Spremaju rezoluciju o genocidu u Srebrenici: Vučić - sponzori su zamislite Nemačka i Ruanda!

VUČIĆ SE OGLASIO SNAŽNOM PORUKOM: Mi nismo genocidan narod. Pamtimo... Ponosna Srbija i Srpska!

Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav, Beta Milos Miskov

VUČIĆ SE OGLASIO SNAŽNOM PORUKOM: Mi nismo genocidan narod. Pamtimo... Ponosna Srbija i Srpska!​

 
Sud je presudio da se dogodio genocid. Stalni UN-ov međunarodni sud je potvrdio presudu genocida. Nema se tu više što raspravljati.

Prije 110 godina nije postojao pravni termin genocida, ali on postoji od 1948. godine i toga su Srbi morali biti svjesni.
Суд пресудио?
Судили сте нам и за велеиздају.
Шта би са том пресудом? Поништена као и алаво царство које сатире оне који дижу главу.
Ђордано Бруно? И њему беше изречена и извршена смртна пресуда.
Беше ли крив? Поред тога што немате стида немате ни права и правде.
 
Nece nama krvolocni organizatori zlodela ukaljati obraz...Nismo mi genocidni... Oni kojima su krvave ruke do lakata i do ramena, kao i satrapi koji ih brane, nisu uspeli svoje grehe da natovare na pleca naroda... Narod niko nije osudio niti ce osudeti za zlodela ovih antihrista...Neka bude dan u secanje na zrtve...
alaha ti?
 
Ova rezolucija je "nagrada" za Srbiju i RS zbog odnosa prema Rusiji i ratu u Ukrajini.

Da smo osudili, uveli neke pro forma sankcije (koje ne poštuju ni ovi koji ih jesu uveli) ništa se ovo ne bi desilo.

Normalno mi ne umemo da se pravimo mrtvi i gledamo svoj interes, Dodik je posebno išao uz dlaku Evropi i sad imamo reakciju i posledicu

Tako to uvek biva, sledeći put malo više koristiti glavu, ako bude sledećeg puta...
 
Ova rezolucija je "nagrada" za Srbiju i RS zbog odnosa prema Rusiji i ratu u Ukrajini.

Da smo osudili, uveli neke pro forma sankcije (koje ne poštuju ni ovi koji ih jesu uveli) ništa se ovo ne bi desilo.

Normalno mi ne umemo da se pravimo mrtvi i gledamo svoj interes, Dodik je posebno išao uz dlaku Evropi i sad imamo reakciju i posledicu

Tako to uvek biva, sledeći put malo više koristiti glavu, ako bude sledećeg puta...

Nije tacno. Opet vi smo bili osudjeni i etikitirani kao genocidan narod.


Zaoadu treba novi dezuran krivac. A to su im Srbi i Rusi.


Kriv si sto si ziv.

Kriv si sto si preziveo genocid Nemaca i hrvata nad Srbima.


A to je nesto sto oni ne oprastaju.
 
Braca Kinezi ce glasati PROTIV nemacke rezolucije o proglasenju Srba genocidnim narodom.

@Dе Sisti @Sizif @dlugomir jel se osecate vi kao genocidni ? Podrzavate li ili ste protiv ove nemacke antisrpske rezolucije?

Тихи, глупо ми да ти одговарам на питања из наслова Вечерњих Новости.
Резолуција није срећан догађај, али Резолуција не означава Србе као геноцидан народ
 
inače mnogi su se osokolili razolucijom...pogotovo komšije
...

„Mora početi razbijanje četničkih uporišta“: Hrvatski poslanik otvoreno preti Srbima u Slavoniji​Poslanici desno orijentisanog Domovinskog pokreta, koji je manji partner u aktuelnoj hrvatskoj Vladi Andreja Plenkovića, obelodanili su danas u saboru da je 18-godišnjak, koji je kažnjen jednomesečnim zatvorom zbog paljenja hrvatske zastave zapravo Srbin iz Slavonije.
O paljenju hrvatske zastave i jednomesečnom pritvoru za 18-godišnjaka, policija je saopštila juče ne navodeći nacionalnu pripadnost mladića. Zastava je zapaljena 1. maja u šumi nedaleko od Trpinje na vukovarskom području, a događaj je, rekli su, snimljen i objavljen na društvenim mrežama.
Poslanik DP Stipo Mlinarić Ćipe objavio je na svom Fejsbuku* snimak paljenja hrvatske zastave, za koji tvrdi da je iz Trpinja, iako na to ništa ne ukazuje.
Uz video Mlinarić je postavio veoma dugačku objavu u kojoj poručuje da je došlo vreme za reintegraciju Srba, što će i biti učinjeno s dolaskom njihovog Domovinskog pokreta na vlast i to najpre kroz promenu obrazovnog sistema, a potom i kroz "razbijanje četničkih uporišta u Hrvatskoj".

Bez reakcija iz hrvatske vlade​

Video i objava postavljeni su pre pet sati i do sada niko nije reagovao iz nove hrvatske vlade, pa ni Plenković, koji je koliko juče tvrdio da saradnja sa SDS S-om Milorada Pupovca nije prekinuta i da je upravo on taj koji će brinuti o zaštiti manjinskih prava u Hrvatskoj.
Inače, Mlinarić je jedan od DP-ovih jastrebova koji je organizovao i bio prošlog novembra na straži na Dunavu na Dan sećanja na vukovarsku žrtvu, da bi onemogućili predstavnike SDSS-a da tradicionalno polože venac u reku za sve žrtve Vukovara.
U neskriveno pretećoj objavi, Mlinarić piše da je u posedu kratkog videa na kojem se vidi kako mladi Srbi pale hrvatsku zastavu i kite se četničkim simbolima. To je, smatra Mlinarić, vest koja ne bi smela da se skida sa hrvatskih medija, jer je, kako kaže, tako počeo rat u Hrvatskoj.

„Naravno da klinci, vaspitani u četničkom duhu, i u porodicama, i u Crkvama, a posebno u školama koje se izvode po odvojenom programu, kako bi zadivili svoje četnike učitelje, nastavnike, stričeve i očeve, ohrabreni takvom svagdašnjicom, svako malo moraju dokazati svoju dobro vaspitanje – paljenjem zastava, pevanjem četničkih pesama, izazivanjem tuča, klanjanjem ratnim zločincima. Svaki izostanak nedvosmislene osude koji bi došao od Pupovca i iz SDSS-a, dalje je podjarivanje ovakvog ponašanja“, napisao je Mlinarić.

„Opsturisanja mirne reintegracije“​

On tvrdi da je javna tajna da u mnogim selima istočne Slavonije u kojima su Srbi većina, Hrvati najčešće ne smeju ni da uđu u kafić i popiju piće, traže savet, a kamo li, na primer, zapevaju hrvatsku pesmu, ili istaknu državni barjak.
„Isticanje državne zastave u ovim delovima Hrvatske, smatra se provokacijom, i opasna je. Reintegracija onde većinom nije ni počela. A svaki incident koji bi se tamo zbivao, proteklih godina, ekskluzivno bi najpre tumačio Milorad Pupovac, tendenciozno i politikantski dakako, a onda isto tako i hrvatski mediji – čime smo uvek slali poruku da samo tako nastave. I da je to kul, i da im Hrvati i hrvatska vlast, nište ne sme. I da je to sve još uvek SAO Krajina“, naveo je Mlinarić.
On tvrdi da je temelj ovog opstrurisanja mirne reintegracije u školama koje nastavu izvode po odvojenim programima.

„Odnosno, škole u kojima se, po srpskom programu, četnikuje, mrzi država u kojoj žive, žali za četničkom tvorevinom, i likuje nad zločinima kakvi su se zbivali u Borovu selu, Vukovaru, Ovčari; i odgaja mlade Srbe za nastavak četnikovanja, kakvo se opet ižvljavalo na paljenju zastave države u kojoj žive – jer je to i zastava koju su institucionalno vaspitani da mrze“, kaže Mlinarić.
On tvrdi dalje da nije siguran da u Hrvatskoj postoji ijedna institucija, vladina ili nevladina, koja sabira ovakve ekscese, koji se redovno događaju svih ovih godina u nekom pravilnom ritmu.
„Štaviše, uvek se može predvideti kad će se opet pevati četničke pesme, paliti hrvatske zastave, pucati iz kalašnjikova, prebiti hrvatski branitelj kao u Mirkovcima, pucati iz automatskog oružja u sred bela dana kao na prošli Božić, i slično“, dodao je on, preneo je Tanjug.

„Razbijanje četničkih uporišta“​

Pitanje je, kaže, i koliko takvih automatskih pušaka još ima po Boboti, Borovu selu, i drugim mestima.
„Sme li tamo hrvatska policija uopšte da uđe i pretraži po dojavama? Sme li voditi istražne radnje kako bi saznala gde i koliko ih ima? Sme li se policija pojaviti tamo gde pretpostavlja da će se dogoditi incident na dan kad se redovno događa, kako bi ga na vreme evidentirala i na njega pravovremeno reagovala? Koliko policajaca srpske nacionalnosti koji su služili u agresorskoj vojsci još radi u hrvatskoj policiji – i pitanje je koliko uopšte mogu biti lojalni svojoj državi i vladi, a koliko svoj položaj koriste kako bi i dalje služili onome kome su služili i pre rata“, naveo je Mlinarić.
On, između ostalog, smatra da se mirna reintegracija ne može dogoditi sama od sebe i da ona mora biti sprovedena, jer, kako navodi, „svako dalje ignorisanje ovog problema, zapravo je blagoslov za odgajanje mladih Srba u neistini i mržnji prema hrvatskom narodu, čime postaju spavači spremni za nove ratove, nova klanja, nove balvane, nove ovčare, i nove neizlečene rane koje će nas, kao i ove poslednje, opet boleti decenijama“.

„Jasno je da se reintegracija nije mogla ni smela sprovoditi, jer su je kočili partneri u vladi iz SDSS-a. Stoga će DP, kao novi partner u novoj vladi, učiniti sve da se to promeni. Ako volimo Hrvatsku, ako nam je važan suživot, ako nam je važan mir, ako nam je važna Hrvatska, reintegracija mora početi da se događa. Najpre kroz škole pod samo jednim programom...“, naveo je Mlinarić i dodao da se potom ona mora sprovesti kroz „razbijanje četničkih uporišta u Hrvatskoj – donoseći zakone koji će omogućiti izuzimanje opasnog oružja, automatskih pušaka, bombi, ručnih bacača..., i uklanjanjem spomenika ratnim zločincima“.
 

Back
Top