SPS BLIŽI DEMOKRATAMA?!?

Što bi reklo da SRS bolje plaća od DS-a? Čisto sumnjam...

pa nisu svi jajare kao vi iz DS-a. SRS ne placa nista a tih 50% sto su za SRS-DSS opciju su miloseviceve patriote koji ne mogu da zaborave sta su im radile i uradile demokrate u periodu nakon 2000te godine. ovaj ostatak koji nagidnje DS-u su "pragmaticari" kojima je bitna samo lova i ko je nudi u vecoj kolicini.

pa nisu svi jajare kao vi iz DS-a. SRS ne placa nista a tih 50% sto su za SRS-DSS opciju su miloseviceve patriote koji ne mogu da zaborave sta su im radile i uradile demokrate u periodu nakon 2000te godine. ovaj ostatak koji nagidnje DS-u su "pragmaticari" kojima je bitna samo lova i ko je nudi u vecoj kolicini.

Politika je qurva što bi se reklo...................uvek je neka korist presudna, zar ne?Može biti politička ali je uglavnom ekonomska.................Logično da sps želi da vidi gde će više dobiti i za te se opredeliti................Davno su ideali umrli...............Sve se vrti oko para...........

Марковац, губиш критеријуме. По теби је само пола Србије паметно. Ниси ништа другачији онда од демократа, ако се тако понашаш

a kojim to parama SRS moze da plati SPS kad je vec8 godina opoziciona stranka?

Ajde da uzmemo i da SRS hoce da uradi isto ko i DS , odakel im pare? ni za kampanju nisu imali love nego su morali da se zaduze.

Sasvim si slobodan da veruješ u takvo nešto. Blago tebi kad možeš...:roll:

pa Seselj je za pare u kuferima prodao pobedu na predsednickim izborima 97. kada je pobedio Milutinavica za koga je "glasalo" milion siptara ,mislim od toga nema goreg jajarenja
Al aj da ne idemo daleko u proslost moguce je da DS nudi trenutno vise para unapred ,ali ne treba se zavaravati da i radikali i pogotovo "narodnjaci" ne nude isto to kada i ako formiraju vladu pa ce i SPS ministri moci da "kraduckaju"

Mislim da sam naziv teme nije adekvatno naslovljen.SPS se baš nešto ne trudi da se prilagodi DS-u te stoga mislim da je naziv trebao biti :

"DS bliži socijalistima"

U svakom slučaju očekujem da SPS polako i sigurno proguta DS.
Suprotno je prosto nemoguće sa obzirom da su glasači SPS-a već dugi niz godina samo njihovi, dok kod DS-a su šetajući.
Znači mogu mnogo brže da se promene u socijaliste nego socijalisti u demoktare.

Poslednja izmena:
SRS u najboljem slucaju moze da nudi funkcije dok DS nudi konkretan kes koji je pokrao za ovih 8 godina.

Ako je tačno ono što piskaraju po novinama šta nudi srs sps-u onda me nebi čudilo da sps napravi vladu sa ds-om......................Što bi sps kolač vlasti delio sa još 2 koalicije kada može da deli samo sa 1 koalicijom....................I jedni i drugi nude da im ispoštuju zahteve oko socijalne pravde i penzija.......................Još što sps sa narodnjacima i radikalima ne bi imao nikakav uticaj na politiku koalicije a o Evropskim integracijama da ne govorimo...............Ako naprave vladu sa ds-om imaće definitivno više ministarstava i to ozbiljnijih,više će imati uticaja na značajnije političke odluke vlade a i slažu se sa ds-om oko EU integracija.........................A verovatno će i keša imati poprilično ako budu sa ds-om...................činjenice................

По мени СРС и не треба да је у власти са СПС или ДСС.
Pa po meni je to bolja varijanta jer isto tako ne bih voleo da vidim DS i SPS u vladi ali dokle god je ovakav izborni sistem nema sanse da se ne prave raznorazne neprincipijenle koalicije i truli kompromisi .Da je bilo pameti pa da su SRS i DS kao ubedljivo najjace stranke dogovorili da uvedu veciniski sistem ili makar mesoviti kao u Vojvodini onda bi imali mnogo jasniju situaciju ,ove dve stranke bi se verovatno smenjivale na vlasti ostala boranija bi bila na margini i ne bi sudbina drzave zavisila od kreatura poput Dacica , Palme i one lesine .

Ako je tačno ono što piskaraju po novinama šta nudi srs sps-u onda me nebi čudilo da sps napravi vladu sa ds-om......................Što bi sps kolač vlasti delio sa još 2 koalicije kada može da deli samo sa 1 koalicijom....................I jedni i drugi nude da im ispoštuju zahteve oko socijalne pravde i penzija.......................Još što sps sa narodnjacima i radikalima ne bi imao nikakav uticaj na politiku koalicije a o Evropskim integracijama da ne govorimo...............Ako naprave vladu sa ds-om imaće definitivno više ministarstava i to ozbiljnijih,više će imati uticaja na značajnije političke odluke vlade a i slažu se sa ds-om oko EU integracija.........................A verovatno će i keša imati poprilično ako budu sa ds-om...................činjenice................

zaboravljas da su u SRS-DSS-NS koaliciji 3 stranke dok su u ZES koaliciji 5 stranaka DS G17+ SDP LSV i SPO :rtfm:

Zasto bi SPS delio vlast sa 5 stranaka kad moze sa 3? :dontunderstand:

vidis kako sam te za cas argumentovano porazio :)

vi zutaci za cas zaboravite da je vas rezultat na ovim izborima rezultat ne DS-a vec 5 stranaka okupljenih oko DS-a.

Чињеница је да СПС треба да иде са ДС и сад доста. Оно што је вероватно, то је да та Влада неће дуго трајати. Сад, питање је да ли ће гласачи ДС, који су изричити противници СПС, ускратити подршку ДС на следећим изборима или неће. Моје лично мишљење је да неки хоће, а неки неће. Што се СПС тиче, слободно могу да угасе странку након следећих избора, јер ће им бирачи ускратити максимално подршку. Бирачи СПС не могу да забораве шта је радила ДОС Влада СПС-у и њиховом идејном вођи Слободану Милошевићу.

По мени, што пре та ВЛада, па нови избори.

zaboravljas da su u SRS-DSS-NS koaliciji 3 stranke dok su u ZES koaliciji 5 stranaka DS G17+ SDP LSV i SPO :rtfm:

vi zutaci za cas zaboravite da je vas rezultat na ovim izborima rezultat ne DS-a vec 5 stranaka okupljenih oko DS-a.

Почињеш да ме подсећаш на Миту бекрију. Дај мало се охлади.

Pa po meni je to bolja varijanta jer isto tako ne bih voleo da vidim DS i SPS u vladi ali dokle god je ovakav izborni sistem nema sanse da se ne prave raznorazne neprincipijenle koalicije i truli kompromisi .Da je bilo pameti pa da su SRS i DS kao ubedljivo najjace stranke dogovorili da uvedu veciniski sistem ili makar mesoviti kao u Vojvodini onda bi imali mnogo jasniju situaciju ,ove dve stranke bi se verovatno smenjivale na vlasti ostala boranija bi bila na margini i ne bi sudbina drzave zavisila od kreatura poput Dacica , Palme i one lesine .

treba samo cenzus podici na 10% i to bi odgovaralo svima. jer ovi liliputanci onda ne bi imali izbora nego da se priklone/utope ili u DS ili u SRS.

zaista je porazno da vlada zavisi od jednog lika sa prezimenom krkobabic :dash: ili celavog palme :dash:

da je cenzus bio 10% imali bi u parlamentu DSS SRS DS i stranke manjina.

A da li si ti toliko naivan da misliš da svih 5 stranaka u zes-u ima jednako prava na ministarstva?:rtfm:

A da li si ti toliko naivan da misliš da svih 5 stranaka u zes-u ima jednako prava na ministarstva?:rtfm:
pa nema naravno SPO ima jedno , a Canak ni nece da ulazi u vladu posto mu je najbitnije mesto gradonacelnika i deo vlasti u pokrajni u koju ce ga primiti iako im nije ni potreban ,verovatno bi Rasim i Madjar imali po jos jedno i to je sve ,uostalom ni sa strane SPSa ne bi Palma ulazio u vladu a Krkobabic bi takodje mozda jednog ministra dobio isto .

pa nema naravno SPO ima jedno , a Canak ni nece da ulazi u vladu posto mu je najbitnije mesto gradonacelnika i deo vlasti u pokrajni u koju ce ga primiti iako im nije ni potreban ,verovatno bi Rasim i Madjar imali po jos jedno i to je sve ,uostalom ni sa strane SPSa ne bi Palma ulazio u vladu a Krkobabic bi takodje mozda jednog ministra dobio isto .

Evo Markowac za tebe apsolutno tačan odgovor pa malo porazmisli o čemu ti piskaraš.....................

u jednu ruku voleo bih da ovi moji tj radikali formiraju vladu i da konacno vidimo sta znaju i mogu. u drugu ruku voleo bih da to urade DS i SPS i da uzivam i gledam kako se tadic djelic i dinkic mrcvare i muce sa dacicem, mrkonjicem, palmom i krkobabicem :)

Pravu si stvar rekao Jerry. Najviše od svega bih voleo da se uverim šta radikali mogu pa ili da ih oteram u PM ili da se popnem na glavu ovim DS-ovcima. :ok:

Back