Srbi i srpski mitovi

A ti misliš da mitovi ne nastaju na osnovu stvarnih istorijskih dogadjaja? Niko ne kaže da je Kosovski boj famtazija, ali se kaže da je konkretan istorijski dogadjaj iskorišten za mit o kosovskom zavetu i Nebeskoj Srbiji.

Sve ti je lepo objsnjeno, da je neko u glavi stvorio iluziju da srpski narod pociva na nekakvom mitu radi svoje promocije i zelje za vlascu, ne vodeci racuna da moze naneti stetu srpskom narodu i opravdanje za varvarsku agresiju koji je taj narod preziveo.

Pazi jedan narod moze da ima dva neprijatelja jedan je spoljni, a drugi su glupi rukovodioci koji svojom gluposcu idu na ruku neprijatelja sopstvenog naroda, inace to vazi za sve narode ne samo za Srbe.

Znaci da ti rezimiram, mit o tome da Srbi veruju u mitove stvorili su mitomani.

A ti i dalje veruj mitomanima.

http://vukajlija.com/mitoman

Sve ti je lepo objsnjeno, da je neko u glavi stvorio iluziju da srpski narod pociva na nekakvom mitu radi svoje promocije i zelje za vlascu, ne vodeci racuna da moze naneti stetu srpskom narodu i opravdanje za varvarsku agresiju koji je taj narod preziveo.

Pazi jedan narod moze da ima dva neprijatelja jedan je spoljni, a drugi su glupi rukovodioci koji svojom gluposcu idu na ruku neprijatelja sopstvenog naroda, inace to vazi za sve narode ne samo za Srbe.

Znaci da ti rezimiram, mit o tome da Srbi veruju u mitove stvorili su mitomani.

A ti i dalje veruj mitomanima.

http://vukajlija.com/mitoman

Srbi ne sam oda veruju mitovima. Srbi žive u mitu. Prvi korak bi bio da se sve narodne pesme prepevaju ponovo i tek onda tako prepravljene predaju u školama. Ovako sam ostvaraju male zoimbije.

Srbi ne sam oda veruju mitovima. Srbi žive u mitu. Prvi korak bi bio da se sve narodne pesme prepevaju ponovo i tek onda tako prepravljene predaju u školama. Ovako sam ostvaraju male zoimbije.

Da li si tu ideju preslikao od nacista kada su spaljivali knjige u Nemackoj pred II sv.rat ?

Lepo sam ti rekao da je sada XXI vek, a da mnogi ljudi zive sa idejama XIX i XX veka.

Da li si tu ideju preslikao od nacista kada su spaljivali knjige u Nemackoj pred II sv.rat ?

Lepo sam ti rekao da je sada XXI vek, a da mnogi ljudi zive sa idejama XIX i XX veka.

Naravno da ne. Niko ništa ne bi da spaljuje, samo štp učiti decu oranju drubmova i sličnim bahatostima. Bolje da Marko Kraljević bude fini i da lepo pije čaj sa Vilom Ravijojlom nego da decu usmeravamo ka alkoholizmu.

Naravno da ne. Niko ništa ne bi da spaljuje, samo štp učiti decu oranju drubmova i sličnim bahatostima. Bolje da Marko Kraljević bude fini i da lepo pije čaj sa Vilom Ravijojlom nego da decu usmeravamo ka alkoholizmu.

:hahaha: A sta bi ti tek u Americi rekli na te tvoje ideje i tih sto stoje iza nje :hahaha:

Pa sta bi po tebi bilo sa Davy Crockettom :hahaha:

http://en.wikipedia.org/wiki/Davy_Crockett :rotf::rotf:

Gwydion Pa sta mislis gde bi Amerikanci strpali sve te koji bi taknuli u lik i delo Davy Crocketta ili bi im pala takva ideja na pamet:hahaha::hahaha::hahaha:

Crockett.gif

DavidCrockettGraduation.jpg

High school graduations: David Crockett

:hahaha::hahaha::hahaha:

Svedoci smo da Srbi u velikoj meri robuku mitovima, nebeska Srbija, Kosovo kao zavet i garant spasa i slično. Koliko ti mitovi pomžu, a koliko odmažu? Neko će reći da mitovi pomažu Srbima da znaju ko su, Drugi će reći da mitovi odmažu jer Srbe čine iracionalnima i zato nemogu da sagledaju realnost? Ja mislim da je istina na obe strane... vi?

Mitovi su ti isto što i kič, posluže kada trebaju, pa u naftalin do sledeće prilike.
Obmana, to im je svrha.

Jel to djevojke nemaju ništa pametno da kažu ili.....? :roll:

Izgleda da nemaju,niti ova bakica, niti ova iznad tvoje poruke...kada bi je covek probudio u po noci,ne bi znala kako se zove.:think:

Da Srbi robuju mitovima...pa su cak i svoj istorijski poraz na Kosovu polju pretvorili maltene u pobedu,a jednog turskog vazala opevali kao najveceg junaka u srpskoj istoriji.:think:

Back