ŠPANIJA

• Začetnik teme Začetnik teme visky
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
[storm cloud]Ево ја била данас, ОК су скроз у амбасади, примили су ме скоро у тачно време кад сам имала заказано, пасош добијам за недељу дана.

Da li si imala potvrdu o posedovanju ili iznajmljivanju stana? I da li si predala izvod iz banke trenutni ili za zadnjih 6 meseci? I da li moze sa vise racuna ili samo sa jednog? Ako se setim jos nesto ja cu te pitati, ali ovo mi je najvaznije :)

Не, нисам имала ниједан од та два папира. Али не мора да значи да ћу добити визу. :) Ипак, нису ми рекли да ми недостаје документација, ваљда би ми рекли да је тако. :?

storm cloud:
0903-125-125

Стварно ти је боље да зовеш што пре.

Hvala za broj!!

Dakle, zvala sam danas i zakazali su mi tek za 19. jul!!!! Prosto mi je to neverovatno! Pritom nismo rekli kada putujemo, ali srećom putujemo 20. avgusta pa je to mesec dana pre..

I to da me svi niste nagovarali da zovem što pre pitanje je da li bih još zvala..

Hvala svima!

Moja prijateljica je danas zakazivala u ambasadi, hteli su da joj zakazu tek 21.-og jula, njoj to ne odgovara, jer putuje 25.-og. Lepo ih je zamolila za raniji termin i onda su joj zakazali 3.-eg jula. Znaci, ako zele, mogu da izadju u susret :)

А ако не желе, онда ништа. :?

Знам за случај да су људи имали заказан термин за 2 дана пре поласка на пут. У амбасади су замолили да им на време реше захтев за визу и ови су им рекли да дођу сутрадан (дакле, дан пре поласка) по пасоше. Међутим, ипак им нису дали пасоше, само су се џабе цимали до амбасаде још једном. :|

Тако да се треба потрудити да термин уласка у амбасаду буде бар недељу дана пре поласка на пут.

Za Spansku vizu pise da je neophodno da vecina (?) papira koje predajes treba da bude prevedeni na engleski (ili spanski...). Da li neko zna o kakvom prevodu je rec? Mislim, da li ocekuju rad sudskog tumaca ili je nevazno ko je "autor" prevoda? :)

Где пише?

Овако, једино што треба да буде преведено на енглески је потврда о сталном радном односу коју ти издаје фирма, а може да ти је преведе било ко. И још формулар за визу треба да буде попуњен на енглеском (или шпанском или француском), али ту су ти углавном лични подаци и свега пар речи које треба да напишеш на енглеском.

Ово све важи за запослене, за остале категорије нисам упућена шта треба.

Ја данас ишла по пасош, добила сам визу. :)

Jel bio neko u mestu Salou (podrucje Costa Daurada ) 110 km od Barcelone ,kazu da je mnogo bolje nego u Lloretu predivne plaze i mesta za izlaske.

Sve potvrde treba da budu prevedene, ali ne moraju da budu overene od strane tumaca.
To moze da prevede bilo ko sa malo znanja engleskog jezika.

Za praznike sam bila u Spaniji i posetila sam Tossa de Mar.
Fenomenalan gradic! Odusevio me!

krstarim:
Sve potvrde treba da budu prevedene, ali ne moraju da budu overene od strane tumaca.
To moze da prevede bilo ko sa malo znanja engleskog jezika.

Za praznike sam bila u Spaniji i posetila sam Tossa de Mar.
Fenomenalan gradic! Odusevio me!

Bila si u Tossi?! SUPER!! Ja sam umesto Lloreta htela da idemo u Tossu, ali nismo uspeli da nadjemo neki povoljniji aranžman, pa smo ipak uplatili Lloret, s tim da smo isplanirali da obavezno odemo i tamo.

Kaži mi kako izgleda Tossa uživo? Kakvi su tvoji utisci? Kakva im je plaža? Kakav je gradić? Ah! Baš me svašta zanima o Tossi! Imaš li nekih slikica?!

Ljudi, da li postoji neka bus tura do Spanije ili ako hocu da idem moram avionom (kola se ne racunaju)? Sve agencije su svele aranzmane za Spaniju na jedan polazak u toku leta!!!! jer nema dovoljno prijavljenih a ko i hoce da se prijavi nije na vreme zvao ambasadu, a ja ne mogu da se uklopim sa tim jednim terminom, koji se, gle cuda, poklapa kod svih agencija!!!!!
Koliko izadje aranzman preko Travel Housa, kao individualno putovanje!
Hvala unapred!

Da, i nama se desilo da bas ta tura koja je trebala da ide 25.-og jula je otkazana. Nudili su nam druge termine, ali na nasu veliku zalost nam ne odgovaraju :(. Tako da nista od Spanije ove godine... A, da, vrlo je zanimljivo da sve zive agencije imaju iste termine. Slucajno smo saznali da su se oko njih dogovorili jos za vreme sajma, a nisu nikom od prijavljenih javljali za promene, nego smo mi slucajno saznali kada smo navratili zbog nekih drugih informacija. Vrlo bezobrazno! Tako da mmonica, nema drugih mogucnosti osim aviona.

Back