SP-rukomet 2013

Koji li ce mu sada igraci biti krivi? Protiv Poljske su bili mladi, protiv Slovenije stari a sada su verovatno ovi srednji.

Stvarno strasno. Bruka. Ne, ovo nijesam ocekivao. Trebali ste cuti komentare Shpanaca. I jesu u pravu mada ih vise nijesam mogao slusati no sam ugasio ton. Sprdnja na racun selekcije. Bili ste u pravu kad je Vuk u pitanju i ne samo vi nego i mnogi drugi. Ima krivice i kod igraca ali kako rekoste, ako krenemo od Poljaka, Slovenaca i ovo sinoc Vuk je na celu kolone po greskama. Jednom sam rekao da onome Boskovicu (zenskom selektoru) treba oduzeti diplomu za onaj time-out protiv Crnogorki (kad je Bulatovicka lezala na suprotnu stranu) i mislim da Vuk treba da se povuce poslije ove bruke. Narocito mu zamjeram na price o sujetama i prozivanjima igraca, u jeku SP i dan uoci jako vazne utakmice. Razocaran sam.

Strašna je stvar što su oni igrali kao da igraju za tamo neku uličnu ekipu, a ne za svoju zemlju, Državu i narod. Činom prihvatanja poziva da igraš za reprezentaciju odričeš se prava na predaju, sujetu, kenjkanje, nezalaganje i ostale stvari koje su za naše sportske, ali i političke predstavnike imanentne.

Što se igračkog dela tiče, Vuković je ubedljivo najveći krivac i bilo bi normalno da podnese ostavku. Čovek je lutao u izboru bekova, spuštao nam ritam, vadio najraspoloženije igrače kad im krene, jednostavno nije imao muda da u ključnim momentima igraju najkoncentrisaniji, nego su po nekom automatizmu igrali šatro najiskusniji. Momira Ilića ništa nije išlo celo prvenstvo, gubio je lopte, nerezonski šutirao,ali je morao da igra kad se lomi. Nenadić je bio naš najbolji ofanzivni igrač, ali iz nekog misterioznog razloga u ključnim momentima utakmica sedeo na klupi. Mladi i talentovani Mitrović nije dobio adekvatnu šansu, kao ni Zelenović koji je u nekoliko navrata pokazao da ima strahovit šut levom rukom, kao i petlju da odigra kad je gusto. Šešum ima problema u glavi i ne sme da igra kad su prelomni momenti jer je rizik od besmislenog poteza ogroman.Kružne napadače nismo ni imali ni koristili, krila su dobra ali često menjanje bekova i nedostatak mašte su naša krila svela na one godine kada je Matić sedeo u ćošku i pio kafu dok imamo napad.
Odbrana je bila sramna, igrač više očajan, a zaprepašćuje činjenica da su nam protivnici pravili višak dok smo imali igrača više i lagano davali golove. Posebno bi istakao i izbor rezervnog golmana koji prima golove iz svih mogućih pozicija. Onakvog panja mogli su naći i u obližnjoj šumi pa ga postaviti na gol. Učinak bi bio približan, kudikamo i bolji.

Nije problem izgubiti od Španije, problem je u načinu i pristupu, a Španija i Srbija u ovom momentu ne igraju isti sport. Ono što mi igramo je neka varijacija na rukomet.

Istakao bi očajno vođenje utakmica protiv Poljske, naročito i protiv Slovenije. U tim mečevima Vuković je direktan krivac, jer je svojim potezima i nejasnim bekovskim promenama protivnika vraćao u život.

Uglavnom, dok se ne shvati da se moderni rukomet bazira na kontranapadu i brzoj igri, koji naši ne mogu da izvedu ni protiv Saudijske Arabije, dok se ne promeni filozofija u kojoj ti je najjače oružje bekovski šut sa ukrštanjem, sa 11 metara, nema se šta tražiti na velikim takmičenjima.

Poslednja izmena:
@Car Zg. Posto si mnogo bolje upucen od mene sto se prica....zasto je Balic izostavljen iz selekcije. Povod mog pitanja su komentari Kljajica uzgred, jako nekorektni prema Goluzi i njegovim izabranicima. Hvala. Misljenja sam da Balic i nije potreban hrvatskoj selekciji.

Balić ne živi sportski. Zbog toga zadnje 3 godine ima problema sa spremom i povredama. Kako je onako težak karakter, vlastitu nemoć ispoljava kroz veliku nervozu. Mislim da je to bilo vidljivo u igri momčadi, ali i izvan terena kroz narušavanje autoriteta treneru.
Kako bi jednog od svojih najvećih sportskih velikana spasili od ovakvih objava istine, napravili smo šemu "ne javlja se na mobitel ovo ono..." . Sve u svemu, on trenutno nije spreman za vrhunski rukomet i takav je kontraproduktivan, jer ga nije moguće bez turbulencija uklopiti u momčad kao "običan" kotačić....

Inače bio sam za podmlađivanje i već sada se može reći da je pun pogodak. Em što stvarno igramo dobro, em što su svi klinci dobili veliku minutažu i dobro je iskoristili. Igrači su odmorni i svježi jer smo 5 susreta riješili do 40-e minute, a dvoboj sa Španjolcima je bio farsa.
Iako se busamo da smo odradili sve po fer pleju, meni se ipak čini da su obje momčadi tražile način da izgube, ali su Španjolci toliko otvoreno puštali zadnjih 5 minuta, da naši nisu mogli spriječiti pobjedu.
Šteta, drugi dio ždrijeba je daleko lakši i igrali bi finale. Žao mi je i ako sa Španjolcima ne odigramo još jednu, jer smo bolji i odrali bi ih sa 5,6 razlike ko na EP i Olimpijadi prošle godine.

Slijede Francuzi i yebi ga...kako bude bit će...treba igrati ovu čvrstu i pokretljivu obranu, jurišat u kontre i brze napade, jer su ipak stari i sporiji...ako se ne us.eremo možemo dobiti, ali lako je to reć. Čim vidimo Omeyera i Dinarta, srce skače u petu, a lopte u aut...

Bez obzira na rezultat, zadovoljan sam jer je Hrvatska dokazala da je uz Francusku i Dansku najbolja svjetska momčad i sa ovim podmlađenim sastavom sa čak 5 klinaca do 22.g.

Balić ne živi sportski. Zbog toga zadnje 3 godine ima problema sa spremom i povredama. Kako je onako težak karakter, vlastitu nemoć ispoljava kroz veliku nervozu. Mislim da je to bilo vidljivo u igri momčadi, ali i izvan terena kroz narušavanje autoriteta treneru.
Kako bi jednog od svojih najvećih sportskih velikana spasili od ovakvih objava istine, napravili smo šemu "ne javlja se na mobitel ovo ono..." . Sve u svemu, on trenutno nije spreman za vrhunski rukomet i takav je kontraproduktivan, jer ga nije moguće bez turbulencija uklopiti u momčad kao "običan" kotačić....

Inače bio sam za podmlađivanje i već sada se može reći da je pun pogodak. Em što stvarno igramo dobro, em što su svi klinci dobili veliku minutažu i dobro je iskoristili. Igrači su odmorni i svježi jer smo 5 susreta riješili do 40-e minute, a dvoboj sa Španjolcima je bio farsa.
Iako se busamo da smo odradili sve po fer pleju, meni se ipak čini da su obje momčadi tražile način da izgube, ali su Španjolci toliko otvoreno puštali zadnjih 5 minuta, da naši nisu mogli spriječiti pobjedu.
Šteta, drugi dio ždrijeba je daleko lakši i igrali bi finale. Žao mi je i ako sa Španjolcima ne odigramo još jednu, jer smo bolji i odrali bi ih sa 5,6 razlike ko na EP i Olimpijadi prošle godine.

Slijede Francuzi i yebi ga...kako bude bit će...treba igrati ovu čvrstu i pokretljivu obranu, jurišat u kontre i brze napade, jer su ipak stari i sporiji...ako se ne us.eremo možemo dobiti, ali lako je to reć. Čim vidimo Omeyera i Dinarta, srce skače u petu, a lopte u aut...

Bez obzira na rezultat, zadovoljan sam jer je Hrvatska dokazala da je uz Francusku i Dansku najbolja svjetska momčad i sa ovim podmlađenim sastavom sa čak 5 klinaca do 22.g.

Za ovo boldovano crvenim sam se morao od srca nasmijat.

Mislim da će nas sutra Francuzi odrat. Imam osjećaj da čim vide Omeyera gol im smanji za pola. Čak i da prođemo Francuze tu je polufinale i vjerovatno Danci. E ako bi to nekim slučajem dobili u finalu će biti Španjolci.

Ne znam kakav bi se to rukomet trebao igrati da se Španjolci dobiju na njihovom terenu u finalu. Bilo ko da bude igrao protiv njih u finalu nema puno šansi.

Za ovo boldovano crvenim sam se morao od srca nasmijat.

Mislim da će nas sutra Francuzi odrat. Imam osjećaj da čim vide Omeyera gol im smanji za pola. Čak i da prođemo Francuze tu je polufinale i vjerovatno Danci. E ako bi to nekim slučajem dobili u finalu će biti Španjolci.

Ne znam kakav bi se to rukomet trebao igrati da se Španjolci dobiju na njihovom terenu u finalu. Bilo ko da bude igrao protiv njih u finalu nema puno šansi.

Španjolci ne igraju naročito. Imaju 2 teška vanjska, neiskusno lijevo krilo. Ako im zatvoriš osovinu Sarmiento-Aginagalde riješio si tekmu. Osim toga luzeri su neviđeni u rukometu, tako da će ih dobit ko god stigne do finala...recimo našu obranu ne bi probili u ozbiljnom meču nema šanse...
A što se Francuza tiče i nemam neki osjećaj ovaj put...dobro smo igrali, mijenjamo generaciju i zadovoljan sam...
I sami smo si postavili niže ciljeve nego inače, ostvarili smo ih i možda taj manji pritisak oslobodi igrače pa odigraju yebeno....trebat će nam 15 obrana Alilovića i bar 6,7 golova iz kontre....

Španjolci ne igraju naročito. Imaju 2 teška vanjska, neiskusno lijevo krilo. Ako im zatvoriš osovinu Sarmiento-Aginagalde riješio si tekmu. Osim toga luzeri su neviđeni u rukometu, tako da će ih dobit ko god stigne do finala...recimo našu obranu ne bi probili u ozbiljnom meču nema šanse...
A što se Francuza tiče i nemam neki osjećaj ovaj put...dobro smo igrali, mijenjamo generaciju i zadovoljan sam...
I sami smo si postavili niže ciljeve nego inače, ostvarili smo ih i možda taj manji pritisak oslobodi igrače pa odigraju yebeno....trebat će nam 15 obrana Alilovića i bar 6,7 golova iz kontre....

Španjolci imaju raskrčen put do finala. A ko god da bude igrao protiv njih igrat će i protiv sudaca. Mislim da će to biti nemoguća misija samo zbog njihovog domaćinstva.

Sutra ćemo vidjet na čemu smo. Recimo Omeyer ne brani ništa posebno na ovom prvenstvu, ali uopće ne sumnjam da će se sutra povampirit i skupit nekih dvadesetak obrana. Još mi je u sjećanju Olimpijada iz Pekinga kada je Lackoviću hvatao žive lopte iz šuteva sa osam metara. :lol:

U Mirka nemam neko veliko povjerenje. Možda me prijatno iznenadi, a možda bude i

Vreca-1.gif

Francuzi su se provlacili kroz ovo prvenstvo tesnim rezultatima dok su Hrvati gazili sa 70-80% snage sve svoje protivnike. Za Hrvate je ova utakmica bila sad il nikad da poraze nikad slabije Francuze sto su i ucinili. E za polufinale sa Dancima ne znam sta da kazem jer ih nisam gledao ovo prvenstvo ali to ce sigurno biti finale pre finala i ko pobedi taj ce 99% biti prvak.

Francuzi su se provlacili kroz ovo prvenstvo tesnim rezultatima dok su Hrvati gazili sa 70-80% snage sve svoje protivnike. Za Hrvate je ova utakmica bila sad il nikad da poraze nikad slabije Francuze sto su i ucinili. E za polufinale sa Dancima ne znam sta da kazem jer ih nisam gledao ovo prvenstvo ali to ce sigurno biti finale pre finala i ko pobedi taj ce 99% biti prvak.

Bez obzira na sav kompleks od Francuza mi smo naš skor u ključnim tekmama smanjili na 6:4 (zadnjih 10 g.).
Za razliku od Francuza, Dancima ne ležimo. Znali su nas tuć u završnim telkmama, onako slomljene, ali ovaj puta ih čekamo. Kao što smo ih razbili mnogo puta. Sa Vukovićem na čelu:lol:

Bravo kraljevi!!!:klap::klap::klap:

Bez obzira na sav kompleks od Francuza mi smo naš skor u ključnim tekmama smanjili na 6:4 (zadnjih 10 g.).
Za razliku od Francuza, Dancima ne ležimo. Znali su nas tuć u završnim telkmama, onako slomljene, ali ovaj puta ih čekamo. Kao što smo ih razbili mnogo puta. Sa Vukovićem na čelu:lol:

Bravo kraljevi!!!:klap::klap::klap:
Odigrali ste iznad mojih očekivanja i moram pohvaliti vaš pristup igri od samog početka...niste išli "grlom u jagode" već ste smireno,taktički odlično odigrali na kartu francuza da će vas verovatno lako dobiti s'obzirom da ste polako već počeli dobijati kompleks od njih.
Videla se razlika između našeg buzdovana Vukovića i vašeg Goluže koji tačno igračima odredi šta treba da urade na terenu uz alternative ako ta akcija ne može da se uradi.Ovaj naš zna samo "probaj to i to,vidi da li može"...to nema ni u nižim rukometnim ligama !
Ovaj uspeh vam je još više daje na značaju ako se vidi da ste podmladili selekciju.
Danska je nepredvidiva selekcija koja za razliku od francuza veoma lako se diže iz mrtvih,što smo se i uverili na EP u Srbiji.

Back