SRAMOTNO - Iliji Jurisicu ratnom zlocincu samo 12 god

RSmusliman

Domaćin
Poruka
3.743
BEOGRAD - Veće Okružnog suda u Beogradu za ratne zločine osudilo je danas Iliju Jurišića na 12 godina zatvora zbog napada na kolonu Jugoslovenske narodne armije (JNA) u Tuzli, maja 1992. godine.

Prema optužnici, Jurišić je kao visoki starešina MUP-a BiH i dežurni Operativnog štaba Javne bezbednosti Tuzla, a nakon prijema naredbe za napad od svog pretpostavljenog, svim naoružanim jedinicama bošnjačko-hrvatske strane izdao naredbu za napad na kolonu JNA koja se 15. maja 1992. mirno povlačila iz tog grada. Na osnovu te naredbe, snajperisti su, prvo pucali i ubijali vozače vojnih vozila, blokirali dalji prolaz kolone, a potom pucali i ubijali vojnike koji nisu bili organizovani za borbu niti u mogućnosti da pruže otpor. Tom prilikom uništena su vidno obeležena sanitetska vozila, a prema optužnici koja je 18. septembra precizirana, u napadu na vojnu kolonu ubijen je najmanje 51 vojnik, dok je najmanje 50 ranjeno.

Tužilaštvo za ratne zločine zatražilo je u završnoj reči da se Jurišić, optužen za upotrebu nedozvoljenih sredstava borbe prilikom napada, proglasi krivim i osudi po zakonu, dok je odbrana predložila oslobađajuću presudu. Optuženi Jurišić je u završnoj reči naveo da je čitav proces protiv njega pokrenut iz političkih razloga a ne radi utvrđivanja istine i činjenica o događaju u Tuzli i da se nada da će se suđenje završiti "3pravno a ne popularno". Suđenje Iliji Jurišiću počelo je 22. februara prošle godine. On je uhapšen na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" i u pritvoru je dve i po godine.


sta to radi parvosudje u Srbiji za 200 mladih zivota koji su ubijeni 15 maja 1992 u Tuzli samo 12 godina SRAMOTA
 
U Srbiji se režim trudi da ispadne politički korektan pa pušta razne zločince iz zatvora od 2000.te naovamo pod uslovom da naravno nisu Srbi.

Sta dodati...sramotno...slobodno su mogli i odmah da ga puste ali kada mu sracunaju koliko je u pritvoru i ostale olaksice , ne bih se iznenadila kada bi vec koliko sutra ovaj ratni zlocinac otisao uBosnu:neutral:
 
Zašto mu je suđenje održano u Srbiji?
Zašto su sudije, tužioci i advokati bili samo Srbi?
Zašto Srbija potpisuje mirovna rješenja vezana za Bosnu i Hercegovinu (Dayton)?
Zašto Srbija ne progoni svoje građane - članove npr. Valjevskog i Užičkog korpusa koji su djelovali tokom rata u BiH?

I onda neko kaže da Srbija nema ništa sa ratom u BiH!?
 
:hahaha::hahaha::hahaha:
Сигурно да нема.
Да је имала било шта
био би директан пренос, као у време револуције
у Румунији.:dash:

Dobro, mi se sad možemo za*ebavati sa svim stvarima, ali ovo su pitanja koja će biti na teretu svim budućim generacijama u Srbiji...

Vidim da nemaš adekvatan odgovor...:mrgreen:
 
Dobro, mi se sad možemo za*ebavati sa svim stvarima, ali ovo su pitanja koja će biti na teretu svim budućim generacijama u Srbiji...

Vidim da nemaš adekvatan odgovor...:mrgreen:

lol pa nisi ti ni u kakvoj poziciji da postavljas pitanja i propitujes
ti si potpuno irelevantan, ne postojis, kao sto vise ne postoji ni BiH, i to je dobro i tako i treba da bude :ok:
 

Back
Top