Spremaju rezoluciju o genocidu u Srebrenici: Vučić - sponzori su zamislite Nemačka i Ruanda!

Ova rezolucija je "nagrada" za Srbiju i RS zbog odnosa prema Rusiji i ratu u Ukrajini.

Da smo osudili, uveli neke pro forma sankcije (koje ne poštuju ni ovi koji ih jesu uveli) ništa se ovo ne bi desilo.

Normalno mi ne umemo da se pravimo mrtvi i gledamo svoj interes, Dodik je posebno išao uz dlaku Evropi i sad imamo reakciju i posledicu

Tako to uvek biva, sledeći put malo više koristiti glavu, ako bude sledećeg puta...
Ово овако бива само онда када виде да си слаб и да немаш став. Како у животу, тако и у политици.

Слабе и неодлучне нико не поштује и нико не цени.
 
Nece nama krvolocni organizatori zlodela ukaljati obraz...Nismo mi genocidni... Oni kojima su krvave ruke do lakata i do ramena, kao i satrapi koji ih brane, nisu uspeli svoje grehe da natovare na pleca naroda... Narod niko nije osudio niti ce osudeti za zlodela ovih antihrista...Neka bude dan u secanje na zrtve...
Неће они то да натоваре, већ подносиоци захтева за доношење Резолуције. Они ће да ти наметну плаћање одштете.
 
inače mnogi su se osokolili razolucijom...pogotovo komšije
...

„Mora početi razbijanje četničkih uporišta“: Hrvatski poslanik otvoreno preti Srbima u Slavoniji​Poslanici desno orijentisanog Domovinskog pokreta, koji je manji partner u aktuelnoj hrvatskoj Vladi Andreja Plenkovića, obelodanili su danas u saboru da je 18-godišnjak, koji je kažnjen jednomesečnim zatvorom zbog paljenja hrvatske zastave zapravo Srbin iz Slavonije.
O paljenju hrvatske zastave i jednomesečnom pritvoru za 18-godišnjaka, policija je saopštila juče ne navodeći nacionalnu pripadnost mladića. Zastava je zapaljena 1. maja u šumi nedaleko od Trpinje na vukovarskom području, a događaj je, rekli su, snimljen i objavljen na društvenim mrežama.
Poslanik DP Stipo Mlinarić Ćipe objavio je na svom Fejsbuku* snimak paljenja hrvatske zastave, za koji tvrdi da je iz Trpinja, iako na to ništa ne ukazuje.
Uz video Mlinarić je postavio veoma dugačku objavu u kojoj poručuje da je došlo vreme za reintegraciju Srba, što će i biti učinjeno s dolaskom njihovog Domovinskog pokreta na vlast i to najpre kroz promenu obrazovnog sistema, a potom i kroz "razbijanje četničkih uporišta u Hrvatskoj".

Bez reakcija iz hrvatske vlade​

Video i objava postavljeni su pre pet sati i do sada niko nije reagovao iz nove hrvatske vlade, pa ni Plenković, koji je koliko juče tvrdio da saradnja sa SDS S-om Milorada Pupovca nije prekinuta i da je upravo on taj koji će brinuti o zaštiti manjinskih prava u Hrvatskoj.
Inače, Mlinarić je jedan od DP-ovih jastrebova koji je organizovao i bio prošlog novembra na straži na Dunavu na Dan sećanja na vukovarsku žrtvu, da bi onemogućili predstavnike SDSS-a da tradicionalno polože venac u reku za sve žrtve Vukovara.
U neskriveno pretećoj objavi, Mlinarić piše da je u posedu kratkog videa na kojem se vidi kako mladi Srbi pale hrvatsku zastavu i kite se četničkim simbolima. To je, smatra Mlinarić, vest koja ne bi smela da se skida sa hrvatskih medija, jer je, kako kaže, tako počeo rat u Hrvatskoj.

„Naravno da klinci, vaspitani u četničkom duhu, i u porodicama, i u Crkvama, a posebno u školama koje se izvode po odvojenom programu, kako bi zadivili svoje četnike učitelje, nastavnike, stričeve i očeve, ohrabreni takvom svagdašnjicom, svako malo moraju dokazati svoju dobro vaspitanje – paljenjem zastava, pevanjem četničkih pesama, izazivanjem tuča, klanjanjem ratnim zločincima. Svaki izostanak nedvosmislene osude koji bi došao od Pupovca i iz SDSS-a, dalje je podjarivanje ovakvog ponašanja“, napisao je Mlinarić.

„Opsturisanja mirne reintegracije“​

On tvrdi da je javna tajna da u mnogim selima istočne Slavonije u kojima su Srbi većina, Hrvati najčešće ne smeju ni da uđu u kafić i popiju piće, traže savet, a kamo li, na primer, zapevaju hrvatsku pesmu, ili istaknu državni barjak.
„Isticanje državne zastave u ovim delovima Hrvatske, smatra se provokacijom, i opasna je. Reintegracija onde većinom nije ni počela. A svaki incident koji bi se tamo zbivao, proteklih godina, ekskluzivno bi najpre tumačio Milorad Pupovac, tendenciozno i politikantski dakako, a onda isto tako i hrvatski mediji – čime smo uvek slali poruku da samo tako nastave. I da je to kul, i da im Hrvati i hrvatska vlast, nište ne sme. I da je to sve još uvek SAO Krajina“, naveo je Mlinarić.
On tvrdi da je temelj ovog opstrurisanja mirne reintegracije u školama koje nastavu izvode po odvojenim programima.

„Odnosno, škole u kojima se, po srpskom programu, četnikuje, mrzi država u kojoj žive, žali za četničkom tvorevinom, i likuje nad zločinima kakvi su se zbivali u Borovu selu, Vukovaru, Ovčari; i odgaja mlade Srbe za nastavak četnikovanja, kakvo se opet ižvljavalo na paljenju zastave države u kojoj žive – jer je to i zastava koju su institucionalno vaspitani da mrze“, kaže Mlinarić.
On tvrdi dalje da nije siguran da u Hrvatskoj postoji ijedna institucija, vladina ili nevladina, koja sabira ovakve ekscese, koji se redovno događaju svih ovih godina u nekom pravilnom ritmu.
„Štaviše, uvek se može predvideti kad će se opet pevati četničke pesme, paliti hrvatske zastave, pucati iz kalašnjikova, prebiti hrvatski branitelj kao u Mirkovcima, pucati iz automatskog oružja u sred bela dana kao na prošli Božić, i slično“, dodao je on, preneo je Tanjug.

„Razbijanje četničkih uporišta“​

Pitanje je, kaže, i koliko takvih automatskih pušaka još ima po Boboti, Borovu selu, i drugim mestima.
„Sme li tamo hrvatska policija uopšte da uđe i pretraži po dojavama? Sme li voditi istražne radnje kako bi saznala gde i koliko ih ima? Sme li se policija pojaviti tamo gde pretpostavlja da će se dogoditi incident na dan kad se redovno događa, kako bi ga na vreme evidentirala i na njega pravovremeno reagovala? Koliko policajaca srpske nacionalnosti koji su služili u agresorskoj vojsci još radi u hrvatskoj policiji – i pitanje je koliko uopšte mogu biti lojalni svojoj državi i vladi, a koliko svoj položaj koriste kako bi i dalje služili onome kome su služili i pre rata“, naveo je Mlinarić.
On, između ostalog, smatra da se mirna reintegracija ne može dogoditi sama od sebe i da ona mora biti sprovedena, jer, kako navodi, „svako dalje ignorisanje ovog problema, zapravo je blagoslov za odgajanje mladih Srba u neistini i mržnji prema hrvatskom narodu, čime postaju spavači spremni za nove ratove, nova klanja, nove balvane, nove ovčare, i nove neizlečene rane koje će nas, kao i ove poslednje, opet boleti decenijama“.

„Jasno je da se reintegracija nije mogla ni smela sprovoditi, jer su je kočili partneri u vladi iz SDSS-a. Stoga će DP, kao novi partner u novoj vladi, učiniti sve da se to promeni. Ako volimo Hrvatsku, ako nam je važan suživot, ako nam je važan mir, ako nam je važna Hrvatska, reintegracija mora početi da se događa. Najpre kroz škole pod samo jednim programom...“, naveo je Mlinarić i dodao da se potom ona mora sprovesti kroz „razbijanje četničkih uporišta u Hrvatskoj – donoseći zakone koji će omogućiti izuzimanje opasnog oružja, automatskih pušaka, bombi, ručnih bacača..., i uklanjanjem spomenika ratnim zločincima“.
Taj Mlinarić nije rekao ništa što se zbilja ne događa u istočnoj Slavoniji. Stvar je jedino u tome da hrvatski MUP i hrvatski mediji šute o nasilju srpske manjine nad Hrvatima radi mira u kući, jer nije oportuno pisati o tome kako zaštićena manjina tlači, provocira i maltretira većinu.
 
Тихи, глупо ми да ти одговарам на питања из наслова Вечерњих Новости.
Резолуција није срећан догађај, али Резолуција не означава Србе као геноцидан народ
A šta će jadan da napadne ako kaže istinu...

Ovako je lakše, iskriviš činjenice, pa onda napadaš laž koju si sam smislio.

Stara taktika slabih debatera.
 
Ima spisak sponzora i kosponzora rezolucije. To su zemlje koje je zvanično predlažu i podržavaju:

1) Albanija
2) Austrija
3) Bangladeš
4) Belgija
5) Bosna i Hercegovina
6) Bugarska
7) Čile
8) Danska
9) Estonija
10) Finska
11) Francuska
12) Hrvatska
13) Irska
14) Italija
15) Jordan
16) Kanada
17) Lihtenštajn
18) Litvanija
19) Luksemburg
20) Malezija
21) Nemačka
22) Nizozemska
23) Novi Zeland
24) Poljska
25) Ruanda
26) Severna Makedonija
27) Sjedinjene Američke Države
28) Slovenija
29) Švedska
30) Turska
31) Velika Britanija i Severna Irska
32) Vanuatu

Ove 32 države su zvanično sponzori i kosponzori, tako da se njihov glas zna odmah, unapred, da je ZA.

Crna Gora je odbila da bude kosponzor i podnela amandmane na rezoluciju. Ako oni budu usvojeni, za nju će pored ove 32 države glasati i ona. Takođe se i Češka izrazila da će glasati ZA.

Nisu se sve države za sada javno izjašnjavale o njihovoj podršci, ali za neke nije teško pretpostaviti. Npr. sasvim je izvesno da će rezoluciju podržati Letonija. Takođe je za očekivati da će je podržati još i Norveška i Portugal i vrlo verovatno Island.

https://www.danas.rs/vesti/politika...-o-srebrenici-srbima-je-to-tesko-da-razumeju/

Po tvrdnjama Vučevića, moguće je da će glasati za i Grčka i Rumunija. To je kada se pridruži ovom spisku iznad (bez velike većine od 57 islamskih država) 39 glasova.
 
Ima spisak sponzora i kosponzora rezolucije. To su zemlje koje je zvanično predlažu i podržavaju:

1) Albanija
2) Austrija
3) Bangladeš
4) Belgija
5) Bosna i Hercegovina
6) Bugarska
7) Čile
8) Danska
9) Estonija
10) Finska
11) Francuska
12) Hrvatska
13) Irska
14) Italija
15) Jordan
16) Kanada
17) Lihtenštajn
18) Litvanija
19) Luksemburg
20) Malezija
21) Nemačka
22) Nizozemska
23) Novi Zeland
24) Poljska
25) Ruanda
26) Severna Makedonija
27) Sjedinjene Američke Države
28) Slovenija
29) Švedska
30) Turska
31) Velika Britanija i Severna Irska
32) Vanuatu

U međuvremenu se priključilo još 6 zemalja.

Evo konačnog spiska od 38 sponzora:

1) Albanija
2) Andora
3) Austrija
4) Australija
5) Bangladeš
6) Belgija
7) Bosna i Hercegovina
8) Bugarska
9) Čile
10) Danska
11) Estonija
12) Finska
13) Francuska
14) Hrvatska
15) Irska
16) Island
17) Italija
18) Jordan
19) Kanada
20) Lihtenštajn
21) Litvanija
22) Luksemburg
23) Malezija
24) Maršalska ostrva
25) Mikronezija
26) Nemačka
27) Nizozemska
28) Norveška
29) Novi Zeland
30) Poljska
31) Ruanda
32) Severna Makedonija
33) Sjedinjene Američke Države
34) Slovenija
35) Švedska
35) Turska
37) Velika Britanija i Severna Irska
38) Vanuatu

Sa Crnom Gorom, Češkom, Letonijom, Rumunijom, Grčkom i Portugalom to je 44 države. Takođe je za logično pretpostaviti da će za rezoluciju glasati i preostale evropske mikrodržave, Lihtenštajn, Monako i San Marino, što je ukupno 47.
 

1716391612293.png

DRAGAN BURSAĆ: "Ima nešto drugo što Vučića svrbi, pa se okomio na Crnu Goru izmišljajući da je 'država-potrčko'"


Odista, nije Crna Gora kriva uz svu svoju submisivnu volju što niko Srbima ne kači oko vrata kolektivnu genocidnost, a baš bi im dobro došla za najavu nekakvih novih balkanskih osvajačkih ratova.


aleksandar_vucic_1.jpeg


Prije 3h

Piše: Dragan BURSAĆ

“Ako je odgovornost individualna, protiv koga donosite rezoluciju, pita patetično Vučić? Pa protiv ratnih zločinaca i svih onih koji slave ratne zločince, kaže zdrav razum. Ali izeš sad zdrav razum kad zemlju vodi klon Kosovke djevojke i Miloša Obilića koji se na momente presavija od bolova, a na momente sam sebe poji (političkom) vodicom.“

Aleksandar Vučić, patetični pajac, ratni posjetilac položaja oko opkoljenog Sarajeva, Šešeljev nosač gajbi, kumče izmaštanog Mladićevog bulevara, autor crne zloslutnice “sto muslimana za jednog Srbina“ i ko zna šta sve ne, napravio je od svog odlaska u Njujork psihodeličnu epopeju patetičnih igrokaza kojima je cilj dodatno sluditi ionako sluđeni narod i sebe predstaviti, a kako drugačije, nego kao grande žrtvu.

Rezolucija i Gebelsovi učenici

“Mogao sam da izađem pred građane i kažem da smo pobedili, kao što su u prošlosti radili. Izabran sam da ne lažem narod. Gde inače piše da je moguća kolektivna odgovornost. Pitam vas ako je odgovornost individualna, protiv koga donosite rezoluciju? Sram vas bilo. Svi su pohapšeni i osuđeni ili će biti osuđeni“ – rekao je zajapureni Vučić iz Njujorka u još jednoj javnoj tiradi sveopšteg ludila.

Prvo i osnovno, izabran je baš da laže i obmanjuje narod, ali je to već do naroda. Drugo, odgovornost je individualna, itekako, a Rezolucija se donosi protiv ratnih zločinaca, istih onih kojima se Vučić klanjao i kojih je puna Srbija i protiv onih koji se javno dive krvolocima, vazdižući ih u heroje. Zna to odlično Vučić, ali mu jako dobro ide namjerno pravljenje sebe budalom, ne bi li uvjerio sveopšte srpstvo u tu grandioznu laž o “kolektivnoj genocidnosti u Rezoluciji“.
Pa se onda, uprkos zdravom razumu sa beogradskih kula vijori bizarni ispis kako “nisu narodi genocidni“, iako to niko ozbiljan nikad nije izjavio, a pogotovo nije stavio u Rezoluciju. Ali izeš sad Rezoluciju, ako kolektivnu genocidnost nameće Marić, PINK, Jeremićka, digitalni ispis na Novom Beogradu, onda je to valjda istina. Jedina istina! Jer nema istine osim one koju napravi Vučić sa Dodikom, Mandićem i Porfirijem Perićem, pa makar ta “istina“ prozivala Srbe za kolektivnu genocidnost.

Ne bi me začudilo da se dan nakon sutra, ali baš tako, dan nakon sutra, 24. maja u Srbiji počne izučavati “kako su Srbi od juče postali genocidan narod“. Jer hiljadu puta ponovljena gebelsovska laž postaje istina. Pogotovo u ovakvoj Srbiji, premreženoj ravnozemljašima, teoretičarima zavjere, antivakserima, zilotima i ostalim mentalnim zaludnicima kojima su Vučić i režim mu ne samo politički kompas, nego i životna i etička smjernica.

I lupetao je Vučić svašta nešto, izigravajući klona Kosovke djevojke i Miloša Obilića, koji se na momente presavija od bolova, a na momente sam sebe poji (političkom) vodicom, ali ima tu nešto drugo, što se tiče države Crne Gore i što pokazuje iduće Vučićeve mete, jer će, zna on to, proći i 23. maj i usvajanje civilizacijske Rezolucije o genocidu u Srebrenici, a on mora gledati od čega se politički živi na vlasti.

Od lešinarenje dabome, ali kakvog?

Crna Gora (greškom) na pravoj strani povijesti?

„Vrlo prljavu ulogu su odigrali crnogorski amandmani, ali tu nije kriva Crna Gora, ona je samo nečiji potrčko jer je to rađeno po nečijem nalogu“, kukao je Vučić medijima iz SAD, dodajući da će biti “razočaravajućih vijesti“ po pitanju još nekih država.

Pustimo mi “neke druge države i razočaravajuće vijesti“ i okrenimo se Crnoj Gori.

Zašto se Vučić razočarao u Crnu Goru, koja je zadnjih mjeseci glumeći baš Vučićevog potrčka polećela da pošalje besmislene amandmane na nešto što je već potvrđeno Rezolucijom, a to je da NEMA KOLEKTIVNE GENOCIDNOSTI? A to što su ti amandmani samo ukazali na Vučićeve, Dodikove, Mandićeve i Porfirijeve laži kojima su obmanjivali svoj narod, to je drugi par rukava da ne kažem opanaka.

Odista, nije Crna Gora kriva uz svu svoju submisivnu volju što niko Srbima ne kači oko vrata kolektivnu genocidnost, a baš bi im dobro došla za najavu nekakvih novih balkanskih osvajačkih ratova.

Ali ima nešto drugo što Vučića svrbi, pa se okomio na Crnu Goru izmišljajući da je “država-potrčko“.

Sjajna šansa za Spajićevu vladu da se oslobodi Beograda, hoće li imati kohonesa?

A zakleo bih se da se crnogorska vlast u zadnje vrijeme ponaša kao srbijanski potrčko. Pa kako je onda moguće da je ova zemlja postala nečiji “tuđi potrčko“? Preciznije, kako je crnogorska vlast u dvije sedmice prešla put od srbijanskog do nečijeg tuđeg potrčka, a da se nije makla sa mjesta?

Pa tako lijepo!

Tako što je prvo odlučila poslati besmislene amandmane, ali je isto tako sa potom odlučila da podrži Rezoluciju o genocidu u Srebrenici. Srbija se preko Vučevića, Vučićevog emisara nadala obr
nutom procesu-naime, očekivali su da neće biti amandmana ali da će Crna Gora biti ili uzdržana ili protiv Rezolucije.

Zašto se desilo obrnuto?

A to već morate pitati Milojka Spajića koji je napravio ili vrlo budalast ili vrlo hrabar potez. Često se to dvoje miješa. Sigurno je da će Vučić koji nikome ništa ne prašta Crnu Goru staviti pod neku vrstu ekonomsko-patriotskih sankcija (od suspenzije komercijalnih letova za Crnu Goru pa na dalje).

Ono što je sjajno u ovoj situaciji jeste činjenica da se Crna Gora konačno može osloboditi vazalskog odnosa prema Srbiji koji je predominantan u zadnje četiri godine.

Hoće li?

Pitajte opet Milojka Spajića i gledajte kako će se postaviti prema (budućoj) Rezoluciji o genocidu u Jasenovcu koju ni Srbija nije usvojila. Ako se Crna Gora, po ko zna koji put, upeca u velikosrpsku kontinentalnu mrežu, prokockala je još jednu priliku da se oslobodi Vučićevog izljeva ludila u mozak i patogenog velikosrpskog uticaja.

Hoće li Spajić sa vladom na terapiju ili po novu dozu srbovanja? Ovakva vremena izrode nenadano hrabre ljude ili očekivane budale.

Imamo još manje od 24 časa da saznamo.
 
U međuvremenu se priključilo još 6 zemalja.

Evo konačnog spiska od 38 sponzora:

1) Albanija
2) Andora
3) Austrija
4) Australija
5) Bangladeš
6) Belgija
7) Bosna i Hercegovina
8) Bugarska
9) Čile
10) Danska
11) Estonija
12) Finska
13) Francuska
14) Hrvatska
15) Irska
16) Island
17) Italija
18) Jordan
19) Kanada
20) Lihtenštajn
21) Litvanija
22) Luksemburg
23) Malezija
24) Maršalska ostrva
25) Mikronezija
26) Nemačka
27) Nizozemska
28) Norveška
29) Novi Zeland
30) Poljska
31) Ruanda
32) Severna Makedonija
33) Sjedinjene Američke Države
34) Slovenija
35) Švedska
35) Turska
37) Velika Britanija i Severna Irska
38) Vanuatu

Sa Crnom Gorom, Češkom, Letonijom, Rumunijom, Grčkom i Portugalom to je 44 države. Takođe je za logično pretpostaviti da će za rezoluciju glasati i preostale evropske mikrodržave, Lihtenštajn, Monako i San Marino, što je ukupno 47.

Ima sveukupno 40 preostalih država koje su članice Organizacije islamske saradnje.

Vučić je izjavio da Ujedinjeni Arapski Emirati i Bahrein neće ipak podržati rezoluciju, tako da oni otpadaju. Takođe je potvrđeno da ni Indonezija neče glasati.

Mislim da je prilično logično za pretpostaviti da ni Iran neće glasati tj. da oko toga nema potrebe za raspravom.

Azerbejdžan je pod sankcijama i nema pravo glasa u UN.

Ostaje donekle neizvesnost sa Saudijskom Arabijom. Vučić je pominjao sa se nada da neće ni oni, ali nisam siguran. Čini mi se da oni ipak hoće. U teoriji delimična neizvesnost važi i za Egipat, Alžir i Pakistan. Trenutno se sa Egiptom i Alžirom pregovara da ne podrži.

Bez Azerbejdžana, Emirata, Bahreina i Indonezije, to je 36. Ukoliko inicijativa sa Egiptom i Alžirom bude uspešna (za Pakistan nešto nisam najsigurniji), broj će spasti na 33. To znači da je zbir sa OIC zemljama 47+36= 83 ili 47+33=80.
 
Ima sveukupno 40 preostalih država koje su članice Organizacije islamske saradnje.

Vučić je izjavio da Ujedinjeni Arapski Emirati i Bahrein neće ipak podržati rezoluciju, tako da oni otpadaju. Takođe je potvrđeno da ni Indonezija neče glasati.

Mislim da je prilično logično za pretpostaviti da ni Iran neće glasati tj. da oko toga nema potrebe za raspravom.

Azerbejdžan je pod sankcijama i nema pravo glasa u UN.

Ostaje donekle neizvesnost sa Saudijskom Arabijom. Vučić je pominjao sa se nada da neće ni oni, ali nisam siguran. Čini mi se da oni ipak hoće. U teoriji delimična neizvesnost važi i za Egipat, Alžir i Pakistan. Trenutno se sa Egiptom i Alžirom pregovara da ne podrži.

Bez Azerbejdžana, Emirata, Bahreina i Indonezije, to je 36. Ukoliko inicijativa sa Egiptom i Alžirom bude uspešna (za Pakistan nešto nisam najsigurniji), broj će spasti na 33. To znači da je zbir sa OIC zemljama 47+36= 83 ili 47+33=80.

Od država ostalog sveta koje će sasvim izvesno podržati rezoluciju, to su Južna Koreja, Liberija i Japan. Postoje vrlo male mogućnosti da Japan ne glasa. Ovo kažem jer se Japan ponekad pokazao kao zemlja posebnog pijeteta u izvesnim situacijama, uključujući i prema nama ovde. Međutim, govorim o jako, jako maloj verovatnoći.

Jako je neizvesno kako će Izrael glasati. Postoje neke indicije da neće podržati.
 

Back
Top