Sporazum Beograd-Pristina...zbirna tema

И мени се чини, али за сад су то само празне ријечи. зато и кажем биће занимљиво пратити развој ситуације наредних дана и мјесеци...

Slazem se s tobom.Za sada su to samo prazna slova na papiru........
Ali ako smo mogli da trpimo Slobu deset godina, pa ove zute lopove deset godina, bio bi red da damo sansu ovima bar jos godinu dana.......

Slazem se s tobom.Za sada su to samo prazna slova na papiru........
Ali ako smo mogli da trpimo Slobu deset godina, pa ove zute lopove deset godina, bio bi red da damo sansu ovima bar jos godinu dana.......

Да, био би ред.

С тим што би на наредним изборима СРС, ДСС и Двери морали ићи у коалицију, ако имало имају памети

Кад ВUÇKО каже да ћемо бити лидери у региону, онда нема сумње у то...

'oce kako da ne, dobice kobasicu na zar...:zcepanje:
eno tihi na temi kaze da je za samo godinu dana vladavine naprednjaka dug srbije porastao za milijardu evra...bas ce sad neko da ulaze u rupu bez dna...:rotf:

ne samo da od toga nece biti nista vec ce narod sve teze ziveti...oni kojima to nije jasno su na nivou sedmogodisnjeg deteta...zivi bili pa videli...;)

TO I HOĆU DA KAŽEM JER ON NIJE PRUŽAO ŠIPTARIMA OTPOR 13god NEGO MI SRBI NA KOSMETU I TO POD OKUPACIJOM.AKO JE PORAŽEN U RATU ŠTO ONDA DAJE ONO ŠTO JEDINO IMAMO NA SEVERU KOSOVA.PRETE NAM DA ĆE NAS SILOM ISTERATI PA NEKA NAS ISTERAJU JEDNOM NEKA VIDI CEO SVET KO JE OVDE NA KOSOVU ŽRTVA.KAD SU MOGLI TOLIKI ŠIPTARI DA NAPUSTE DA BI ISPALI ŽRTVE ONDA NEKA PUSTI NAS SRBE NA KOSOVU DA BIRAMO SAMI SVOJU SUDBINU.SEVER KOSOVA JE BIO JEDINA PREPREKA DA SE ZAOKRUŽI ŠIPTARSKA DRŽAVA I SAD IM JE VLAST U SRBIJI TO DOZVOLILA.

Mislim da je dovoljan poziv u realnost bilo kad su Rusi odbili da Srbima sa severa daju drzavljanstvo. Rusi ne dolaze.

I drugo da kazem... Ako zanemarim vrlo lose misljenje o SNS... gledao sam celu emisiju i ono sto je predstavljeno mogu da podrzim. Nismo nesto epohalno dobili, ali sada i Beograd i Pristina priznaju organizovanje Srba u pokrajini. Sada konacno mi imamo neki papir na svojoj strani, papir koji mozemo da potegnemo kada je problem.

- - - - - - - - - -

Да, био би ред.

С тим што би на наредним изборима СРС, ДСС и Двери морали ићи у коалицију, ако имало имају памети

Prvo sto je problem sto i SRS i DSS hoce da budu glavni... a to ne moze. Dveri pokusavaju da smene ceo sistem, sve po spisku.
Sve u svemu, jako tesko za tu koaliciju.

Pa kako neko od političara može da ti garantuje da će neki investitor da uloži svoj novac? Jesi li ti toliko malouman da poveruješ u tako nešto?

Taj novinar je Cvjetin Milivojević a tu priču za borbu oko sprske imovine na KiM ja pišem od kada sam ovde na forumu i pišem da je to najpametniji način borbe za interese Srbije na KiM.
Pa ti si naivan ako ne znas da su politika i ekonomija jedno.Ko koga tamo kandiduje,mislis narod. Ma daj,sve ih je namestio krupan kapital.

Trenutno Vučić na RTS1 propagandno ubeđuje narod Srbije kako je sve u redu na severu posle sporazuma i priča o srpskim komandirima u šiptarskoj policiji.Kaže da smo dobili najviše što smo mogli ali neće da priznaje da nam se manje daje nego što sad imamo na severu Kosova.Pa onda koji je Srbin na severu Kosova lud da prihvati manja prava nego što ih sada ima,Ko je lud sada da prihvati šiptarsku vlast posle 13 god.otpora a da nije pijan ili ograničen.Definitivno Srbi van Kosmeta moraju da shvate da mi SRBI SEVERA nećemo sedeti mirno i gledati kako nas šiptari gaze.

Divim se svakome ko je to mogao da gleda, a da se ne ispovraća.

Mislim da je dovoljan poziv u realnost bilo kad su Rusi odbili da Srbima sa severa daju drzavljanstvo. Rusi ne dolaze.

I drugo da kazem... Ako zanemarim vrlo lose misljenje o SNS... gledao sam celu emisiju i ono sto je predstavljeno mogu da podrzim. Nismo nesto epohalno dobili, ali sada i Beograd i Pristina priznaju organizovanje Srba u pokrajini. Sada konacno mi imamo neki papir na svojoj strani, papir koji mozemo da potegnemo kada je problem.

- - - - - - - - - -

Prvo sto je problem sto i SRS i DSS hoce da budu glavni... a to ne moze. Dveri pokusavaju da smene ceo sistem, sve po spisku.

Mi imamo papir da oni priznaju? :lol:

Alo sve države u UM-u su priznale Kosovo u sastavu Srbije....šta vi pišete...to je u stvari ogledalo vašeg znanja i obrazovanja. :)

Да, био би ред.

Ma kakav SRS, Dveri.
DSS jos i moguce, ali daj.....SRS i Dveri?
Nemoj me zezati........

Cak mislim da ce i DSS biti daleko od bilo kakve vlasti jos dugo godina.

Jendostavno ne mogu na pravi nacin da odgovore izazovima vremena.
Nemaju dovoljno fleksibilnosti koja je toliko potrebna kada moras da artikulises svoj interes unutar i u skladu sa interesima velikih sila.

A to je ono sto Srbija nije imala dugo dugo, a sto nam je VEOMA potrebno.

- - - - - - - - - -

je li? ali vasi evropski prijatelji su mnogo puta dokazali da ne priznaju te 'artije...sta cete onda? :think:

- - - - - - - - - -

У праву си. Биће јако тешко, али би бар коалиција СРС и ДСС би била могућа... Иначе нестаће и послужиће и једни и други и трећи као мутанти који ће одвући патриоитске гласове...

Као коалициона снага имаће моћ да битно утичу на формирање Владе Србије, а по фундаменталним питањима сарадње са Русијом и очувања територијалног интегритета земље су у потпуности сагласни

Ja odavde vidim i vise nego jasan plan, veoma drugaciji od politike posle 2000.
Plan je okretanje drugim trzistima, Emirati ce uloziti pare u Srbiju(cekamo da to vidimo, potpislai su ugovore), Kuvajt je takodje blizu slicne odluke, Vucic kaze da su Korejanci zainteresovani..........Ta trzista ce nam doneti svez kapital koji NIJE POREKLOM iz EU, cime nas RASTERECUJE i omogucava veci manevarski prostor, nego da je kapital smao iz EU..........takodje koliko vidim, politika Vlade Srbije NIJE u zaduzivanju, nego u trazenju stranih investitora, borbi protibv korupcije , sredjivanju stanja u drzavi(zakon o javnim nabavkama je i vise nego dobar).
Zaduzivanja je morlao da bude na samom pocetku ove Vlade jer su zuti ostavili rpaznu kasu............Koliko se secam nedavno je Dinkic vratio pre vremena jedan od kredita.

Ja NE TVRDIM da je idealno.............Ima toga da se uradi jos mnogo mnogo.......
Ali ja VIDIM da se nesto DOBRO dogadja.
A jesi li ti svestan koliko je potrebno stranih investicija da bi se nešto promenilo u Srbiji i kakvih je investisija potrebno, postoji razlika u incesticijama? A takve koje su potrebne Srbiji neće doći. Srbija je potpisala mahom memorandume o razumevanju a ne ugovore, to naravno nije isto i ne znači apsolutno ništa. Emirati će uložiti možda neke "smešne" pare i to je to. Vučić može da kaže šta hoće, pogotovo tu glupost o Korejancima, tj. Korejanci čekaju da dobijemo datum pa da ulože pare, mislim stvarno da li iko normalan misli da nekog investitora boli patka da li neka zemlja ima datum za pregovore da bi uložio nešto? Investitori dolaze u zemlju gde ima jeftine radne snage, malo ulaganja, i povlastice koje država daje strancima – direktna novčana davanja, besplatno zemljište, povlašćene cene energenata, slabija ekološka zaštita, itd.

Ma kakav SRS, Dveri.
DSS jos i moguce, ali daj.....SRS i Dveri?
Nemoj me zezati........

Cak mislim da ce i DSS biti daleko od bilo kakve vlasti jos dugo godina.

Jendostavno ne mogu na pravi naicn da odgovore izazovima vremena.
Nemaju dovoljno fleksibilnosti koja je toliko ptorebna kada moras da artikulises svoj interes unutar i u skladu sa interesima velikih sila.

A to je ono sto Srbija nije imala dugo dugo, a sto nam je VEOMA potrebno.

Јако је битно да таква коалиција која би имала једно 15 % подршке буде у Скупштини.

Небитно да ли ће обављати власт или не, потребно је њихово постојање, а у случају да уђу у Владу тим боље...

- - - - - - - - - -

A jesi li ti svestan koliko je potrebno stranih investicija da bi se nešto promenilo u Srbiji i kakvih je investisija potrebno, postoji razlika u incesticijama? A takve koje su potrebne Srbiji neće doći. Srbija je potpisala mahom memorandume o razumevanju a ne ugovore, to naravno nije isto i ne znači apsolutno ništa. Emirati će uložiti možda neke "smešne" pare i to je to. Vučić može da kaže šta hoće, pogotovo tu glupost o Korejancima, tj. Korejanci čekaju da dobijemo datum pa da ulože pare, mislim stvarno da li iko normalan misli da nekog investitora boli patka da li neka zemlja ima datum za pregovore da bi uložio nešto? Investitori dolaze u zemlju gde ima jeftine radne snage, malo ulaganja, i povlastice koje država daje strancima – direktna novčana davanja, besplatno zemljište, povlašćene cene energenata, slabija ekološka zaštita, itd.

Нажалостп отпуно тачно. Вучић вјероватно прича причу да би се некако ово прогутало и избјегле демонстрације ширих размјера...

Pa ti si naivan ako ne znas da su politika i ekonomija jedno.Ko koga tamo kandiduje,mislis narod. Ma daj,sve ih je namestio krupan kapital.
Pa zato sam ti to i napisao. Investitor - krupan kapital je taj koji se pita a ne političar.a nijedan od njih nije obećao nikakve investicije. Pa te ja ponovo pitam koliko možeš verovati nekom koji se ne pita i ne odlučuje a obeća ti nešto?

Mislim da nisi u pravu.
Datum za zapocinjanje pregovora nosi dosta privilegija za samu zemlju.

Srbiji treba puno novca za ozbiljne investicije.
Takvih igraca na celom svetu u doba krize nema bas previse.
Ali je Vucic ub`o jednog od njih.Emirate.

Moras da shvatis da su Emirati do sada vec potpisali sporazum o investiranju u JAT i u kupovinu recnog brodarstva.........
Kupili su, tacnije ulozili su pare u dve firme koje niko drugi na svetu nije hteo ni da pogleda........
Uz to, potpisali su da ce uloziti pare u izgradnju(dogradnju) neka luke na Dunavu(Pancevo ili nesto slicno).

Sta ti to govori?

Neko ko samo za logistiku ulozi toliki trud i tolike pare zasigrno hoce da OZBILJNO udje na to trziste......

A kada Emirati udju ozbiljno, onda to ne mogu biti male pare..........

A jedan tako veliki ulagac povlaci za sobom mnogo mnogo toga.............
AKO se uz to jos napravi dobra klima, u smislu borbe protiv korupcije, kriminala, te adekvatniji poreski zakon, eto jos mnogo ulagaca.....

Sve je ovo naravno na papiru sada........Ali ja vidim zelju da se radi na tome.........I zbog toga zasluzuju priliku bar jos godinu dana.

PS: Srbija je potpisala ugovore io partnerstvu sa jos jendim velikim igracem na svetu-Turskom.......I to da se ne zaboravi, a moze biti ekonomski veoma vazno.

Poslednja izmena:
Mislim da nisi u pravu.
Datum za zapocinjanje pregovora nosi dosta privilegija za samu zemlju.

Srbiji treba puno novca za ozbiljne investicije.
Takvih igraca na celom svetu u doba krize nema bas previse.
Ali je Vucic ub`o jednog od njih.Emirate.

Moras da shvatis da su Emirati do sada vec potpisali sporazum o investiranju u JAT i u kupovinu recnog brodarstva.........
kupili su, tacnije ulozili su pare u dve firme koje niko drugi na svetu nije hteo ni da pogleda........
uz to, potpisali su da ce uloziti pare u izgradnju(dogradnju) neka luke na Dunavu(Pancevo ili nesto slicno).

Sta ti to govori?

Neko ko samo za logistiku ulozi toliki trud i tolike pare zasigrno hoce da OZBILJNO udje na to trziste......

A kada Emirati udju ozbiljno, onda to ne mogu biti male pare..........

A jedan tako veliki ulagac povlaci za sobom mnogo mnoog toga.............
AKO se uz to jos napravi dobra klima, u smislu borbe protiv korupcije, kriminala, te adekvatniji proeski zakon, eto jos mnogo ulagaca.....

Sve je ovo naravno na papiru sada........Ali ja vidim zelju da se radi na tome.........I zbog toga zasuzuju priliku bar jos godinu dana.

PS: Srbija je potpisala ugovore io partnerstvu sa jos jendim velikim igracem na svetu-Turskom.......I to da se ne zaboravi, a moze biti ekonomski veoma vazno.

mda...a emirate i turke bas zabole da li je srbija u eu ili ne...:zcepanje:
i kazes bas od dobijanja datuma zavisi da ove zemlje pocnu da ulazu u srbiju? :think:

Back