Spajanje porodice u Nemackoj

Trebam pomoc.
U rubrici za spajanje porodice
Imam Passnummern, tu ide br pasosa a odma ispod ima
Weitere Passnummern: STA IM TO DODJE?

Tako is to imas email i onda ispod da popunim izgleda opet isti email.

Jel to znaci da dva puta isto pises br pasosa.

Od jutros pokusavam da registrujem suprugu.

Ali nema povratnog emaila.
Nema ni u spam folderu.

O cemu je rec.

Tako na kraju imas opciju
SPEICHERN na nju kad kliknem ono prebaci na engleski, to izbegavam a desno imas opciju ABBRECHEN tu kad kliknem otvori se nesto bezveze.

ABBRECHEN u prevodu znaci prekid.

Molim pomoc.....

Nema veze sto prebaci na engleski, ne bi trebalo da idete na abbrechen jer time ne dobijate nista(brisu se podaci i vraca vas na pocetak). Weitere passnummern se odnosi na clanove porodice ako se trazi viza za suprugu i decu. Mada sam ja u panici napisala svoj broj pasosa ponovo iako cekam vizu samo ja,ali mi je stigao mail s brojem registracije (i nadam se da nece gledati na to kao veliku gresku)

Pozdrav svima. Zanima me koliko suprug i ja moramo biti u braku da bi se odradilo spajanje porodice? Vencali smo se pre nedelju dana u Srbiji i sada planiramo da odradimo spajanje porodice u Nemackoj. Suprug ima hrvatski pasos i radi u Nemackoj vec 6 meseci, ima svoj stan, kvadratura odgovara. Samo me zanima da li moze spajanje porodice odma da.se obavi ili mora da prodje neko vreme od sklapanja braka. Neki kazu moze odmah, nije bitno koliko smo u braku. Zbunjena sam ne znam sta da mislim. Hvala puno unapred.

Kanarinka čestitam. Možda bude nade i za moj slučaj i prođe sve kao i kod vas. Nadam se da gledaju datum podnošenja zahteva (pre 18. rođendana) a datum izdavanja vize je manje bitan u slučaju spajanja porodice. Još jednom sa srećom i svim ostalim članovima foruma!

Kanarinka čestitam. Možda bude nade i za moj slučaj i prođe sve kao i kod vas. Nadam se da gledaju datum podnošenja zahteva (pre 18. rođendana) a datum izdavanja vize je manje bitan u slučaju spajanja porodice. Još jednom sa srećom i svim ostalim članovima foruma!

Ja se vise ni nedam da ce cerka proci, jer je postala punoletna. E sad da vidim kako ide sa Ausbildungom, jer tu traze B1, a za decu od 16 godina traze C1 sto je apsurd. Je l tvoje dete ima C1 i kad puni 18?

Kanarinka cestitam! Iako nisam aktivna pratim vec neko vreme forume vezane za dobijanje radne dozvole.
Suprug je podneo pre neki dan zahtev za termin,sta mislite da li da i ja odmah podnesem za spajanje porodice? U pitanju je noks6-8, za koji se ceka, po informaciji sa fb grupe oko 3 meseca dok se za spajanje ceka oko 7 meseci.

Kanarinka cestitam! Iako nisam aktivna pratim vec neko vreme forume vezane za dobijanje radne dozvole.
Suprug je podneo pre neki dan zahtev za termin,sta mislite da li da i ja odmah podnesem za spajanje porodice? U pitanju je noks6-8, za koji se ceka, po informaciji sa fb grupe oko 3 meseca dok se za spajanje ceka oko 7 meseci.

Pa ne znam sta da ti kazem, jer moje iskustvo je jedno a na forumima sam citala da se drugi prosli sasvim suprotno. Naime, u birou za strance na prvom sastanku kada je moj muz stigao u Nemacku, lepo je pitao kakva su mu prava po pitanju spajanja porodice. Receno mu je, a tako prolaze i ostale kolege koji su dosli posle mog muza, da u prvoj godini nema prava za spajanje porodice vec tek kad produzi vizu. Zato smo i cekali da prodje ta godina. Medjutim, zena na nekom forumu oci da mi izvadi, jer ona je otisla odmah nakon tri meseca za muzem....da li jeste ili nije, nemam pojma. Ali, pocetkom novembra zena muzevljevog kolege iz Sarajeva ima termin u ambasadi, a suprug joj je 6 meseci u Nemackoj. Mogu da javim kako su prosli i da li su prosli.

- - - - - - - - - -

Da li neko ima iskustva sa DUGOVANJEM POREZA drzavi? Da li to moze da predstavlja problem bracnom partneru da dobije vizu preko pripajanja porodice?

Kako mozes dugovati porez u Nemackoj?

Na sajtu pise da su potrebne zadnje tri platne liste pa sam zakljucila da mogu da podnesem nakon tri meseca,a i jos negde sam procitala/cula :think:
Molim te javi mi kako je prosla ta zena. Zasto se onda spominje da oni koji su se vencali nakon dobijanja vize moraju da cekaju godinu dana kad izgeda svi moramo da cekamo isto toliko za spajanje? Jutos sam skontala da imamo jos jedan problem- suprugov pasos vazi jos godinu i tri meseca, znaci mora da vadi novi :neutral: sad da li mora pet zakazati termin kad izvadi novi ili da se pojavi na starom terminu sa novim pasosem?

Na sajtu pise da su potrebne zadnje tri platne liste pa sam zakljucila da mogu da podnesem nakon tri meseca,a i jos negde sam procitala/cula :think:
Molim te javi mi kako je prosla ta zena. Zasto se onda spominje da oni koji su se vencali nakon dobijanja vize moraju da cekaju godinu dana kad izgeda svi moramo da cekamo isto toliko za spajanje? Jutos sam skontala da imamo jos jedan problem- suprugov pasos vazi jos godinu i tri meseca, znaci mora da vadi novi :neutral: sad da li mora pet zakazati termin kad izvadi novi ili da se pojavi na starom terminu sa novim pasosem?

Javicu cim sazna nesto. Na sajtu isto pise da i dete koje ima 16 god mora poloziti C1, a ako putuje sa jednim roditeljem ili sa starateljem ne mora, ali u praksi je drugacije, traze da ima polozen C1. A neka ne stornira termin, vec kad ode na termin ponese oba pasosa. Mozda smo se i mi zeznuli sto nismo odmah podneli zahtev, ali na pocetku rada mog muza nije imao dovoljan prosek plate, pa dok je nasao stan...mislim, nisu dovoljne samo platne liste, vec i visina plate i stan, i naravno duzina vize. Raspitajte se koliko je za vasu pokrajinu minimalna plata za spajanje porodice, pa ako je tvoj muz ima, ti apliciraj pa probaj, mozda vas ako mora da se ceka odredjeno vreme stave na cekanje, da ne moras ponovo zakazivati termin.

Poslednja izmena:
Ne mogu naci koliko je min.plata, raspitacu se. Pokrajina je NRW, stan ima od 30m2 a plata ce biti 3500e, predpostavljam da ce to biti dovoljno. Obzirom da ja blue card trebalo bi da dobije duze od god.dana ugovor, bar po onome sto sam do sad procitala na forumima. Od cega to moze da zavisi?
Hvala puno :ok:

Ne mogu naci koliko je min.plata, raspitacu se. Pokrajina je NRW, stan ima od 30m2 a plata ce biti 3500e, predpostavljam da ce to biti dovoljno. Obzirom da ja blue card trebalo bi da dobije duze od god.dana ugovor, bar po onome sto sam do sad procitala na forumima. Od cega to moze da zavisi?
Hvala puno :ok:

Plata je ok sigurno, a nisam znala da je plava karta u pitanju. Predavaj odmah, plava karta moze odmah, ali mislim da je stan mali....

Back