SRAMOTA!!!!!

• Začetnik teme Začetnik teme zike
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ма дај...због оваквих их не волим и због оваквих мој динар доле отићи неће,срамота православче,срамота

Ne, nije sramota. To da li će tvoj dinar otići dolje ili ne, meni nije bitno, ne živim od turizma niti na bilo koji način zavisim od njega. Ne krijem, navijao sam za Srbiju i drago mi je što je Srbija osvojila, ali ovo je previše

Danas je ovaj tekst izašao u DAN-u
http://www.dan.cg.yu/?nivo=3&rubrika=Sport&datum=2009-08-03&clanak=196178
Pozabaviću se kasnije onim što mi je u tom tekstu zasmetalo, sad da se pozabavim uvodom.

Naime, dan nakon što su srpski vaterpolisti postali prvaci svijeta, u DAN-u je izašao tekst pod naslovom "Naši zlatni momci". Čiji naši?? Moji nijesu. Jesam navijao za njih, kao i skoro cijela Crna Gora, ali, moji nijesu.
Podśećam, kad je reprezentacija Crne Gore osvojila Svjetsku ligu, nijesu bili toliko radosni urednici DAN-a, pa su samo napisali naslov "Pobjednici", kao da im je žao što je tako. Žalosno, ali istinito.
Na ovaj naslov ("Naši zlatni momci"), reagovala je Socijaldemokratska partija Crne Gore. U odgovoru upućenom SDP-u od strane DAN-a, pokušali su da izraze neki sarkazam ili ironiju (ne znam kako to da nazovem), ali neuspiješno. A onda su već počeli sa tipičnim optužbama kako se sve radi protiv Srba, kako vladajuća koalicija hoće da okrene Srbe protiv Crnogoraca tako što svojim potezima stvara netpjeljivost među narodima i sl.

I, nakon toga, imali su obraza da napišu članak čiji sam link gore iskopirao.
Članak je sljedeći:

Pogledajte tekst "Policiji smetale sirene". Kaže se sljedeće: "Zanimljivo je da pljevaljska policija do sada nikada nije zaustavljala kolone slavljenika prilikom pobjeda DPS-a na nekim od izbora, ili prilikom slavlja u slučaju uspjeha sportista iz Crne Gore, iako oni redovno krše saobraćajne propise ili skandiranjem provociraju svoje neistomišljenike".
KAKO OVE LJUDE NIJE SRAMOTA??????? Mi skandiranjem provociramo neistomišljenike??? A zašto bajni i objektivni urednici DAN-a nijesu napisali da su prilikom proslave zlatne medalje njihovih "pulena" skandirali "Ubij Šiptara", "Ovo je Srbija" i slično. Je li to provokacija neistomišljenika, možda??? A što se tiče nas koji slavimo pobjede DPS-a i crnogorskih sportista, i da provociramo nekoga, naša je država, šta koga boli briga šta ćemo da pjevamo u našoj državi???? Kome se ne sviđa, neka se pakuje i neka ide đe mu je bolje, velika je planeta Zemlja.

Zasto si uopste otvarao temu? :roll:

ТХЕ БЕСТ ЕВЕР!
--------------------------

ODGOVOR REDAKCIJE

Srce bije zbog Srbije

Subota, 1. avgust, negdje oko 23 časa, Podgorica
"... Aj, aaaj mene kukavcu crnome!", odlijegalo je u polumračnom kabinetu predsjednika parlamenta i lidera SDP-a.
"Aj, šta ovo bi!... Što mi ovo učinješe..."
Televizor je slomljen. Čitav Izvršni odbor je tu. Svi ćute. Hladan znoj obliva ruke i čelo...
"... Ko bi se ovome jadu nadao..."
"... Ko bi se ovom nadao od Italije..."
"...Prvo Mila nađe muka od Tužilaštva u Bariju, pa sad mene od vaterpolista Srbije u Rimu..." - kaže kao za sebe predsjednik Skupštine...
"Rekoh ja, šefe", dodaje lice iz Informativne službe, "da zamolite Roćena da provjeri onog sudiju iz Azerbejdžana... Nije zaludu njegov kum bio cimer zaovičića brata od tetke bubnjara Zorice Brunclik..."
"... A ni oni se Knežević nije slučajno baš sad, kad nam je najteže, oglašava po novinama", dodaje član Izvršnog odbora (identitet poznat redakciji - prim.aut.)
"... Zajebaše Talijani... džaba i Elektroprivreda... mora da su Špancima nešto sipali u vodu", konstatuje rezignirano predsjednik SDP-a ispijajući rujni čivas u Skupštini.
Ovako je, realno je pretpostaviti, bilo preksinoć nakon finalne utakmice za prvaka svijeta u vaterpolu u kabinetu predsjednika SDP-a. To se barem može zaključiti na osnovu nepotpisanog saopštenja Informativne službe pomenute partije. Toliko mržnje i čemera u tako malo nepismenih rečenica odavno se nije moglo pročitati.
No, to je manje bitno. Mnogo važnije je da, srećom, genijalnost u sportu ne zavisi od budalastih stavova partija i pojedinaca. Jer, onda ne bi bilo svjetskih rekorda, uzbudljivih utakmica, jednostavno, sport ne bi bio sport...
Ogorčenje, formalno samo, zbog naslova "Naši zlatni momci" u sebi krije jednu drugu poruku. Poruku mržnje, a samim tim i prosječnosti. Glavna teza neznanog autora neznavenog saopštenja: "Ko nije sa nama, taj je protiv nas. Ko voli Srbiju, mrzi Crnu Goru." Naravno da je u pitanju ordinarna glupost. A, istina je sasvim drugačija. Tačno je - vaterpolisti Srbije su naši zlatni momci. Tačno je - svim srcem smo navijali da postanu svjetski šampioni. Jer, braća smo! I, za razliku od Krivokapićevih pulena, mi ne mrzimo nikoga. U Crnoj Gori žive i Srbi, kao i ostali narodi. Uostalom, zar Prlainović nije iz Herceg Novog, zar Nikić nije iz Kuča?... Ali, i da nijesu, mi bismo navijali za njih. Jer - oni su naši i mi smo njihovi. Volimo i pravu Crnu Goru, ali ne virtuelnu, režimsku, kakvom je pravi SDP. Jer, istinska Crna Gora navijala je za Srbiju. Tako je oduvijek bilo, tako će i biti.
Tačno je i da su vaterpolisti Crne Gore naši zlatni momci, iako nisu ostvarili neki rezultat na ovom prvenstvu. Najbolji dokaz za to je "Dan" od 22.6.2009. godine, kad je crnogorska reprezentacija osvojila Svjetsku ligu. I nijesu sportisti krivi zbog poteza režima, koji je unesrećio više od pola Crne Gore. Oni igraju vrhunski vaterpolo i to svakog treba da čini srećnim.
Čudi nas što SDP nije napao i hrvatske reprezentativce, pošto su i oni sa tribina navijali za Srbiju. Ali, sport ukida granice. Stvaraju ih političari razdvajajući braću, kumove, prijatelje... No, majstorima to ne može nauditi, bilo da igraju za Srbiju ili Crnu Goru.
Zato, da citiramo čuvenog Tomasa Mana koji je rekao: "Priznajem da otvoreno mrzim prosječnost koja ne zna ništa o majstorstvu, te stoga vodi lak i glup život."
Pridike na račun "Dana" da mrzimo Pljevljake, Kotorane, Plavljane, Bjelopoljce i ostale tolika su budalaština da ih ne treba previše komentarisati. Eto, SDP ih toliko voli da ih, kao što se vidi iz faksimila saopštenja, piše malim slovima.
Poslije svega, pitam se, da li je uopšte pametno, zbog psihofizičkog stanja funkcionera SDP-a objaviti vijest da je sinoć Srbija postala juniorski prvak Evrope u košarci. Što će mi ta sičija? Da me mrze te familije, a možda me i tuže.

Nikola Marković, pomoćnik gl. i odg. rednika "Dana"

DAN je poznat (ne znam da li ti to znaš pošto nijesi odavde) kao novine koje samo pljuju po Crnoj Gori, omalovažavaju svaki uspijeh Crne Gore, bez obzira u kojem polju taj uspijeh bio.

Ne znam, nisam čitala. Samo sam odreagovala na tvoj komentar kada si uporedio ta dva članka.
Ali jednu stvar da razjasnimo ovde. Dokle god te novine ne rade ništa kriminalno(imate valjda neke zakone u vašoj državi) dotle ih treba pustiti da pišu i komentarišu kako hoće. Ako njihov sadržaj i komentarisanje odgovara određenom broju čitalaca zašto bi trebalo da vređa ostatak nacije?
Znaš šta ne bi valjalo u jednom demokratskom društvu?
Kad bi sve novine pisale isto....i istim tonom. Prošli smo to, majku mu, čemu sad neko foliranje, čuđenje....

Ništa, Mudžahedin, prijavio sam te jer si izmijenio post koji si prijavio.
:bye:

Ахахах...арбанас...јел можеш јаднији бити..
Па данас си потукао све рекорде..
глупост..јадност и још једном доказао да ниси Црногорац Србин!
Него обичан арбанас

Hahahahaha.sta je Zike malo si se osilio otkad ste ubili Duska Jovanovica pa sad opet pozivas na linch?

Normalno da su njihovi zlatni momci,u svojoj drzavi.........vama ako se ne svidja shic iz cne gore......

Koji beobrzluk........tekst se moze protumaciti kao jedno veliko-ubij srbina.

Ovaj tekst je klasicna provokacija.

Ne znam, nisam čitala. Samo sam odreagovala na tvoj komentar kada si uporedio ta dva članka.
Ali jednu stvar da razjasnimo ovde. Dokle god te novine ne rade ništa kriminalno(imate valjda neke zakone u vašoj državi) dotle ih treba pustiti da pišu i komentarišu kako hoće. Ako njihov sadržaj i komentarisanje odgovara određenom broju čitalaca zašto bi trebalo da vređa ostatak nacije?
Znaš šta ne bi valjalo u jednom demokratskom društvu?
Kad bi sve novine pisale isto....i istim tonom. Prošli smo to, majku mu, čemu sad neko foliranje, čuđenje....

Vidi, nije to problem, meni ne smeta kad kritikuju, ima ođe dosta stvari koje se sa razlogom trebaju iskritikovati, i dobro je dok neko kritikuje. Ali, ovakve stvari me zaista iznerviraju

Back