Šopi

Е али ако зовемо генетику у помоћ зар није логично да су првобитни Срби као несумњиво словенско племе имали поприлично исту генетику као и остала словенска племена на овом простору? С тим што су раније придошла племена раније почела да се мешају са староседеоцима тако да не можемо говорити о баш идентичној генетици. Друго важно питање би било ко су били ти староседеоци(које хаплогрупе) и да ли су се разликовали генетски и колико по областима где су живели на Западном Балкану. Такође треба узети у обзир чињеницу да ни тадашња племена сигурно нису била генетски јединствена...
веома занимљива тема са много непознаница...
Ovo ne može da se polu-shvati.
Dakle, ispod famozne I2a-Dinaric postoji MNOGO različitih podgrana. Nemaju ih baš svi moderni slovenski narodi baš sve. Neke podgrane su karakterističnije za određene narode.
Isto važi za R1a. ISpod R1a koja je jedna stara i opšta mutacija postoji čitav niz podgrana.

Tako je, ta plemena nisu nikada bila isključivo jedne haplogrupe, nego su oduvek bila heterogena, dakle pomešana. Podvlačim, od svog formiranja. Zašto? Zato što su nastala od ljudi koji su ranije opet bili deo nekih drugih plemena i tako se hiljadama godina stapali i pretapali.

Nije tako. Bošnjaci i Crnogorci su mešavina Vlaha, Roma, Turaka, Albanaca, Kurda, Čerkeza, Kumana, Pečeneza, Arapa, afričkih robova, nemačkih Sasa. Bošnjaci u Sandžaku su 100% albanskog porekla sa haplogrupama koje su tipične za Albance iz severne Albanije.
Нисам на Санџаклије ни мислио, већ на Бошњаке из БиХ. Санџаклије имају јаку албанску компоненту, али нису 100% Албанци. Око 60% Санџаклија има албанско порекло по мушким линијама, то су показала генетска истраживања.

То за Црногорце није тачно. Да је тачно они би аутосомално кластерирали са Турцима, што није случај.

Црногорцима су аутосомално најближи Румуни, па Срби, па Бугари итд. Ево 25 популација аутосомално најближих Црногорцима - Албанци су им тек на 12-ом месту, а Турака нема у топ 25.

JLbI6cP (14).png

@Brđanin @Demagogic @veliki krang @Q. in perpetuum hibernum @Велики Комбинатор

Poslednja izmena:
Ма немој. Постојао је бошњачки јел' да. Или дукљански.

У томе што си ти црногорски муслиман који је на овом форуму већ био регистрован под другим налозима, свако мало се пререгиструјеш али ти прича увек остаје иста.

О доласку Срба конкретно говори Порфирогенит и ставља их на подручије данашње Тесалије и егејске Македоније.
Недалеко је и Солун па се без имало грешке старословенски језик исто тако може повезати са овим српским племенима.

Старословнски је дакле њихов језик а не језик некаквих неидентфикованих "маледонских Словена", шта год то значило.

Поред тога остали извори, као што сам навео говоре о Словенима са Вардара, које рпесељавају у Малу Азију и оснивају град Гордосервон.
Овде се посредно види да се ради о Србима.

Наравно ко жели да види, а ко се бави причицама за малу децу и пропагандом нек паламуди и даље о локалним племенима од којих су кобајаги настале постјугословенске нације.
Ti imaš ozbiljan psihički problem i komplekse.
Ko je pominjao Bošnjake?
Crnogorac musliman, hahahahaha.

Pošto si čitao Porfirogenita, onda znaš da je Iraklije prvo naselio Srbe kod današnjeg Soluna. Srbima se nije svidjelo, pa su krenuli da se vraćaju. Ali je grupa Srba odlučila da ostane i tamo podigne grad o kojem pričaš.
Kad smo već kod Koste, valjalo bi pogledati poglavlje 32.:
И пошто садашња Србија и Паганија и земља Захумљана и Травунија и земља Конављана, беше под влашћу цара Ромеја, а пошто су те земље биле опустошене од Авара (јер су из тих земаља они истерали Романе који сада живе у Далмацији и Драчу), то цар у овим земљама насели исте Србе и они беху потчињени цару Ромеја, а цар их покрсти довевши свештенике из Рима и, научивши их да правилно врше дела побожности, изложи им хришћанско учење.
Nema Makedonije?

У томе што си ти црногорски муслиман који је на овом форуму већ био регистрован под другим налозима, свако мало се пререгиструјеш али ти прича увек остаје иста.

О доласку Срба конкретно говори Порфирогенит и ставља их на подручије данашње Тесалије и егејске Македоније.
Недалеко је и Солун па се без имало грешке старословенски језик исто тако може повезати са овим српским племенима.

Старословнски је дакле њихов језик а не језик некаквих неидентфикованих "македонских Словена", шта год то значило.

Поред тога остали извори, као што сам навео говоре о Словенима са Вардара, које пресељавају у Малу Азију и оснивају град Гордосервон.

Наравно ко жели да види, а ко се бави причицама за малу децу и пропагандом нек паламуди и даље о локалним племенима од којих су кобајаги настале постјугословенске нације.
Koji ostali izvori? Da li ti uopšte znaš iz kog perioda je Porfirogenitova knjiga a iz kog Čuda svetog Dimitrija?
Da li si svestan postojanje Čuda svetog Dimitrija?

Jeste osnivaju Gordoservon i verovatno su i Srbi bili prisutni pa se grad po njima zove. Jel to znači da niko osim njih nije postojao? Da li znaš kada se pominje prvi put Gordoservon? Ne znaš. Pominje se 50! godina posle dolaska prvih slovenskih plemena na teritoriju Vizantije.

A ti si to zaključio na osnovu čega? Ja tebe nisam sretao na forumu. Ali je tebi dovoljna jedna tema ( na kojoj neironično dokazujem srpstvo Makedonaca i Šopa) da dokažeš da sam montenegrinski bot. Zaista me oduševljavaš.

Понављате једну те исту тезу као папагаји.

Срби су дошли као народ, народ се састоји од племена. "Срби" су старији термин за народност од термина "Словени".
Ако ова племена нису племена српског народа, одговорите којег народа су онда племена и престаните паламудати и мистификовати очигледне ствари.

Ромејски цар Констанс други је преселио део српских племена са Вардара, због нелојалности Ромејима, у Малу Азију, негде у 7-ом веку.
Град Гордосервон илити град Срба, српски град.
Gde se i kada prvi put spominju srpska imena? Kada se prvi put svi Sloveni spominju kao Srbi?
Zanimaju me konkretni istorijski dokazi, a ne alternativna i pseudoistorija isnprisana srpskim nacionalizmom i supremacijom.
To su slovenska plemena od kojih su mnoga došla na Balkan i pre Srba. Srbi su isto došli na Balkan kao slovensko pleme, ali su uspostavili i uredili državu i izvršili hegemoniju i asimilaciju nad ostalim Slovenima i balkanskim starosedeocima. Tako su Srbi iz plemena izrasli u narod.

S

Старословнски је дакле њихов језик а не језик некаквих неидентфикованих "македонских Словена", шта год то значило.

Поред тога остали извори, као што сам навео говоре о Словенима са Вардара, које пресељавају у Малу Азију и оснивају град Гордосервон.

Staroslovenski je kodifikovan u 9. vijeku, mi pričamo o 7. vijeku

Нисам на Санџаклије ни мислио, већ на Бошњаке из БиХ. Санџаклије имају јаку албанску компоненту, али нису 100% Албанци. Око 60% Санџаклија има албанско порекло по мушким линијама, то су показала генетска истраживања.

То за Црногорце није тачно. Да је тачно они би аутосомално кластерирали са Турцима, што није случај.

Црногорцима су аутосомално најближи Румуни, па Срби, па Бугари итд. Ево 25 популација аутосомално најближих Црногорцима - Албанци су им тек на 12-ом месту, а Турака нема у топ 25.

Pogledajte prilog 1210751

@Brđanin @Demagogic @veliki krang @Q. in perpetuum hibernum @Велики Комбинатор
Crnogorce i Bošnjake je trebalo klasifikovati kao Srbe. Onda bi se dobila prva slika Srba. Ovdje je rađeno po državama.

Srbi su genetski među najmešovitijim narodima u Evropi. Spočitavati drugima kako su mešavina svega i svačega, a praviti se lud po pitanju srpske genetske i fizičke heterogenosti samo stvara lažni osećaj srpske supremacije nad ostalim narodima.
Гомила напабирчених баљезгарија која везе нема с темом. Кад се нема аргумената онда се спинује. Честитам спин мајсторе.
Следећа аргументација нека ти буде на тему производње мандарина на Гренланду.

Ti imaš ozbiljan psihički problem i komplekse.
Ko je pominjao Bošnjake?
Crnogorac musliman, hahahahaha.

Pošto si čitao Porfirogenita, onda znaš da je Iraklije prvo naselio Srbe kod današnjeg Soluna. Srbima se nije svidjelo, pa su krenuli da se vraćaju. Ali je grupa Srba odlučila da ostane i tamo podigne grad o kojem pričaš.
Kad smo već kod Koste, valjalo bi pogledati poglavlje 32.:
И пошто садашња Србија и Паганија и земља Захумљана и Травунија и земља Конављана, беше под влашћу цара Ромеја, а пошто су те земље биле опустошене од Авара (јер су из тих земаља они истерали Романе који сада живе у Далмацији и Драчу), то цар у овим земљама насели исте Србе и они беху потчињени цару Ромеја, а цар их покрсти довевши свештенике из Рима и, научивши их да правилно врше дела побожности, изложи им хришћанско учење.
Nema Makedonije?
Koji ostali izvori? Da li ti uopšte znaš iz kog perioda je Porfirogenitova knjiga a iz kog Čuda svetog Dimitrija?
Da li si svestan postojanje Čuda svetog Dimitrija?

Jeste osnivaju Gordoservon i verovatno su i Srbi bili prisutni pa se grad po njima zove. Jel to znači da niko osim njih nije postojao? Da li znaš kada se pominje prvi put Gordoservon? Ne znaš. Pominje se 50! godina posle dolaska prvih slovenskih plemena na teritoriju Vizantije.
И не само Гордосервон него и Сервија на граници Македоније и Тесалије, ту је у Српчиште које је опстало чак и до времена Самуила.
Али мало ћете се правити блесави овде, мало спиновати, мало тролати, све по потреби.

Znam, istražio sam malo o genetici u kojoj nisam imao pojma. Čovjek smatra da je R1a jedina grupa karakteristična za Slovene. A nije, to je I2a. Tako da slovenske gene ima preko 35% Crnogoraca. Takođe, ako bismo tako išli, i Srbi bi bili samo 15% Sloveni.
Tačno je da po Y hromozomu Crnogorci imaju manjeg slovenskog udela od Srbijanaca, što je i razumljivo, jer su se Sloveni spuštali sa severa prema jugu, pa je logično da ih i ima više u severnijim krajevima. To je slučaj sa Y haplogrupama, međutim autosomalno Srbijanci i Crnogorci su dosta izjednačeniji po slovenskom udelu, jer mnogi Crnogorci iako nemaju slovensku Y haplogrupu imaju slovenskog upliva po sporednim linijama.
Ja recimo isto po Y hromozomu imam predslovensko poreklo, ali po fizičkom izgledu kao da sam iz srednje ili istočne Evrope.

Гомила напабирчених баљезгарија која везе нема с темом. Кад се нема аргумената онда се спинује. Честитам спин мајсторе.
Koji su tvoji argumenti?

Crnogorce i Bošnjake je trebalo klasifikovati kao Srbe. Onda bi se dobila prva slika Srba. Ovdje je rađeno po državama.
Кластер Montenegrin се односи да оне Црногорце који се изјашњавају као Црногорци у националном смислу. Црногорски Срби имају свој аутосомални кластер именован као Serb_Montenegro, који је уједно увршћен и у општи српски кластер звани Serb или Serb_average.
Кластери Montenegrin и Serb_Montenegro су скоро идентични, што је и логично.

Ovo ne može da se polu-shvati.
Dakle, ispod famozne I2a-Dinaric postoji MNOGO različitih podgrana. Nemaju ih baš svi moderni slovenski narodi baš sve. Neke podgrane su karakterističnije za određene narode.
Isto važi za R1a. ISpod R1a koja je jedna stara i opšta mutacija postoji čitav niz podgrana.

Tako je, ta plemena nisu nikada bila isključivo jedne haplogrupe, nego su oduvek bila heterogena, dakle pomešana. Podvlačim, od svog formiranja. Zašto? Zato što su nastala od ljudi koji su ranije opet bili deo nekih drugih plemena i tako se hiljadama godina stapali i pretapali.
Хвала на појашњењу...нисам знао да још има разних подграна I2a и R1a итд...
компликација... али ствари постају полако јасније како учествујем на теми...:D

И не само Гордосервон него и Сервија на граници Македоније и Тесалије, ту је у Српчиште које је опстало чак и до времена Самуила.
Али мало ћете се правити блесави овде, мало спиновати, мало тролати, све по потреби.
Mislio sam na Serviju.

Tačno je da po Y hromozomu Crnogorci imaju manjeg slovenskog udela od Srbijanaca, što je i razumljivo, jer su se Sloveni spuštali sa severa prema jugu, pa je logično da ih i ima više u severnijim krajevima. To je slučaj sa Y haplogrupama, međutim autosomalno Srbijanci i Crnogorci su dosta izjednačeniji po slovenskom udelu, jer mnogi Crnogorci iako nemaju slovensku Y haplogrupu imaju slovenskog upliva po sporednim linijama.
Ja recimo isto po Y hromozomu imam predslovensko poreklo, ali po fizičkom izgledu kao da sam iz srednje ili istočne Evrope.
Čak mislim da Crnogorci imaju više od južnih krajeva Srbije.

Rekao ti Damjanović lično preko jutjuba?

Pa, ti isti likovi kojima bezrezervno veruješ ti prodaju ILIRIZAM koji je iz Vatikana direktno preko benediktinca Orbina plasiran! Oni tim ILIRIZMOM negiraju i otsecaju južne Slovene, samim tim i Srbe, od ostatka slovenskih naroda. Lupetaju gluposti o I2a ilirima koje veze sa životom nemaju.
Da li si svestan da nas I2a na Balkanu ima oko 3 miliona samo, a među drugim Slovenima bar 13 miliona? Pa, ko je od koga potekao, ako logiku poznaješ?

Spinuju samo oni koji PRODAJU priču o Srbima pre svih. Troluju te zamišljenim strahom od ne-autohtonosti! Kao da nije dovoljno što su ti preci na Balkanu bar 1500 godina, pa će dođi šumar da te otera...

Čak mislim da Crnogorci imaju više od južnih krajeva Srbije.
Црногорцима или црногорским Србима како год их звали, су од осталих Срба гледано по регијама у просеку аутосомално најсличнији Срба са Косова и југоистока Србије.

Polako samo, materija je ogromna. Prvi put sam ušao u to pre tri godine i tek sam na početku. Ima ovde ljudi koji su eksperti, kao Platin npr.

Црногорцима или црногорским Србима како год их звали, су од осталих Срба гледано по регијама у просеку аутосомално најсличнији Срба са Косова и југоистока Србије.
To sam i pretpostavio. Sličan odnos Slovena i Starobalkanaca.

Постоји на стотине грана, подграна и под-подграна у оквиру I2a и R1a и њихов број расте јер се стално откривају нове.

Srbi su genetski među najmešovitijim narodima u Evropi. Spočitavati drugima kako su mešavina svega i svačega, a praviti se lud po pitanju srpske genetske i fizičke heterogenosti samo stvara lažni osećaj srpske supremacije nad ostalim narodima.

Naravno da imamo supremaciju, jer kakva god da smo mešavina, ti sa kojima smo se mešali nisu bili ni blizu da stvore bilo šta nalik stabilnom društvu, a o državi, pa još značajnoj, i da se ne priča. I plus treba napomenuti da u našem slučaju, a opet za razliku od nekih drugih mešavina, nama se retko prilazilo silom, a i ta sila je rezervisana eventualno za same početke srpske državnosti.

Срби су аутосомално спадају у хомогеније европске народе. Хомогенији су аутосомално по регијама од Немаца, Италијана, Грка, Бугара, Румуна, Украјинаца, Хрвата Холанђана и још неких. Аутосомално прилично хомогени по регијама су и Албанци. С друге стране Грци су врло хетерогени аутосомално, уз Италијане најтхетерогенији европски народ аутосомално.

Срби су аутосомално спадају у хомогеније европске народе. Знатно су хомогенији аутосомално по регијама од Немаца, Италијана, Грка, Бугара, Румуна, Украјинаца, Хрвата Холанђана и још неких. Аутосомално прилично хомогени по регијама су и Албанци. С друге стране Грци су врло хетерогени аутосомално, уз Италијане најтхетерогенији европски народ аутосомално.
To znači da se asimilacija dogodila rano, tj. nedugo posle dolaska na Balkan i da nije postojala velika unutrašnja izolovanost.

Back