Danas je ovaj tekst izašao u DAN-u
http://www.dan.cg.yu/?nivo=3&rubrika=Sport&datum=2009-08-03&clanak=196178
Pozabaviću se kasnije onim što mi je u tom tekstu zasmetalo, sad da se pozabavim uvodom.
Naime, dan nakon što su srpski vaterpolisti postali prvaci svijeta, u DAN-u je izašao tekst pod naslovom "Naši zlatni momci". Čiji naši?? Moji nijesu. Jesam navijao za njih, kao i skoro cijela Crna Gora, ali, moji nijesu. 
Podśećam, kad je reprezentacija Crne Gore osvojila Svjetsku ligu, nijesu bili toliko radosni urednici DAN-a, pa su samo napisali naslov "Pobjednici", kao da im je žao što je tako. Žalosno, ali istinito.
Na ovaj naslov ("Naši zlatni momci"), reagovala je Socijaldemokratska partija Crne Gore. U odgovoru upućenom SDP-u od strane DAN-a, pokušali su da izraze neki sarkazam ili ironiju (ne znam kako to da nazovem), ali neuspiješno. A onda su već počeli sa tipičnim optužbama kako se sve radi protiv Srba, kako vladajuća koalicija hoće da okrene Srbe protiv Crnogoraca tako što svojim potezima stvara netpjeljivost među narodima i sl. 
I, nakon toga, imali su obraza da napišu članak čiji sam link gore iskopirao.
Članak je sljedeći:
Pogledajte tekst "Policiji smetale sirene". Kaže se sljedeće: "Zanimljivo je da pljevaljska policija do sada nikada nije zaustavljala kolone slavljenika prilikom pobjeda DPS-a na nekim od izbora, ili prilikom slavlja u slučaju uspjeha sportista iz Crne Gore, iako oni redovno krše saobraćajne propise ili skandiranjem provociraju svoje neistomišljenike". 
KAKO OVE LJUDE NIJE SRAMOTA??????? Mi skandiranjem provociramo neistomišljenike??? A zašto bajni i objektivni urednici DAN-a nijesu napisali da su prilikom proslave zlatne medalje njihovih "pulena" skandirali "Ubij Šiptara", "Ovo je Srbija" i slično. Je li to provokacija neistomišljenika, možda??? A što se tiče nas koji slavimo pobjede DPS-a i crnogorskih sportista, i da provociramo nekoga, naša je država, šta koga boli briga šta ćemo da pjevamo u našoj državi???? Kome se ne sviđa, neka se pakuje i neka ide đe mu je bolje, velika je planeta Zemlja.