Spomenik Stefanu Nemanji

tab503

Daj link
Administrator
Poruka
122.409
Koliko se secam poverljivost cene izgradnje tog spomenika je skinuta 2023.

Sobzirom da je godina skoro na kraju, jel objavljena cena?

thumb3.jpg

Шолак се тренутно бави Вељом Невољом и његовој вези за Влашћу,онда Стадионима,па Госпођи ВЛК ,па земљорадницима..
Превише ту Тема...
али кад изађе Милован Бркић из кућног притвора,Он ће нама све да обелодани

Neka košta kol'ko da košta, taj je spomenik postao simbol Beograda i Srbije. Zaradiće on od turizma i preplatiće višestruko sebe.
Da su neka bolja vremena, svakako. I spomenik i uz spomenik. Izgleda da ce neke nove generacije klinaca iz BW govoriti "Evo tu sam kod Nemanje". Svako od nas ima drugacije misljenje ali verujem kada jednom sve bude gotovo, da ce svi reci da Beograd izgleda lepo. Ako prezivimo dotle.

To se stane na 10 minuta i slika se ide se dalje, ne prave turisti mitinge ispred spomenika Stefanu Nemanji.

,,Rađanje države" moj predlog zvaničnog imena za spomenik.
zasto onda knez nije prazan?
ili kalemegdan?

vidi, kapiram da volis da propagiras uspehe vlasti, ali braj propagiraj realne uspehe a ne promasene investicije koje kostaju ko zna koliko.

taj spomenik je uzasan..nije za taj prostor, predimenzionisan je..pored njega se zeleznicka stanica ni ne primecuje a ona je trebala da dominira tim prostorom..
taj spomenik u tim dimenzijama je trebao da se pravi na livadi, na uscu a ne tu u sred urbanog dela grada da je visi od okolnih zgrada..
tu je trebao neki normalne velicine, kao na primer pasicev spomenik .

Eh , umetnost , raznim kritičarima i istoričarima umetnosti se spomenik sviđa, a opet se nekima i ne sviđa.

Ko može da stavi cenu na umetnost , evo delo od bronze ovog vajara
Alberto Giacometti koje se zove "The Man with the Finger"; also called Pointing Man or Man Pointing) je prodato za US$104.3 million
ili po srpski za 100 miliona dolaresa, da li bi ta skulptura visine od 180cm , lepše čučala kod stare železničke?

L'Homme_au_doigt_Alberto_Giacometti.jpg

nikad nece usrasija i lokalna nato guzna drugosrbijanstina da preboli postavljanje stefana nemanje u beogradu da se ja pitam postavio bi jos veceg kipa za dusana silnog sa svim mapama srpskog carstva tog vremena pa neka kolektivno svi izvrse sepuku od muke :cepanje:

Back