Šopi

Nije uneo ni sva slovenska plemena u Makedoniji/Grčkoj. Mislim da je akcenat bio na istočnoslovenskim plemenima.
Postavio sam kartu da bih dočarao broj posebnih plemena u postmigratornom periodu.
Ne možemo sva ta istočnoslovenska plemena smatrati Rusima, jer Rusa tada nije ni bilo. Tako ne možemo smatrati ni da su sva slovenska plemena na Balkanu bila Srbi, jer Srbi prosto nisu asimilovali sve njih u prvih par stotina godina od dolaska.
Daj prestani lupetati gluposti, mitomanisati i lagati. Srbi nisu nikoga asimilovali, odnosno plemena u Makedoniji, Grčkoj i drugim delovima Balkana su sva bila srpskog porekla. Timočani, Braničevci, Moravljani su naravno bili srpska plemena.

Интересантно је да састављач ове карте није унео Тимочане, Браничевце и Моравце као посебна племена. Да ли су се они већ тада сматрали Србима?

Srpska plemena Timočani, Braničevci, Moravljani:

http://sr.wikipedia.org/sr-el/Timočani

http://sr.wikipedia.org/sr-el/Braničevci

http://sr.wikipedia.org/sr-el/Moravljani_(južnoslovensko_pleme)

A primjer da su Srbi mogli da asimiluju se vidi kod Braničana i Timočana. Od kad su upali u sastav srpske države, nema im više pomena. Prije toga ih je bilo.
Znači, jedina mogućnost da su oni bili Srbi jeste da je postojao srpski plemenski savez ( kom su pripadala sva ta plemena, Srbi i Lužičani) i koji je nosio naziv po Srbima.
Srbi nisu nikoga asimilovali. Braničevci, Moravljani i Timočani su bili srpska plemena:

http://sr.wikipedia.org/sr-el/Timočani

http://sr.wikipedia.org/sr-el/Braničevci

http://sr.wikipedia.org/sr-el/Moravljani_(južnoslovensko_pleme)

Itekako imaju. I jedni i drugi su genetski bliži Srbima nego Makedonci, pogotovo Bošnjaci.
Bošnjaci i Moldavci su najbliži narodi Srbima autosomalno.
Nije tako. Bošnjaci i Crnogorci su mešavina Vlaha, Roma, Turaka, Albanaca, Kurda, Čerkeza, Kumana, Pečeneza, Arapa, afričkih robova, nemačkih Sasa. Bošnjaci u Sandžaku su 100% albanskog porekla sa haplogrupama koje su tipične za Albance iz severne Albanije.

U kojim izvorima se navedeni spominju kao ''srpska plemena''? Mnogi od ovih (možda i većina) su došli na Balkan pre Srba.
Понављате једну те исту тезу као папагаји.

Срби су дошли као народ, народ се састоји од племена. "Срби" су старији термин за народност од термина "Словени".
Ако ова племена нису племена српског народа, одговорите којег народа су онда племена и престаните паламудати и мистификовати очигледне ствари.

Ромејски цар Констанс други је преселио део српских племена са Вардара, због нелојалности Ромејима, у Малу Азију, негде у 7-ом веку.
Град Гордосервон илити град Срба, српски град.

Ništa što taj lik napiše nije tačno. Kompleksi, laž i mitomanija.
Znam, istražio sam malo o genetici u kojoj nisam imao pojma. Čovjek smatra da je R1a jedina grupa karakteristična za Slovene. A nije, to je I2a. Tako da slovenske gene ima preko 35% Crnogoraca. Takođe, ako bismo tako išli, i Srbi bi bili samo 15% Sloveni.

Понављате једну те исту тезу као папагаји.

Срби су дошли као народ, народ се састоји од племена. "Срби" су старији термин за народност од термина "Словени".
Ако ова племена нису племена српског народа, одговорите којег народа су онда племена и престаните паламудати и мистификовати очигледне ствари.

Ромејски цар Констанс други је преселио део српских племена са Вардара, због нелојалности Ромејима, у Малу Азију, негде у 7-ом веку.
Град Гордосервон илити град Срба, српски град.
Odakle ti znaš da su dio srpskog naroda? Možda su i oni dio poljskog ili češkog naroda, pa su se odvojili i krenuli na Balkan.

Odakle ti znaš da su dio srpskog naroda? Možda su i oni dio poljskog ili češkog naroda, pa su se odvojili i krenuli na Balkan.
То о чему ти говориш је софизам, доскочица, форица.

Сви говоре српским језиком, деле обичаје са Србима, скачу уз исте ритмове али они нису Срби јер су кобајаги постојала та нека неидентификована словенска племена, некакав НЛО да се изразим сликовито, то су те хрватско-бошњачке смицалице и досетке.

Историја и етнологија не оперише са пропагандним смицалицама и досеткама, не оперише са ретроактивном легитимизацијом модерних идентитета.

Зато Мехмед Паша Соколовић није "бошњак", још мање може бити то Иса-бег Исаковић.
И Алија Изетбеговић као и Мухамед Филиповић су у позним годинама (својим 70-им) открили да су "бошњаци".
Једног јутра у 70 и некој су се пробудили и одлучили да су "бошњаци", шта с' били пре тога ?

Сви говоре српским језиком, деле обичаје са Србима, скачу уз исте ритмове али они нису Срби јер су кобајаги постојала та нека неидентификована словенска племена, некакав НЛО да се изразим сликовито, то су те хрватско-бошњачке смицалице и досетке.

Историја и етнологија не оперише са пропагандним смицалицама и досеткама, не оперише са ретроактивном легитимизацијом модерних идентитета.

Зато Мехмед Паша Соколовић није "бошњак", још мање може бити то Иса-бег Исаковић.
И Алија Изетбеговић као и Мухамед Филиповић су у позним годинама (својим 70-им) открили да су "бошњаци".
Једног јутра у 70 и некој су се пробудили и одлучили да су "бошњаци", шта с' били пре тога ?
Koliko ja znam, u 7.vijeku nije postojao srpski jezik.

Niko ne legitimizuje moderne identitete. Ne vidim čemu ta priča o Bošnjacima.

Identifikovana su veoma dobro baš iz tih istih izvora koji opisuju dolazak Srba, samo malo starijih.

Izvini, da li je problem neki, ako je slučajno neko drugo pleme asimilovano od strane Srba, što genetska heterogenost svakako dokazuje?
Da li zamišljaš da sve te muške linije, a pogotovo one koje su u Evropi desetinama hiljada godina, nisu prošle kroz neke druge populacije pre bilo kakve naznake da će Sloveni, pa i Srbi ikada postojati?

Vi biste po @Blacked & BlackedRaw bili samo 15% Sloveni, mješavina Vlaha, Vikinga, Arapa i Arbanasa.
Ако је тако ја сам онда од Викинга...зашто? па тако ми се свиђа...:mrgreen:
Шалим се ова тема би била једна дивна тема да се бави само историјом те да се не "политизују" добијена историјска сазнања...одавно сам још рекао да би историју као науку требало забранити за широке народне масе...

Ако је тако ја сам онда од Викинга...зашто? па тако ми се свиђа...:mrgreen:
Шалим се ова тема би била једна дивна тема да се бави само историјом те да се не "политизују" добијена историјска сазнања...одавно сам још рекао да би историју као науку требало забранити за широке народне масе...
Navodno su Prijepoljci od vikinga. To je I1 ako se ne varam.

Ne vidim u čemu je problem da su Srbi mješavina više slovenskih plemena. Onaj ko smatra da je sve slovensko kod Srba od Belih Srba iz 7.vijeka se žestoko vara.
Zato što ih kojekakvi šarići i deretići tovare godinama da ničega pre Srba nije bilo.
Istoriju uče na desetominutnim klipovima na youtubeu, eto to je problem.

Identifikovana su veoma dobro baš iz tih istih izvora koji opisuju dolazak Srba, samo malo starijih.

Izvini, da li je problem neki, ako je slučajno neko drugo pleme asimilovano od strane Srba, što genetska heterogenost svakako dokazuje?
Da li zamišljaš da sve te muške linije, a pogotovo one koje su u Evropi desetinama hiljada godina, nisu prošle kroz neke druge populacije pre bilo kakve naznake da će Sloveni, pa i Srbi ikada postojati?
Е али ако зовемо генетику у помоћ зар није логично да су првобитни Срби као несумњиво словенско племе имали поприлично исту генетику као и остала словенска племена на овом простору? С тим што су раније придошла племена раније почела да се мешају са староседеоцима тако да не можемо говорити о баш идентичној генетици. Друго важно питање би било ко су били ти староседеоци(које хаплогрупе) и да ли су се разликовали генетски и колико по областима где су живели на Западном Балкану. Такође треба узети у обзир чињеницу да ни тадашња племена сигурно нису била генетски јединствена...
веома занимљива тема са много непознаница...

Navodno su Prijepoljci od vikinga. To je I1 ako se ne varam.
Оно што ја покушавам да кажем/сазнам...је то да мислим да нису ни сви Викинзи били I1 а питање је и да ли је већина била...бар за Викинге као велике авантуристе и старе светске путнике ми ово делује логично...не знам да ли сам у праву...

Е али ако зовемо генетику у помоћ зар није логично да су првобитни Срби као несумњиво словенско племе имали поприлично исту генетику као и остала словенска племена на овом простору? С тим што су раније придошла племена раније почела да се мешају са староседеоцима тако да не можемо говорити о баш идентичној генетици. Друго важно питање би било ко су били ти староседеоци(које хаплогрупе) и да ли су се разликовали генетски и колико по областима где су живели на Западном Балкану. Такође треба узети у обзир чињеницу да ни тадашња племена сигурно нису била генетски јединствена...
веома занимљива тема са много непознаница...
Ali su se grane između Belih Srba i ostalih Slovena odvojile ranije. Slovenski geni kod Makedonaca su drugačiji od slovenskih gena kod Srba.

Koliko ja znam, u 7.vijeku nije postojao srpski jezik.
Ма немој. Постојао је бошњачки јел' да. Или дукљански.

Niko ne legitimizuje moderne identitete. Ne vidim čemu ta priča o Bošnjacima.
У томе што си ти црногорски муслиман који је на овом форуму већ био регистрован под другим налозима, свако мало се пререгиструјеш али ти прича увек остаје иста.

О доласку Срба конкретно говори Порфирогенит и ставља их на подручије данашње Тесалије и егејске Македоније.
Недалеко је и Солун па се без имало грешке старословенски језик исто тако може повезати са овим српским племенима.

Старословнски је дакле њихов језик а не језик некаквих неидентфикованих "македонских Словена", шта год то значило.

Поред тога остали извори, као што сам навео говоре о Словенима са Вардара, које пресељавају у Малу Азију и оснивају град Гордосервон.
Овде се посредно види да се ради о Србима.

Наравно ко жели да види, а ко се бави причицама за малу децу и пропагандом нек паламуди и даље о локалним племенима од којих су кобајаги настале постјугословенске нације.

Back