Пресретач
Buduća legenda
- Poruka
- 36.527
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A zašto smo skrenuli sa teme?
A da li su i Francuzi bili u zabludi kada su davali u Parizu ime ulici po našoj prestonici,ili podizali spomenik Našem Kralju?
Dislocirati ga negde na preiferiju Lesce ili tako negde.
Na Kalemegdanu u Beogradu na vrlo lepom mestu postavljen je spomenik kojim se izrazava zahvalnost Francuskoj za pomoc koju je pruzila Srbiji u I svetskom ratu ... ili kako se to lepse kaze u znak prijateljstva, uzajamne pomoci i saradnje Srbije i Francuske u I svetskom ratu.
11. novembra 1930. godine je podignut na mestu gde se nekada nalazio spomenik Karadjordju, koji je srusen tokom I svetskog rata.
Ivan Mestrovic je napravio lep spomenik.
Da sam poznavalac istorije, nisam. Da sam ljubitelj spomenika, nisam.
Da sam vise puta prosao pored tog spomenika jesam. Da ostavlja jak pozitivan utisak, ostavlja.
Slusajuci neke price pitam se da li je to bila zabluda jedne generacije da su nam Francuzi bili toliko veliki prijatelji ?
Navscu dva razloga za sumlju.
1. Francuska konjica je isla ceo dan iza srpske pesadije, a srpska vojska se pod borbom kretala napred, i francuska konjica je nije stizala i nije se ukljucila u borbu.
2. Francuzi su naplatili sve do poslednje pertle.
Prvo bih pitao da li je ovo prethodno izneto tacno ?
Da li je bila zabluda da je prijateljstvo bilo toliko ?
Voleo bih da nije bila zabluda i da su nam Francuzi stvarno bili veliki prijatelji .
A ako jeste, da li taj spomenik zasluzuje tako izuzetno lepo mesto ?
Da se od prijatelja ocekuje barem razumevanje za probleme sa kojim smo se suocavali, to se valjda podrazumeva, mislim na dogadjaje u zadnjih 20 godina.
Na Kalemegdanu u Beogradu na vrlo lepom mestu postavljen je spomenik kojim se izrazava zahvalnost Francuskoj za pomoc koju je pruzila Srbiji u I svetskom ratu ... ili kako se to lepse kaze u znak prijateljstva, uzajamne pomoci i saradnje Srbije i Francuske u I svetskom ratu.
11. novembra 1930. godine je podignut na mestu gde se nekada nalazio spomenik Karadjordju, koji je srusen tokom I svetskog rata.
Da sam vise puta prosao pored tog spomenika jesam. Da ostavlja jak pozitivan utisak, ostavlja.
Slusajuci neke price pitam se da li je to bila zabluda jedne generacije da su nam Francuzi bili toliko veliki prijatelji ?
1. Francuska konjica je isla ceo dan iza srpske pesadije, a srpska vojska se pod borbom kretala napred, i francuska konjica je nije stizala i nije se ukljucila u borbu.
Voleo bih da nije bila zabluda i da su nam Francuzi stvarno bili veliki prijatelji .
Da se od prijatelja ocekuje barem razumevanje za probleme sa kojim smo se suocavali, to se valjda podrazumeva, mislim na dogadjaje u zadnjih 20 godina.
Nedićeva vlada nije imala logore.To označeno na teritoriji Srbije su nemački logori.
Zar ti se ne cini da su u stvari Francuzi bombardovali te prezivele borce njihove potomke rodbinu komsije ...
U Srbiji jos ne postoji u dovoljnoj meri sloboda govora, pa se ni zasluzni gradjani, medju kojima su i borci za slobodu, ne samo ne pominju u dovoljnoj meri nego se uvek nadje neko ko ce da kritikuje.
Očigledno ne znaš baš mnogo.U parizu postoji ulica koja se zove beogradska iz istog vremena kada se i kod nas zove pariska.Izuzetno lep i monumentalan spomenik našem Kralju podignut je na vrlo lepom mestu u centru Pariza.Treba prvo nešto znati,pa tek onda pljuvati po svemu što je starije od komunističke države.
Извор за ово што пишеш је?
Ja sam postavio prikaz većih logora, kao što piše pri dnu slike.
Ovo tvoje je možda malo detaljniji prikaz, mada nisam siguran koliko je točan jer na njemu nema prvog ustaškog logora Danica kod Koprivnice.

Nacisti su nacisti.
Onima koji su stradali u njima je bilo potpuno svejedno jesu li ih u njih sproveli Njemci ili nedićevci i ko je vlasnik.
Baš sam juče prošao pored ovog spomenika.
Slučajno mi se pripišalo u tom trenutku, pa sam ga dobro zalio.
Inače, ne mislim ništa loše o njemu.
I ja planiram isto danas!