Ja kao neko ko se prilicno dugo druzio sa tenkovima,sto mozes otici na ovaj podforum vojska,i videti dali sam kvazi,ili ekspert,imam za pravo da komentarisem i dajem cinjenice. Ne moze neko ovde tvrditi da se u tenkovsku granatu moze staviti dodatno punjenje,ili da se potkalibarnom granatom moze gadjati nesto na 12km...
puno je jedna da padne, 1420 (a garantujem ti da je brojka preterana) nije malo,ali u poredjenju sa brojem koji je padao u drugim mestima, je mozda i najmanji broj granata po kvadratnom kilometru grada u tom ratu. Kazem ti na brcko je znalo pasti za jedan dan toliko,i da ista znas,znala bi gde je front kod brckog,te ne bi mesala ''prvu liniju i grad'' .
Ako pokrenu za tih 1400 krivicnu odgovornost, sta ce za ostalih 10 hiljada koje su pale na druge gradove,sva sreca pa musliani nisu imali dovoljno....
I meni je dovoljno da vidim sliku gde je kadar od 800m2 i da je tu pala samo jedna,da odma zakljucim da to nije nikakvo ganatiranje,vec periodicno gadjanje.
E pa dobro si . Čime je to periodično gađana , je li strelicama?
Tvome eksert umu još ću jednom napisati :
Tuzla je grad koji je granatiran više od tri godine, i to bez ikakve vojne potrebe, jer je front bio dovoljno daleko.
Korištene su sve vrste granata, pa i tenkovske,takve razorne moći da ni u zatvorenoj prostoriji ljudi nisu bili sigurni da će dočekati sutrašnji dan. Živ čovjek na svašta navikne - da nije djece.
Očito je da ti pod granatiranjem podrazumijevaš razaranje, totalnu devastaciju, pa ti ovo malo.
I ko zna , da je Tuzla bila na nekom koridoru - možda bi se i to dešavalo.
Možda je spašavala i racionalna potrošnja municije.
A možda su računali i da će se Srbi ,koji su se pred agresiju sklonili na vikendice ili u Srbiju, vratiti , pa da se imaju gdje vratiti.
I svi koji su željeli su se vratili. Oni koji nisu bili horni za povratak i ostanak su otkupili svoje stanove za certifikte, pa ih prodali po sasvim solidnim tržišnim cijenama.
Sad bih ja ovdje, po uzoru na tebe, mogla da napišem da mnogi nisu bili te sreće , nego su im domovi spaljeni ili razrušeni do temelja, ali se ograđujem od takve izjave.
Poslije svega - ostala je tuga za onima koji su sasvim nevini izgubili živote - zato što je neki ortodoksni četnik ubijao vrijeme ubijajući nevine ljude.
A i 'heroj' mu rekao - Razvucite im pamet ..
P.S. Šta misliš da se izvade liste granatiranje sa obje strane ,odlazne i dolazne granate, pa da se to sravni, kao u knjigovodstvu salda konta.