Srbi beže iz Srebrenice!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A ovakve se "vijesti" sa srpske strane pustaju neposredno pred obiljezavanje godisnjice masakra nadasve slucajno i nehoticno, naravno.

I tako.... idu dani...

Ne radi se samo o tome. Ako si zainteresovano pročitao članak videćeš da se Srbi iz Srebrenice žale da ih je na neki način i Vlada RS ostavila na cjedilu. Potpuno razumem te ljude. Oko njih se opet vrte novi mirnodopski dilovi u kojima je verovatno i potencijalno popuštanje RS pred pritiskom vascijele evropske zajednice(pa i šire) da taj gradić bude isključivo prepoznat kao simbol muslimanskog stradanja. Šta to može dobro doneti Srbima u budućnosti? Ništa dobro. Šta može postati taj grad na dan 11.juli, pa isto ono što i Vukovar 18.Novembra, kada se obavezno desi neki incident usmeren protiv tamošnjih preostalih Srba.

Ne radi se samo o tome. Ako si zainteresovano pročitao članak videćeš da se Srbi iz Srebrenice žale da ih je na neki način i Vlada RS ostavila na cjedilu. Potpuno razumem te ljude. Oko njih se opet vrte novi mirnodopski dilovi u kojima je verovatno i potencijalno popuštanje RS pred pritiskom vascijele evropske zajednice(pa i šire) da taj gradić bude isključivo prepoznat kao simbol muslimanskog stradanja. Šta to može dobro doneti Srbima u budućnosti? Ništa dobro. Šta može postati taj grad na dan 11.juli, pa isto ono što i Vukovar 18.Novembra, kada se obavezno desi neki incident usmeren protiv tamošnjih preostalih Srba.

Pa su cekali 10. jul da progovore o tome? :lol: Interesantno...

U Vukovar su se ljudi (uglavnom) vratili, a ovi se ne mogu dici iz mrtvih. Mada, neka saka jada je ipak skupila hrabrosti i vratila se. Ali jedine incidente prave upravo (neki) lokalni Srbi kad dobace u prolazu povratnicima gadosti tipa "nek ste se vratili, mitraljez mi 'rdja" ili pak kad veselo razviju transparent "noz, zica, Srebrenica".

Pa su cekali 10. jul da progovore o tome? :lol: Interesantno...

U Vukovar su se ljudi (uglavnom) vratili, a ovi se ne mogu dici iz mrtvih. Mada, neka saka jada je ipak skupila hrabrosti i vratila se. Ali jedine incidente prave upravo (neki) lokalni Srbi kad dobace u prolazu povratnicima gadosti tipa "nek ste se vratili, mitraljez mi 'rdja" ili pak kad veselo razviju transparent "noz, zica, Srebrenica".

Za Srebrenicu ne znam ko i kako provocira, samo pretpostavljam šta može da se desi u budućnosti s obzirom na status tog grada.
Dobro onda, šta ti u stvari hoćeš? U kojem slučaju bi ti imao potpunu satisafakciju u vezi ovih političkih tema(naravno) tipa Srebrenica, Republika Srpska, Ratko Mladić....Da li si istinski pobornik isključivo pravde za sva i svačija nedela ili si još jedan u nizu mrzitelja "srboćetnika" , "koljača iz Kalinovika" i sl.

a jedno malo pitanje neobavestena sam...zasto nasi susedi imaju potrebu da ucestvuju na ovoj temi...dobili posao drvenih advokata..ajd rzaumem kad aje u pitanju srpsko-hrvatski sukob..al ovde sa bosnjacima.....cisto ono preventivno skrecem paznju forumasima da ne nasedaju na provokacije....to se obicno zavrsava kaznama...dakle mogu argumenti...konstruktivna rasprava..spam i porvokacija....ne..i molim vas pridrzavajte se pravilnika...a susede molim malo manje ,,zabrinutosti,,..ipak mislim da je ovo srpsko bosnjacka stvar...sta ja znam nekako biste mozda trebali biti nemi posmatraci...jer do sad bas nisam videla nista dobronamerno da se sukob i stare rane nekako zacele

Sta je sad, i u Republici Srpskoj se Srbi osjecaju ugrozeno od strane Bosnjaka? :lol: Nevjerojatno...

Odlaze ljudi jer je Srebrenica jedna totalno neperspektivna i zatucana sredina Bogu iza ledja, gdje nema posla, gdje nema buducnosti, kao sto odlaze i iz cijelog Podrinja. Al' ne bi Srbi bili Srbi kad to ne bi predstavili kao nekakvu svoju zrtvu i ugrozenost od strane nekoga ili necega.

Uz to jos malo i griznja svjesti proradi.... ;) i tako....

Bezobrazluku nikad kraja, priče o srpskoj ugroženosti nikad kraja.
Dovoljno je spomenuti sljedeće:
-Tema se postavlja u vrijeme obilježavanja stradanja građana Srebrenice.
-Da je danas u policiji Srebrenice 80% građana srpske nacionalnosti a ima u policiji i onih koji su doprinjeli tim stradanjima.
-Da je od sredstava dodjeljenih za održiv povratak u Srebrenicu iz RS-a po nalogu SNSD-a 50% dodjeljeno Bratuncu i drugim opštinama građanima koji su u vrijeme rata doselili u te opštine a udruženjima za opstanak tamo, pod izgovorom mi hoćemo razvijenu regiju a ne samo Srebrenicu. Što u suštini znaći opstrukcija povratku.
-U Kopačima kod Goražda ovih dana se otvara štamparija ili muzej vezano za istu koja je prva štamparija u BiH i jedna od najstarijih na Balkanu i pozvani su i mnogi znastvenici bošnjačke nacionalnosti što je dobro ali nije dobro što je prvi pogled doprinos pomirenju, ali zar je slučajno da se taj događaj podudara sa manifestacijom vezanom za stradanja u Srebrenici. Takav poziv je dobio i Abdulah Sidran i jutros na TV-u OBN otprilike kaže: "Otišao bih vrlo rado da je to zakazano deset dana ranije ili kasnije ali u vrijeme godišnjice zločina u Srebrenici ne pada mi na pamet da odem na manifestaciju koja je organizovana s ciljem nastavka politike Slobodana Miloševića i Radovana Karađića".
Šta je još rekao na račun organizatora te manifestacije, ni pas s maslom nebi pojeo, a organizatori su to zaslužili.
-Srbi u dijelu BiH neće na dan sjećanja na genocid u Srebrenici ništa dešavati što podsjeća na te dane i dalje će se slušati muzika igrati kolo i organizirati razne manifestacije koje odvlaće pažnu od počinjenog zločina.
O kakvom mentalnom sklopu i onoga ko je postavio temu kao i autora teksta sve kazuje u daljnem tekstu citirana rećenica; "Pavlović ističe da je u poslednjih deset godina Srebrenicu napustilo čak 10.000 Srba, dok se istovremeno doselilo više od 3.000 Bošnjaka".

Poslije rata nije se doselio niti jedan Bošnjak u Srebrenicu već se vratio na svoje ognjište.

Nacionalni sastav po popisu iz 91.
ukupno Bošnjaci Srbi Hrvati jugos. ostali
Srebrenica 36,666 27,572 8,315 38 380 361

Da cjelokupan tekst prikazan pri postavljanju teme kazuje da je i autoru i postavljaću teme žao što su se ljudi vratili govori i navođenje samo 3.000 povratnika od 27.572 Bošnjaka prije rata na opštini Srebrenica. Žaljenja nema što se 7-800 hiljada nikad neće vratiti jer mrtvi se ne vračaju.
Neljudi nikad ne žale za ljudima.

Za Srebrenicu ne znam ko i kako provocira, samo pretpostavljam šta može da se desi u budućnosti s obzirom na status tog grada.
Dobro onda, šta ti u stvari hoćeš? U kojem slučaju bi ti imao potpunu satisafakciju u vezi ovih političkih tema(naravno) tipa Srebrenica, Republika Srpska, Ratko Mladić....Da li si istinski pobornik isključivo pravde za sva i svačija nedela ili si još jedan u nizu mrzitelja "srboćetnika" , "koljača iz Kalinovika" i sl.

Sto ja hocu? Necu nista, samo konstatujem da ljudi sele jer je kraj totalno neperspektivan a ne zato sto ih "Bosnjaci ugrozavaju".

a jedno malo pitanje neobavestena sam...zasto nasi susedi imaju potrebu da ucestvuju na ovoj temi...dobili posao drvenih advokata..ajd rzaumem kad aje u pitanju srpsko-hrvatski sukob..al ovde sa bosnjacima.....cisto ono preventivno skrecem paznju forumasima da ne nasedaju na provokacije....to se obicno zavrsava kaznama...dakle mogu argumenti...konstruktivna rasprava..spam i porvokacija....ne..i molim vas pridrzavajte se pravilnika...a susede molim malo manje ,,zabrinutosti,,..ipak mislim da je ovo srpsko bosnjacka stvar...sta ja znam nekako biste mozda trebali biti nemi posmatraci...jer do sad bas nisam videla nista dobronamerno da se sukob i stare rane nekako zacele

Srecom, pravilnik foruma ne odredjuje ko na kojoj temi moze ucestvovati.

Sto ja hocu? Necu nista, samo konstatujem da ljudi sele jer je kraj totalno neperspektivan a ne zato sto ih "Bosnjaci ugrozavaju".

Srecom, pravilnik foruma ne odredjuje ko na kojoj temi moze ucestvovati.

pa ja nisam ni rekla da je zabranjeno samo se pitam cilj...sta je tvoj konkretno...cilj
blagonaklonost
zelja da se ljudi pomire..da se rane zacele? sta je cilj tvog postovanja

pa ja nisam ni rekla da je zabranjeno samo se pitam cilj...sta je tvoj konkretno...cilj
blagonaklonost
zelja da se ljudi pomire..da se rane zacele? sta je cilj tvog postovanja

Vidis kako ti je logika naopaka.

Nisi se zapitala koji je cilj postavljanja teme? Nisi konstatovala licemjerje uvodnog posta, nisi se zapitala cemu takve izjave dan prije obiljezavanja godisnjice, nisi njega pitala ta svoja pitanja?

Ali pitas mene koji sam dosao na temu i konstatovao naglas da je licemjerna?

Simpa si ti meni.

šta ćemo mi koji smo iz herceg bosne, a bosnu ne doživljavamo kao svoju

Vidis kako ti je logika naopaka.

Nisi se zapitala koji je cilj postavljanja teme? Nisi konstatovala licemjerje uvodnog posta, nisi se zapitala cemu takve izjave dan prije obiljezavanja godisnjice, nisi njega pitala ta svoja pitanja?

Ali pitas mene koji sam dosao na temu i konstatovao naglas da je licemjerna?

Simpa si ti meni.

pa bas ti hvala sto si dosao da otkrijes sta je licemerno a sta ne....vidish meni je tvoj postupak i postovanje...prilicno licemerno.........ali da se ne spamuje tema...eto tvoj cilj je bio da ukazes da je licemerno.....a sad da cujemo sta jos neko misli o tome

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back