peti ligament
Buduća legenda
- Poruka
- 40.786
Evo, nađoh za Kunderu:http://www.arhipelag.rs/vesti/kundera-u-arhipelagu/
Mani se tog Bukovskog. Bolje kupi durbin, pa voajeriši po kraju, naići ćeš na kreativnije epizode, pretpostavljam.A može i za zvezde da ti posluži.
Nije Bukovski samo voajerisanje...tj. iskreno se nadam da psovanje i nazivanje stvari njihovim imenom neće skrenuti tvoj pogled sa suštine.
Ili bar suštine kako je vide neki drugi ljudi.
Znam da mi je ovo zvučalo mnogo poznato:
оно што ти проклети револуционари који леже по мом стану, и пију моје пиво, и једу моју храну, и пувају се са својим женама, морају научити, јест да ствар мора кренути изнутра према ван. не можеш тек тако дати човеку нову владу као да је нови шешир и очекивати другог човека под тим шеширом. он ће и даље имати своје усране нагоне и пун стомак, и цео комплет плоча Дизија Гилеспија неће променити ништа. многи се куну да ће доћи до револуције, али ја стварно не бих волео да видим да сви они погину низашта. мислим, можеш убити већину људи, а да не убијеш никога, осим неколико добрих људи. и шта ти на крају остаде: влада ИЗНАД људи. нови диктатор у јагњећој кожи; идеологија је послужила само зато да пушке и даље пуцају.
до сада, нисам видео ништа друго осим те емотивне и романтичне жудње за Револуцијом; нисам видео ниједног чврстог вођу, и ниједан реалистичан програм који би давао заштиту ОД издаје ствари која је следила увек до сада. ако ћу да убијем човека, не желим да га замени фотокопија истог човека на исти начин. страћили смо историју као гомила пијанаца који се коцкају у мушкој клоњари локалне кафане. стидим се што сам припадник људске расе, али не желим ништа да придодајем том стиду, желим да скинем са себе део њега.
не кажем да треба одустати. ја сам увек за истинску људску душу кад год је има, где год се крила, шта год била. али, чувај се брбљиваца који улепшавају ствари, а остављају те на чистини са четири опака пандура и осам или девет типова из националне гарде, и само са својим пупком као последњом молитвом. момци који урлају по јавним парковима тражећи да се жртвујеш, обично први одмагле када почне пуцњава. желе да живе да би написали мемоаре.
Poslednja izmena: