Sombor: "Bojkot hleba od Albanaca"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Stvar je jednostavna, u Srbiji ima marketa ovih i onih, vlasništva mrskih nam sila ili bivše braće po materini Jugoslaviji, roba raznoraznog porekla. Možeš da kupiš kineske patike ako hoćeš. Farmerice iz Novog Pazara (možda ih šije neki vehabija?). Švabe su nas napadale u dva rata, medju prvima priznaše Kosovo, pa ipak je na putevima Srbije svako treće auto Golf. Šta ćemo s tim? Nije to ta priča. To je stvar izbora. Ne moram nikog da kinjim, ono što mi se ne svidja, ignorišem. Uglavnom kad nešto kupujem, rukovodim se cenom, kvalitetom, kod nekih roba, estetskim momentom.

Ja lično, nikada nisam kupovala ni sladoled ni peciva kod šiptara, isključivo iz higijenskih razloga. Tako da ni odsada neću.

Nego, pade mi na pamet vic (baš je primeren ovoj temi):

Dodje Lala u pekaru kod šiptara:
-Imaš 'iljadu kifli?
-Njema - kaže šiptar.
Eto Lale i sutra ujutru. Opet isto.
-Imaš 'iljadu kifli?
-Ma, njemam-nervozno će šiptar.
I tako nekoliko dana.
Dosadi se šiptaru, pa jednan dan napravi hiljadu kifli. Ne može da dočeka da dodje Lala.
Eto ti Lale.
-Imaš 'iljadu kifli?- pita.
-Imam! -ponosno će šiptar, srećan što je nasamario Lalu.
A Lala će njemu zbrinuto:
-Auh, bog te hebo, baš se nešto mislim, ta kako ćeš ti to prodati, teško meni...

Pozz.

Били смо у 16 часова ударна вест на Б92!

У вестима у 18:30 трећа вест на Б92!

На Фоксу исто 3-4. вест у њиховом вечерашњем дневнику! Фокс је слагао да некакав "Српски бедем" стоји иза акције! :lol: :lol: :lol: Као они сазнају. :lol:

Ако су локални Албанци лојални грађани Србије нека кажу да осуђују отимање Космета!

Похвале председнику општине из ДС-а који није насео на Б92 провокације њиховог новинара.

Б92 и Фоксови новинари су прави "хероји" када су дошли без својих ознака! Па нећемо Вам ништа, шта се плашите ко зечеви! :D

Видим да је дневна штампа данас писала о томе, боље рећи пренела агенцијску вест Бете.

danas sam na vesti b92 povodom ove akcije procitao da siptari u Somboru imaju DVANAEST I BROJEM 12 PEKARA!!!!!

neverovatan podatak.

dok srbin na kosovu ne moze da otvori ni trafiku za to vreme siptari u somboru poseduju POLA CENTRA GRADA I DALJE SE SIRE

e srbijo jadna sa ovakvim srbima "demokratama" i ne zasluzujes nista drugo nego da propadnes....
Тачније - имају 13!!!

А продајних објеката скоро 50! На главној улици се спотичеш о њихове пекаре. :roll:

Zasto radite u korist svoje stete podrzavanjem siptara tj kupovinom peciva u njihovim pekarama i poslasticarama?

zasto?

eda li vi znate da od svakog kupljenog kolaca ili hleba u siptarskoj pekari 10-20% ode na finansiranje OVK I nezavisnosti Kosova? Na kupovinu oruzja za ubijanje Srba?

Da li znate?

Pa ako znate zasto radite u korist sopstvene stete? Gde vam je mozak?

Ako mogu da postavim jedno glupo pitanje?

A zasto se nesto ne uradi malo vece i prakticnije.Hleb i peciva su mala zarada.Zasto se ne uradi nesto po pitanju narkomanije?Da se taj deo stanovnistva smanji za neki veci procenat,na primer 50%.Pa da vidimo od cega ce da finansiraju drzavu kosovo.

Udri neprijatelja gde ga najvise boli:heart:

Baš si smešan, ali, možda baš to treba: Pozivaš narod da spreči tranzit belog iz KiM-a, što je ustvari, po zakonu, posao policije!?:D

Ja ne pozivam narod da to radi ali smatram da bi trebalo da se pokrene nesto po pitanju rada policije,a ne da se bave sitnim dilerima.Neka opsta akcija.A sto se tice naroda da se podstice svest kod ljudi o stetnosti narkomanije i ne bi bilo lose kada bi u toj prici predavaci dodali " da su albanezi iskljucivo proizvodjaci i distributeri koke" sto je u stvari i istina.

video sam ovu temu jos pre neki dan ali nisam obracao paznju...pa sto srbi kupuju leba od siptara?
nisu problem somborski sipci nego somborski srbi-ko kupi leba kod siptara u somboru 30 po turu i slicne kazne,isljucis mu kablovsku npr...
mislite da na samom kosovu i izvan ne postoje milionski dilovi iznedju srba i siptara?

Sto se tice trgovine narkoticima, veliko je pitanje ko tu vodi kolo. Albanci to rade, ali problem je u tome sto ih nasi organi ne jure, tj. jure ih reda radi, ali ne udaraju gde treba. Najveci centar za proizvodnju i distribuciju heroina u Evropi se ne nalazi na teritoriji Kosova gde nasa policija vise ne sme ni da proviri. Veliki Trnovac je u uzoj Srbiji, a kako rekoh sav siptarski heroin krece iz ove varosice. Ali, ne secam se da sam skoro procitao da je neko iz tog mesta hapsen, ili da je nasa policija imala bilo kakvu akciju u tom mestu. Da li neko zna zasto je to tako?

Sto se tice trgovine narkoticima, veliko je pitanje ko tu vodi kolo. Albanci to rade, ali problem je u tome sto ih nasi organi ne jure, tj. jure ih reda radi, ali ne udaraju gde treba. Najveci centar za proizvodnju i distribuciju heroina u Evropi se ne nalazi na teritoriji Kosova gde nasa policija vise ne sme ni da proviri. Veliki Trnovac je u uzoj Srbiji, a kako rekoh sav siptarski heroin krece iz ove varosice. Ali, ne secam se da sam skoro procitao da je neko iz tog mesta hapsen, ili da je nasa policija imala bilo kakvu akciju u tom mestu. Da li neko zna zasto je to tako?

evo ga prvi covek koji je skapirao sta je pisac(to jest JA ) hteo reci.U tom malom seocetu policija prodje 2-3 puta godisnje a ovde pored moje zgrade prolaze tri puta dnevno najmanje.A zasto je tako pa to i ja pitam????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

gledao sam neku emisiju pre par godina ne secam se na kojoj TV stanici o Velikom Trnovcu gde je u ono vreme 90-tih po njihovoj pretpostavci bilo dnevno minimum 500 kg koke u prometu.A da tadasnji mup Srbije nije usao u to selo od 92-97.Ja se pitam ZASTO???

evo i ja se pitam?
jel ti ne bi bilo teško da odeš do požarevca, da čučneš ispod lipe pa da prizoveš duha pokojnog, da nam odgovori:rolleyes:

4. avgust 2003.
SRBIJE NEMA U TRNOVCU!
U centru sela nalazi se grb, velelepni mauzolej albanskog teroriste Kapetana Lešija

VELIKI TRNOVAC - Jedino selo na mapi Interpola u kome se dnevno, po pričama meštana, izvrši promet oko 500 kilograma droge, zove se Veliki Trnovac, u opštini Bujanovac, i nalazi se u Srbiji. Odnosno, nalazi se teritorijalno u granicama Srbije, a duhovno, simbolički i zakonski veoma daleko. Selo je naseljeno sa oko 10.000 Albanaca, bez ijednog stanovnika druge nacionalnosti i za Srbe je ovo zabranjena zona. Da je to tako potvrđuje i činjenica da na ulasku u selo i dalje stoji istaknuta zvanična zastava albanske države.

U centru sela, ispred osnovne škole, nalazi se grb, velelepni mauzolej albanskog teroriste Rizvana Ćazimija, poznatijeg kao Kapetan Leši, vođe Oslobodilačke vojske Bujanovca, Preševa i Medveđe. Kompletno okruženje, kao i sam grobni spomenik, urađeni su od najskupljeg mermera i granita, uređeni zelenilom, klupama za odmor, uvek svežim cvećem i osvetljenjem koje radi cele noći. U grobnici koju krase oznake OVBPM, pored Lešija je sahranjen i njegov teroristički saborac Besim Pajku. Iznad spomenika, na visokom postolju, vijori se još jedna albanska zastava.

U osnovnoj školi sa više od hiljadu učenika, meštani su u sobici od devet kvadrata priredili "etno muzej". Pored nekoliko iskopina iz ranih vekova, postavku ovog "muzeja", koji ima i svog kustosa, čine uglavnom eksponati vezani za OVPBM i njenu borbu. Tu su uniforme i oznake, ručno rađeni amblemi i kape, fotografije, ubojna, eksplozivna sredstva, meci, mine i druge ratničke "sitnice". Dobro smišljene priče stvaraju nove legende i mitove o novim borcima za velike albanske ciljeve.

Dolazak u Veliki Trnovac je moguć samo u grupi stranih turista i novinara, koje će najznačajniji predstavnici sela dočekati i ljubazno ispratiti. Deca će dugo, dobro uvežbana, mahati putnicima u autobusu i pozirati njihovim kamerama i fotoaparatima. Veliki Trnovac, iako na srpskoj teritoriji, tako i dalje ostaje zabranjena zona za Srbe i njene državne i administrativne organe, osim ako nisu sa strancima.

Srpski - strani jezik

U okviru osnovne škole koja nosi ime po albanskom komunisti, partizanu Muharemu Kadriju, nalazi se i biblioteka, samo, naravno, sa albanskim knjigama i velika sala za priredbe, opet ukrašena albanskim državnim znamenjima, zastavom i crnim orlom. Vjolca Sadiki, koja u školi predaje srpski, koji se vodi kao čas stranog jezika, kaže da obično na času sedi sama, jer deca neće da dođu i uče srpski i da je njeno lično mišljenje da je prerano da albanska deca već od prvog razreda uče srpski jezik.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back