vracaracc
Buduća legenda
- Poruka
- 38.315
Ja sam ponosan sto sam iz partizanske familije!
Твој проблем Блајби.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja sam ponosan sto sam iz partizanske familije!
Svetske sile su rekle sve dok je Drazi sudjeno....
I na Titovoj sahrani.....
Ja uopste NE IZBEGAVAM boldovanje, na protiv, dopada mi se....
Zato i postoji ovde, da se koristi.
Tacno je da mu istorijske okolnosti nisu isle u stranu , tamo negde od 43. pa nadalje , al je sve jedno i bez toga njegova uloga u borbi protiv okupatora minorna , cak i ranije kad je bio na vrhuncu snage i brojnosti , a u konacnom oslobodjenju nepostojeca , naravno da nije bio najveci zlocinac , fasista i kolaboracionista Pavelicevskog ili Ljoticevskog tipa kao sto ga je komunisticka propaganda prikazivala ,ali je sve jedno nebitna njegova uloga , em je porazen , kounci su preuzeli vlast u drzavi , borbi protiv fasizma i konacnoj pobedi nije ni qurca doprineo , osim par nekih sitnih akcija sa pocetka rata ... tako da uopste nema potrebe za tolikim velicanjem . Uostalom to uglavnom potenciraju bivse komunjare i novopeceni vikend cetnici ,kao i oni koji su stvarno patli pod komunizma i vuku komplekse, al ne zato sto je Drazina uloga stvarno toliko velika , vec sto u svojim minornim mozgicima misle da se na taj nacin osvetiti komunjarama i ratiti istoriju za 60-70 godina u nazad , sto je smesno i nerealno, ma koliko komunisticki rezim bio stetan , sad je kasno ta sve to.
bila tema.davno..ili na nekoj,.od ..tema..s koje smo naravno..skrenuli...pod četnici..podrazumjevam..radikale..
Pa onda je mogao i sedeti kuci , ako je vec imao taktiku -cuti i cekaj , a ovako em nije doprineo znacajnije oslobodjenju od fasizma , em je imao i svojim redovima gomilu koljaca , pljackasa i pilicara , iako tu nisu ni komunisti bili mnogo bolji ... Drazas jeste imao dobre namere , al od njih nije nista ostvario , tako da ne vidim koja je njegova tolika vaznost ...Tacno je do negde 43-e su imali veoma mnogo akcija,ali bi trebalo ad se i zna da su ta akcije bile isprovocirane delovanjem partizana. Naime, Drazina strategije je po meni zaista bila najbolja,a radila se tome da samo skupljaju vojsku i logistiku, da ne prave sranja, jer ako se secash bash tada je i vazio cuveni zakon 100 Srba za jednog Nemca. Cekalo se da saveznici pocnu da povbedjuju pa da se otvori pun frontalni napad, shto je po meni zaista bilo najbolje. Dok su partizani radili sasvim suprotne stvari. Iskoche iz nekog zbunja, ubiju 5 Nemaca, a ovi posle celo selo sravne sa zemljom. Pa samo u mom Kragujevcu su zbog njih ubili 6000 ljudi. Nakon toga pocinju i cetnici da deluju zato shto je narod, ne shvatajuci ozbiljnost situacije, poceo da prilazi partizanima u fazonu: Evo ovi se bore protiv okupatora,a shta rade ovi chetnici?
zato sto brzas...ne saslusas me, vec me napadnes odmah.. inace bi se ti slozio u mnogim stvarima sa mnom
![]()
Pa onda je mogao i sedeti kuci , ako je vec imao taktiku -cuti i cekaj , a ovako em nije doprineo znacajnije oslobodjenju od fasizma , em je imao i svojim redovima gomilu koljaca , pljackasa i pilicara , iako tu nisu ni komunisti bili mnogo bolji ... Drazas jeste imao dobre namere , al od njih nije nista ostvario , tako da ne vidim koja je njegova tolika vaznost ...
Nisam baš tako siguran...mislim, ima razlike ali ima i sličosti između njih.
Nemoj da se brukas , kakvi crni Seseljovi Brozovi udbasi iz BIH-a imaju zajednicko sa Drazinom JVuO, njihova politika SRS ima vise zajednicko sa KPJ-om IB struja nego sa Drazom i JVuO. Crveni republikanski DB ''cetnici'' i Hercegovacki crveni ''vojvoda'' apsolutno nema nista zajednicko sa Drazom i njegovom JVuO.
Још увек о овоме!![]()
Da, ima velike slicnosti za one koji su gledali previse filmova i cetnike iz propagandnih filmova Veljka Bulajica, niti jedan-jedini clan SRS nikad nije bio na Ravnoj Gori. SRS je smisljen od strane UDB-e krajem osamdesetih da uzima novac od anti-komunisticke prave cetnicke emigracije na zapadu, jer ocigledno taj posao nije mogao da obavlja zadnji predsednik Saveza komunistia Crnogorac Slobodan Milosevic i njegova zena komunistkinja i KGB placenica Mirjana Markovic, pa nasli kao udbasa DB ''cetnika '' Seselja, ali su brzo provaljeni ti Seseljovi DB crveni republikanski ''DB ''cetnici'', barem na zapadu i svi ih odbacili.
A ti ljubomoran što se ne priča o smederevskom kvazi proroku Miti?
Bolje da ti ne napišem, kakve su pesme četnici pevali o njemu.![]()
Не пали више комуњарско лагање - схвати то... гошћа ти је лепо написала:
Da su radikali udbaška tvorevina, to je sasvim sigurno... Bilo je i pre njih raznih lažnih monarhista (obavezno ludaka ili primitivaca), koji su kao oponirali sistemu i pri tome bili dosta eksponirani u državnim medijima... I, naravno, niko ih nije optužio za propagiranje reakcionarnih ideja.
U suštini, želeli su da unapred diskredituju sve koji bi pokušali da promene neke stvari u zemlji.
Ja bih jedan Titov spomenik opičio u sred centra...
NIKADA NIJE DOKAZANO niti moze biti dokazano da sr partizani ubili nekog KO NIJE SARADJIVAO SA OKUPATOROM!
APSOLUTNO NIKADA u sedamdeset godina nakon rata!
A za Drazu je dokazano i pokazano mali milion puta!
Na naslovnoj strani nemačkih vojnih novina, tekst o odličnoj saradnji sa četnicima.
Nemoj tako to su srpski heroji ,isto kao sto je pavelic hrvatski herojNa naslovnoj strani nemačkih vojnih novina, tekst o odličnoj saradnji sa četnicima.
![]()