Andjeli su duhovna bica i biblija govori da su ih ljudi videli u materijalnom obliku.
Ako su i demoni stvarni i isto su duhovna bica, kako to da biblija ni na jednom mestu ne govori da je neko video demone u materijalnom obliku?
Pojasni mi malo...
Demoni nakon potopa nemaju moc materijalizacije...
Bog im je to oduzeo a pre potopa su mogli...
Demoni se ne mogu videti... Oni su duhovna bica...
Ali demoni imaju moc da se prikazu...
Vidi se njihovo delovanje citamo u novom zavetu kako je Isus isterivao demone
i sta oni mogu da prouzrokuju kod coveka...
Od bolesti do ludila...
Evo jedan primer coveka koji je bio opsednut demonima
Demoni su isto sto i zli duhovi...
Isus ih je isterao iz coveka i poslao u krdo svinja
Marko 5
1 Stigoše na drugu obalu u zemlju Gadarinsku.
2 Kako Isus iziđe iz lađe, priđe mu s grobova
čovek obuzet nečistim duhom.
3 Taj čovek življaše u grobovima, i niko ga ne mogaše ni verigama svezati,
4 jer je mnogo puta bio metnut u okove i u velige, pa je iskidao verige i okove lomio, i niko nije imao snage da ga ukroti.
5 I on jednako, dan i noć, bavljaše se u grobovima i u gorama, vičući i bijući se kamenjem.
6 Ugledavši Isusa izdaleka, dotrča, pokloni mu se
7 i povika jakim glasom: Šta ima između tebe i mene, Isuse, Sine Boga Svevišnjega? Zaklinjem te Bogom, ne muči me!
8
Jer mu Isus govoraše: Iziđi, duše nečisti, iz toga čoveka!
9 I upita ga:
Koje ti je ime? On mu odgovori: Legija mi je ime, jer nas ima mnogo.
10 I moli ga mnogo da ih ne istera iz one okoline.
11 Onde po bregu pasijaše veliki krd svinja.
12
I zli duhovi ga moliše govoreći: Pošalji nas u te svinje, da u njih uđemo.
13 On im to dopusti, i duhovi nečisti iziđoše i uđoše u svinje, i navali krd s brega u more. Bilo ih je oko dve hiljade, i potopiše se u moru.
14 Svinjari pobegoše i javiše sve u gradu i po selima. Iziđoše ljudi da vide sve što je bilo,
15
i dođoše k Isusu i videše besnoga u kome je bila legija gde sedi obučen i pri svesti, i zgranuše se.
16 A oni koji behu videli što se zbilo, kazaše im što bi od besnoga i od svinja. 17 I oni stadoše tad moliti Isusa da ide iz njihovih krajeva.
18 Kad je Isus ulazio u lađu, moli ga onaj koji je bio besan, da mu dopusti da ostane s njim. 19 Isus mu ne dade, već mu reče: Idi kući k svojima, i kaži im šta ti Gospodin učini, i kako se smilova na te. 20 I on otide i poče propovedati u Dekapolju šta mu učini Isus. I svi se čuđahu.
..........................................
demoni ili zli duhovi mogu prouzrokovati bolesti kako psihicke tako i fizicke
jer iz mnogih iziđoše zli duhovi s velikom vikom, i mnogi uzeti i hromi ozdraviše.
(Dela 8:7)
tako da su i rublje i ubruse koji behu dodirnuli telo njegovo nosili na bolesnike,
i oni se isceljivahu od bolesti, i duhovi zli izlažahu iz njih. (Dela 19:12)