Zdravo, Imam jedno pitanje. Zivim u Nemackoj vec 3 godine, Imam boravisnu dozvolu, prva 2 puts sam dobila na godinu dana, sada na 3 godine. Ne radim nigde, Imam 2 deteta, jedan je beba od godinu dana. Sa muzem sam se vencala Novembra 2019 god u Srbiji, oboje smo srpski drzavljani. Kada sam se porodila muz je predao ovde u Nemackoj zahtev za boravisnu vizu, dobio je duldung kako bi ostao sa nama I receno mi je da preda zahtev za vizu u ambasadi u Bg-u. U medjuvremenu je dobio I radnu dozvolu I poceo da radi, njemu je duldun produzavan na 3 meseca. Dana's je stigao termin za vizu. Zanima me koja su dokumenta potrebna ukoliko vec ima prethodnu saglasnost nadleznog organa I ukoliko je dostavi na terminu I da li je onda potreban sertikat A1? Da li postoji problem zato sto ja ne radim, primam novac preko Jobcentra? Deca primaju kindergeld I moj muz je primao preko socijalnog novac, a od kako radi mini job prima I platu I nesto od socijalnog. Izvinite na duzem postu, molim ukoliko neko ima iskustva ili slicnu situaciju da odgovori...
Unapred zahvalna