Navedite mi jedan dobar razlog zasto bih trebalo da budem obazriva i da obratim vise paznje, kad Vas imam za sagovornika, oko jezickih pitanja? I Vi ste neki kvazi strucnjak?
Добра разлог је тај што сам до сада, ставку по ставку, одговорио на свако ваше тврђење и свако од њих оспорио користећи аргументе, док Ви до сада нисте ни покушали да оспорите ишта од онога што сам писао ја, нити да оспорите аргументацију којом сам ја оспоравао Вас. Једноставно се и из авиона види да Вам није баш јасно о чему се ради, јер одговарате емотивно и неповезано. На пример, Ваша последња порука, са логичке стране и становишта расправе, уопште није одговор на мој упис - само сте ме цитирали и одговорили нешто десето. Показаћу Вам простим примером на шта то у основи личи:
Особа А: Шаргарепа је добра за здравље, помаже у побољшању вида и пролепшању тена јер је богата витамином А.
Особа Б: Ја не волим шаргарепу и никада је нећу јести, мени је вариво од ње гадно и одговорно тврдим да 99% људи не воли трулу шаргарепу, а уосталом наш народ не каже шаргарепа него мрква, јер је мрква старословенска реч, а шаргарепа мађарска!
Овакви дијалози су приличнији причи на чајанци код Лудог Шеширџије.
Да ли је неко стручњак или квазистручњак, о томе говоре његове речи, а да би се то препознало, мора се владати материјом. Ја сам Вас већ два пута позвао да оспорите нешто од онога што је написано, а Ви то не чините, него само ирационално реагујете. Трећи пут понављати нећу, сматраћу да не умете, али Вам то не замерам јер се из Вашег писања види да сте врло млада особа и због тога на Вас покушавам да делујем педагошки.
To sto ste pokusali da izmislite toplu vodu, ne znaci da ste STRUCNJAK KOJI JE U PRAVU. Da, bitno je receno, a to je: NAJVAZNIJE JE DA SE SRBI IZ SRBIJE OSECAJU SRBIMA, A NE SRBIJANCIMA! PRESTANITE DA MESATE BABE I ZABE!
Sa tim terminom Srbijanac, kitite Vi sami sebe, a ne mene i moj narod!
Ваш народ је и мој народ, то је један исти народ и подједнако је и Ваш и мој. Немате Ви у њему никакав примат. Можда је чак и више мој јер сам старији од Вас и пре сам се у њему родио и дуже као његов део живим. Друго, ако бих се китио термином Србијанац, тиме бих оспорио оно што овде тврдите, зар не? Да ли увиђате да овде негирате да постоје Срби који се називају Србијанцима, а затим у исто време једном Србину поручујете да треба почне да се кити тим именом?
Друго, по други пут понављам да уопште поента није у томе како се ко осећа и како ко себе назива и то Вам нећу понављати по трећи пут. Не знам због чега игноришете оно што пишем и не осврћете се на тврдње које директно износим? Расправљате се са мном, а не узимате у обзир оно што говорим у целини, а то није лепо.
По други пут понављам и то да се не могу у исту раван доводити термини Србин и Србијанац, јер је термин Србин национални, а терми Србијанац регионални. Србијанац се може поредити једино са називима Босанац, Војвођанин, Црногорац, Херцеговац итд. Ни то нећу понављати по трећи пут. Зар је могуће да стварно не увиђате глупост аргументације како се Ви не сматрате Србијанком него Српкињом? То је налик ономе када неко каже да се не сматра Србином него човеком, то су појмови који се не могу поредити и не могу доводити у исту раван јер хијерархијски нису на истом нивоу.
Заиста, немојте реплицирати даље, озбиљно Вас саветујем да се вратите неколико порука уназад и покушате да схватите шта у њима пише. Не волим што то морам да Вам кажем, али оваквим тврдоглавим и ирационалним понашањем само остављате неинтелигентан и смешан утисак, а ја сам убеђен да можете и више од тога. Не морамо се уопште и сложити (иако оно што пишем јесте тако), али, забога, макар неком својом аргументацијом оспорите моју и дајте да причамо конкретно, не можете писати реплику на форуму као да добацујете из задње клупе.