SRAMOTNO - Iliji Jurisicu ratnom zlocincu samo 12 god

Ovdje sam RSmuslimanu naprimjer 200 puta do sada ukazivaona Oluju i Blijesak. Ukazivao sam na Jasenovac...vezano za onu hrvatsku putovnicu!

Ali naravno, zašto bi npr. ti u tom slučaju rekao da sam ja u pravu kada bez čitanja mojih i njegovih postova, automatski imaš neku sliku da sam ja protiv srpskog naroda, a on kao veliki zaštitnik srpskog naroda.;)

A nisi protivnik ? :think:
A tvoja silna podrska armiji BIH ?
Samo pominjes zlocine Hrvata nad Srbima.
Da li ste i vi Bosnjaci pocinili neki zlocin nad Srbima ?
npr Kravice ?

Znaš li ti koliki je domet tenka sa dopunskim punjenje. Zanš li što je to upadna putanja zrna granate. Znaš li da neke sršpske linije nisu bile udaljene od grada Tuzle ni 10 km zračne linije. Zanš li da ??????

o covece nesrecni,pa gde na mene da naletis po pitanju tenkova ?
Kakvo crno dopunsko punjenje na tenku ? to fizicki nije moguce, jer u rotacioni punjac ne moze nista stati do standardnog punjenja od 9.5kg .

Znas li ti da ne postoji ''zrno granate'' !

Znas li ti da su sve srpske linije udaljene i vise od 10km od tuzle...

znas li ? :dash::dash::dash:
bez ljutnje samo cinjenice!!! kad budes imao nesto pametno da kazes,izvoli!

Prvo da ti kazem da je laz da je neko dejstvovao tenkovima sa te distance koja je navedena.
Drugo da ti kazem koje su granate u pitanju,jer si tvrdila da su gadjali''granatama koje probijaju zidove''a to su podkalibarne granate,koje ne prave ostrecenja kakava se mogu videti na slici...
I trece da ovi snimci pokazuju da je na tuzlu pao neznatan broj granata u poredjenju sa mnogim drugim gradovima.

Grad nije granatiran,vec sporadicno gadjan, mogu ti pokazati slike kako izgleda grad posle samo 24h granatiranja,tu cigle na cigli nema.Ovde se na slici vidi da su granate sporadicne,jer u celom kadru,ima samo po jedna.
Ovo podebljano nema nikakvog smisla,kakve veze imaju prostorije sa i bez prozora,sa efektom granate na cilj ? jel mos to malo pojasniti,jel ti recenica nema smisla.

znaci cak i da verujem u ovaj tvoj podatak,a do sada si iznosila ne istinite,te se i u ovaj moze sumnjati... ja ti na to mogu samo odgovoriti , da je bilo dana da na brcko padne 1000 granata,a da je na knin za 24h palo 4000. A ti ovde stavljas da je za ceo rat pala cifra od 1400 ? Pa to da nije tuzno,bilo bi smesno.

Ne mogu da vjerujem da opet ponavljaš kvaziekspertizu,već smo konstatovali za lažeš.
Ne znam odakle ti ideja da porediš broj ispaljenih granata. I sa čime to porediš - vjerovatno si prisabrao i djelovanje na borbene linije.
I šta kažeš - malo je ?
Meni se čini da je previše ,i kako na području Tuzle nije bio front - da postoji 1420 razloga za pokretanje pitanja o ratnom zločinu i krivičnoj odgovornosti za njega.
Tih 1420 razloga se zajednički zove - ubijanje civila u ratnim uslovima.

Ne mogu da vjerujem da opet ponavljaš kvaziekspertizu,već smo konstatovali za lažeš.
Ne znam odakle ti ideja da porediš broj ispaljenih granata. I sa čime to porediš - vjerovatno si prisabrao i djelovanje na borbene linije.
I šta kažeš - malo je ?
Meni se čini da je previše ,i kako na području Tuzle nije bio front - da postoji 1420 razloga za pokretanje pitanja o ratnom zločinu i krivičnoj odgovornosti za njega.
Tih 1420 razloga se zajednički zove - ubijanje civila u ratnim uslovima.

Ja kao neko ko se prilicno dugo druzio sa tenkovima,sto mozes otici na ovaj podforum vojska,i videti dali sam kvazi,ili ekspert,imam za pravo da komentarisem i dajem cinjenice. Ne moze neko ovde tvrditi da se u tenkovsku granatu moze staviti dodatno punjenje,ili da se potkalibarnom granatom moze gadjati nesto na 12km...

puno je jedna da padne, 1420 (a garantujem ti da je brojka preterana) nije malo,ali u poredjenju sa brojem koji je padao u drugim mestima, je mozda i najmanji broj granata po kvadratnom kilometru grada u tom ratu. Kazem ti na brcko je znalo pasti za jedan dan toliko,i da ista znas,znala bi gde je front kod brckog,te ne bi mesala ''prvu liniju i grad'' .

Ako pokrenu za tih 1400 krivicnu odgovornost, sta ce za ostalih 10 hiljada koje su pale na druge gradove,sva sreca pa musliani nisu imali dovoljno....

I meni je dovoljno da vidim sliku gde je kadar od 800m2 i da je tu pala samo jedna,da odma zakljucim da to nije nikakvo ganatiranje,vec periodicno gadjanje.

Ja kao neko ko se prilicno dugo druzio sa tenkovima,sto mozes otici na ovaj podforum vojska,i videti dali sam kvazi,ili ekspert,imam za pravo da komentarisem i dajem cinjenice. Ne moze neko ovde tvrditi da se u tenkovsku granatu moze staviti dodatno punjenje,ili da se potkalibarnom granatom moze gadjati nesto na 12km...

puno je jedna da padne, 1420 (a garantujem ti da je brojka preterana) nije malo,ali u poredjenju sa brojem koji je padao u drugim mestima, je mozda i najmanji broj granata po kvadratnom kilometru grada u tom ratu. Kazem ti na brcko je znalo pasti za jedan dan toliko,i da ista znas,znala bi gde je front kod brckog,te ne bi mesala ''prvu liniju i grad'' .

Ako pokrenu za tih 1400 krivicnu odgovornost, sta ce za ostalih 10 hiljada koje su pale na druge gradove,sva sreca pa musliani nisu imali dovoljno....

I meni je dovoljno da vidim sliku gde je kadar od 800m2 i da je tu pala samo jedna,da odma zakljucim da to nije nikakvo ganatiranje,vec periodicno gadjanje.

E pa dobro si . Čime je to periodično gađana , je li strelicama?
Tvome eksert umu još ću jednom napisati :
Tuzla je grad koji je granatiran više od tri godine, i to bez ikakve vojne potrebe, jer je front bio dovoljno daleko.
Korištene su sve vrste granata, pa i tenkovske,takve razorne moći da ni u zatvorenoj prostoriji ljudi nisu bili sigurni da će dočekati sutrašnji dan. Živ čovjek na svašta navikne - da nije djece.

Očito je da ti pod granatiranjem podrazumijevaš razaranje, totalnu devastaciju, pa ti ovo malo.
I ko zna , da je Tuzla bila na nekom koridoru - možda bi se i to dešavalo.
Možda je spašavala i racionalna potrošnja municije.
A možda su računali i da će se Srbi ,koji su se pred agresiju sklonili na vikendice ili u Srbiju, vratiti , pa da se imaju gdje vratiti.
I svi koji su željeli su se vratili. Oni koji nisu bili horni za povratak i ostanak su otkupili svoje stanove za certifikte, pa ih prodali po sasvim solidnim tržišnim cijenama.
Sad bih ja ovdje, po uzoru na tebe, mogla da napišem da mnogi nisu bili te sreće , nego su im domovi spaljeni ili razrušeni do temelja, ali se ograđujem od takve izjave.

Poslije svega - ostala je tuga za onima koji su sasvim nevini izgubili živote - zato što je neki ortodoksni četnik ubijao vrijeme ubijajući nevine ljude.
A i 'heroj' mu rekao - Razvucite im pamet ..

P.S. Šta misliš da se izvade liste granatiranje sa obje strane ,odlazne i dolazne granate, pa da se to sravni, kao u knjigovodstvu salda konta.

Poslednja izmena:
E
P.S. Šta misliš da se izvade liste granatiranje sa obje strane ,odlazne i dolazne granate, pa da se to sravni, kao u knjigovodstvu salda konta.

Tih 100tinak granata sto je palo na tuzlu,nisu nista u poredjenju onim sto su ti tuzlanci uradili neduznoj koloni mladih vojnika koja se po dogovoru povlacila iz grada,a kojoj su oni garantovali bezbednost.

Topove su imali samo srbi(odnosno imali vise) a nozeve i jedni i drug,ali iako su imali nozeve , srbi njima nisu klali za razliku od tvojih mudzahedina.

Ostala je zal za mladicima kukavicki pobijenim u koloni,a sve ostalo je produkt toga...
I tako ce biti i u buduce,pa kada sledeci put budete hteli da ubijate,znajte, da ''ko se sablje lati,od sablje i pogine'' !!!

E pa dobro si . Čime je to periodično gađana , je li strelicama?
Tvome eksert umu još ću jednom napisati :
Tuzla je grad koji je granatiran više od tri godine, i to bez ikakve vojne potrebe, jer je front bio dovoljno daleko.
Korištene su sve vrste granata, pa i tenkovske,takve razorne moći da ni u zatvorenoj prostoriji ljudi nisu bili sigurni da će dočekati sutrašnji dan. Živ čovjek na svašta navikne - da nije djece.

Očito je da ti pod granatiranjem podrazumijevaš razaranje, totalnu devastaciju, pa ti ovo malo.
I ko zna , da je Tuzla bila na nekom koridoru - možda bi se i to dešavalo.
Možda je spašavala i racionalna potrošnja municije.
A možda su računali i da će se Srbi ,koji su se pred agresiju sklonili na vikendice ili u Srbiju, vratiti , pa da se imaju gdje vratiti.
I svi koji su željeli su se vratili. Oni koji nisu bili horni za povratak i ostanak su otkupili svoje stanove za certifikte, pa ih prodali po sasvim solidnim tržišnim cijenama.
Sad bih ja ovdje, po uzoru na tebe, mogla da napišem da mnogi nisu bili te sreće , nego su im domovi spaljeni ili razrušeni do temelja, ali se ograđujem od takve izjave.

Poslije svega - ostala je tuga za onima koji su sasvim nevini izgubili živote - zato što je neki ortodoksni četnik ubijao vrijeme ubijajući nevine ljude.
A i 'heroj' mu rekao - Razvucite im pamet ..

Kao po obicaju ostajes slepa za srpske zrtve. Navodno si za pravdu a gledas samo jednu stranu :dash: ............to tako ne ide.
i fanaticni muslimani su ubijali vreme ubijajuci nevine ljude
a sto ti to ne zelis da vidis i da priznas je druga prica

Opet te pitam da li je u Kravicama izvrsen zlocin nad Srbima od strane muslimana ?
Odgovori sa DA ili NE.

Back