јесу:

6. кола - запрежно превозно средство, точкови су им округли, србски национални плес коло је округло, колач је округао
7. колона - низ формиран сличан србском националном плесу колу (још један опште прихваћен србизам у страним језицима)

А сада, једну испод друге, упоредите следеће речи (читајте полако и разумљиво):

КОЉАЧ
КОЉИВО
КОЛАЧ
КОЛАЦ
КОЛО
КОЛА
КОЛОНА

И драги моји? Чије су то речи, наше или грчке? Да ли ми сечемо или кољемо Славски Колач? Да ли смо ми хришћани или пагани? Да ли смо и једно и друго? Верујем сложићете се са мном - ми смо многобошци и дан данас а ово су србске речи за које ми немамо синониме. Ми само њих имамо.

------

U redu drugari, to je to. Ucestvovali smo u stvaranju naucne teorije i dosli do neverovatnih dokaza koji joj idu u prilog. Zahvaljujem se svima koji su ucestvovali u raspravi sa argumentima za i protiv i pozivam sve da ovu naucnu istinu obore.

Zahvaljujem profesoru doktoru Jovanu Dereticu za sve sto je ucinio za srbski narod i utabao put ka istini, kao i ostalim pobornicima prave srpske istorije i arheologije koji se bore da dokazu istinu, a koji su me kao obicnog coveka podstakli na razmisljanje o ovoj temi.

Zahvaljujem se i krstarici sto mi je omogucila razvijenje naucne teorije na njenom forumu. :D

Na kraju da napomenem jos jednom, mozda ni delic ovoga nije moja teorija. Citao sam sve i svasta, cuo sam sve i svasta i video sve i svasta sto se falsifikata evropske anticke istorije tice. Ne mogu sa sigurnoscu da tvrdim kad i kako se pojavilo kod mene razmisljanje o srbima kao mnogobozackom narodu. Citao sam vec napisane knjige, tj delove knjiga koje govore o srbizmima u stranim jezicima, engleskom, turskom itd. Znam da je sve laz sto grci propovedaju, hvala ko god da je o tome pisao.

Ukoliko sam nekog ostetio ovom teorijom, unapred se izvinjavam.

Eto drugari, izvolite. Pozovite sve naucnike koje mozete, popove, bilo koje ucene ljude i oborite mi teoriju, dokazite mi da gresim. Dokazano mnogobostvo kod srba danas, kljuc je falsifikovane evropske istorije. Ovim breg lazi pocinje da se roni, a nadam se da cemo ga srusiti vrlo brzo. ;)

-------------------------------------------------

Postuj i voli svoj narod, ne bezi od njega i ne pljuj po njemu.

lat - Qui Sum Qui - ja sam ono sto jesam
srb - Kuj Sum Kuj - koji sam ja to krivak?

Budi ponosan sto si ono sto jesi! ;)

Izvolite gospodo, otvoren sam za pitanja.

а бе ви неопагани би само да кољете?

е сад
теорију може свака будала да има

а сад
кога да обарамо тебе или Деретића?

Samo ukljucih da vidim o cemu se radi, zvuci kao interesantna tema, ali moram da ostavim za kasnije, sutra prekosutra, nisam spavao od juce a zena ce u top da me stavi ako prespavam novu godinu. :))))))
Kod nasih ljudi je problem sto ne mogu da nadju koren problema, ono sto je svima ocigledno i od toga da pocnu da grade i dokazuju svoje teorije. Mnogo je zajebano kad ti neko odjednom drusne da su recimo grci ukrali sve zivo od slovena. Gledas ga kao da je iz ludnice izaso. Ipak, mislim ako se deo po deo dokazuje, moze to polako da se prihvati i onda ce neverovatne teorije da budu mnogo manje neverovatne a i sasvim prihvatljive. U istrazivanju i razmisljanju o takvim stvarima, covek samo treba da se rukovodi zdravom logikom i da odbacuje sve sto nema cvrste dokaze. Ali kad se naleti na cvrst dokaz, to ne treba da se ispusta.
Kod svih nasih istoricara i ostalih ljudi koji se trenutno bore da dokazu da su sloveni i srbi prastarosedeoci evrope, javlja se isti problem. Ne znaju odakle da krenu i zato sve sto kazu zvuci neverovatno i ako imaju neverovatno jake osnove za to sto pricaju. Ja mislim da sam stvarno ovim naceo taj breg lazi i da je konacno nadjen pravi put za dokazivanje istine. Da je ovaj tvoj iz videa sto si mi dao odabrao neki takav put, mnogo bi manje neverovatno zvucalo ovo sto on propoveda (samo sam pocetak cuo).

Kao sto sam obecao, otvorio sam topik da raspravljamo o imenu Jelena, evo ko hoce da se pridruzi i iznese za i protiv argumente:
http://forum.krstarica.com/showthread.php/433680-Jelena-Grcko-Ili-Srbsko-Ime?p=16381733#post16381733

@Sale
Obaraj burazeru sta i koga hoces, ja cu da pokusam da branim tu teoriju koju smo zajedno napravili ovde. Ukoliko je Deretic ovo isto pisao, ja ne znam za to, a neverovatno bi mi drago bilo da sam dosao do istih zakljucaka kao on.

Kao sto sam rekao, mozda ni jedan delic te teorije nije moj, ja to ne znam. Da hocu slavu i priznanje neko, ne bih pisao javno naucnu tezu gde moze svako da je prigrabi za sebe. Hocu da otkrijemo istinu, svi zajedno. Hocu da svi srbi znaju ko su i sta su. Hocu da prestane bezanje iz Srbije. Hocu da prestane strah da se predstavis strancima da si srbin. Hocu da mi budemo ponosni sto smo srbi. Hocu da u ime srba se izvinim svima kojima smo zlo naneli i hocu svi srbi to isto da urade. Zauzvrat, hocu da genocidni narodi budu oznaceni kao takvi jer su nama zlo naneli. Hocu istinu i pravdu. Hocu da srbi otvore oci. Nista drugo dragi moj sale.

Back