Srbi iz Srebrenice

dragon x

Legenda
Poruka
53.557
12. jula 1995 godine jedinice Vojske Republike Srpske zauzele su Srebrenicu.

Prema popisu iz 1991. godine u Srebrenici je živjelo oko 8000 Srba. Prilikom zauzimanja 1995. godine u njoj je pronađeno 0 Srba.
Nisu pronađeni ni zarobljenici niti civili, nije bilo živih Srba tamo kada je ušla Vojska Republike Srpske.

15741710_303.jpg

Šta se to desilo sa srebreničkim Srbima, gdje su isparili, nestali, pobjegli ili pobijeni? Kako je moguće da 8000 ljudi ispari ili nestane sa nekog područja?

Tema je autorska i mislim da može poslužiti u svrhu otkrivanja istine šta se to desilo sa 8000 stanovnika Srebrenice koji nisu bili islamske vjeroispovjesti.

Gdje su ti ljudi, koliko je pobijeno a koliko protjerano i da li cifra od 8000 očišćenih (pobijenih i protjeranih) zadovoljava definiciju genocida?

Demografija Srebrenice​

Popis 1991.[uredi | uredi izvor]​

ukupno: 36.666

https://bs.wikipedia.org/wiki/Demografija_Srebrenice

Prema popisu iz 1991. godine u Srebrenici je živjelo oko 8000 Srba. Prilikom zauzimanja 1995. godine u njoj je pronađeno 0 Srba.
Nisu pronađeni ni zarobljenici niti civili, nije bilo živih Srba tamo kada je ušla Vojska Republike Srpske.

Pogledajte prilog 961785

Šta se to desilo sa srebreničkim Srbima, gdje su isparili, nestali, pobjegli ili pobijeni? Kako je moguće da 8000 ljudi ispari ili nestane sa nekog područja?

Tema je autorska i mislim da može poslužiti u svrhu otkrivanja istine šta se to desilo sa 8000 stanovnika Srebrenice koji nisu bili islamske vjeroispovjesti.

Gdje su ti ljudi, koliko je pobijeno a koliko protjerano i da li cifra od 8000 očišćenih (pobijenih i protjeranih) zadovoljava definiciju genocida?

Demografija Srebrenice​

ma di nestali.............eno ih nekoliko hiljada u kragujevackom predgradju Petrovac.

Ne znam stvarno, iz Srbije sam. Ali imam rodbinu tamo oko Trebinja, pa sam mislio i da svratim u tu Srebrenicu da vidim kakva je. Ako nisu anti srpski nastrojeni.
Slobodno svrati. Ima tu dosta Srba.
Hmmm. Srebrenica je malo mjesto. Kako je moguće da su oni tamo i pored "genocida" većina?
Ko kaže da su većina? Pusti popis.

Ma jok, pa svi znamo da po najnovijim tumačenjima Haškog suda pojam genocid isključuje Srbe kao žrtve.
Pre je to bilo drugačije, al jbg, međunarodno pravo je zahvaljujući sudijama u Hagu u međuvremenu znatno napredovalo...

Pogledajte prilog 961785

Demografija Srebrenice​

Nema nikoga da se javi da pokusa da pobije te cinjenice.

У периоду 1992-95. Срби из Сребренице, самог насеља Сребреница и околних села у сребреничкој општини су или побијени или протјерани.
Пуних 26 година имамо "обавезан" наратив посебно у ефбиху, када се говори о Бошњацима или Хрватима у Српској током одбрамбено-отаџбинског рата, иде обавезно, "пројерани су или етнички почишћени", али када се говори о голготи Срба у мјестима које је контролисала тзв АБиХ забрањено је написати/казати да су протјерани или етнички почишћени, већ иде обавезно "сами отишли" или "пребјегли у Србију прије рата", видимо и на теми неки балисмани протурају ту мантру, а некад богами иду толико безочно у манипулацијама па кажу "ма СДС их је протјерао".

Срби, они који мисле својом главом немају право на снисходљиво подилажење таквој из бошњачке кухиње изопаченој интерпретацији прошлости, значајан број сребреничких Срба је побијен на најзвјерскије начине од стране припадника тзв АБиХ, остали Срби из Сребренице су протјерани, етнички почишћени.

Што се тиче ситуације након рата,десиле су се етнографске промјене које се морају десити, у фед БиХ данас битише мање од 1/10 Срба који су битисали 1991-е, у многим мјестима гдје су били већина, или заступљени у значајном %, су постали мањина, или на нивоу статистичке грешке.
И у Српској су се десиле промјене, многи прогнани Срби су нашли ту мјесто за живот, на другој страни многи Бошњаци не желе живјети тамо гдје они неће моделирати амбијент, начин живота и вриједносни систем.
Бошњачка политика покушава манипулацијама и лажирањем резултата пописа створити неки њима пожељнији привид, но стање на терену је другачије, задњи локални избори у Сребреници су показали право стање, српске партије су дале 15 одборника у скупштини града, бошњачке 6, самим тим Срби чине 70% популације општине, Бошњаци 30%.

Back