SOTONA I DEMONI - kako zavode ljude

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
daj ti dokaz da je Bog bezgresan

Jer ako bi bio gresan, uzvisen neka je od onoga kakvom ga opisuju, ne bi bilo ni mene niti tebe, niti bi univerzum opstojao...
Pa zar sada u vremenu nauke kada smo spoznali da ne nasa planeta, niti nase sunce, vec da je nasa citava galaksija ustvari samo zrno prasine predivne bozje kreacije, pa ko si ti da postavis takvo pitanje?!

Tvrdnja da kosmos, nasa galaksija, nasa planeta, kao i kosmos u nama samima opstoji tek onako, kao i da je to sve jedna puka slucajnost je jednaka sledecoj tvrdnji:
Recimo da sada ja tebe uveravam kako sam bio prisutan u Americi prilikom naleta jednog od najvecih zabeljezenih tornada koji je na moje oci prosao preko jednog od najvecih AUTO OTPADA i tom prilikom svi smo ostali bez daha onda kada smo ugledali AERBUS A380 ispred nas koji je ustvari kreacija tornada?! Da li bi mi mozda povjerovao?!
Pa kako onda mozes vjerovati da sav ovaj sklad na mikro i makro planu koji zapazas oko sebe sam od sebe opstoji?!

Cudne li su te ideje?!

Poslednja izmena:
Jer ako bi bio gresan, uzvisen neka je od onoga kakvom ga opisuju, ne bi bilo ni mene niti tebe, niti bi univerzum opstojao...
Pa zar sada u vremenu nauke kada smo spoznali da ne nasa planeta, niti nase sunce, vec da je nasa citava galaksija ustvari samo zrno prasine predivne bozje kreacije, pa ko si ti da postavis takvo pitanje?!

Tvrdnja da kosmos, nasa galaksija, nasa planeta, kao i kosmos u nama samima opstoji tek onako, kao i da je to sve jedna puka slucajnost je jednaka sledecoj tvrdnji:
Recimo da sada ja tebe uveravam kako sam bio prisutan u Americi prilikom naleta jednog od najvecih zabeljezenih tornada koji je na moje oci prosao preko jednog od najvecih AUTO OTPADA i tom prilikom svi smo ostali bez daha onda kada smo ugledali AERBUS A380 ispred nas koji je ustvari kreacija tornada?! Da li bi mi mozda povjerovao?!
Pa kako onda mozes vjerovati da sav ovaj sklad na mikro i makro planu koji zapazas oko sebe sam od sebe opstoji?!

Cudne li su te ideje?!

Znam znam

A da li se to Bog negde zavjetovao da ce ljude stvoriti potpune ili perfektne...?
Covjek je po prirodi sklon greskama, krhk, nejak, brzoplet...?!
Podsetiom se Adama i Have, kako je i na koji nacin njih Lucifer zaveo...?
Naime, Bog je njih stvorio u najpotpunijem i najperfektijem mogucem obliku, zbog toga se i u Islamu Adem spominje kao najpotpunije bozje stvorenja, ali ne i potpuno...
Pa se za Josipa ili Jusufa, kaze da je bio pedeseti deo ljepote Ademove, iako svi znamo lepotu Josipa za kojeg su zene presekle svoje prste a da usljed njegove ljepote nisu ni osjetile...

Nakon stvaranja zadovoljio im je njihove strasti i uveo u Raj i dao im sve sto su pozeleli, osim poznate biljke...
Upravo je to Lucifer iskoristio, te je znao da ih nemoze zavjesi preko bilo koje blagodati i stvari jer su oni vec sve to imali pa im je prisao sa jedne nepotpune stvari, cinjenicu da su oni i pored sveg uzivanja obicni smrtnici, pa im je sejtan prisao rekavsi im kako stoji u kuranu: "Hocete li da vas uputim na drvo VJECNOSTI i vlast koja nikada nece proci...?!"
Medjutim za razliku od njega oni se nisu prkosili i uzoholili, vec su priznali svoj grijeh a potom i oprost od njega trazili...

Upravo ovo naznacava i poslanik Muhammed onda kada je rekao kao sto stoji u hadisu kod Muslima i Buharije:
"Kada bi covjek imao blaga koliko jedna citava dolina zlata, pozeleo bi drugu, a kada bi i nju dobio zazeleo bi i trecu... A porive za njegovo htjenje ne moze nista ispuniti osim PRASINA..." Tj. smrt...
Dakle poenta nije apsolutnoj apstinenciji, vec u trazenju oprosta za svoje pogreske i kstremljenje ka apsolutnoj dobroti...

Možeš li ti shvatiti da se radi o primjećivanju nelogičnosti u njegovom postu i ništa više.

Arome su postale jako popularne medju ribolovcima, jer omogucuju visestruko pospesivanje primamljivosti mamaca. Mogu se dodati u primame a takodje mozete umociti i pellet u nju. Osnovu ove intenzivne arome daje vocni secerni sirup koji stvara idealnu harmoniju sa ostalim aromama. Jednako dobro se ponasa u toploj I u hladnoj vodi pa je idealna tokom cele godine. Jedna boca Tuning Arome je dovoljna za aromatizovanje 5-10 kg mesavine. Haldorado Aroma Tuning - Crveni Demon: - crvena boja - gusta smesa - intenzivan sladak miris i ukus - aroma sveze jagode - osnova vocni secerni sirup - upotrebljava se za lov na sarana.

silent_but_deadly_by_ivanbogicevic-d5kczjv.jpg

demon je zanimljiv pojam. Npr. i Alister Krouli je prizivao demone. Pitanje je da li su to posebni eniteti ili aspekti psihe. U svakom slučaju ne mislim da se priča oko ove teme svodi na čisto sujeverje. Ima tu da se zagrebe i ispod površine...a takav je slučaj i sa religijom.

tema nije sujeverje nego stvarnost
Sotona i Demoni postoje i Bozja rec govori o tome
sam Bog
Oni su entiteti, duhovna bica
a mogu uticati na ljudsku psihu

tema nije sujeverje nego stvarnost
Sotona i Demoni postoje i Bozja rec govori o tome
sam Bog
Oni su entiteti, duhovna bica
a mogu uticati na ljudsku psihu

Andjeli su duhovna bica i biblija govori da su ih ljudi videli u materijalnom obliku.

Ako su i demoni stvarni i isto su duhovna bica, kako to da biblija ni na jednom mestu ne govori da je neko video demone u materijalnom obliku?

Pojasni mi malo...

Govori :rumenko:

Na primer kada je Isus isterao demona iz jednog pobesnelog coveka i kada je oterao demone u krdo svinja :rumenko:

Nekada se pitam da li vi citate Bibliju ili samo fantazirate da je znate :hahaha:

Nisi razumeo ono sto sam rekao, jer zelis da vidis ono sto zelis.

Da li je Maija videla andjela? Da li je taj andjeo bio u materijalnom obliku?

Da li su Isus i ucenici videli demone u tom coveku nakon sto ih je poslao u krdo svinja?

Oni su videli coveka i svinje, ali nisu videli materijalizovanog demona. Jos jednom te pitam, da li je Marija videla duhvono bice zvanog "andjeo" u materijalnom obliku?

Posto znas toliko bibliju, nadji mi gde se u njoj spominje da je neko video demone kao sto su vidjali andjele.

Poslednja izmena:

Da li su Isus i ucenici videli demone u tom coveku nakon sto ih je poslao u krdo svinja?

Oni su videli coveka i svinje, ali nisu videli materijalizovanog demona. Jos jednom te pitam, da li je Marija videla duhvono bice zvanog "andjeo" u materijalnom obliku?

Posto znas toliko bibliju, nadji mi gde se u njoj spominje da je neko video demone kao sto su vidjali andjele.

Ne vidim svrhu u pitanju da li ih je ko vidio? Kakve to veze ima?

Andjeli su duhovna bica i biblija govori da su ih ljudi videli u materijalnom obliku.

Ako su i demoni stvarni i isto su duhovna bica, kako to da biblija ni na jednom mestu ne govori da je neko video demone u materijalnom obliku?

Pojasni mi malo...

Demoni nakon potopa nemaju moc materijalizacije...

Bog im je to oduzeo a pre potopa su mogli...

Demoni se ne mogu videti... Oni su duhovna bica...

Ali demoni imaju moc da se prikazu...

Vidi se njihovo delovanje citamo u novom zavetu kako je Isus isterivao demone
i sta oni mogu da prouzrokuju kod coveka...

Od bolesti do ludila...

Evo jedan primer coveka koji je bio opsednut demonima

Demoni su isto sto i zli duhovi...

Isus ih je isterao iz coveka i poslao u krdo svinja

Marko 5

1 Stigoše na drugu obalu u zemlju Gadarinsku.
2 Kako Isus iziđe iz lađe, priđe mu s grobova čovek obuzet nečistim duhom.
3 Taj čovek življaše u grobovima, i niko ga ne mogaše ni verigama svezati,
4 jer je mnogo puta bio metnut u okove i u velige, pa je iskidao verige i okove lomio, i niko nije imao snage da ga ukroti.
5 I on jednako, dan i noć, bavljaše se u grobovima i u gorama, vičući i bijući se kamenjem.
6 Ugledavši Isusa izdaleka, dotrča, pokloni mu se
7 i povika jakim glasom: Šta ima između tebe i mene, Isuse, Sine Boga Svevišnjega? Zaklinjem te Bogom, ne muči me!
8 Jer mu Isus govoraše: Iziđi, duše nečisti, iz toga čoveka!

9 I upita ga: Koje ti je ime? On mu odgovori: Legija mi je ime, jer nas ima mnogo.
10 I moli ga mnogo da ih ne istera iz one okoline.

11 Onde po bregu pasijaše veliki krd svinja.
12 I zli duhovi ga moliše govoreći: Pošalji nas u te svinje, da u njih uđemo.
13 On im to dopusti, i duhovi nečisti iziđoše i uđoše u svinje, i navali krd s brega u more. Bilo ih je oko dve hiljade, i potopiše se u moru.

14 Svinjari pobegoše i javiše sve u gradu i po selima. Iziđoše ljudi da vide sve što je bilo,
15 i dođoše k Isusu i videše besnoga u kome je bila legija gde sedi obučen i pri svesti, i zgranuše se.
16 A oni koji behu videli što se zbilo, kazaše im što bi od besnoga i od svinja. 17 I oni stadoše tad moliti Isusa da ide iz njihovih krajeva.

18 Kad je Isus ulazio u lađu, moli ga onaj koji je bio besan, da mu dopusti da ostane s njim. 19 Isus mu ne dade, već mu reče: Idi kući k svojima, i kaži im šta ti Gospodin učini, i kako se smilova na te. 20 I on otide i poče propovedati u Dekapolju šta mu učini Isus. I svi se čuđahu.
..........................................

demoni ili zli duhovi mogu prouzrokovati bolesti kako psihicke tako i fizicke

jer iz mnogih iziđoše zli duhovi s velikom vikom, i mnogi uzeti i hromi ozdraviše.
(Dela 8:7)
tako da su i rublje i ubruse koji behu dodirnuli telo njegovo nosili na bolesnike, i oni se isceljivahu od bolesti, i duhovi zli izlažahu iz njih. (Dela 19:12)

Poslednja izmena:

Ima jedan zapis gde se mrtav Saul obraca prorocici :)

Ariana :heart:

ako znas o tome nesto postavi stih :flert:

Inace ima puno nacina na koje Sotona i demoni zavode ljude

a Biblija nam razotkriva te nacine...

pa ova tema ce se baviti samo time..

Ima sotona i demona, javljaju se i u ljudskom obliku.
Eto na primer kažu za sebe da su vernici i to dobri vernici da su oni najbliži Bogu a u stvari to su prave sotone, samo delaju tako prikriveni.
To je najagora vrsta i najteže se otkivaju ali se ipak na kraju otkriju.

Ima jedan zapis gde se mrtav Saul obraca prorocici :)

Objavi celu pricu kad vec znas celu bibliju a zatim mi reci da li bog zabranjuje komunicaranje sa mrtvima?

Prema bibliji bog ne dopušta da se duse umrlih vracaju na Zemlju. Ovo nam pokazuje prica o bogatasu i Lazaru iz Luka 16,19.31.

Zasto je bog u prici sa Saulom dopustio da se komunicira sa mrtvima?

Saul nije sa bilo kim komunicirao, bio je to prorok Samuilo...

Za tvoju informaciju, nije mrtav Saul vec je to prorok Samuilo. Prvi Jevrejski car (Saul) je od prorocice trazio da ona prizove mrtvog proroka Samuila.

Ni u ovom slucaju se ne spominje da je taj duh (neki smatraju da je to bio demon) bio materijalizovan. Opet si pomislio da znas.

Poslednja izmena:
Ima sotona i demona, javljaju se i u ljudskom obliku.
Eto na primer kažu za sebe da su vernici i to dobri vernici da su oni najbliži Bogu a u stvari to su prave sotone, samo delaju tako prikriveni.
To je najagora vrsta i najteže se otkivaju ali se ipak na kraju otkriju.

i sama si rekla da ne poznajes Bibliju nisi je citala zato ni ne znas

ne brukaj se pisanjem ovakvim

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back